Saksarhaugen 164

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 765 190

P-rom

68 KVM

Antall rom

2 Soverom

Saksarhaugen 164 (Solgt)

Attraktiv 3-roms | Barnevennlig | Hage | Carport | Solrike uteplasser | Sentralt | God planløsning | Varmepumpe

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Saksarhaugen 164 2 690 000 75 192 1 800
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
68 / 71 / 78 KVM Eiet tomt, 12273 KVM 60200235

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré (2,1 m²), gang (5,5 m²), bad (7,5 m²), to soverom (7,2 m² og 11,2 m²) og stue/kjøkken (31,2 m²).

Uteplasser:
Østvendt oppholdsplass med belegningstein på 24,3 m² med utgang fra stue/kjøkken. Deler av oppholdsplass er overbygd. Det er også en liten hage. Uteplass ved inngangsparti.

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er en bodplass i utvendig bod på 4,7 m². I tillegg er det en innvendig bod på 3.3 m².

Parkering:
En reservert biloppstillingsplass i carport. Mulighet for montering av elbil ladestasjon i carport (ferdig tilrettelagt).

P-rom er:
Entré, gang, bad, to soverom og stue/kjøkken

Samlet primærareal (P-rom) = 68 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) =  71 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) =  78 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og meget tiltalende selveierleilighet
- 3-roms leilighet i et barnevennlig nabolag
- Enkel adkomst
- Gjennomgående fine brukskvaliteter
- Kjøkken i moderne farger fra 2017
- Nye garderobeskap i 2016 og 2017
- Lys stue med ildsted
- Stort helfliset bad
- Carport med mulighet for ladestasjon
- Koselig hage og terrasser
- Meget gode solforhold
- Varmepumpe

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i et etablert område på Sandsli.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i 2017. Leiligheten fremstår som velholdt og innflytningsklar.

Innbydende | Leiligheten har en gjennomført stil med et moderne og tidsriktig uttrykk. Fine brukskvaliteter på overflater, innredning og utstyr. Det er bra med skapplass og lagringsmuligheter. Nye garderobeskap i 2016 og 2017.

Hage | Ved terrassen er en koselig hage og overbygget uteplass. Gode plass til terrassemøbler, grill etc. God plass til trampoline.

Muligheter | Fra leiligheten er det gangavstand til Fanatorget med fasiliteter som dagligvare, apotek, legekontor, bank, mm. Det er også kort vei til bussholdeplass med gode bussforbindelser til Bergen sentrum. Det er også gåavstand til bybanen.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en tiltalende 3-roms selveierleilighet med god størrelse, flotte brukskvaliteter og meget attraktiv beliggenhet på Sandsli. Leiligheten bør sees. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert og barnevennlig boligområde på Sandsli. Området er hovedsakelig bebygd med rekkehus og eneboliger.

Ca 6,5 km Lagunen Storsenter med de fleste service tilbud/fasiliteter, Gangavstand til Fanatorget med fasiliteter som dagligvarebutikk, apotek, legekontor, bank, spisested mm. Gode turmuligheter med bla Storrinden og området rundt Skranevannet. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Sandsli Idrettshall og Sandsli Stadion, samt skoler som Aurdalslia Skole, Skranevannet Skole, Søreide Skole og Sandsli Videregående Skole. Barnehage i nærområde (Einerhaugen Barnehage). Gode bussforbindelser.

Det kan nevnes at Sandsli/Kokstad har noen av Bergens største arbeidsplasser som bla. Equinor, Telenor, Aibel, Bergen Lufthavn mf. Meget sentral beliggenhet i forhold til ovennevnte.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/44.

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Fra Bergen sentrum, følg Rv555 gjennom Damsgårdstunnelen. Like før Lyderhorntunnelen, ta av mot Flesland. Ta av til Sandsli etter Knappetunnelen. Kjør rett frem i første rundkjøring, og ta andre avkjørsel i rundkjøringen ved Meny Dolviken. Ta til høyre i første lyskryss inn på Sandslivegen. Følg veien forbi Fanatorget, og ta så til venstre inn på Saksarhaugen. Følg veien til ende. Saksarhaugen 164 ligger da lett tilgjengelig vis-á-vis sameiets parkeringsplass.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen

For øvrig henstiller vi interessenter å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet, og er på 12 273 m². Andel fellesareal: 278,9 m² ihht sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur/fundamenter av betong.  Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet.
Ytterkledning av profilerte hardplast profiler. Liggende trekledning i øvre del av gavlvegg.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 04.11.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Taktekking, bad og VVS.

Sameie

Om sameiet
Steinsviktunet Sameie består av 44 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Sparebank 1(avtalenummer: 16397124). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 1.800,- pr. måned og inkluderer: Felleskostnader m/tillegg, kabel-TV, vedlikehold  inkl. hustak.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 3 utgjør: 1/44

Spareavtale
Deler av felleskostnadene er øremerket til sparing av nytt tak på sikt. Det er ikke bestemt når det skal utføres eller hvem som skal utføre arbeidet. Ingenting er bestemt.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 661 674,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 382 032,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler i entré og på bad (fra byggeår).
To vegghengte panelovner. Fra 2020 (TG 0).
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Toshiba. Fra 2016.
Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Produsent: Jøtul (ukjent alder).

Parkering

En reservert biloppstillingsplass i carport med mulighet for egen elbil ladestasjon. Sameiet har også egen gjesteparkering, men denne skal kun benyttes av gjester av beboere.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1994/3430-2/106 09.02.1994  
Bestemmelse iflg. skjøte   
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
Skjøte/festekontrakt

Grunndata:
1993/6964-1/106 02.04.1993   
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/44

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7525000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 392, Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5A, Del Av Bo3, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 28.04.1992
Dekningsgrad: 99,9 %

PlanID: 7520000
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5A, Felt Ix
Ikrafttredelsesdato: 26.03.1990
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 7520002
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5 A
Ikrafttredelsesdato: 24.02.1993
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7525000 - Boliger (37,1 %)
7525000 - Felles lekeareal (36,7 %)
7525000 - Felles parkeringsplass (13,6 %)
7525000 - Felles grøntareal (7,8 %)
7525000 - Felles gangareal (4,7 %)
7520000 - Kjørevei (0,1 %)
0 - Felles avkjørsel (0,1 %)
0 - Boliger (0,1 %)
0 - Gangvei (0,1 %)
0 - Offentlig friområde (0,1 %)
0 - Offentlig bebyggelse (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 7520007
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 108 Mfl., Steinsvik 190630270
Ikrafttredelsesdato: 01.07.1996

PlanID: 8126105
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 38 Bnr 477, Søvik, Endring Av Plan For Utbygging 199808202
Ikrafttredelsesdato: 30.09.1999

PlanID: 7520006
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 392 Mfl., Steinsvik 190630256
Ikrafttredelsesdato: 18.04.1996

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65410000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 2 Mfl., Feråsen
Saksnr: 201620007
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (99,7 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,3 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64730000 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 10 Mfl., Solåsen/Steinsvik, Boliger M.m. - 201409694
64730000 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 10 Mfl., Solåsen/Steinsvik, Boliger M.m. - 201409694
9090000 - Ytrebygda. Austre Steinsvikåsen, Del Av Boligfelt B Viii - 199616148
8126104 - Ytrebygda. Gnr 38 Bnr 118, Saksarrinden, Felt 5B, Plan For Utbygging - 199617028
8120000 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5B, Felt X - 190511534
8120000 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5B, Felt X - 190511534
7520012 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 26, Feråslia - 201721740
7520010 - Ytrebygda. Gnr 39 Bnr 163, Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde 5A Steinsvik - 200109814
7520003 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Planområde Bo2 - 190230390
6540000 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Steinsvikvegen Etappe I - 190002291
6540000 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Steinsvikvegen Etappe I - 190002291
6540000 - Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Steinsvikvegen Etappe I - 190002291

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 39/6
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.06.2016

Eiendom: 39/64
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 20.03.2017

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det boligen har oppnådd energimerke Gul E.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 07.06.1994.
Gjelder: Nybygg bolig

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 75 192
TOTALT 2 765 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF