Engevikvegen 89B

Solgt

3 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 952 810

P-rom

90 KVM

Antall rom

3 Soverom

Engevikvegen 89B (Solgt)

Moderne 4-roms eierleilighet i bygg fra 2012 | Innbydende kjøkken og lekkert bad | Stor terrasse og fast parkering!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Engevikvegen 89B 3 850 000 102 812 1 835
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
90 / 90 / 100 KVM Eiet tomt, 15240 KVM 60200230

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang, teknisk rom/vaskerom, helfliset bad/wc, 3 soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Uteplass:
Fra stue er det adkomst til en overbygget terrasse (13,7 kvm.), med flott utsikt.

Ekstern lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en ekstern bod med et areal på 7,2 kvm.

Parkering:
Det medfølger fast parkeringsplass i felles carport (merket nr. L8A2). Sameiet har disponerer også noen gjesteparkeringsplasser.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 90 kvm.:
Gang, bad/wc, vaskerom, soverom I, soverom II, soverom III og stue med åpen kjøkkenløsning.

Samlet primærareal (P-rom) = 90 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 90 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 100 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Romslig 4-roms selveierleilighet
- Moderne leilighet med stilrene kvaliteter
- Helfliset og lekkert bad samt separat vaskerom
- Tidløs kjøkkeninnredning med tilhørende hvitevarer
- 3 soverom på hhv. 7,7, 7,8 og 12,5 m²
- Overbygget terrasse med flott utsikt
- Fast plass i carport + gjesteparkering
- Mulighet for kjøp at båtplass med bredde på 3 meter
- Kort avstand til skole, barnehage og dagligvare
- Nærhet til fine turområder
- Rundt 20 minutters kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk kan presentere denne tiltalende 4-roms leiligheten, med fast parkering og utmerket beliggenhet i Engevikvegen på Skarholmen i Askøy kommune.

Tidløst | Bygget stod ferdigstilt i 2012 og leiligheten har god romløsning, moderne fasiliteter og gjennomgående god standard på utstyr og innredning. 3 soverom med tilhørende garderobeskap og flott stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Sjølivets gleder | Det er mulig å kjøpe en fast båtplass i marinaen få minutters gange fra eiendommen. Båtplassen har en bredde på 3 meter og kan kjøpes for kr. 200.000,- + omk. Her kan man altså rusle i sandalene ned til sjøen og hoppe rett i båten og nyte sjølivets gleder. Et herlig privilegium få forunt.

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en overbygget terrasse på 13,7m², med flott utsikt samt morgensol og påfølgende ettermiddags-/kveldssol. En koselig uteplass i skjermede omgivelser og uten særlig innsyn.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en moderne og innbydende selveierleilighet med moderne kvaliteter, god størrelse og flott beliggenhet i maritime omgivelser. Denne bør seés og oppleves - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Engevikvegen på Skarholmen/ Askøy. Bygget til sameiet ble oppført i 2012. Flott utsikt over sjø og tilliggende nærområde. Fra eiendommen er det gangavstand til havnen i Strusshamn og Marikovneset med flotte badeplasser. Askøy har  varierte turområder med Kolbeinsvarden og Storevarden, som naturlige utgangspunkt. Det er kort avstand til lekeplass, barnehage, Strusshamn barneskole og Strusshamn Senter med dagligvare og møbelbutikk m.m. Få minutters kjøretid til Kleppestø Senter og hurtigbåtforbindelse. På Kleppestø finner man det meste av servicetilbud og daglige fasiliteter. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 91/2542

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet og felles tomt på 15.240 kvm., som eies av sameiet. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggenes plassering på tomten (kilde: Askøy kommune).

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruskjoner. Etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling, samt partier med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 27.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der samtlige bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 1 (TG1). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Sameie

Om sameiet:
Engeviken Sameie består av 28 selveierleiligheter fordelt på 8 punkt hus. Sameiet har engasjert Økonomihuset Bergen AS som forretningsfører.

Sameiets leder er Agnar Ravnanger.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Nemi Forsikring (avtalenummer: 3189260). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 6.868,-. Sameiets regnskap og balanse for 2019, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.835,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, snømåking, avsetning til vedlikehold og normal drift av sameiet.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnaden blir fakturert for 3 måneder om gangen (kr. 1.835,- * 3 måneder = kr. 5.505,- per kvartal).

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet. 

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Sameiebrøken for denne seksjonen utgjør 91/2542.

Dugnad:
Det gjennomføres felles dugnad i sameiet 2 ganger årlig (vår/høst) ifølge selger.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Husdyrhold er tillatt. Det er ikke anledning til å slippe hunden fri. Generell båndtvang gjelder, og hensyn til andre tilsier at hunden skal holdes i bånd.

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, årsberetning for 2019 samt innkalling til årsmøte 30.03.2020 med regnskap for 2019. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 880 242,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 168 872,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt og overtas på bakgrunn av dette (uten garanti). Ingen øvrige hvitevarer følger med.

Annet:
Selger eier en båtplass i marinaen, som ligger like nedenfor boligen (Engeviken båtforening). Båtplassen har en bredde på ca. 3 meter. Båtplassen følger ikke med i salget, man kan eventuelt kjøpes separat for kr. 200.000,- + omkostninger ifølge selger.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme i gang (flislagt del)
- Gulvvarme på bad
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Rentbrennende peisovn i stue

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Fast plass i felles carport (merket nr. L8A2)

I tillegg disponerer sameiet noen gjesteparkeringsplasser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 10, bnr. 663, snr. 28 i Askøy kommune:

2009/334301-1/200 
Bestemmelse om veg  
Tinglyst 12.05.2009 
Rettighetshaver: Knr: 4627 Gnr: 10 Bnr: 703  
Overført fra: 4627-10/663
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/630-2/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 04.01.2010 
Rettighetshaver:Knr:4627 Gnr:10 Bnr:712  
Bestemmelse om veg- og adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område.

Planid: 154
Plannavn: Ytre Skarholmen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 26.05.2005
Reguleringsformål:
- Kjørevei
- Boliger
- Friluftsområde på land
- Felles grøntareal
- Privat småbåtanlegg
- Frittliggende småhusbebyggelse
- Boliger
- Anlegg for lek

Ifølge Askøy kommune er det ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen.

Reguleringssvar fra Askøy kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt ferdigattest den 14.09.2012. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 850 000
Omkostninger 102 812
TOTALT 3 952 810

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF