Storhaugen 5A

Solgt

2 300 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 524 760

P-rom

41 KVM

Antall rom

1 Soverom

Storhaugen 5A (Solgt)

Flott og lys leilighet ved Haukeland | Sentralt | Nye overflater i 2021 | Nydelig hage | Perfekt førstegangskjøp

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Storhaugen 5A 2 300 000 68 592 3 211
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
41 / 41 / 46 KVM Eiet tomt, 2455 KVM 60210062

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré (2,9 m²), bad/vaskerom (5 m²), soverom (11,7 m²), stue og kjøkken (17,7m²).

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en ekstern bod, boden var ikke tilgjengelig for oppmåling på befaringsdagen. .

Samlet primærareal (P-rom) = 41 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 41 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 46 m²

Standard

Kort oppsummert:
 • Moderne 2-roms selveierleilighet
 • Sentral beliggenhet
 • Nye overflater i 2021
 • Perfekt for deg som vil komme deg inn i boligmarkedet
 • Åpen stue/kjøkken-løsning
 • Luftig stue med store vinduer og dype vinduskarmer
 • Nye kjøkkenfronter i 2021
 • Varmekabler i alle gulv
 • Helfliset baderom med opplegg til vaskerom
 • Rør-i-rør system
 • Mulighet til å leie parkeringsplass
 • Kort vei til flere høyskoler og universitetet
 • Gangavstand til store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus
 • Kun 1 minutters gange til bussholdeplass med hyppige avganger
 • Nærhet til planlagt bybanestopp

Presentasjon | Det er med stor glede at Z Megleren ved Partner/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne moderne og gjennomførte 2-roms selveierleiligheten med en sentral beliggenhet på Årstad.

Førstegangskjøpere | For deg som er førstegangskjøper, student eller pendler er dette den perfekte leiligheten å komme seg inn på boligmarkedet på.

Planløsning | Boligen har en gjennomgående god planløsning. Leiligheten har i senere tid fått flere oppgraderinger, heriblant ny kjøkkeninnredning, nye veggplater, nye vindusforinger og listverk, nye fliser i inngangsparti og hele leiligheten malt i 2021.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene er malt i moderne duse farger, og har mye naturlig lysinnslipp. Her kan en flytte rett inn!

Muligheter | Fra leiligheten er det kort vei til Bergen sentrum, og kun 4 minutters gangavstand til bussholdeplasser med hyppige avganger inn til sentrum. Det er også gangavstand til Møllendal hvor det er dagligvarebutikk, cafe, volleyballbane og gode bademuligheter.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en moderne 2-roms selveierleilighet med mange flotte kvaliteter, diverse arbeid utført i senere tid og har en sentral beliggenhet på Årstad kort vei fra Bergen sentrum. Hjertelig velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i et etablert området på Årstad, i området finner man tilsvarende bebyggelse. Fra eiendommen er det kort avstand til blant annet Haukeland sykehus og Odontologen samt barneskole, barnehage og dagligvarebutikk. Fra boligen har man turmuligheter opp mot Ulriken eller ved Svartediket over til Rundemannen og Fløyen. Kort vei til Bergen sentrum, gode bussforbindelser like ved boligen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom, balansert ventilasjonsanlegg. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Utendørs parkering til 13-14 biler. Ingen fast parkering. Mulig for leie av fast plass via Aimo Park på forsiden av bygget.
For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Tomten er på 2455,2 m² og er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruslagte partier, plen og diverse beplantning
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 21.07.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det opplyses om at det er et omfattende angrep av ekte hussopp i sameiet. per nå antas det at sanering må gjøres i 8-12 leiligheter, men omfanget er foreløpig usikkert. Det er ikke gjort funn av hussopp i leiligheten som selges, denne leiligheten har vært åpnet opp og undersøkt, sanert og er ferdig rennovert uten funn av hussopp. Det er likevel usikkerhet i omganget i hele bygget. Det er sendt ut e-post fra styreleder med informasjon både om kostnad og omfanget. Det oppfordres at alle interessenter leser e-posten som er vedlagt i prospektet.

Styret har allerede enstemmig vedtatt et låneopptak på 7 millioner. Selv om beløpet er betydelig, kan styret beslutte dette da dette regnes som nødvendig vedlikehold. Men det er som regel en stor fordel å fremlegge denne saken for årsmøtet.

Per i dag har sameiet et usikret lån hos Nordea på ca kr. 5.000.000,- Dette lånet ble tatt opp i forbindelse med rehabilitering av tak og fasade. Utfordringen for sameier kontra borettslag er at sameier ikke kan ta opp lån med sikkerhet. Eierne eier sine seksjoner, og styret eller banken kan da ikke ta pant i eiendommen.

BOB har allerede vært i kontakt med Nordea med en forespørsel om å øke lånerammen. Tilbakemeldingen fra dem er at vi ikke vil kunne låne mer enn ca 250.000 pr eierseksjon, som da vil utgjøre ca kr. 7.500.000,- Trekker man fra dagens lån, utgjør dette ca 2,5 millioner. Det kan vise seg å være svært utfordrende å finansiere de siste 4,5 millionene da sameiet allerede har en høy gjeldsgrad.

Per i dag kan banken gi et ekstra låneopptak på kr. 2,8 millioner.
Dette vil utgjøre en husleieøkning på kr. 572 i snitt, noen mer og noen mindre da det deles etter sameiebrøken.
Dette ble vedtatt ekstraordinær generalforsamling 14.07.21.

Økning per enhet vil være 33%. Dette er regnet fra felles husleie, finans og TV/bredbånd er holdt utenfor. Ut i fra sum.

Ved en innbetaling på kr. 4.200.000,- fra sameie, vil det være en innbetaling på kr. 138.737,- for denne leiligheten. Det ble vedtatt at laget skal innbetales i september.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 31.03.2011.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 44/1339

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Storhaugen 5 Bergen består av 30 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Tormod Rebnord
E-post: styret.storhaugen5@hotmail.com

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 4114752). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
I 2019 hadde sameiet et negativt resultat på kr. 2.237.958,-.

Fellesgjeld:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308106716, Nordea Bank Norge Asa
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.02.2021: 3.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 75
Saldo per 25.02.2021: 4 751 821
Andel av saldo: 156 164
Første termin/første avdrag: 30.01.2020 ( siste termin 30.10.2039 )

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 211,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, driftskostnader, kabel-TV, vedlikehold, avdrag lån og renter lån.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 3 utgjør: 44/1339.

Fellesgjeld:
Fellesgjeld på denne leiligheten er i dag 156.164,-
I septemer kommer også en innbetaling på 138.737,- for denne leiligheten.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Vedtatt forbud mot dyrehold i sameiet. men den bruker av seksjonene kan holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 761 629,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 741 964,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 761 629,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 741 964,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Tinglyste erklæringer

2010/759075-1/200  Seksjonering  
05.10.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig

1974/19719-1/106  Best. om adkomstrett  
13.09.1974
Rettighetshaver Årstadvn. 22
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/753243-2/200  Best. om adkomstrett  
21.09.2007 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:163 Bnr:229  
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/426921-1/200  Erklæring/avtale  
11.06.2010 
Rettighetshaver:CITY EIENDOM AS  
Org.nr: 881613662
Plikt til å tilby City Eiendom AS parkeringsplasser.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

2010/759075-1/200  Seksjonering  
05.10.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig

1974/19719-1/106  Best. om adkomstrett  
13.09.1974
Rettighetshaver Årstadvn. 22
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/753243-2/200  Best. om adkomstrett  
21.09.2007 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:163 Bnr:229  
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/426921-1/200  Erklæring/avtale  
11.06.2010 
Rettighetshaver:CITY EIENDOM AS  
Org.nr: 881613662
Plikt til å tilby City Eiendom AS parkeringsplasser.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-163/347
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 18720000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 163 Bnr 229 Og 580, Årstadvollen, Statsarkivet
Ikrafttredelsesdato: 26.03.2007
Dekningsgrad: 2,2 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
18720000 - Parkeringsplass (1,9 %)
18720000 - Felles avkjørsel (0,3 %)
18720000 - Offentlig bygg - administrativt bygg (0,1 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 18720000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 163 Bnr 229 Og 580, Årstadvollen, Statsarkivet
Ikrafttredelsesdato: 26.03.2007
Dekningsgrad: 2,2 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
18720000 - Offentlig bygg - administrativt bygg (2,2 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kalfaret (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Bygn. med særskilt allmennyttig formål (96,7 %)
15590000 - Boligområder (2,8 %)
15590000 - Veiareal (0,4 %)
15590000 - Boligområder (0,1 %)
0 - Offentlig bygning (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64200000 - Årstad. Gnr 163 Bnr 214 Mfl., Årstadveien - 201337395
62640000 - Bergenhus. Gnr 163 Og 166, Fløen - Ulriken, Dobbeltspor - 201220080
19040000 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 490, Haraldsplass Sykehusområde - 200605799
11230101 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 215 Mfl., Årstadveien 17, Mindre Endring - 201709772
11230100 - Bergenhus. Gnr 163 Bnr 215, 224, 230 Mfl., Årstadveien 17-25, Universitetets Eiendommer På Årstadvollen - 200304484
11230001 - Bergenhus. Årstadveien, Endring
11230000 - Bergenhus. Årstadveien, Tomter For Offentlige Formål

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 163/354
Bygningstype: Tilbygg Sykehjem
Status: Rammetillatelse
Dato: 27.06.2018

Eiendom: 163/359
Bygningstype: Tilbygg Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 21.12.2020

Eiendom: 163/385
Bygningstype: Tilbygg Barneskole
Status: Rammetillatelse
Dato: 25.11.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Økonomi

Prisantydning 2 300 000
Omkostninger 68 592
Fellesgjeld 156 164
TOTALT 2 524 760

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF