Bellevue 5

Solgt

18 500 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

18 912 400

P-rom

209 KVM

Antall rom

4 Soverom

Bellevue 5 (Solgt)

Unik villa beliggende i Fjellsiden | Nydelig utsikt | Usjenert hage | Sol fra morgen til sent på kveld | Oppussingsbehov

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bellevue 5 18 500 000 412 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
209 / 371 / 424 KVM Eiet tomt, 707 KVM 60200239

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Kjelleretasjen er i hovedsak bestående av vaskerom og boder. Denne etasjen har et bruksareal på 94 m² og en takhøyde på 2.11 meter.

Innhold | 1. etasje:
Hall med trappesats (10.5 m²), kjøkken ( 22 m²), spisestue (25 m²), dagligstue (35 m²) og bibliotek (13 m²).

Innhold | 2. etasje:
Trappegang (9 m²), gang (12 m²), bad/wc (6.2 m²), tre soverom (hhv. 25,5 m², 12,5 m², og 9,8 m²), kontor (15 m²) og to kott (hhv. 1,5 m² og 0,7 m²).

Innhold | Loftsetasje:
Åpent loftsrom med takhøyde opp til 5 meter i tillegg er det bod og pikeværelse. Det samlede målbare arealet for loftet er 64 m².

Primærareal:
I hht. vedlagt tilstandsrapport så er det ved dagens løsning bare rommene i 1. og 2. etasje som inngår i betegnelsen primærareal:

1. etasje | 116 m²
Hall, kjøkken, spisestue, dagligstue og bibliotek.

2. etasje | 93 m²
Trappegang, gang, wc, bad, tre soverom og kontor.

Boligens arealfordeling |
Samlet primærareal (P-rom) = 209 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 371 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 424 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Ærverdig villa med svært attraktiv beliggenhet
- Usjenert og parkmessig oppbygget hage
- Praktfull utsikt
- Sol fra morgen til sent på kveld
- Særpreg og lekre detaljer

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne praktvillaen beliggende i et av Bergens mest attraktive boligområder.

Innholdsrikt |
Meget innholdsrik bolig med store og luftige rom. I tillegg til husets 1. og 2. etasje hvor primærarealet er, så er det full kjelleretasje og stor loftsetasje med et spennende mulig utviklingspotensial.

Boligen |
Dette er en arkitektonisk lekker villa med særpreg. Her er det praktiske løsninger, lekre detaljer, luftige rom med god takhøyde og store vindusflater. Den herskapelige stilen er godt ivaretatt, tilsvarende kommer den parkmessige oppbyggingen av eiendommen tydelig fram. Det er dog behov for omfattende oppussing og modernisering. Med den nødvendige oppgradering vil Bellevue 5 kunne framstå som en av byens praktfulle perler. Dette er en unik mulighet til å anskaffe seg en av fjellsidens vakreste eiendommer.

Utviklingspotensial |
Huset har en uinnredet loftsetasje med et målbart bruksareal på hele 64 m² og en takhøyde på deler av arealet opp til 5 meter. Fra denne etasjen vil det i så fall kunne være en slående vakker utsikt og et mulig potensial for en spennende innredning. I tillegg har huset en uinnredet kjelleretasje med et målbart areal på 94 m² hvor det er lagt inn vindu og utvendig lyssjakt.

Hage |
Eiendommen har en parkmessig oppbygging med flere skjermede solplasser og utsiktsposter. Beplanting og hekker har strategisk plassering og skjermer mot innsyn og lager lune og fine soner. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og drone bilder for oversikt på tomten.

Pågående prosjekt på nabotomt |
Leilighetsprosjektet "Bellevue" som er under oppføring vil være med å heve nivået på infrastrukturen ytterligere. Det vil bli en finere og bedre innkjørsel til gaten enn tidligere samt at prosjektet vi heve det estetiske uttrykket for gaten. Fasaden på det kommende leilighetsprosjektet er bygget i fin harmoni med nabohusene og terrenget. Prosjektet er bestående av 16 leiligheter hvor de dyreste selges for i overkant av kroner 30. millioner. Det antas at prosjektet skal være ferdig i løpet av 4-kvartal 2022.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Heine Skage.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook og instagram
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555 samt
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en fantastisk fin beliggenhet i et av byens mest attraktive boligområder. Bellevue 5 har en enkel tilkomst og det er blindvei inn til eiendommen. Tomten ligger høyt og fritt med en slående vakker utsikt. Solen kan nytes fra morgen til sent på kveld i den usjenerte hagen.

Som kommende beboer i Bellevue får du enkel tilgang til det fine turterrenget i fjellsiden. Du kan via bl.a. Fjellveien spasere inn til Bergen sentrum. Det er også gangavstand til Haukeland sykehus, den ny helseklyngen og arealet ved Store Lungegårdsvannet som er i en spennende utvikling med bl.a. kommende bystrand og sykkel- og gangveier.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se kartskisse over eiendommen og nabolaget. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra ditt utgangspunkt og fram til Bellevue 5.

Tomt

Eiendommen har en parkmessig oppbygging med flere skjermede solplasser og utsiktsposter. Beplanting og hekker har strategisk plassering og skjermer mot innsyn og lager lune og fine soner. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og drone bilder for oversikt på tomten.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter |
Bygningen står på antatt fjell og faste masser. Grunnmur i pusset naturstein. Grunnmuren har innvendige påforingsvegger i trekonstruksjon mot sørøst.

Drenering |
Det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader |
Ytterveggene i 1. etasje er oppført i murkonstruksjon med innvendig trekonstruksjon. Ytterveggene i de øverste etasjene er oppført i trekonstruksjon. Pusset murfasade i 1. etasje. De øverste etasjene har stående bordkledning

Vinduer og dører |
Bygningen har vinduer av varierende type. Det er hovedsakelig eldre vinduer med enkle eller koblede glass. Enkelte vinduer med to-lags glass mot nord. I tillegg er det nyere vinduer på det største soverommet. Opprinnelig hovedinngangsdør med enkelt glass. Malt kjøkkendør som er skiftet tidligere. To
terrassedører med to-lags glass som er skiftet i nyere tid. Eldre dobbel terrassedør mot sørøst i 2. etasje.

Takkonstruksjon og taktekking |
Valmtak og saltak bygget opp med sperrer. Taket er tekket med eldre glaserte teglpanner.

Etasjeskillere |
Etasjeskiller mot kjelleren er utført med trebjelkelag. Etasjeskillere mot 2. etasje og loftet er utført med trebjelkelag

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann og byggmester Heine Skage, datert den 11.11.2020

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke nødvendigvis stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt. Dette er en bolig med behov for omfattende oppussing og selger/fullmaktshaver har selv ingen kunnskap og boligens tilstand.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: *
Terrengforhold, overflater, direkte fundamentering, gulv på grunn, yttervegger, utvendige overflater, ytterdører og porter, innvendige dører, takkonstruksjoner, overlys og takluker, trapper og ramper, balkonger og terrasser, frittbærende dekker, bad 2. etasje, kjøkkeninnredning, VVS og luftebehandling.
Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3:
Grunnmur, drenering, vinduer og dører, taktekking og membraner, frittbærende dekker.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 2 020 293,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 7 273 054,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål. Det er ikke kjente med at det er søkt om separat utleieenhet.

Diverse

Boligselgerforsikring |
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10. Det gjøres videre oppmerksom på at fullmaktshaver for salget ikke har bodd i huset de siste 20 år og har av den grunn ingen kunnskap om husets tilstand. Spørsmålene i egenerklæringsskjema er ubesvart ettersom fullmaktshaver for salget ikke har grunnlag for å kunne besvare spørsmålene. Det oppfordres til å undersøke huset grundig og gjerne sammen med byggekyndig person. Interessenter er gjort kjent med at huset krever omfattende oppussing.

Annet |
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Huset blir vasket ut før visning. Det blir ikke ytterligere utvask fram til overtagelse.

Etter fullført handel har Z Megleren rett til å markedsføre salget.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming. Bad og entré har varmekabler i gulvet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Fra 2021 er det innført forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass ved offentlig vei i henhold til områdets bestemmelser. Det er ikke kjent om tidligere eier har søkt om parkering på egen tomt.

 

Tinglyste erklæringer

1916/905946-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
 06.06.1916 
Med flere bestemmelser

1920/911782-1/106  Bestemmelse om kloakkledn.
 26.03.1920 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:166 Bnr:1539  

1920/911783-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
26.10.1920 
Rettighetshaver Bellevueveien 9g

1921/911803-1/106  Bestemmelse om vannledn.  
15.11.1921 
Rettighetshaver Bergen kommune

1923/901350-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
 02.03.1923 
Med flere bestemmelser

1927/901624-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
18.03.1927 
Rettighetshaver Bellevue 11

1939/7771-1/106  Erklæring/avtale  
17.10.1939 
Betingelser for anbringelser av en kloakk-kum
 
1967/6246-1/106  Bruksrett  
20.10.1967 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:166 Bnr:1535  
Bruksrett til garasjetaket

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 10490001
Plannavn: Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1568, Endring Av Avkjørsel Til S. Bellevuevei 190950050
Ikrafttredelsesdato: 07.08.1989

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kalfaret (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15590000 - Boligomra°der (99,9 %)
15590000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70310000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1550, Bellevuebakken, Boliger - 202011266
63880000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 188 Mfl., Bellevue - 201327957
11070100 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1156, Hansaga°rdene - 200111481
10930000 - Bergenhus. Nystuen Og Tilliggende Strøk
10490000 - Bergenhus. Bellevue, Søndre Fjellveien, Utvidelse Til 8 M Bredde
9400000 - Bergenhus. Gnr 166 Bnr 1287, 1290 Og 1302, Gamle Kalvedalsveien 42 - 190030172
5470002 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien, Delomra°de B Og C - 190001233
5470002 - Bergenhus. Gamle Kalvedalsveien, Delomra°de B Og C - 190001233

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 166/1530
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg pa° 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 14.11.2019

Eiendom: 166/1533
Bygningstype: - Enebolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 14.11.2019

Eiendom: 166/1533
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg pa° 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 14.11.2019

Eiendom: 166/1578
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 13.07.2017

Andre Opplysninger:

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

 

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ved bestilling av byggesak på Bellevue 5 hos Bergen Kommune har vi fått til svar at det ikke foreligger innhold i byggesaksmappen på denne eiendommen. Vi tok da kontakt med Byarkivet som heller ikke har historikken på eiendommen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 18 500 000
Omkostninger 412 442
TOTALT 18 912 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF