Boalths vei 12

Solgt

2 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 904 020

P-rom

62 KVM

Antall rom

2 Soverom

Boalths vei 12 (Solgt)

Fin 3-roms på Landås | Store soverom | Nytt bad 2019 | Rør i rør | Attraktiv beliggenhet | Nærhet til Bybanestopp

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Boalths vei 12 2 090 000 5 432 6 619
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
62 / 62 / 68 KVM Festet fellestomt, 50596 KVM 60200232

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang(6,7m²), bad(3,3m²), soverom(13,7m²), soverom(11,2m²), stue(17m²), kjøkken(5,8m²).

Fellesrom i kjeller med egen vaskemaskin.

Terrasse:
Fra et soverom er det utgang til balkong på 2,4m².

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det boder i underetasjen.

Standard

Kort oppsummert:
- Koselig 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet
- To soverom med god størrelse og godt med skapplass
- Badet ble pusset opp i 2019.
- Nytt rør-i-rør system fra 2019.
- Skiftet vinduer, pusset utvendige fasader samt montert nytt callinganlegg i 2019.
- Alle overflatene i leiligheten ble malt i 2020.
- Laget planlegger oppgradering av felles gårdsrom i bakgård
- Kabel-tv/bredbånd inkl. i felleskostnaden
- Barnevennlige omgivelser
- Ingen dokumentavgift for kjøper
- Gangavstand til barnehage og skole
- Gangavstand til Bybanen
- Få minutters gange til bussforbindelse

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erlend Hauglid kan presentere denne koselige 3-roms andelsleiligheten, med attraktiv beliggenhet på Landås.

Innhold | Boligen har en god planløsning og innehar blant annet to store soverom, fin stue og et innholdsrikt kjøkken.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en balkong med utgang fra soverommet. Balkongen har utsikt mot borettslagets bakgård.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig er det lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en flott 3-roms andelsleilighet med innholdsrik planløsning og fin beliggenhet i et populært område. Velkommen på visning!

Nærområdet

I nabolaget finner du flotte grønt- og friluftsområder både ved Lægdene og ved Brann Stadion. Flotte turområder i Christieparken og rundt Tveitevannet. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner og noen minutters gange unna ligger dagligvarebutikker. Et lite stykke unna ligger også Landåstorget, med blant annet langåpen og søndagsåpen butikk, bibliotek, blomsterbutikk og Pizzarestaurant for å nevne noe. Ved Sletten senter finnes et bredere utvalg av butikker, supermarked, legesenter og Vinmonopol. I nærheten ligger store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Odontologen og Haraldsplass. Flere skoler og barnehager i nærområdet. Gode bussforbindelser til og fra Bergen Sentrum.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med stor bakplass med noen lekeaparater.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskiller i betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med puss og maling. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 26.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i rapporten. Ingen bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borgernes Borettslaget består av 89 andelsleiligheter som er tilknyttet forretningsfører Obos.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i Gjensidige Forsikring (Polisenr. 446-87319204).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 6.619,- og inkluderer: Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, dugnad, kabel-TV og bredbånd, strøm i fellesarealer, renhold, vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader kr. 5.373,-
- Andel finans kr. 1.007,-
- Kabel-tv kr. 379,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Borettslaget har følgende lån:
OBBK02-98207692794 A 48.725.028,- 27 år 9 md. 12 Flyt 1,58%
OBOS01-98207543284 A 12.733.449,- 23 år 12 Flyt 1,58%
Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett internt i borettslaget. Forkjøpsretten blir forhåndsutlyst internt i laget og andelseiere har 5 dagers frist etter at andelen er solgt.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2019, protokoll fra generalforsamlingen samt innkalling til ekstraordinær generalforsamling med tilhørende protokoll.. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 682 699,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 457 716,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer som står i leiligheten medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt og overtas på bakgrunn av dette. Funksjonalitet kan derved ikke garanteres.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet, vedovn i stuen.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1946/4687-4/106  Festekontrakt - vilkår  
29.07.1946 
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,040
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område er regulert til bolig.
Komplett planinformasjon fra Bergens kommune ligger som vedlegg i salgsoppgave.
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i planen. Kontakt ansvarlig megler dersom du har spørsmål tilknyttet reguleringssvaret fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger, datert 18.11.1958.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 090 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 808 592
TOTALT 2 904 020

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF