Nipedalen 1

Solgt

3 280 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

3 379 940

P-rom

139 KVM

Antall rom

3 Soverom

Nipedalen 1 (Solgt)

Enderekkehus med stor og usjenert hage | Fin utsikt og gode solforhold | Boligen har behov for modernisering

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nipedalen 1 3 280 000 99 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
139 / 142 / 158 KVM Eiet tomt, 250 KVM 60200247

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje:
Vindfang (5,3 m²), gang (11,4 m²) bad (8,5 m², kjellerstue (16,5 m²) og bod (3 m²).

Innhold | 1.etasje:
Entré (2,4 m²), gang/trapp (10,5 m²), bad (5,8 m²) og to soverom (15,7 m² og 9,8 m²).

Innhold | 2.etasje:
Stue (30 m²) og kjøkken (18 m²).

Utestue / vinterhage |
Utestuen ble oppført i 1994 og er målt til 20 m² bruksareal. Dette arealet er ikke med i det oppsummerte arealet for boligen.

Samlet primærareal (P-rom) = 139 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 142 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 158 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Enderekkehus med enkel tilkomst
- Egen parkering like ved boligen
- Stor og fin utestue
- Fin utsikt
- Meget solrikt på sommerstid
- Godt utviklingspotensial

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/ eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere dette enderekkehuset sentral beliggende på Laksevåg.

Boligen |
Enderekkehus med enkel tilkomst. Lettstelt hage hvor hele tomtearealet kan benyttes.

Det er hovedinngang i 1. etasje med overbygget inngangsparti med dør utført i teak. Utvendig el. og vannuttak ved inngangspartiet og innkasset motor for varmepumpe. Det er i tillegg eget inngangsparti til boligens underetasje fra hagen og arealet ved utestuen.

Boligen går over tre etasjer + loftsetasje. Det er en praktisk og god arealutnyttelse. Inneholder bl.a. kjøkken på hele 18 m² med innredning som har rikelig med skap- og benkeplass. Deler av kjøkkenet var opprinnelig separat spisestue men er nå slått sammen med kjøkkenet for å integrere arealet til et stort rom. Lys og trivelig stue på 30 m² med store vindusflater, fin utsikt, ingen innsyn og utgang til altan. Boligen har tre soverom på hhv. 9.8 m², 15.7 m² og 16.5 m² (det største rommet er i tilstandsrapporten og på planskissen definert som kjellerstue). To bad på hhv. 5.8 m² og 8.5 m². Det er egen innvendig bod, stort areal på loftet og rikelig med areal på soverommene til gode garderobeløsninger.

I 2016 ble det fornyet dekke på altanene. Samme år ble takrenner og nedløp mot hagen fornyet. Vindu og utvendig kledning til soverommet i underetasje (kjellerstue) ble fornyet i 2012. Skorstein ble kledd i 2011 og takstein er skiftet på midten av 2000-tallet. Det er ellers generelt behov for oppussing og  modernisering av boligen.

Enkelte av boligene i rekken har innredet underetasjen til hybeldel samt innredet loftsetasjen. Dagens eier har ikke søkt om slik bruksendring av denne boligen og vi er ikke kjent med lovligheten av en slik bruksendring.

Utesone |
Deler av hagen er opparbeidet med stor og fin utestue med fliselagt dekke, levegg og utepeis. Utestuen ble oppført i 1994 og er målt til 20 m². Her kan solen nytes i skjermede omgivelser. Det er også dirkete tilkomst til huset fra nedsiden ved hagen/utestuen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Enderekkehus med stor og brukervennlig hage. Enkel tilkomst og parkering like ved boligen. Det er fin utsikt boligen og gode solforhold sommerstid.

Som beboer i Nipedalen får du kort avstand til buss og butikk, barnehage og skole. Beliggenheten er videre et godt utgangspunkt for flere fine turmuligheter. Det er også kort avstand til attraktive Tennebekktjørna som er et yndet rekreasjonsområdet for store og små med gode bademuligheter, lekeplass og tursti videre til Kanadaskogen eller i retning Viggohytten og Laksevåghytten. Det meste er lagt til rette for en aktiv hverdag med kort avstand til lekeplass og ballbane, Laksevåghallen og Lyngbø idrettspark.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Eiendommen ligger i nordvendt skrånende terreng med tomt på 250,4 m². Flislagt uteplass med peis og utestue. Belegningsstein ved hovedinngangen og heller mot huset på nedsiden ved hagen. Beplantning rundt deler av huset. 

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Bygningen står på antatt fjell og faste masser. Grunnmur i betong.
 
Gulv på grunn:
Støpt gulv i underetasjen.

Yttervegger:
Gavlvegg og skillevegg mot nabohuset er utført i murkonstruksjon. De øvrige ytterveggene er
utført i bindingsverk i tre.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak bygget opp med sperrer. Uisolert loft med adkomst via bratt trapp. Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av sponplater og papp. Takrenner i plast.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann  Heine Skage den 27.11.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Direkte fundamentering, gulv mot grunn, drenering, utvendige overflater, yttervegger, vinduer, ytterdører og porter, innvendige dører, takkonstruksjoner, taktekking og membarener, balkonger, terrasser, ol., etasjeskillere, overflater på bad - underetasje, overflater vegger på bad - underetasje, innredning g garnityr bad - underetasje, overflater på bad - 1. etasje, overflater vegger på bad - 1. etasje, innredning g garnityr bad - 1. etasje, kjøkkeninnredning, overflater på innvendige gulv, overflater på innvendige vegger, ledningsnett for sanitærinstallasjoner.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 943 825,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 397 768,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det er vaskebyrå som har vasket ut huset før visning. Det blir ikke foretatt ytterligere utvask til overtagelse.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at handelen er inngått har Z Megleren rett til å gjennomføre egenmarkedsføring av salget (dog uten navn og salgssum).

Oppvarming

Olje/- vedfyring og elektrisk oppvarming samt luft-til-luft varmepumpe strategisk plassert i gangen i 1. etasje. Badet i 1. etasje har varmekabler i gulvet.

Det antas at ildsted i boligen ikke tilfredsstiller nye krav med virkning fra 01.01.2021, om rentbrennende ildsted.

Parkering

Fast biloppstillingsplass på tomt like ved eiendommen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1968/402884-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
13.06.1968 
Med flere bestemmelser

1966/804927-1/106  Registrering av grunn  
10.10.1966 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:148 Bnr:19
 
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 40130000
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 148 Bnr 1 Og 13 Mfl., Regulering Av Søndre Og Nordre Lyngbø
Ikrafttredelsesdato: 24.04.1961
Dekningsgrad: 99,7 %

PlanID: 40400000
Plannavn: Lakseva°g. Øvre Lyngbø, Hovedføring Mv
Ikrafttredelsesdato: 04.03.1969
Dekningsgrad: 0,3 %

PlanID: 64830000
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 149 Bnr 1139 Mfl., Lyngbøveien
Ikrafttredelsesdato: 25.09.2019
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
64830000 - Annen veggrunn, tekn. anl. (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 40400004
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 149 Bnr 19, Gamle Tennebekkvei
Ikrafttredelsesdato: 04.10.1966

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (16,0 %)
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsomra°der for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (100,0 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (100,0 %)
Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Besvarelse fra energimerking følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 03.09.1968
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 280 000
Omkostninger 99 942
TOTALT 3 379 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF