Kjellersmauet 11

Solgt

2 790 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

2 883 690

P-rom

49 KVM

Antall rom

2 Soverom

Kjellersmauet 11 (Solgt)

Koselig Bergenshus beliggende i rolig og sjarmerende gatetun mellom Nordnesparken og sentrumskjernen.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Kjellersmauet 11 2 790 000 93 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
49 / 59 / 65 KVM Eiet tomt, 35 KVM 60200231

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Vindfang (1.2 m²), bod (1.9 m²) gang med trapp (4.5 m²), stue (11.2 m²) og  kjøkken (5 m²)

Innhold | 2. etasje:
Gang (3.5 m².), to soverom (hhv. 5.4 m² og 10.4 m²), bad (4.3 m²) og wc (1.3 m²).

Innhold | Loft
Fra gangen i 2. etasje er det nedtreksstige til loftet. På grunn av skråtak er gulvarealet på loftet større enn målbart areal. Det målbare arealet er 8 m² og det totale gulvarealet er. 21 m². Takhøyde til mønet er 2.5 meter.

Primærareal:
Ihht. vedlagt tilstandsrapport så inngår følgende rom i denne boligen under betegnelsen primærareal:

1. etasje | 23 m²
Entré, gang med trapp, stue, kjøkken

2. etasje | 26 m²
Gang, 2 soverom, bad , wc

Boligens arealfordeling |
Samlet primærareal (P-rom) = 49 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 59 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 65 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Beliggende i koselig gatetun
- Få min. å gå til Nordensparken, Nordnes sjøbad og bykjernen
- Huset har godt utnyttet areal
- To soverom
- Åpen stue/kjøkkenløsning
- Mulig potensial for utvikling av husets loftsetasje
- Tilrettelagt for kabel-tv/bredbånd fra Canal Digital
- Det er lagt fiber i gaten og trekkerør til huset.

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere dette Bergenshuset beliggende ved sjarmerende og rolig gatetun.

Innholdsrikt |
Huset går over to plan med stort loftsrom. Det er god arealutnyttelse og praktiske løsninger.

Boligen |
Sjarmerende Bergenshus i rolig gatetun. Huset ble opprinnelig oppført i 1878 og går over to etasjer i tillegg til stor loftsetasje som i dag har tilkomst via nedfellbar loftstrapp. I 2000 ble utvendig kledning skiftet og taket bygget opp på nytt. Da ble takstein tatt av og renset, lagt nye lekter, nytt sutak i heltre og papp samt isolert på innsiden og ny panel på innsiden. Vinduene i huset er også fornyet i senere tid. Huset har et godt utnyttet areal og inneholder bl.a. gang med garderobeplass og dør til bod. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, noe som gir god romfølelse og optimale lysforhold. Fra kjøkkenet er det utgang til en liten bakplass. Det er installert IVT varmepumpe i stuen som gir god oppvarming til etasjen. Det er separat baderom og wc-rom. Baderommet ble oppusset i 2001 og har fliselagt gulv og vegger samt varmekabler i gulvet. Huset har to soverom, hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og gode garderobeløsninger. Det er innvendig bod med tilkomst fra gangen og det er lagringsplass i kott under trappen. Fra gangen i 2. etasje er det nedtrekkstige til loftsrom med målbart areal på 8 m² og et gulvareal på 21 m².

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap og strømmåler er plassert i gangen like ved inngangspartiet. Varmtvannsbereder er plassert på badet. Motor til varmepumpen er plassert på bakplassen.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Heine Skage.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555 samt
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen er beliggende i et av byens mest attraktive boligstrøk. Her er det fine brosteinsgater og velholdte boliger. Kjellersmauet ligger like ved Gartnergaten som er et meget pent opparbeidet gatetun med beplantning og sittegrupper. Fra boligen er det bare få minutter å gå til attraktive Nordnesparken og Nordnessjøbad. På veien her passerer du bl.a. koselige kafeer. Går du i motsatt retning så er det bare få minutter å gå inn til sentrumskjernen.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Huset gjør beslag på store deler av tomtearealet. Det er dog en liten bakplass med tilgang fra kjøkkenet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter |
Bygningen står på antatt faste masser. Grunnmuren er utført i naturstein.

Drenering |
Det er begrenset tilkomst rundt huset og det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader |
Ytterveggene er oppført i liggende plank/tømmer. Innvendig er det plater. Ved befaring ble det opplyst at ytterveggene ble etterisoler i forbindelse med utskiftning av kledning i år 2000.

Vinduer og dører |
Vinduene består av to-lags glass i trekarmer. Vinduene mot gaten ble skiftet i år 2000. Vinduene mot bakplassen er fra 1980-tallet. Eldre gatedør med enkelt glass og eldre dobbel dør til bakplassen. Innvendig er det profilerte furudører med nyere standard.

Takkonstruksjon og taktekking |
Isolert valmtak bygget opp med sperrer. Opprinnelig takkonstruksjon ble revet og gjenoppbygget i år 2000. Deler av den nye konstruksjonen er synlig fra inspeksjonsluke ved overgang mot Kjellersmauet 9. Det er tilnærmet flatt tak over badet. Taket er tekket med teglpanner. Undertak med papp, 11 mm feder og 30 mm taklekter. Tak over badet er tekket med papp. Det er eldre teglpanner som ble demontert og tilbakelagt da takkonstruksjonen ble skiftet i år 2000.

Piper og ildsteder |
Bygningen har ikke pipe.

Etasjeskillere |
Bygningen har etasjeskiller utført med bjelkelag fra byggeåret. Bjelkelag mot loftet er isolert i nyere tid.
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage datert den 26.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser nødvendigvis ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Direkte fundamentering - Det er begrenset tilkomst rundt huset, men det er ikke observert alvorlige setninger i grunnmuren. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Gulv på grunn - Det er ikke kjent eksakt hvordan gulv mot grunnen er bygget opp. Ved befaring ble det ikke registret fuktproblemer, men eldre bygninger har normalt ikke fuktsperre mot grunnen.
Drenering - Ved befaring ble det ikke registrert fuktproblemer i grunnen. Tilstandsgrad 2 med bakgrunn i alder.
Yttervegger - Selve veggkonstruksjonen er bygget inn og lar seg ikke kontrollere. Det er ikke observert alvorlige skjevheter eller avvik. Isolasjon lar seg ikke kontrollere. Veggkonstruksjonene er vurdert til tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Vinduer - Det er ikke oppdaget spesielle skader. Ett vindu mot bakplassen mangler vannbord. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Ytterdører og porter - Brostein i smauet ligger tett mot terskel på gatedøren. Dette har ført til fuktopptrekk og råteskade i nevnte terskel. For øvrig alminnelig bruksslitasje.
Taktekking - Taktekking er inspisert fra bakkenivå og fra takvinduene. Sløysebeslag mot nabohusene er derfor ikke inspisert. Det er ikke registrert lekkasjer. Det er eldre teglpanner som ble demontert og tilbakelagt da takkonstruksjonen ble skiftet i år 2000. Taktekking er vurdert til tilstandsgrad 2 på grunn av alder på teglpanner.
Trapper - Eldre bratt trapp.
Etasjeskillere - Selve bjelkelaget er bygget inn og lar seg ikke kontrollere. Gulvene virker stabile. Det er registrert noe skjevheter som må påregnes i eldre bygninger. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Bad - Det er registrert enkelte mindre riss i fuger i våtsonen, noe som er en indikasjon på at overflatene kan gå mot slutten av levetiden. Flislagte bad over 10 år vurderes til tilstandsgrad 2 fordi halvparten av forventet levetid er passert. Ved befaring ble det ikke registrert alvorlige fuktproblemer, men gjenstående levetid er uviss.
Toalettrom - Alminnelig bruksslitasje.
Kjøkken - Eldre kjøkkeninnredning med alminnelig bruksslitasje.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - Rørføringen er i hovedsak bygget inn i konstruksjonene og lar seg ikke kontrollere. Ved en enkel test fungerte rør- og avløpssystemet tilfredsstillende. Det er ikke avdekket lekkasjer. Ledningsnett er samlet vurdert til tilstandsgrad 2 på grunn av alder.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 784 483,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 824 137,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert har Z Megleren rettighet til å kunne markedsføre salget.

Oppvarming

Varmepumpe i stuen som er i 1. etasje. Det er varmekabler på badet som er plassert i husets 2. etasje.

Parkering

Eiendommen ligger innenfor Sone 1. Det koster pt. kr 440,- pr. mnd for parkering i denne sonen. Se nettsiden til Bergen Kommune dersom du ønsker ytterligere info. ved behov for parkering av flere biler eller el. bil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

0/903065-1/106  Opprettelse av matrikkelenheten  
OPPRETTELSE - BESTÅENDE EIENDOM
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7340000
Plannavn: Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 28.06.1993
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Boliger (100,0 %)
7340000 - Gatetun (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
7340000 - Bevaringsomra°der (100,0 %)

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 9910101
Plannavn: Bergenhus. Parkeringsanlegg Og Vegtunnel Under Klosteret
Ikrafttredelsesdato: 22.04.2002
Dekningsgrad: 82,5 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen):
9910101 - Annet trafikkomra°de (82,5 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsforma°l Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligomra°der (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60370000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 1000 Mfl., Jonsvollskvartalet - 201205970
60370000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 1000 Mfl., Jonsvollskvartalet - 201205970
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
8250000 - Bergenhus. Klosterkvartalet Klostergaten - Vestre Murallmenningen - 190710721
8240000 - Bergenhus. Betlehemskvartalet, St. Hansstredet - Vestre Murallmenningen - Skottegaten - Claus Frimanns Gate - 190710720
4910000 - Bergenhus. Klosteret/strandgaten
10000 - Bergenhus. Brannstrøket Av 1916 - 199938316
Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig gate
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering for den delen som er felles privat vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 08.12.1959 som gjelder ominnredning av huset.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 790 000
Omkostninger 93 692
TOTALT 2 883 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF