Øvre Sædalsvegen 10

Solgt

3 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 952 190

P-rom

75 KVM

Antall rom

3 Soverom

Øvre Sædalsvegen 10 (Solgt)

Lekker 4-roms eierleilighet | Heis og alt på ett plan | Fast garasjeplass | Stor og usjenert altan | Praktfull utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Sædalsvegen 10 3 850 000 102 192 1 870
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
75 / 79 / 85 KVM Eiet tomt, 3804 KVM 60200234

Arealer og fordeling pr etasje

 Innhold | 2. etasje:
Gang, bad/wc, teknisk rom, tre soverom, stue og kjøkken.

Bod og lagringsplass |
Med til leiligheten medfølger det egen bod på 5 m² med enkel tilkomst fra garasjeanlegget. Innvendig i leiligheten er det bod/teknisk rom på 3.6 m².

Garasjeplass |
Fast plass i felles garasjeanlegg. Det er installert elbillader til denne plassen. Garasjeanlegget har også avsatt plass til sykkelparkering og oppmerkede gjesteplasser.

Terrasser |
Fra stuen er det tilkomst til terrasse på hele 16 m².

Fellesareal |
Det er meget pent opparbeidet fellesareal som er godt tilrettelagt for å kunne sosialeisere med hyggelige naboer. Arealet er tilpasser for alle aldersgrupper.

Primærareal:
Ihht. vedlagt tilstandsrapport så inngår følgende rom i denne boligen under betegnelsen primærareal:

2. etasje | 75 m²
Gang, bad, tre soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 75 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 79 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 85 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Stilsikker og innbydende 4-roms eierleilighet
- Fast garasjeplass med lader til el. bil
- Stor og usjenert terrasse med overbygg
- Praktfull utsikt fra leiligheten og terrassen
- Lys og romslig stue med store vindusflater
- Kjøkken med innredning fra Sigdal og integrerte hvitevarer
- Tre soverom, hovedsoverom på 12 m²
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Varmekonvektor i stuen med vannbåren varme fra NIBE-anlegget
- Sprinkleranlegg og seriekoblet røykvarslere
- Betongskille mellom etasjene
- Kabel-tv og bredbånd (fiber fra Altibox). Grunnpakke inkl. i fellesutgifter
- Meget fine fellesareal
- Ingen dugnadsplikt
- Gartner og vaktmestertjeneste dekkes av fellesutgiftene
- Innleid selskap som tar seg av renhold av fellesareal

Presentasjon |
Det er med stor glede at Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere denne moderne og stilfulle eierleiligheten.

Leiligheten |
Lekker 4-roms selveierleilighet med høy standard, funksjonelle løsninger og fine detaljer. Leiligheten fikk oppgradert standard i byggeperioden. Trappefri tilkomst og alt på ett plan. Leiligheten framstår som svært innbydende og egner seg like godt for barnefamilie som for en mer "voksen" kjøpergruppe.

Leiligheten inneholder lys og romslig stue med utgang til stor terrasse med overbygg - praktfull utsikt fra både stue og terrasse. Stuen har god plass til både spisebord og sittegruppe. Det er delvis åpne løsning mellom stue og kjøkken, noe som gir ekstra god romfølelse, bedre lysforhold og fleksibilitet for plassering av møbler. Kjøkken har innredning fra kvalitetsleverandøren Sigdal med god skap og benkeplass. Det er integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Leiligheten har helfliset baderom med varmekabler og innfelt downlightsbelysning. Det er opplegg og god plass til vaskemaskin og tørketrommel på badet. Det er tre soverom, alle med areal som gir mulighet for gode garderobeløsninger. Hovedsoverommet er på hele 12 m². Lys og trivelig gangen som har god plass til yttertøy. Leiligheten har lagringsplass i innvendig bod og en ekstern bod.

Det er installert balansert ventilasjonsanlegg fra NIBE for å gi et godt innvendig klima i leiligheten. Bygget er oppført etter nyere byggeforeskrifter hvor det er gjennomført energisparende tiltak. Det er betongskille mellom etasjene, seriekoblet røykvarslere og sprinkleranlegg.

Sameiet og fellesareal |
Nyere bygg med pent opparbeidet og og godt organisert fellesareal. Leilighetene og fellesarealet er myntet på en høy og moderne standard og et videre enkelt vedlikehold.

Parkering |
Fast biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i byggets underetasje. Plassen har lader for el. bil. Deler av garasjen er avsatt til gjesteparkering. Det er også egen sykkelparkering.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Bygget ligger på en høydekolle med usjenert uteareal og en fantastisk utsikt.

Eiendommen ligger tilbaketrukket fra hovedvei med fin natur i nærområdet. Like ved bygget er det turmuligheter mot bl.a. Nubben, Baunehytten og videre mot Ulriken. Så her er det meste tilrettelagt for god rekreasjon for store og små.

Det er kort avstand til dagligvarebutikkene Coop Extra i Sædalen og Kiwi på Birkelundstoppen. Det er også kort gangavstand til bussholdeplass. Det er ca 7-8 minutter å kjøre til Sletten senter på Landås og Nesttun sentrum hvor du finner en rekke servicetilbud. Til Bergen sentrum er det ca. 15. minutters kjøretid.

Det er gangavstand til en rekke barnehager og skoler samt idrettsanlegg og kunstgressbane. Det lokale idrettslaget Sædalen IL tilbyr bl.a. fotball, håndball basketball, innebandy og friidrett.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 789/21195

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Eiendommen er pent opparbeidet med plen, beplantning og sittegrupper samt lekeapparater. Det er asfaltert innkjørsel til garasjen og gangvei til bygget.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter |
Betongkonstruksjon på fundament av antatt faste masser av sprengstein på fjell.

Veggkontruksjon og utvendige fasader |
Bærekonstruksjoner er utført i betong. For øvrig er ytterveggene oppført i bindingsverk med utvendig bordkledning.

Vinduer og dører |
NorDan terrassedør og vinduer med to-lags glass i trekarmer og med utvendig aluminium. Ytterdør i malt utførelse. Innvendig er det hvite glatte dører. Dør til stuen er utført med glass.

Takkonstruksjon |
Flatt tak tekket med papp/Sarnafil.

Etasjeskillere |
Bygningen har etasjeskillere utført i betong.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage datert den 02. november 2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse nødvendigvis ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor alle punktene i rapporten har oppnåd TG1.

Sameie

Om sameiet:
 Boligsameie Furerinden 2 består av 28 selveiende boligseksjoner fordelt mellom adressene Øvre Sædalsvegen 10 og 12.

Sameiets forretningsfører er Vestbo BBL
Sameiets revisor er Ernst & Young AS
Sameiets forsikringsselskap er If Skadeforsikring
Sameiets styreleder er Tor Mario Auran - mob. 98097017
 
Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i If Skadeforsikring (Forsikringspolise: SP002068267). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Resultatet for 2019 er gjort opp med et resultat pålydende kr. - 40.183,-. Regnskapet for 2019 viser sum eiendeler kr 185.119,- og sum egenkaptila kr 166.359,-.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1870,- per måned og inkluderer:
Grunnpakke for kabel TV/bredbånd (fiber fra Alt i box), dugnad (ingen dugnadsplikt), snømåking av fellesareal, innleid gartner og vaktmestertjeneste, bygningsforsikring, strøm til fellesareal, forretningsførsel, fondsavsetning og sparing for vedlikehold av sameiets fellesareal. Fellesutgiftene dekker også nytt filter til agregatet for ventilasjonsanlegget som byttes en gang i året.

Dyrehold:
Ved dyrehold må en kontakte styret.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. Ta kontakt med megler dersom du ønsker oversendt dokumenter fra forretningsfører.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 856 095,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 081 940,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Lader til el. bil:
Forbruk blir fakturert direkte til eier.

Etter at leiligheten er solgt har Z Meglerenr rett til å markedsføre salget.

Oppvarming

Boligen er oppført i 2018 i hht. strenge krav for bl.a. varmeisolering. Leiligheten har installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er varmekonvektor i stuen med vannbåren varme fra NIBE anelgget. Varmekabler på badet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Det medfølger fast plass i felles garasjeanelgg. Her er det også montert lader for el. bil. Det er i tillegg oppmerket gjesteplasser i garasjen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2018/826260-1/200  Seksjonering  
 31.05.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 23
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 789/21195

2007/269478-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
19.03.2007 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/269478-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
19.03.2007 
Bestemmelse om privat fellesanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/269478-4/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
19.03.2007 
Rettighetshaver:BERGEN TOMTESELSKAP AS  
Org.nr: 928655547
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-10/817
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/269478-5/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
19.03.2007 
Rettighetshaver:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver:BERGEN TOMTESELSKAP AS  
Org.nr: 928655547
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 4601-10/817

Gjelder denne registerenheten med flere
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16870000
Plannavn: Fana/årstad. Del Av Gnr 7 Og 10, Øvre Sædal
Ikrafttredelsesdato: 20.06.2005
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16870000 - Blokkbebyggelse (98,5 %)
16870000 - Gang-/sykkelvei (1,2 %)
16870000 - Felles avkjørsel (0,3 %)
16870000 - Friluftsområde (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 16870007
Plannavn: Fana. Gnr 10 Bnr 819, Furerinden 201701509
Ikrafttredelsesdato: 25.01.2017

PlanID: 16870007
Plannavn: Fana. Gnr 10 Bnr 819, Furerinden 201701509
Ikrafttredelsesdato: 25.01.2017

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (7,1 %)
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (0,1 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (0,9 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
30700000 - Fana. Gnr 10 Bnr 50, Nedre Nattland
18020000 - Fana. Gnr 10 Bnr 428 Mfl., Øvre Nattland, Sædalslien Boligfelt - 200211574
16870004 - Fana. Gnr 7 Og 10, Mindre Reguleringsendring - 200913068
9480000 - Fana/årstad. Sandal/sædal/nattland, Veg 1, Sædal - Birkelundstoppen - 199702877

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 10/214
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 03.10.2014

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Svar vedrørende energiattest følger som vedlegg i denne salgsoppgaven.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 08.10.2018.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 850 000
Omkostninger 102 192
TOTALT 3 952 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF