Nedre Nattland 81A

Solgt

3 475 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 610 100

P-rom

79 KVM

Antall rom

3 Soverom

Nedre Nattland 81A (Solgt)

Lyst & tiltalende | God planløsning | Tre soverom | Velholdt | P-plass m/lader | Barnevennlig | Terrasse & hage | Sol

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nedre Nattland 81A 3 475 000 99 312 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
79 / 83 / 91 KVM Eiet tomt, 967 KVM 60200268

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (10,1 m²), bad (6,3 m²), tre soverom (6,7 m², 6,8 m² og 11,9 m²), stue/kjøkken (34,8 m²) og bod/teknisk rom (3,5 m²).

Lagringsplass:
Utvendig bod (5 m²).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 79 m²:
Entré/gang, bad, tre soverom og stue/kjøkken

Samlet primærareal (P-rom) = 79 m²
Samlet bruksareal  (BRA) = 83 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 91 m²

(Areal av hvert enkelt rom og totalareal er oppmålt på stedet av takstmann, mindre avvik kan forekomme).

Standard

- Stille område uten gjennomgangstrafikk
- Et variert bomiljø med barnefamilier og folk i alle aldersgrupper
- Nærhet til barnehager og skoler
- Skog og flotte turstier like ved
- Balansert ventilasjon
- Gjennomgående fin standard i alle rom
- Ildsted som fort setter stemningen (rentbrennende)
- Enkel adkomst og parkeringsplass til to biler
- Tre soverom (sjeldent i leiligheter i området)
- Pent kjøkken og en romslig stue.
- Helfliset og pent bad. 

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne meget tiltalende 4-roms eierleiligheten i barnevennlige omgivelser på Nedre Nattland.

Lyst og lekkert | Leiligheten har en gjennomført stil med et moderne og tidsriktig uttrykk. Fine brukskvaliteter på overflater, innredning og utstyr. Det er bra med skapplass og lagringsmuligheter.

Planløsning | Leiligheten har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid. Leiligheten fremstår som velholdt og innflytningsklar.

Tre soverom | Her får man det tredje soverom som så mange savner. Alle soverommene er malt i moderne farger og det er garderobeskap på to soverom.

Terrasse & felles hage | Solrik, sørvestvendt terrasse på 28 m² med utgang fra stue/kjøkken, hvorav 7,9 m² er overbygd. Ved terrassen er det en vedlikeholdsvennlig plen med god boltreplass. Hele tomten er et fellesareal, men leilighetene her har "egne deler". Om sommeren er det sol på terrassen til ca. kl. 20.00. På terrassen ved inngangspartiet er det tidlig morgensol.

Barnevennlig | I området er det masse barn og nærhet til både barnehager og skoler. Det er trygt nabolag med høy trivselsfaktor.

Parkering | En parkerer bilen på fellesområde rett utenfor leiligheten og det plass til to biler. Kjøper vil også få med egen elbil ladestasjon.

Oppgraderinger | Ny strømmåler i august 2018. Ny termostat til varmekabler på bad i 2012. Arbeidet ble utført av Gran Elektro AS. Ny termostat til varmekabler i entre/gang i januar 2021. Arbeidet ble utført av Bergen Elektroservice AS. Omkobling i sikringsskap/ny kurs til elbil ladestasjon + ny Salto elbil ladestasjon i 2018. Arbeidet ble utført av Elektro-Teknikk AS. Nytt dusjkabinett i juni 2015 (TG 1). Det ble skiftet fleksibel slange til toalett i august 2019 (TG 1). Arbeidet ble utført av Gården Rørleggerservice AS. I 2016 ble det montert ny benkeplate, nytt blandebatteri/kran og tre nye underskap. Leverandør: Norema. Gården Rørleggerservice AS monterte/koblet til det nye blandebatteriet/kranen. Service på ventilasjonsanlegg ble utført i februar 2019. Utført av Fana Blikk AS. Fasadene ble malt i 2017. Arbeidet ble utført av firma. Salto ladeboks ble innstallert av Elektro-Teknikk AS i oktober 2018

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Husk å melde din ankomst til visning. Vel møtt!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier som Facebook etc.
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Evt. avisannonsering i Bergens Tidenes fredagsutgave.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Nedre Nattland. Solrikt og grønne omgivelser. Fra leiligheten er det utsikt over nærområde/nabolaget. Området er hovedsakelig bebygd med rekkehus, eneboliger og bolighus. Kort vei til Sletten senter med de fleste service tilbud/fasiliteter, samt dagligvare butikk i gangavstand. Fine turmuligheter med bla turområder i Sædalen og Nattlandsfjellet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Sædalen Idrettshall, Fysak hallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarkanlegget, Haukelandshallen i området, samt skoler som Sædalen Skole, Slettebakken skole, Landås skole, Storetveit skole, Nattland Skole, Langhaugen skole og Høgskolen i Bergen. Flere barnehager i nærområde, bla Rambjøra barnehage, Sædalen Barnehage og Fana gårds- og friluftsbarnehage. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum (Rute 2, 21 og 80).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/4

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Ta til venstre mot Nye Sædalen, ta så til høyre inn på Nedre Nattland etter tunnelen. Følg nummeranvisning til 81 A.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 241,6 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med grøntarealer, terrassedekke, murer/bed og div prydbusker/beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av innhold i vedlagte tilstandsrapport fra Trond Bertelsen

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Ringmur/såle/fundamenter av betong. Ingen tegn til store sprekker/setninger i bygningen.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av stående dobbelfalset trekledning m/staff. Ytterkledning er fra byggeår. Fasadene ble malt i 2017. Arbeidet ble utført av firma i regi av sameiet.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer.
Terrassedør: Hvit tredør med felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvit dørblad med felt av cotswoldglass.
Innerdører: Hvite profilerte dørblad.
Vinduer og dører er fra byggeår.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort aluminium. Takbeslag og pipebeslag i aluminium/stål. Taktekking er fra byggeår. Taktekking er sameiets felles ansvar.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann  Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 05.01.2021

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Bad tg2.

Sameie

Om sameiet
Sameie Nedre Nattland består av 4 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er: Therese K. Hitland
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF Forsikring (avtalenummer: SP360075). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr 19.12.20 har sameiet oppgitt at de har kr. 107.823,- innestående på sameiets konto pr. 19.12.2020. Andel fellesformue er kr. 26.955,-

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.500,- per måned og inkluderer: Renter og avdrag på fellestgjeld, tv og bredbånd samt forsikring.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 1/4

Fellesgjeld
Lån i DNB
Lånenummer 12134823869
Lånets totale saldo: Kr. 143.145,- pr. 20.12.2020
Andel fellesgjeld/saldo: Kr. 35.786,- pr. 20.12.2020
Lånetype: Annuitet
Årlig rentesats: 4,65%
Antall terminer: 12
Siste termin: 2027

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Velforening
I følge grunnboken er det pliktig medlemskap i velforening.

Øvrig informasjon
Det er foreslått å asfaltere biloppstillingsplassen, men det er ikke forventet å gi økte felleskostnader. Det skal bygges garasjer i ett annet sameie/borettslag.

Kre
Det har vært observert noen få skjeggkre/sølvkre i boligen. Rentokil har for ordens skyld igangsatt behandling.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I dette tilfellet kreves det ikke styregodkjenning av kjøper

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, regnskap/budsjett og svarbrev fra styreleder. Kan oversender til interessenter.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 827 298,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 978 272,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Alle hvitevarer på kjøkken og bad medfølger i handelen.

Annet
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i entré/gang, stue/kjøkken og bad.

Ventilasjon:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Luftbehandlingsaggregat er plassert i bod/teknisk rom. Type: Villavent. Fra byggeår. Service på ventilasjonsanlegg ble utført i februar 2019. Utført av Fana Blikk AS.

Parkering

Reservert biloppstillingsplass på fellesområde m/egen elbil ladestasjon (plass til to biler).

Tinglyste erklæringer

2005/26620-3/106 12.08.2005
BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 10 BNR: 761

2005/26620-4/106 12.08.2005
BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Solidarisk ansvar for drift og vedl.hold av private
veier og ledn.anlegg.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 10 BNR: 761

2005/26620-5/106 12.08.2005
BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Rett for Bergen Tomterselskap AS til tilknytning for
egne og andres eiendommer til de private vei- og
ledn.anlegg som er opparbeidet av Tomteselskapet
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 10 BNR: 761

GRUNNDATA
2008/922124-1/200 13.11.2008 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/4
2020/1586663-1/200 01.01.2020

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (15710000). Formål: Bolig.
Planid: 15710000.
Saksnr: 199710500.
Planens navn: FANA/ÅRSTAD. DEL AV GNR 10 OG 11, NATTLAND B 18.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan (vedtatt etter klage).
Vedtak i kraft: 24.09.2001.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Boligen har energikarakter C og oppvarmingskarakter Oransje.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen har utstedt ferdigattest den 04.04-2006
Gjelder: Nybygg Bolig hus 3-4 (boenhet 3-6)

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 475 000
Omkostninger 99 312
Fellesgjeld 35 786
TOTALT 3 610 100

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF