Årstadgeilen 4

Solgt

12 900 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

13 302 200

P-rom

186 KVM

Antall rom

4 Soverom

Årstadgeilen 4 (Solgt)

Townhouse anno 1930 spekket med luksus og komfort - Tidl. embetsbolig for Det Kongelige justis- og beredskapsdepartement

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Årstadgeilen 4 12 900 000 402 192 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
186 / 232 / 250 KVM Eiet tomt, 704 KVM 60210098

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | kjelleretasje
Kjellerstue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom.

Innhold | 1.etasje
Hall m/trapp, stue, stue/kjøkken, trapperom og wc

Innhold | 2.etasje:
Bad/vaskerom , soverom , gang, hall m/trapp, soverom m/garderobe, soverom og bod.

Loft
Dersom loftetasjen innredes vil P-rom kunne økes med ca. 30 m². Loftetasje har pr. i dag adkomst via loftluke fra et soverom. Dersom en ønsker å innlemme loftet i boligen vil det være et søknadspliktig tiltak.

Garasje
Garasjerom på 17 m² samt lagringsplass på garasjeloft.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal: Alle rom med unntak av bod i 2.etasje og uinnredet loftsrom.

Kjelleretasje | 60 m²:
Hall m/trapp, kjellerstue og gang

1.etasje |  75 m²:
Hall m/trapp, stue, stue/kjøkken, trapperom og wc

2.etasje | 51 m²:
Bad, bad/vaskerom, gang, hall m/trapp og to soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 186 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 232 m².
Samlet bruttoareal (BTA) = 250 m².

Standard

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne praktfulle eiendommen med ettertraktet beliggenhet i Årstad bydel.

Arkitekten/historikk | Årstadgeilen 4 tegnet av Einar Oscar Schou, en av Bergens mest anerkjente arkitekter på 1920-tallet. Bygningen ble oppført i 1926 og tatt i bruk i ca. 1930 som embedsbolig for Det Kongelige justis- og beredskapsdepartement. Arkitekten er mannen bak blant annet nasjonalteateret, Fløibanens nedre stasjon, Stadsporten og Fløien folkerestaurant. Boligen ble originalt bygget som bolig til lagdommere, og var originalt 3 enheter som den fremstår i dag.  Bygget er oppført i klassisk jugendstil og fremstår som et praktbygg fra datidens stilperiode.

Hage, sol og utsikt | Det er en egen, inngjerdet hage tilhørende denne boligen med de beste solforhold og aldeles nydelig utsikt blant annet over Store Lungegårdsvann mot sentrum. Hage er meget pent opparbeidet. I tillegg er det en terrasse i bakkant av boligen med suveren utsikt og svært gode solforhold. Det er også en oppholdsplass med plass til bord og stoler. Et herlig sted å sitte på sommerkvelden med en god flaske vin.

Tomten | Utvendig er det pent opparbeidet hageanlegg planlagt av landskapsarkitekt. Det er prydhage, interne veier, murer, skiferplatting, bed,  utsiktsplass, plen og frukt/bærhage i øvre del av tomten. Det er videre opparbeidet natursteinsmurer og steinbelagt trappeadkomst. Det er også praktisk trinnfri adkomst med snøsmeltinganlegg. På baksiden av huset er det etablert lekeplass som er et hyggelig samlingspunkt for barna. På tomten er det benyttet planter som vokser sakte og planter som blomstrer i forskjellige tider. Det er lagt opp med belysning fra garasjen opp til boligen. Dette er en "drømmetomt" for barn med masse gøy å utforske.

Flott standard | Dette er regelrett en nydelig bolig hvor det moderne møter det gamle og originale. Denne kombinasjonen gjør at rommene føles ekte og med et historisk sus, samtidig som at boligen er tilpasset dagens moderne familie. Av originale detaljer er det fiskebensparkett, listverk, brystningspanel, originale dører, vinduer, utsmykket teppebelagt trapp og andre stilfulle detaljer.

Godt naboskap | Nærmeste nabo er en hyggelig familie midt i 30-årene med to jenter på 5 og 8 år som går i barnehage og 2.klasse på Haukeland skole. Naboen på motsatt ende av boligen er en hyggelig familie med tre barn (hhv. cirka 5 år, 10 og 12 år). Det er et godt bomiljø for foreldre og barn og som blant annet kan slå følge til skolen. I tillegg har selger etablert en lekeplass huskestativ og sandkasse på eiendommens bakside på seksjon 1 sin del av tomten. (lekeapparat medfølger i salget). Dette er selvsagt til stor glede for barna. Som motytelse er avtalen at denne seksjonen disponerer den største boden på baksiden som tilhører naboen. Dette er en avtale begge familiene har vært tilfreds med og noe nabofamilien ønsker å fortsette med dersom ny eier ønsker det. 

1.ETASJE:

Kvänum-kjøkken | Kjøkkenet er et møbel i seg selv. Nytt påkostet kjøkken fra Kvänum fra 2019. Kjøkkenet er håndmalt med eksklusive designhåndtak i messing fra Buster & Punch. Kjøkkenet inneholder full kjøl og frys, dampovn og komibiovn med mikrofunksjon. Ovner og oppvaskmaskin er toppmodeller fra NEFF med bla. wifi-funksjon med fjernstart. Det er installert komfyrvakt og waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Kjøkkenet er gjennomført med messing vaskekum og blandebatteri fra Tapwell. Alle skuffer i kjøkkenet er av heltre hvitoljet eik. Kjøkkenet har innebygget LED-belysning over benk, i vitrineskap og tørrvareskap. Kjøkkenet inneholder praktisk vakkert tørrvareskap med trippelt støpsel, perfekt for kaffemaskin o.l. Det er installert vinskap med to klimasoner og hyller i tre fra Temptech og bred platetopp (90 cm) med integrert ventilator med plasmafilter fra ConceptSwiss. Benkeplate og bakvegg er av typen Silestone Eternal Collection - Calacatta gold. All belysning i finstue, tv-stue og kjøkken er koblet via X comfort sitt trådløse system.

Finstue | I finstuen og kjøkken er det originalt heltre fiskebeinsgulv, pusset og hardvoksoljet i 2019. Her er takhøyden ca. 2,91 meter og det er installert spotskinnesystem fra Siemens. Det er installert rentbrennende Visionline peisinnsats fra Peisselskabet med gnistgardin, brenselsrist og foldedører i tidsriktig messing med omramming i marmor og stukkatur/peishylle fra Roger Pearson. 

Tv-stue | I Tv-stue er det nytt heltre fiskebeinsgulv i eik. Det installert nye justerbare LED downlights og 2 stk. nye vinduer i 2018 og komplett nytt elektrisk med elkopluss støpsler og praktisk USB-uttak ved sofa. Det er lagt opp to nye kraftige kurser tiltenkt henholdsvis TV og hjemmekinoanlegg. I 2021 ble det installert skyvedører inn til tv-stue fra kjøkken. Dørene er ombygde originaldører med røkt falsettglass og messing-sprosser.

Inngangsparti | I inngangspartiet er det brasiliansk skifer med varmekabler, romslig garderobeskap som utnytter rommets fulle høyde. Det er nymalt originalt brystningspanel og en vakkert utsmykket original buet ytterdør. Belysning er med innfelte justerbare downlights.

Hall/gang | Fra inngangsparti går man videre til hall/gang, her fortsetter brystningspanel og det er heltre eik fiskebeingulv. I entrè er det etablert et nytt gjeste-wc med italienske fliser med trestruktur og  varmekabler, det er montert vegghengt toalett fra Villeroy & Boch  og helstøpt hjørnevask i dansk design fra Copenhagen Bath. Det er montert innfelte justerbare LED-downlights i tillegg til belysning over speil. Her er det plassert fordelerskap til rør i rør- system med trådløst waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Det er også montert mekanisk desentralisert avtrekksvifte som betjener toalettet og kjeller.

Toalettrom | Gjeste wc med italienske fliser med trestruktur og varmekabler, det er montert vegghengt toalett fra Villeroy & Boch og helstøpt hjørnevask i dansk design fra Copenhagen Bath. Det er montert innfelte justerbare LED-downlights i tillegg til belysning over speil. Her er det plassert fordelerskap til rør i rørsystem med trådløst waterguard lekkasjedeteksjonssystem. Det er også montert mekanisk desentralisert avtrekksvifte som betjener toalettet og kjeller.

2.ETASJE

Oppusset | Hele 2.etasje er pusset opp vår/sommer 2021. Her er det nye overflater og alle overflater er malt i flotte gjennomtenkte fargekombinasjoner og det er etablert et nytt, nydelig bad fra grunnen av. I tillegg er planløsningen omgjort for å imøtekomme dagens behov. I 2.etasje er det bad, tre gode soverom, gang og bod. I tillegg diverse garderobeløsninger. Arbeidet er utført av Sæterdal Elektro AS, Mjeldstad VVS AS og Byggmester Mads Granberg AS. Utført arbeid kan dokumenteres.

Nytt Bad/vaskerom 2021 | Helt nytt bad fra grunnen bygget av ovennevnte firma. Badet fremstår som et topp moderne og svært lekkert bad med "hotellpreg". Det er norskproduserte kvalitetsmøbler fra Linn Bad, med sorte eikespiler, dobbel vask, stort speil i 160 cm med integrert belysningsarmaturer og garnityr fra Tapwell i messig/gullutførelse som gir badet "det lille ekstra". I tillegg er det spesialbestilt glassvegger til dusj med gulldetaljer. Det er Italienske keramiske fliser med terrazzo look fra Ergon, delikat innebygd badekararmatur, også fra Tapwell i gullutførsel. Det er også etablert et praktisk vaskeromnisje med plass til vaskemaskin og tørketrommel inntrukket i veggen. Over ligger det en kompositt steinbenkeplate fra Silestone og i taket er det montert tørkesystem for klær for maksimal utnyttelse av rommet. Badet er 100% nytt med komplett rør og elektro i 2021. Nye varmekabler og ny fuktstyrt baderomsvifte. Et regelrett nydelig bad.

Hovedsoverom | På hovedsoverommet er det lagt nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik. Det er også tilhørende praktisk garderoberom. Det er nydelig utsikt, og god plass til blant annet en seng på 210 x 210.

Barnesoverom | Barnesoverommene er nyrenovert og ligger like ved foreldresoverom. Begge soverommene er malt i en fin fargepalett og det er nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik. Det ene soverommet har fantastisk utsikt over Store Lungegårsvann, mens det andre soverommet har utsikt mot hagen i bakkant.

Gang | En bred og god gang med tilgang til innvendig bod og garderobeløsninger. Myk overgang fra gang til trapperom/hall. Nytt parkettgulv fra Woodlife i sort eik likt som de tre soverommene.

KJELLER

Kjellerstue | Romslig kjellerstue med oljet eikeparkett  og lyse overflater.  Det er installert justerbare innfelte downlights og nyere el. anlegg.  I kjellerstue er det trekkerør og kabler for hjemmekino-anlegg og prosjektor. Her er det mulig å innrede arealet på andre måter.

Soverom | Nyetablert soverom med oljet eikeparkett og lyse overflater. Det er varmekabler i hele underetasjen.

Nytt kjøkken 2021 | Helt nytt Ikea kjøkkeninnredning fra 2021 med grå profilerte fronter og laminert benkeplate med planlimt kjøkkenvask i rustfritt stål. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin samt opplegg for kjøleskap. Avtrekk via kjøkkenventilator. Fuktsensor med magnetventil på tilførsel. Det er god plass til spisebord og stoler i kjøkkensonen.

Nytt bad 2021 | Helfliset, pent og moderne bad på vel 4 kvm. Badet inneholder veggtoalett, dusjhjørne m/hengslede glassdører, opplegg for vaskemaskin og baderominnredning med heldekkende servant, speil og belysning. Termostatstyrte varmekabler i gulv. Arbeidet er utført av Sæterdal Elektro AS, Mjeldstad VVS AS og Byggmester Mads Granberg AS.

LOFT

Muligheter | Stort og romslig loft med mye potensiale.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Årstadgeilen er en av byens mest ettertraktede gate og beste del av Årstad. Med Haukeland skole, Amalie Skram VGS,  flere barnehager, Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, Alrek Helseklynge, butikker, kafeer, badeplass, sentrum og naturen i "nabolaget", ligger mye til rette for en praktisk hverdag. Nabolaget består primært av store arkitekttegnede villaeiendommer med parkmessige hager. Det er svært gode solforhold fra morgen til kveld og byens beste turterreng begynner idet en går ut døren.  Det er busstopp på toppen av bakken og det vil gå heis til nytt bybanestopp i Møllendal. Her kommer det også ny bystrand i regi av Bergen kommune. Området er barnevennlig og det lite trafikk i gaten. (Innkjøring forbudt i bunnen av bakken).

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 273/819 iht. reseksjonering.

Adkomst

Enkel adkomst fra Årstadgeilen.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Tomt

Eiet tomt som er pent opparbeidet av profesjonelle med prydhage samt frukt/bærhage i bakkant. Det er opparbeidet natursteinsmurer og steinbelagt trappeadkomst med flott belysning. Det er også praktisk trinnfri adkomst med snøsmeltingsanlegg. På baksiden av huset er det etablert lekeplass som er et hyggelig samlingspunkt for barna i sameie. På fremsiden er det skiferbelagt uteplass samt plen/hage med pent opparbeidet busker og blomsterbed.

Tomten tilhørende boligen har et areal i overkant av 700 kvm. Det er i tillegg en fellestomt som består av adkomst, parkering/garasje og en del av skråningen mot midtre og søndre del av tomten.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Natursteinsmur/murkonstruksjoner på antatt faste masser av sprengstein/fjell
 
Gulv på grunn:
Boligen har støpt gulv mot grunn.

Yttervegger:
Yttervegger oppført i betong/murkonstruksjoner. Dobbel teglsteinssmur med luftsjikt og utvendig puss. Innvendig utforing og plater. Yttervegger er utvendig pusset og malt. Mindre partier med kledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Bygget er oppført med valmet tak av sperrekonstruksjoner og sutaksbord. Taket er utvendig tekket med feder, lekter og glassert teglstein fra nyere tid av tidligere eier. Renner og nedløp i plast. Taktekking opplyses å være fra 1985.

Garasje:
Garasje i rekke oppført med støpt plate mot grunn, vegger i plasstøpt betong og sperretak samt yttertekking av glassert teglstein. Innlagt strøm og muligheter for elbil lader. Det er garasje med 40 Ampere el-kurs for lading av. elbil (2019) og elektrisk garasjeport fra Hörmann.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Daniel Henne den 22.06.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Iht til godkjente tegninger stemplet 07.01.85 består underetasjen av kjellerstue, garderobe og wc-rom. I forbindelse med oppussing i 2021 ble noe av arealet omdisponert ved at det ble montert hybelkjøkken og etablert et soverom i en del av kjellerstue. I tillegg ble det tilbakeført med et wc/bad i denne etasjen.
 Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisser ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Grunn og fundamenter. Tilstandsgrad 2 er satt på grunnmur grunnet alder. Yttervegger med bakgrunn i visuell inspeksjon er veggkonstruksjonene vurdert til tilstandsgrad 2 grunnet alder. Tilstandsgrad 2 er satt på vindu med koblingsglass i kjeller grunnet alder og slitasje. Tilstandsgrad 2 er satt på vinduer fra 1985 grunnet alder. Tilstandsgrad 2 er satt på vinduer med koblingsglass grunnet alder og slitasje. Vinduer på loft tilstandsgrad 2 er satt på takvinduer grunnet alder. Takkonstruksjon er vurdert til TG2 grunnet alder. Taktekking Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av alder. (Glassert teglstein har en forventet levetid på 40 - 75 år). Trapp tilstandsgrad 2 pga. mangel av håndlist..

Sameie

Om sameiet
Sameiet Årstadgeilen 4 består av 3 selveiende boligseksjoner.
 
Forsikring
Denne seksjonen har tegnet bygningsforsikring i Tryg (avtalenummer: 6454987. Alle tre boenhetene har sine forsikringsselskap.

Vedlikeholdsansvar
De tre eierne har kun ansvar for sin del (ytre og indre del av bygget).

Dugnad:
Uformell årlig dugnad typisk før 17-mai med barna i fokus. Enkel klipping av hekker og kosting samt vedlikehold av fellesareal. Avsluttes ofte med grilling og is. Sameiet begynte på en tradisjon med julegrøt før korona. 

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Sameie: Dette er ikke et tradisjonelt sameie med det foreligger vedtekter. Det er ikke et veldig formelt sameie, så vedtektene som foreligger er standardvedtekter. Det står i vedtektene at utleie av hele enheten over 4 år skal godkjennes av styret. Det er en setning sameiet har snakket om å fjerne, men for øyeblikket står den i vedtektene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 354 166,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 874 999,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Det er tilrettelagt for å kunne leie ut deler av boligen i underetasjen.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i salget.

Oppvarming

Kjeller:
Termostatstyrte varmekabler i kjellerstuen, gang, kjøkken, bad og soverom.
Luft til luft varmepumpe i kjellerstuen

1.etasje:
Termostatstyrte varmekabler i deler av entré og wc rom.
Mitsubishi luft til luft varmepumpe er montert i stue/kjøkken.
Rentbrennende ildsted

2.etasje:
Termostatstyrte varmekabler på badet.
Øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Biloppstillingsplass i garasjerekke på egen grunn. Denne seksjonen eier innerste garasje hvilket betyr at det er mulig å parkere bil nr. 2 utenfor aktuell garasje.

I garasjen er det 40 Ampere el-kurs for lading av. elbil (2019) og elektrisk garasjeport fra Hörmann. 

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1926/901366-1/106 09.04.1926 
Bestemmelse om kloakkledn  
Solidarisk ansvar for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.
Overført fra: 4601-163/95
Gjelder denne registerenheten med flere

Gangrett: Seksjon 3 (midtre del) har gangrett over aktuell eiendom til sin hovedinngangsdør.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 62640000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 163 Og 166, Fløen - Ulriken, Dobbeltspor
Ikrafttredelsesdato: 18.06.2014
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
62640000 - Trase - Jernbane (100,0 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen):
62640000 - Andre sikringssoner (100,0 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
65270000 - Kalfaret (99,6 %)
0 - Fløen (0,8 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Boligområder (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64040000 - Bergenhus/a°rstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad - 201423440
64040000 - Bergenhus/a°rstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad - 201423440
64040000 - Bergenhus/a°rstad. Bybanen Fra Sentrum Til Fyllingsdalen, Delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad - 201423440
16850000 - Bergenhus. Kdp Store Lungega°rdsvann Søndre Del - 200102477
9890100 - Bergenhus. Nyga°rdstangen - Fløen, Terminal, Gang- Og Sykkelveg - 199615458
9890100 - Bergenhus. Nyga°rdstangen - Fløen, Terminal, Gang- Og Sykkelveg - 199615458

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 163/173
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.09.2019

Eiendom: 163/221
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 18.01.2021

Eiendom: 163/221
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 18.01.2021

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Adkomst fra offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen, men det kan fremlegges dersom det er interessant.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 03.12.1984
Gjelder: Nybygg garasje

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 03.12.1984
Gjelder: Nybygg garasje/mur

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 15.08.1985
Gjelder: Endring boligbygg

Det foreligger ferdigmelding, datert 25.10.2004
Gjelder: Uthus/bod

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 27.12.2018
Gjelder: Oppdeling av boenhet, bruksendring av vaskerom til bod, etablering av takoverbygg, fasadeendring i form av nye fasadevinduer mot nordøst og sørvest, og oppføring av levegg mot sørøst, jf. plan- og bygningsloven § 21-10

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår (1930) i kommunens arkiver. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 12 900 000
Omkostninger 402 192
TOTALT 13 302 200

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF