Strandgaten 230

Solgt

3 150 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 222 540

P-rom

53 KVM

Antall rom

1 Soverom

Strandgaten 230 (Solgt)

Lekker toppleilighet | Heis | Gedigen terrasse | Masse sol | Garasjeleie i BRL | Nordnesparken | Sentralt | Sjø

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Strandgaten 230 3 150 000 5 432 3 512
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 6
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
53 / 53 / 58 KVM Fellestomt, 1841 KVM 60210007

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 6. etasje:
Entré/gang (2,9 m²), bad (4,3 m²), vaskerom (3,5 m²), soverom (11,6 m²) og stue/kjøkken (28,3 m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en gedigen vestvendt altan på 14,6 m², hvorav 5,9 m² er overbygd.

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer to boder i underetasjen på henholdsvis 2 m² og 5,7 m² og en bod i loftetasjen på 1,9 m² med gode lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 53 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 53 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 58 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og lys 2-roms leilighet
- Toppleilighet med masse lys og luft.
- Stor vestvendt altan med masse sol
- Garasjeanlegg med kapasitet for garasjeleie.
- Vesentlig oppussing utført i 2004, samt noen oppgraderinger i senere tid
- Tidløs kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass
- Helfliset bad med tidløs innredning fra 2016
- Eget, praktisk vaskerom
- Heis i bygget og enkel adkomst.
- Ny taktekking i regi av Brl i 2010
- Sentral beliggenhet med gangavstand til Bergen sentrum
- Vakre Nordnesparken med badeplasser ca. 2 minutter unna
- Kort gåavstand til Torgallmenningen

Presentasjon |  Det er med glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim kan presenterer denne attraktive toppleiligheten i et etterspurt område på Nordneshalvøyen.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om en flott toppleilighet på idylliske Nordnes. Her får man en attraktiv og pent holdt 2-roms leilighet, der "hver krik og krok" er godt utnyttet og ikke minst et nabolag med høy trivselsfaktor.

Moderne | Boligen ble vesentlig pusset opp i 2004, da med et nytt kjøkken, nytt bad samt nye gulv i alle rom. I tillegg er leiligheten blitt malt i duse moderne farger i 2019/2020. Leiligheten fremstår som en meget attraktiv leilighet med meget god internbeliggenhet i øverste etasje!

Uteplass | Med utgang fra stuen er det adkomst til en altan på hele 14,6 m² og har med dette god plass til utemøblement. Her kan en sitte å nyte utsikten over nærområdet.

Nærmiljø | Nordneshalvøyen er et av Bergens mest populære områder. Primært fordi folk trives så godt her. Med skole, restauranter, butikker, badeplasser, idrettshall, parker og fotballbane i nabolaget, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Kommunikasjon | Fra leiligheten er det kun ca. 10 minutters gange til Bergen sentrum, med alt en trenger av fasiliteter og servicetilbud. Det er også flere dagligvarebutikker i gangavstand på Nordnes.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Det er lave omkostninger ved kjøp!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Her kjøper en ikke kun en leilighet, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger sentralt til ved handlegaten Gågaten med kaffebarer, butikker og restauranter og få minutters gange til Fisketorget og Bergen Sentrum. Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse. Kort gåavstand til vakre Nordnesparken, Nordneshallen, Nordnes sjøbad, Verftet og Akvariet. Foruten dette er det kort vei til flere dagligvarebutikker med blant annet Kiwi og Bunnpris like utenfor bygget. Det er bussholdeplass, nytt bossnett og renoverte gater med sykkelveier og beplantning. Velkommen til "Nye Nordnes".

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Fra sentrum følg Strandgaten igjennom Gågaten mot Nordnes i retning Nordnesparken. Strandgaten 230 kommer på venstre hånd.

For øvrig henstiller vi interessenter til å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget og er på 1 841 m². Hele eiendommen består av eiendommens bygningsmasse/parkeringsplass.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundamenter av betong.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner/isolert bindingsverk. ytterkledning av fasadeplater/stående trekledning. 

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort plast. Ny taktekking i 2010. Taktekking er Brls ansvar

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 13.01.2020

Generell informasjon:
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, etasjeskillere, bad, vaskerom og VVS.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Strandg 230-234 borettslaget (Orgnr: 954483126) er et tilknyttet borettslag som har engasjert BOB BBL som forretningsfører.

Styreleder i laget er Geir Romslo

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA (87542659). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 624.895.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 512,-. Felleskostnaden fordeles på følgende måte: Varmtvann, kabel-TV, vedlikehold, kommunale avgifter, driftskostnader, renter lån og renter avdrag.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Sikringsordning
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 13544748, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.01.2021: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 17
Saldo per 13.01.2021: 1 578 382
Andel av saldo: 17 075
Første termin/første avdrag: 31.12.2004 ( siste termin 30.06.2029 )

Lånenummer: 95217492824, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.01.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 13.01.2021: 4 624 542
Andel av saldo: 50 029
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.12.2029 )

Garasje
Andelseiere har fortrinnsrett til garasjeplass for kr. 630,- pr. mnd. (Betydelig under markedspris). Styreleder informerer om at kjøper av leiligheten kan trolig få garasjeplass ved innflytning om ønskelig. Styreleder informerer også om at det jobbes med ladefasiliteter og at de håper det vil være på plass våren 2021.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold. Det er dog husdyr i borettslaget.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Forkjøpsretten lyses ut på fastpris i etterkant av salget.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 745 193,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 682 695,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Taklampen i stuen følger ikke med i salget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på baderom.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering). Mulighet for leie av garasjeplass og biloppstillingsplass i borettslaget. 

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom.

974/9797-1/106 30.04.1974
Bestemmelse om bebyggelse  
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt

1974/909854-1/106 30.04.1974 
Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:165 Bnr:363

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10090000
Plannavn: Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
Ikrafttredelsesdato: 24.09.1946
Dekningsgrad: 52,6 %

PlanID: 11690000
Plannavn: Bergenhus. Nordnes, Reguleringsendring Mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten Og Fritznersmauet
Ikrafttredelsesdato: 12.06.1969
Dekningsgrad: 47,4 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - 1944-området (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (13,5 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (25,5 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Annet byggeområde (75,5 %)
15780000 - Boligområder (15,9 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (8,6 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
62020000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 450, Nordnes Oppveksttun - 201015772
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
11690100 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 363, Nordneshallen Og Bretterne, Vesentlig Reguleringsendring - 199703458
5240000 - Bergenhus. Sliberget - 190001401
5140000 - Bergenhus. Nordnesboder M.v.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/1070
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.01.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har oppnådd energimerke Rød G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 22.06.1971.
Gjelder butikk, kontor og boligbygg

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 31.10.2003
Gjelder Fasadeendring Blokk/Bygård/Terrassehus

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 150 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 67 104
TOTALT 3 222 540

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF