Fantoftåsen 14

Solgt

4 480 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

4 607 440

P-rom

131 KVM

Antall rom

2 Soverom

Fantoftåsen 14 (Solgt)

Selveiende rekkehus i populært område | Nytt yttertak 2019 | Solrik terrasse og garasjeplass | Nært skole og Bybane m.m.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Fantoftåsen 14 4 480 000 127 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
131 / 141 / 154 KVM Eiet tomt, 198 KVM 60200236

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang/hall med speilgarderobe, hobbyrom, vaskerom og 2 boder.

Innhold | 2. etasje:
Kjøkken og stue.

Innhold | 3. etasje:
Trappegang/mellomgang med lintøyskap, bad/wc og 2 soverom (det har vært opprinnelig 3 soverom). Fra mellomgang er det nedfellbar luke til koffertloft med lagringsmuligheter.

Uteplass(er):
Fra stuen er det utgang til til en syd-vestvendt terrasse med god størrelse (areal: 14,8 kvm.), der solen kan nytes til fulle. Man har også adkomst til en uteplass på baksiden av huset (utgangsdør fra stue/kjøkken i 2. etasje).

Garasje:
Det medfølger fast garasjeplass i felles rekke.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 36 kvm.:
Gang (25,7m²), mellomgang (1,3m²), vaskerom (7,5m²).

2. etasje | 49 kvm.:
Gang/trapperom (9,1m²), stue (27,8m²), kjøkken (10,8m²).

3. etasje | 46 kvm.:
Trapperom (4,7m²), gang (6,8m²), bad (4,4m²), soverom (20,7m²), soverom (8,2m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 131 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 141 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 154 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Innholdsrik familiebolig med utmerket beliggenhet
- Fast garasjeplass i felles rekke
- Ny taktekking i 2019
- Solrik og syd-vestvendt terrasse
- Attraktiv beliggenhet i barnevennlig område
- Gangavstand til Slettebakken skole og barnehage
- Gangavstand til Bybanen ved Sletten eller Fantoft
- Nært Sletten Senter med flere butikker
- Nærhet til Tveitevannet med idyllisk turterreng

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer dette selveiende rekkehuset med tilhørende garasjeplass i Fantoftåsen på Fantoft/Storetveit.

Innholdsrikt | Boligen har en spennende og innholdsrik planløsning med gode muligheter for individuelle tilpasninger. Ny taktekking på huset i 2019. Noe modernisering må påregnes.

Barnevennlig | Området betegnes som meget barnevennlig og boligen bør følgelig passe ypperlig for en barnefamilie. Det er gangvei via Tveitevannet til Slettebakken skole og Bybanens stoppested ved Sletten Senter.

Solrikt | Huset har en syd-vestvendt terrasse med god størrelse. Det er gode solforhold på terrassen og plass til utemøblement og grill m.m.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innholdsrik og selveiende familiebolig med super beliggenhet i populære omgivelser på Fantoftåsen. Velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har god beliggenhet i et veletablert - og meget populært nabolag på Fantoft/Storetveit. Rekkehuset ligger syd-vestvendt med gode solforhold. Området betegnes som meget barnevennlig med gangavstand til Slettebakken skole, barnehage, Bergenshallen og Fysak på Slettebakken. For den aktive familie har man umiddelbar nærhet til Tveitevannet med opparbeidet turløype, til trening eller rekreasjon. Det er få minutters gange til Sletten Senter med flere butikker og ulike servicetilbud. God offentlig kommunikasjon med bussforbindelse i Storetveitvegen samt gangavstand til bybanestopp på Fantoft eller ved Sletten senter. Få minutters kjøretid til Bergen sentrum, Haukeland universitetssykehus, Haraldsplass diakonale sykehus og Odontologen m.fl. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Følg Storetveitvegen fra sentrum og ta inn til venstre skiltet Fantoftåsen (rett etter passering Securitas). Følg deretter husnummerering frem til Fantoftåsen 14, som ligger lett tilgjengelig på venstre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet og selveiende tomt på 198,2 kvm. Tomten består av 2 parseller (gnr. 12, bnr. 125 og 133).

Se for øvrig vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemåte bolig:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong/sparestein. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, Utvendig er veggene kledd med liggende og stående trekledning. Vinduer med isolerglass og enkle glass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

Byggemåte garasje:
Garasjen er åpen mot grunn, videre er garasjen oppført med ytterveggkonstruksjoner av trekonstruksjoner, utvendig er det benyttet trekledning. Takkonstruksjonen er utført i trekonstruksjoner, taket er tekket med takpapp.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 03.11.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Salgsfullmektig har ikke bebodd boligen og har svært begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. I denne forbindelse oppfordres det særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1 - Fundament
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. AV-ledning av vann fra bygningen.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningsbordene. Alder tatt i betraktning bør det påregnes at enkelte kledningsbord må skiftes ut som en del av normalt vedlikehold.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.

12.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

14.1 - Garasje
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de ulike bygningsdelene. Garasjeporten går "tregt", noe modernisering bør påregnes.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 164 570,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 192 450,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger v/salgsfullmektig har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti), og overtas på bakgrunn av dette. Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Ildsted i stue

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det gjøres oppmerksom på at fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

- Fast garasjeplass i felles garasjerekke

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 12, bnr. 125 og bnr. 133 i Bergen kommune:

1959/301142-2/106 
Urådighet  
Tinglyst 04.03.1959 
Begrensing i råderett
Bnr. 125 og 133 kan bare overdras/pantsettes samlet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1959/301590-3/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 25.03.1959 
Med flere bestemmelser bl.a. veg.
Overført fra: 4601-12/125
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 30300000
Plannavn: Årstad. Gnr 12 Bnr 30 Og Del Av Bnr 2, Fantoft
Ikrafttredelsesdato: 06.12.1955
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Fantoftåsen (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (94,0 %)
9730000 - Friområder (6,0 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (27,7 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
63100000 - Årstad. Gnr 13 Bnr 355, 1132, Storetveitvegen, Sykkelanlegg - 201315266
30220200 - Årstad/fana. Gnr 13 Bnr 27 Mfl., Storetveitåsen - 190511383
30220100 - Årstad. Gnr 13 Bnr 750, Storetveit, Fra Bolig Til Forretning - 190510398
30010000 - Årstad/fana. Mindereguleringen
30010000 - Årstad/fana. Mindereguleringen

Andre Opplysninger:
Selger har mottatt nabovarsel i forbindelse med endring/tilbygg av Securitas bygget, som ligger like i nærheten. Konferer eventuelt megler om ytterligere informasjon/oversendelse av tegninger, knyttet til dette prosjektet.

Eiendommen er berørt av BKK´s konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke: Gul F.

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 17.07.1963. Ferdigattesten og bygningstegninger følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at dagens romløsning avviker noe i forhold til opprinnelige bygningstegninger. Toalettrom i 2. etasje er fjernet og 2 soverom i 3. etasje er slått sammen til ett stort soverom.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 480 000
Omkostninger 127 442
TOTALT 4 607 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF