Gravdalsveien 172

Solgt

2 690 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 766 190

P-rom

64 KVM

Antall rom

2 Soverom

Gravdalsveien 172 (Solgt)

Lekker og lys 3-roms med fabelaktig utsikt | Vinterhage med flotte lysforhold | Parkering med el-bil lader | Balkong

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gravdalsveien 172 2 690 000 76 192 1 050
BOLIGTYPE

EIERFORM
Leilighet Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
64 / 64 / 70 KVM Eiet tomt, 604 KVM 60200224

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang(5,5m²), bad/vaskerom(3,2m²), soverom(14,7m²), soverom(8,2m²), stue(19,7m²), kjøkken(8,6m²)

Parkering
Medfølgende boligen er en biloppstillingsplass med elbil-lader.

Uteområde:
Fra kjøkkenet er det adkomst til en veranda.

Lagringsplass:
Tilhørende leiligheten er det en utvendig sportbod på 6m², med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 64 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 64 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 70 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
•Nydelig utsikt
•Mye lysinnslipp
•Vinterhage med flotte lysforhold
•Romslig balkong med sol
•God planløsning
•Egen parkeringsplass med el-bil lader
•2 soverom
•Kjøkken fra 2010, platetopp fra 2017
•Taktekking fra 2015
•Bad fra 2010
•God bodplass

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med skjermet beliggenhet på Laksevåg.

Planløsning |  Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet nytt kjøkken og bad i 2010, sportsbod samt ny taktekking i 2015.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Muligheter | Fra leiligheten er det kort vei til Laksevåg senter med alt en trenger av fasiliteter/servicetilbud. Det tar kun 5 minutter å gå til bussholdeplass med hyppige avganger til Bergen sentrum.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 3-roms selveierleilighet med god størrelse, flotte kvaliteter og en fin beliggenhet på Laksevåg. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Det er kort avstand til Laksevåg Senter med de fleste fasiliteter/servicetilbud, her er det blant annet to dagligvarebutikker (Rema 1000 og Kiwi), frisør, tannlege, vinmonopol med flere. Vestkanten ligger bare en kort kjøretur unna. Det er også kort vei til treningssenter og Nygårdsmyren med sitt idrettsanlegg. Det er fine turområder som bl.a. Nipedalen med badestrand, Kanadaskogen, Damsgårdsfjellet, Lyderhorn og Løvstakken. Meget gode bussforbindelser til Bergen sentrum. Flere barnehager, skoler, Laksevåg videregående skole og Sjøkrigsskolen i nærområdet.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 35/100

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 604,5 m². Tomten er opparbeidet med grøntområder, busker og diverse beplanting. Deler av tomten er naturtomt.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av natursteinkonstruksjoner.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn antatt av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 16.10.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
 - Andre Rom: det er registrert en god del skjevheter i bjelkelaget. Dette anses som normalt i henhold til alder og konstruksjonsmåte.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Gravdalsveien 172
Org.nr : 813365782

Kontaktpersonen i sameiet er
Huy Nguyen
E-post: huynguyen@live.no

Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 82829461,3 ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr  20.10.2020 har sameiet oppgitt at de har kr. 56 517 ,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr.1050 ,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 35/100

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Det er lov.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
Ingen krav til styregodkejnning.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra styreleder. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 579 381,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 085 773,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Også kjøleskap og vaskemaskin på bad medfølger handel.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

- Varmekabler på badet
- Varmepumpe

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass med elbil-lader.
E-bil lader medfølger.

Tinglyste erklæringer

1895/900008-3/106  Bestemmelse om gjerde  
05.02.1895 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-146/14
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/7933-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
 06.10.1972 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-146/14
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/489859-1/200  Seksjonering  
02.07.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 35/100

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan:
Arealplan-id: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttredelsesdato: 19.06.2019
Berøringsgrad: 100%

Arealformål i kommuneplanen:
Arealplan-id: 65270000
Arealformål: Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Ytre fortettingssone
Dekningsgrad: 100%

Arealformål i kommuneplanen:
Arealplan-id: 65270000
Arealformål: LNF
Beskrivelse: LNF
Dekningsgrad: <0,1 %

Hensynssoner:
Arealformål i kommuneplanen:
Arealplan-id: 65270000
Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og
flomskred og snøskred
Dekningsgrad: 100%

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 5290000
Plannavn: LAKSEVÅG. FV 192 GRAVDALSVEGEN

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Boligen har fått energimerke Oransje G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 04.01.1973.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Omkostninger 76 192
TOTALT 2 766 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF