Sæls vei 23B

Solgt

4 990 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 123 440

P-rom

122 KVM

Antall rom

3 Soverom

Sæls vei 23B (Solgt)

1 av 2 SOLGT | Helt nytt og lekkert enderekkehus | Barnevennlige omgivelser | Vestvendt og stor terrasse | Parkering!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sæls vei 23B 4 990 000 133 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
122 / 123 / 144 KVM Fellestomt, 2185 KVM 60200244

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré, hall med speilgarderobe, 2 soverom, innvendig bod under trapp, helfliset bad/wc, kjellerstue og vaskerom/teknisk rom/bod.

Innhold | 2. etasje:
Stue med åpen kjøkkenløsning, helfliset bad/wc og soverom. Fra soverom er det nedfellbar luke med adkomst til et kaldtloft.

Uteplass(er):
Fra stue/kjøkken er det utgang til en romslig og vestvendt terrasse.

Parkering:
Tilknyttet huset er det 2 biloppstillingsplasser like ved inngangspartiet (på sameiets grunn).

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 58 kvm.:
2 soverom, bad, vaskerom/bod, gang m/trapp, entré, tv-stue.

2. etasje | 64 kvm.:
Stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom.

Samlet primærareal (P-rom) = 122 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 123 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 144kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Helt nytt og innholdsrikt enderekkehus med flotte kvaliteter
- Vestvendt og stor terrasse
- Lekkert HTH med integrerte hvitevarer
- 2 lekre bad og separat vaskerom
- 3 soverom og egen kjellerstue
- Balansert ventilasjon, sentralstøvsuger og rør-i-rør system
- 2 biloppstillingsplasser
- Tilbaketrukket beliggenhet i blindvei
- Gåavstand til Vadmyra skole og barnehage
- Nært Vestkanen Senter med flere butikker
- Nærhet til bussforbindelse og Vadmyra idrettsanlegg
- Nærhet til flotte turområder i Alvøskogen

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer dette nye og særdeles lekre enderekkehuset (selveiende), beliggende i et barnevennlig og etablert område i Sæls vei. 

Gjennomført | Boligen ble nyoppført i 2020 og har en innholdsrik romløsning med gjennomgående høy standard på utstyr og innredning. Det er blant annet 2 delikate bad, separat vaskerom og egen kjellerstue til barna og deres vennekrets. Lekkert HTH kjøkken med integrerte hvitevarer og takventilator.

Barnevennlig | Området betegnes som barnevennlig og huset bør følgelig passe ypperlig for en barnefamilie. Det er gåavstand til Vadmyra skole og ulike fritidsaktiviteter. Boligen ligger også i blindvei uten gjennomgangstrafikk.

Solrikt | Tilhørende huset er det en vestvendt terrasse med god størrelse, som gir gode vilkår for avslapning og sosiale sammenkomster på deilige soldager. Det er god plass til grill og utemøblement.

Parkering | Det medfølger 2 biloppstillingsplasser på sameiets grunn. Det er alltid fordelaktig med gode parkeringsmuligheter. I så henseende må vi kunne si at denne eiendommen har en tilfredstillende løsning.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en nydelig familiebolig med ypperlig beliggenhet i et populært - og barnevennlig område. Boligen bør så absolutt seés og oppleves - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral beliggenhet mellom marinebasen Haakonsvern og Vestkanten Storsenter. Huset ligger i et rolig og barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk (blindvei). Her får man kort vei til Kiwi nærbutikk og bussforbindelse samt gåavstand til Vadmyra skole og barnehage. Få minutters kjøretid til Vestkanten Storsenter med et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. Kort kjøretid til Kokstad og Sandsli via Knappetunnelen. Fine tur og rekreasjonsmuligheter i nærområdet med blant annet Lyderhorn, Alvøskogen og Storavatnet, som naturlige utgangspunkt. Stipulert kjøretid til Bergen sentrum utgjør ca. 15 minutter. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 150/900

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Kjør i retning Haakonsvern fra Vestkanten Senter. Ta opp til høyre ved Bergen Bildekk. Dette er Mathopsveien. Følg bakken oppover ca. 100 meter og ta inn til venstre skiltet Sæls vei. Følg veien et lite stykke om man finner da Sæls vei 23B (enderekkehus) lett tilgjengelig på høyre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet tomt på 2.185,4 kvm., som eies av sameiet. Terrassen til dette huset er tilleggsdel til denne seksjonen ihht. sameiets vedtekter.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Byggegrunn er planert på ett plan med antatt komprimerte steinmasser. Støpe fundamenter til Lecagrunnmur. Gulv mot grunn er antatt utført i betong.

Grunnmur:
Grunnmuren er oppført i Sundolitt Kub 350 og tilhørende betong. Synlige sider er pusset.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Husets yttervegger over grunnmur er oppført i bindingsverk av tre som antas å være isolert med mineralull, plast og nødvendig vindtetting. Innvendig tekket med malte gipsplater. Utvendig tekket med liggende dobbelfalset behandlet kledning og tilhørende vinduslister, vindskier og hjørnebord.

Vinduer og dører:
Vinduer i hvitmalte trekarmer med utvendige trelister og vannbord i underkarm. Glassruter med to-lags glass. Åpningsvindu har ett greps håndtak i nedre karm. Hvitmalte innvendige dører med frostet glass. Gatedør i tre i hvitmalt utførelse med sidefelt med vindu. Terrassedør ved kjøkken i tre i hvitmalt utførelse med nedsenket vindu.

Takkonstruksjon:
Saltak konstruert med takstoler fra fabrikk i tre og ventilert blindloft. Innvendig på blindloft dobbel gips på vegger og noe tak mot naboseksjon. I tillegg taklys, noe gulvplater og isolert mot etasjen under. Taket er tekket utvendig med sutak, taklekter, sort betongtakstein og tilhørende vindskier, møne og gavlstein. Snøfangere på tak over terrassedør.
 
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstingeniør Jens Lie den 16.11.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger har ikke bebodd boligen og har derfor begrenset kunnskap om dens kvaliteter. Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der samtlige bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 1 (TG1). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i takstmannens rapport.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Sæls vei 17/19/21/23/23A/23B består av 6 selveiende rekkehus/boligeseksjoner.

Forsikring:
Den enkelte seksjon tegner selv og betaler for sin egen bygnings-/innboforsikring ref. vedtektene.

Vedlikehold:
Hver seksjon er selv ansvarlig for all vedlikehold av sin egen seksjon/hage ref. vedtektene.

Felleskostnad:
Det betales ikke felleskostnad til sameiet per dags dato.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 6 utgjør: 150/900

Faste årlige kostnader (stipulert):
Ettersom boligen ikke har vært bebodd,  kan vi ikke opplyse om historisk strømforbruk.

Kommunale avgifter er ikke beregnet p.t. fordi boligen er nyoppført. Kommunale avgifter blir beregnet av Kemneren i Bergen i henhold til gjeldende satser. Det er opplyst at nabo i Sæls vei 23 betaler ca. kr. 4.000,- per kvartal i kommunale avgifter. Dette utgjør ca. kr. 16.000,- per år.

Det stipuleres en årlig kostnad pålydende ca. kr. 6.000,- for tegning av bygnings- og innboforsikring.

Pliktig medlemskap i velforening med dugnadsbestemmelser og årlig avgift pålydende ca. kr. 3.000,-.

Det tas forbehold om forbehold om feil/endringer av oppgitte beløp.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Dokumenter:
Sameiets vedtekter med viktig informasjon om vedlikeholdsplikter, inndeling av tomtearealet og parkering følger som vedlegg til salgsoppgaven. Det oppfordres spesielt at man setter seg grundig inn i vedtektene. Sameiet har for øvrig begrenset organisering.

Formuesverdi

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr. 1.119.911,- per 31.12.2019

Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr. 4.031.680,- per 31.12.2019

Kilde: skatteetaten.no

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring i henhold til vilkår, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken, som medfølger i handelen.

Utvask:
Boligen leveres i byggrengjort stand. Kjøper må selv påregne utvask ved innflytting.

Annet:
I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i maling etc. i skjøte og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes særskilt at sprekker i materialoverganger, mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan kreves utbedret.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper, kan det være fare for heksesot i boligen. Alle boliger bør derfor ventileres godt det første året, og man bør være forsiktig med bruk av levende lys og gassbruk.

Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter. Både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning og bruk m.m. Det er ikke et funksjonskrav under denne avtale at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

Selger opplyser at huset ble ferdigstilt for mer enn 6 måneder siden, slik at garanti etter bustadoppføringsloven ikke skal stilles.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt, gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i alle rom (eks. bod)

Oppvarming | 2. etasje:
- Gulvvarme på bad
- Gasspeis i stue (type: Trimline 100)

I tillegg er det installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i huset.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- 2 biloppstillingsplasser på sameiets grunn (jf. sameiets vedtekter)

Det er lagt trekkerør til strøm fra boligens sikringsskap til parkeringsplassen for etablering av ladestasjon til elbil (kilde: Selger).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 124, bnr. 431, snr. 6 i Bergen kommune:

2003/42276-1/106 
Best. om vann/kloakkledning 
Tinglyst 16.12.2003 
Gjensidig ledn.rett m.v., med rett og plikt til vedlikehold
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om gjerde
Best. om forvaltning og vedl.hold av fellesarealet med påstående bygg/anlegg
Overført fra: 4601-124/431/0/1-4
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2020/2621067-1/200 
Reseksjonering  
Tinglyst 19.06.2020 21:00 
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 150/900
Seksjon opprettet fra fellesareal

Foruten tinglyster erklæringer foreligger det 2 stk. utinglyste avtaler:

Eier av Sæls vei 31B har rett til å ha hekk i grensen  mot Sæls vei 23B, som er inntil 1 meter over gjerde på terrasse.

Eier av Sæls vei 29A har rett til å ha bod plassert på grense mot Sæls vei 23B m.fl.

Avtalene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40240000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 124 Bnr 1, Hetlevikshøyden
Ikrafttredelsesdato: 02.10.1963
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 15680000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 122, 124, 125 Og 126, Bjørndalspollen/haakonsvern
Ikrafttredelsesdato: 22.10.2001
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
15680000 - Boliger (0,1 %)

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - 3 Haakonsvern skytefelt - gul sone (90,3 %)
65270000 - Vei støy - gul sone (17,4 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
15680100 - Laksevåg. Gnr 124 Bnr 52, Haakonsvernveien 61, Vesentlig Reguleringsendring - 200209082
6080000 - Laksevåg. Gnr 124 Bnr 12, 34 Mfl., Hetlevik
4920000 - Laksevåg. Gnr 124 Bnr 65, Hetlevik, Bjørnheim

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 124/424
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 14.10.2020

Eiendom: 124/434
Bygningstype: Tilbygg Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 24.08.2012

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei. Det er opplyst at man har pliktig medlemskap i velforening med dugnadsbestemmelser. Årlig avgift utgjør ca. kr. 3.000,-.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 11.11.2020. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning avviker noe i forhold til godkjente bygningstegninger, idet hall nå består av hall og kjellerstue. Kjøper overtar boligen på bakgrunn av denne situasjonen.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 990 000
Omkostninger 133 442
TOTALT 5 123 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF