Falsens vei 66B

Solgt

2 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 973 820

P-rom

58 KVM

Antall rom

2 Soverom

Falsens vei 66B (Solgt)

SOLGT! Bud direkte til selger. Tidløs 3-roms | Balkong med utsikt og sol | Hele leiligheten ble pusset opp i 2014 |

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Falsens vei 66B 2 890 000 18 088 3 460
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Aksje
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
58 / 58 / 64 KVM Fellestomt, 4525 KVM 60200233

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2.etasje:
Gang (6m²), bad/vaskerom (2,4m²), soverom (7m²), soverom (12,2m²), stue (19,8m²), kjøkken (6,5m²)

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til en koselig balkong på 5m².

Lagringsmuligheter:
Tilhørende leiligheten er det to boder i kjeller på henholdsvis 3,1 m² og 3 m². I tillegg er det en bod på loftet med gulvareal på 3,4 m² som også tilhører leiligheten. Med tre boder er det gode lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 58 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 58 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 64 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
•3-roms aksjeleilighet i tidløse farger
•Ingen dokumentavgift
•Tv og internett er inkl. i felleskostnader
•Endeleilighet med god planløsning i rolig nabolag på Wergeland
•Overbygd balkong med plass til utemøbler
•Gode solforhold
•Stue av god størrelse med plass til spisebord og sofagruppe
•Gode garderobeløsninger på begge soverom
•Pent baderom med opplegg til vaskemaskin
•Tidløs kjøkkeninnredning
•God lagringsplass med 3 boder
•Ca. 3 minutters gange til bybanestopp, SATS, Rema 1000, Bunnpris, Bonasera og mer

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 3-roms aksjeleiligheten i populære Falsens vei.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en koselig uteplass. En avstressende sone der man kan nyte solen. Foruten denne plassen har borettslaget svært pene fellesareal som kan benyttes av lagets beboere.

Kommunikasjon | Fra boligen er det kort vei til det meste. Det er flere dagligvarebutikker i nærheten, samt kort vei til Sletten Senter med de fleste fasiliteter og servicetilbud, heriblandt Vinmonopolet. Bare 3 minutters gange fra leiligheten er det et bybanestopp med hyppige avganger i retning sentrum og Flesland.

Omkostninger | Ved kjøp av aksjeleilighet betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en meget pen leilighet med utmerket beliggenhet. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger fint til i et attraktivt og rolig boligområde like utenfor Bergen sentrum. For den turglade kan området skilte med flotte tur- og rekreasjonsområder som bl.a. Tveitevannet, Leaparken, Solheimsvannet og Ulriken. Fra leiligheten er det bare få minutters spasertur til bybanestoppene på Wergeland og Brann Stadion, hvor bybanen har hyppige avganger til både sentrum og Flesland. På Wergeland har servicetilbudet blomstret de siste årene, og vi finner dagligvarebutikker som både Coop Extra, Bunnpris og Rema 1000 her. Rema 1000 har også søndagsåpen butikk. Ellers er det populære spisesteder som italienske Bonasera, Pizzabakeren, Yang Tse Kiang, ISushi og Cafe Ambrosia her. Treningssenteret SATS åpnet nytt senter her i 2018. Fine gang- og sykkelveier til HVL på Kronstad, samt øvrige utdanningsinstitusjoner. Store arbeidsplasser på Årstad med Haukeland sykehus og Odontologen. For den fotballglade supporter er det gangavstand til Brann Stadion. Ca 10 minutters kjøring til sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 4525,4 m² og felles for aksjelaget. Tomten er opparbeidet med gangstier, plen og diverse beplantning.  Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner
over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutaksbord og skiferstein. Taket er ikke
besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Bad - membran tettsjikt og slukt og VVS.

Borettslag/boliglag

Om boliglaget:
Falsensvei Boliglag A/s (Orgnr: 953126370) er et tilknyttet boliglag som har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Styreleder i laget er Dan Inge Kjellesvik
E-post: danivik@gmail.com

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring (SP615853).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 525.162,-.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 460,- og felleskostnaden fordeles på: Kabel TV og internett, kommunale avgifter, strøm, vedlikehold, avdrag lån, forretningsførsel, forsikring, revisjon, andre driftskostnader, fondsavsetning og rentekostnader.

Dyrehold:
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett:
Boligselskapet har ikke forkjøpsrett.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i boliglaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny aksjeeier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av boligen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 618 894,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 228 018,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selgere har tegnet boligselgerforsiktring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.
Vaskemaskin på baderom medfølger også salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Parkering langs offentlig vei.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1949/7477-3/106  Bestemmelse om gjerde  
26.08.1949 
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.

1962/7119-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
01.10.1962 
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Bestemmelse om felles vegg
Med flere bestemmelser

1942/5842-2/106  Opprettelse av matrikkelenheten  
20.10.1942 
UTSKILT FRA NEDRE NESSET NR. 16 - NÅ UTPARSELLERT

1942/5961-1/106  Registrering av grunn  
26.10.1942 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:525
UTSKILT FRA FALSENSVEI 52 A - SAMMENFØYD MED GNR. 159,
BNR. 400

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 560000
Plannavn: A°rstad. Finnberga°sen
Ikrafttredelsesdato: 08.04.1921
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 62190000
Plannavn: A°rstad. Gnr 159 Bnr 402 Mfl., Falsens Vei Sør
Ikrafttredelsesdato: 29.05.2013
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: A°rstad. Gnr 159 Bnr 396, Falsens Vei
Ikrafttredelsesdato: 19.09.2018
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
62190000 - Boligbeb. - frittliggende sma°husbebyggelse (0,1 %)
0 - Kjøreveg (0,1 %)
0 - Park (0,1 %)
0 - Kjøreveg (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 560001
Plannavn: A°rstad. Gnr 159 Bnr 391, Falsens Vei 52 200809874
Ikrafttredelsesdato: 30.09.2008

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY2 (100,0 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Minde-Nymark (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (30,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (5,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65150000 - A°rstad. Gnr 13 Bnr 1132, Sykkelvei Fra Hagerups Vei Til Mindemyren - 201428752
61160000 - A°rstad. Gnr 13 Bnr 96, Offentlig Reguleringsplan For Sentrale Deler Av Wergeland - 200904346
60120000 - A°rstad. Gnr 13 Bnr 140, Mfl., Fanahallkvartalet - 200614727
60120000 - A°rstad. Gnr 13 Bnr 140, Mfl., Fanahallkvartalet - 200614727
30010000 - A°rstad/fana. Mindereguleringen
19010000 - A°rstad. Gnr 13 Bnr 156 Mfl., Wergeland - 200304844
16980000 - A°rstad. Bybane I Bergen, Delstrekning 3 - Edvard Griegs Vei - Wergeland - 201014884
10460000 - A°rstad. Inndalsveien - Bendixens Vei
9730000 - A°rstad/fana/bergenhus. Kdp Landa°s - 199507335
20000 - A°rstad. Bergensdalens Midtre Del - 199938317
20000 - A°rstad. Bergensdalens Midtre Del - 199938317

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 159/333
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.01.2013

Eiendom: 159/405
Bygningstype: Pa°bygg Enebolig m/hybel/sokkelleil.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 29.05.2017

Eiendom: 159/530
Bygningstype: - Annen kontorbygning
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 11.04.2012

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Rød G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 31.05.1946
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 890 000
Omkostninger 18 088
Fellesgjeld 65 729
TOTALT 2 973 820

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF