Strandgaten 58

Solgt

3 990 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 098 440

P-rom

74 KVM

Antall rom

2 Soverom

Strandgaten 58 (Solgt)

Attraktiv 3-roms selveierleilighet | Svært sentral beliggenhet | Ny kjøkkeninnredning i 2017

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Strandgaten 58 3 990 000 108 442 1 694
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
74 / 78 / 84 KVM Eiet tomt, 219 KVM 60200257

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré (4,9m²), gang (5,9m²), bad/vaskerom (5,4m²), soverom (12m²), soverom (10,2m²), stue og kjøkken (31,5m²).

Lagringsplass:
I leiligheten er det en bod på 4,2m², i tillegg er det en felles bod på cirka 17 m² med gode lagringsmulighetet.

Samlet primærareal (P-rom) = 74 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 78 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 84 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Meget tiltalende 3-roms selveierleilighet
- Svært sentral beliggehet i Gågaten
- Gjennomgående gode kvaliteter
- Moderne kjøkken i stilrene farger fra 2017, med oppvaskmaskin fra 2020
- Helfliset baderom med opplegg til vaskemaskin
- Rør-i-rør system
- 1-stavs parkett fra 2017
- Sameiet har ingen fellesgjeld
- Bare fem minutters gange til Torgallmenningen

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Gågaten.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet nytt kjøkken, bad, vaskerom, elektrisk anlegg og rør-i-rør system.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3-roms selveierleilighet med god størrelse, flotte kvaliteter og meget sental beliggenhet i sentrum. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen ligger sentralt på Nordnes med nærhet til alt Bergen sentrum har å by på av servicetilbud og fasiliteter som blant annet shoppingmuligheter, gode restauranter, kunstgallerier, barer, uteliv. Umiddelbar nærhet til handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker
og restauranter og cirka 3-5 minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse. Beliggende med gangavstand til Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnesbadet, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort
vei til flere dagligvarebutikker. I området ligger det flere barnehager- og ulike skoletilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 82/485

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 219,2 m² og er felles for sameiet. Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen, det er opparbeidet felles bakgård med steinheller. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av steinheller/betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner mot gaten, øvrige vegger i mur- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss, maling og trekledning
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 14.12.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.1.1 - Bad - Overflater
 Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
 1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
 Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.
 5.1 - VVS
 Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/avløpsrør

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Strandgaten 58

Kontaktpersonen er sameiet er:
Hjalmar Vestby                    
Telefon: 482 689 82
E-post: Hjalmar.vestby@apotek.no

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i If Skadeforsikring (avtalenummer: SP651368). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
I 2019 hadde sameiet et positivt resultat pålydende kr. 191.210 ,-. Sameiet har heller ingen fellesgjeld.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 694,- per måned og inkluderer: Byggforsikring, skadedyrsforsikring, årlig brannalarmkontroll, lett vedlikehold, forretningsførsel, strøm fellesareal, vask fellesareal, oppbygging vedlikeholdsfond

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 5 utgjør: 81/623

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 921 587,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 317 712,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger av boligen har tegnet boligselgerforsikring

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, 2 stk. varmepumper.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Soneparkering.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2003/33530-1/106  Seksjonering  
15.10.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 81/623
 
2020/2192699-3/200  Reseksjonering  
05.03.2020 21:00 
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: : 82/485
Fjerning av seksjon
Endring av fellesareal
Endring av sameiebrøk

2003/36967-1/106  Bestemmelse om vannledn.  
07.11.2003 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:165 Bnr:37  
Best. om etablering av rømningsdør i eksisterende vindu
på bakplass i yttervegg m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1619024-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
29.11.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:165 Bnr:1136  
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1619024-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
29.11.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder denne registerenheten med flere

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4910000
Plannavn: Bergenhus. Klosteret/strandgaten
Ikrafttredelsesdato: 24.03.1982
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
4910000 - Annet spesialområde (97,4 %)
4910000 - Gangvei (2,6 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Sentrumskjerne S1 (54,2 %)
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (45,8 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Annet byggeområde (50,1 %)
15780000 - Boligområder (49,9 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
61570000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 117, 118 Mfl., Grieggården - 201302469
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen - 201302469
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen - 201302469
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen - 201302469
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
9910101 - Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret - 200403374
8250000 - Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen - 190710721
7340000 - Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret - 190001274
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/39
Bygningstype: Påbygg Annen forretningsbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 03.07.2020

Eiendom: 165/234
Bygningstype: Tilbygg Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Rammetillatelse
Dato: 26.06.2019

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har oppnådd energimerke Rød D.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 15.01.2011
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 990 000
Omkostninger 108 442
TOTALT 4 098 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF