Nygårdsgaten 53

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 760 590

P-rom

37 KVM

Antall rom

0 Soverom

Nygårdsgaten 53 (Solgt)

Sentrumsleilighet - Heis - Balkong - Ingen forkjøpsrett - v/ Nygårdsparken, bybane & UiB - Overtagelsesklar!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nygårdsgaten 53 2 690 000 70 592 1 459
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
37 / 37 / 41 KVM Eiet tomt, 557 KVM 60200225

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 5.etasje
Entré(5,5m²), bad/vaskerom(4,8m²), stue og kjøkken(25,4m²).

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren, antatt å være 3,5m².

Balkong
Fra stuen er det utgang til balkong på 2m².

Følgende rom inngår i boligens primærareal:

5. etasje | 44 kvm.:
Entré(5,5m²), bad/vaskerom(4,8m²), stue og kjøkken(25,4m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 37 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 37 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 41 kvm.

Standard

Kort oppsummert
- Sentral og attraktiv beliggenhet med nærhet til "alt"
- Klart for overtagelse!
- God internbeliggenhet høyt og fritt i 5.etasje
- Balkong med utgang fra stue
- Gjennomgående fin standard og god planløsning
- Passer for unge par, studenter, enslige eller som "hytte i byen".
- Buss og bybanestopp innen få minutters gange
- Kort vei til ulike butikker, treningssentre og koselige restauranter
- "Alle" studiesteder innen meget kort rekkevidde
- Fantastiske Nygårdsparken ligger i "nabolaget"
- Bussterminal og togstasjon ca. 6-7 minutter unna.
- Heis fra inngangsparti til leilighetsplan.
- Attraktivt bygg fra 2004 et "steinkast" fra Grieghallen

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erlend Hauglid presenterer denne attraktive sentrumsleiligheten med heisadkomst og balkong. Her kan en bosette seg midt i sentrum, samtidig som en er skjermet fra de travleste gatene.

Sentrumslivet | Å leve livet i sentrum er en livsstil som mange ønsker. Her bor en tett på alt en trenger i hverdagen, være seg skoler, arbeidsplasser, handlesentre, restauranter, parker etc. I tillegg er det flotte turområder ved Store Lungegårdsvann, Nygårdsparken eller byfellene. Det er flere kafeer i nabolaget (blant annet populære Hoggorm) og ca. 30 sekunder til nærmeste bysykkelstativ. I nabolaget er det også treningssenter, bybane og masse mer,

Balkong | Fra stuen er det balkong med utsikt nedover Nygårdsgaten.

Kjøpergruppen | På Nygård bor det alt fra studenter og familier, til pensjonister. For studenter og den yngre garde er beliggenheten nærmest optimal. Skoler, fakulteter, treningssentre, grøntarealer, kafèer og grønnsaksforhandlere ligger i "nabolaget". Samtidig er fordelen at leiligheten ligger i en forholdsvis rolig gate skjermet fra byens uteliv. Ønsker en seg en "hytte i sentrum" er leiligheten også godt egnet. Dette er et nyere bygg i forhold til andre sentrumsbygg, og har dermed et begrenset vedlikeholdsbehov i forhold til mange andre bygg.

Muligheter | For den turglade har man nærhet til byfjellene, som byr på flere forskjellige turløyper i varierende vanskelighetsgrad. I tillegg er det kort avstand til bybanestopp i Lars Hilles gate hvor en også finner Sats Elixia og Bergen Media City.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en svært attraktiv leilighet med en standard som tilsier at ny eier kan flytte rett inn uten å foreta noen oppgraderinger - velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Partner / Eiendomsmegler
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral beliggenhet med gangavstand til alle byens fasiliteter. Den aktuelle leiligheten har en attraktiv beliggenhet i byggets 5.etasje med enkel adkomst via heis. Innen et par minutters gange finner man søndagsåpen butikk, UiB, Sats Elixia, Bergen storsenter, togstasjonen, Grieghallen og biblioteket. Ellers kort vei til BI på Marineholmen, Studentsenteret, Det Juridiske Fakultet og ellers 3 stopp med bybanen til Høyskolen i Bergen (Kronstad). Videre er det et mangfold av parker med Nygårdsparken og Muséhagen like ved, samt flotte joggemuligheter for eksempel rundt Store Lungegårdsvann. Området er under utvikling, hvor blant annet gaten er rustet opp de senere år. Nabolaget består primært av klassisk bygårdsbebyggelse i kombinasjon med nye moderne leilighetskompleks. Et stort pluss at bybanen går fra sentrum og inn i terminalbygget på Bergen Lufthavn, Flesland.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 16/1000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskillere av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong, utvendig er veggene forblendet med teglstein. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapportrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Generell informasjon
Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Bad - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

Sameie

Sameiet Nygårdsgaten 53 består av 36 seksjoner. OBOS er sameiets forretningsfører.

Felles bygningsforsikring:
Sameiet har felles bygningsforsikring (inkludert i felleskostnaden). Kjøper må selv tegne egen løsøre og innboforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnaden er stipulert til kr. 1.459,- per måned og inkluderer: Kabel-TV og bredbånd, felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal og normal drift av sameiet.

Det gjøres oppmerksom på at oppgitt felleskostnad er et estimat og at det vil kunne forekomme endringer i variable kostnader.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Dyrehold:
Generelt gjelder at husdyr ikke skal være til sjenanse eller ulempe for naboer. Det er båndtvang på sameiets eiendom.

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Diverse:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets utkast til husordensregler, utkast til vedtekter og protokoll fra ekstraordinært årsmøte den 22.09.2020. Disse følger som vedlegg til salgsoppgaven. Utdypende info og dokumenter fra forretningsfører og kommune kan tilsendes ved henvendelse til megler.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 682 095,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 455 540,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hva som medfølger
Som utgangspunkt medfølger verken møbler eller hvitevarer.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

Varmekabler på badet, balansert ventilasjonsanlegg. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Soneparkering etter gjeldende bestemmelser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2005/9194-1/106 17.03.2005 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 21
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 16/1000
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 36

1871/900063-1/106 05.10.1871 BESTEMMELSE OM GJERDE
Bestemmelse om bebyggelse

1873/990247-1/106 01.02.1873 BESTEMMELSE OM GJERDE

1907/914072-1/106 17.12.1907 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om felles vegg

1915/903887-1/106 25.06.1915 BESTEMMELSE OM KLOAKKLEDN
1931/990495-1/106 17.04.1931 ERKLÆRING/AVTALE
Forbud mot visse former for næringsvirksomhet

2005/9194-2/106 17.03.2005 ERKLÆRING/AVTALE
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 8200000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 164, Nedre Nygård Nord
Ikrafttredelsesdato: 27.06.1994
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
8200000 - Boliger (100,0 %)
8200000 - Gangvei (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 8200201
Plannavn: Bergenhus. Gnr 164 Bnr 1299, Nedre Nygård Kvartal 11 200404163
Ikrafttredelsesdato: 24.03.2004

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nygårdshøyden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (45,3 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (13,8 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
66410000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 859 Mfl., Lars Hilles Gate - Nygårdsgaten - 201904768
60800000 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 941, Agnes Mowinckels Gate 5 - 200707773
11331000 - Bergenhus. Nygårdshøyden, Endring Til Leke- Og Oppholdsgater
8205200 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 1294-1297, Bebyggelsesplan Kvartal 10A - 199614502
8200200 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 1287, Nedre Nygård, Kvartal 11 - 200001254

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 164/1307
Bygningstype: - Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 07.08.2020

Eiendom: 164/1333
Bygningstype: Påbygg Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 12.08.2019

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest for nybygg, datert 16.06.2005.

Ingen øvrige attester foreligger ifølge Bergen kommune. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 70 592
TOTALT 2 760 590

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF