Christinegård 38

Solgt

2 480 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 553 940

P-rom

33 KVM

Antall rom

1 Soverom

Christinegård 38 (Solgt)

Sjelden mulighet | 2-roms eierleilighet med fantastisk beliggenhet | Solrik uteplass med vidunderlig utsikt | Parkering!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Christinegård 38 2 480 000 73 942 300
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
33 / 33 / 37 KVM Fellestomt, 263 KVM 60200260

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Entré/gang, bad/wc, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom med walk-in garderobe.

Vestvendt uteplass:
Tilhørende leiligheten er det en uvanlig stor og vestvendt markterrasse, med nydelig utsikt og gode solforhold. Det er god plass til utemøblement og grill. Uteplassen har et areal på 25 kvm.

Fast parkering:
Det medfølger en fast biloppstillingsplass til leiligheten, som ligger like ved inngangsdøren.

Eksterne boder:
I felles kjeller er det 2 boder som disponeres av leiligheten som selges.

Felles vaskerom:
Det er felles vaskekjeller (det er dør direkte fra leiligheten til kjelleren).

Fellesbod:
Under biloppstillingsplassen er det et åpent rom, som er felles for beboerne i sameiet. Det er også en fellesbod i hagen, samt felles tørkestativ.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 33 m²:
Gang (4,2m²), bad/wc (2m²), soverom (6,1m²), garderobe (2,5m²), stue og kjøkken (16m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 33 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 33 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 37 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende og moderne 2-roms selveierleilighet
- Arealeffektiv planløsning og tidløse kvaliteter
- Kun kr. 300,- i månedlig felleskostnad
- Fast parkering rett ved inngangsdøren
- Stor uteplass mot vest med god størrelse
- Magisk utsikt over byfjorden og sol til den går ned bak Askøy
- Kort vei til turterreng i Fjellveien og Stoltzen
- Nærhet til utdanningsinstitusjoner
- Gåavstand til bussforbindelse
- Få minutters kjøretid til sentrum

Følgende oppgraderinger er utført iflg. eier:
- Badet ble pusset opp i 2007
- Kjøkkenet ble montert i 2007
- Lagt nye gulv i 2007/2008 (det ble også lagt varmekabler i stue)
- Malt overflater i 2020
- Nye innerdører i 2020
- Vinduene er fra 2008

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Christinegård - Sandvikens fjellside.

Moderne | Boligen har en arealeffektiv romløsning og fremstår som stilren med tidsriktige kvaliteter. Innredningen er fargesatt i duse nyanser.

Sol og utsikt | Leilighetens store uteplass ligger rettvendt i forhold til sol. Her får man en egen uteplass med god plass til sittegruppe og grill samt imponerende utsikt med orkesterplass over byfjorden og de vakreste solnedganger. Markterrassen har et areal på hele 25 kvm.

Fast parkering | Like utenfor inngangsdøren til leiligheten er det en fast biloppstillingsplass. Dette er et stort privilegium og for mange en fjern drøm i dette området.

Aktiviteter | Her får man umiddlerbar nærhet til variert turterreng. Turløypene starter idet en går ut døren. Med lett jogg tur/retur Skomakerdiket via Fjellveien eller gå "Stoltzen" på tid - kan en ta kveld med god samvittighet.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en tiltalende 2-roms selveierleilighet med arealeffektiv romløsning, moderne kvaliteter og særdeles fin beliggenhet i Christinegård. Leiligheten bør så absolutt seés og oppleves. Velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt markedsføring på sosiale medier (Facebook)
- Algoritmestyrt markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Christinegård har en høy og luftig beliggenhet - tett på naturen i Sandvikens fjellside. Området passer utmerket for de som ønsker å bo sentralt, samtidig tilbaketrukket fra byens larm. Det er meget gode solforhold og særdeles fin utsikt over byfjorden og tilliggende område. Varierte turløyper starter rett utenfor inngangsdøren. En spaserer til sentrum på rundt 20 minutter, men det er også busstopp i gåavstand med avgang mot sentrum og NHH. De fleste utdanningsinstitusjoner ligger i rimelig nærhet fra området. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 33/193

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet tomt på 263,2 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med betongtakstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 08.12.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. I denne forbindelse gjøres det oppmerksom på at godkjente seksjoneringstegninger avviker noe i forhold til dagens bruk/romløsning, idet bod benyttes som walk-in garderobe. Walk-in garderoben er medtatt av takstmannen som en del av boligens primærareal (P-rom). Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger har ikke bodd i leiligheten og har begrenset kunnskap om dens standard. Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Bad - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk.

5.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet består av 3 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen i sameiet er:
Maren Zahl Brudvik

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet har innestående kr. 66.491,78 per 07.12.2020 ifølge sameiets kontaktperson.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 300,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 1 utgjør: 33/193

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet. Ifølge sameiets kontaktperson vurderer man en økning av felleskostnaden for å avsette midler til fremtidig vedlikehold og uforutsatte kostnader.

Parkering:
I henhold til sameiets vedtekter skal det være 1 biloppstillingsplass til hver seksjon, jf. vedtektenes §5.

Disponering av fellesareal:
I henhold til sameiets vedtekter §6 skal det være 1 bod i kjeller til hver seksjon. Tinglyst seksjonering viser imidlertid at snr. 1 har 2 boder i kjelleren.

Felles vaskerom:
Det er felles vaskerom i kjelleren, som i henhold til sameiets vedtekter disponeres av seksjon 1 og 2.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i sameiet.

Vedtekter:
Sameiets vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres at man setter seg grundig inn i vedtektene.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra sameiet. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 551.184,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1.984.263,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes. I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:

"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken, som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
I henhold til sameiets vedtekter står det anført at det skal være 1 bod i kjeller til hver seksjon. Iht. tinglyst seksjonering har imidlertid snr. 1 - 2 boder i kjelleren som tilleggsdel til sin seksjon.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast biloppstillingsplass på sameiets grunn

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1932/912140-1/106 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 14.06.1932 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-168/727
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1932/912141-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 08.11.1932 
Bestemmelse om felles vegg
Overført fra: 4601-168/727
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1933/901776-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 06.01.1933 
Bestemmelse om felles vegg
Overført fra: 4601-168/727
Gjelder denne registerenheten med flere
 
(Denne erklæringen blir slettet)
2003/22218-2/106 
Livsvarig borett  
Tinglyst 10.07.2003 
Rettighetshaver: Norvald Arnold Bolstad f. 06.06.24
Overført fra: 4601-168/727
 
(Denne erklæringen blir slettet)
2003/22218-5/106 
Urådighet  
Tinglyst 10.07.2003 
Forbud mot salg og pantsetting uten samtykke av medhjemmelshaverne.
Overført fra: 4601-168/727

Grunndata:

2020/125183-1/200 
Omnummerering ved kommuneendring  
Tinglyst 01.01.2020 00:00 
 
2014/851215-1/200 
Seksjonering  
Tinglyst 06.10.2014 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 33/193

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogaten-Eidsvågtunnelen
Saksnr: 201807497
Dekningsgrad: 18,3 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Sandviken øvre (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65840000 - Bergenhus/Åsane. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Fløyfjellstunnelen forlengelse til Eidsvåg - 201807502
64180000 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 563 Mfl., Mulebanen - 201316458

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende attester er utstedt av kommunen:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Vindusendring
Dato: 23.11.1984

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Anlegging vei/parkering
Dato: 02.12.2013

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruks- og fasadeendring bolig
Dato: 25.09.2014

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. Ferdigattestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ansvarlig megler har rekvirert bygningstegninger av kommunen. Av mottatte tegninger fremgår det ikke at leiligheten som selges er godkjent som egen separat boenhet. I forbindelse med seksjonering av bygget i 2014, anførte kommunen blant annet denne situasjonen med følgende bemerkning (ref. kommunens skriv datert 24.07.2014):

"Huset er bygget/tatt i bruk i 1932. Det var godkjent bestående av kjeller, med antatt godkjent kjellerleilighet i 1933 bestående av 1 værelse, alkove, kjøkken og wc. I tillegg 4 boder og vaskekjeller. Vi finner ikke godkjent tegning over kjelleren som viser akkurat denne løsningen."

Opprinnelige tegninger og kommunens skriv følger som vedlegg til salgsoppgaven. Huset har vært eiet av samme familie siden det ble oppført i 1932. De bekrefter at det alltid har vært leilighet i underetasjen i tråd med godkjent seksjonering.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 480 000
Omkostninger 73 942
TOTALT 2 553 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF