Haugeveien 34

Solgt

15 000 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

15 403 700

P-rom

298 KVM

Antall rom

6 Soverom

Haugeveien 34 (Solgt)

BUD MOTTATT | Klassisk Townhouse anno 1922 | "Ambassade-preg" | Grenser mot Nordnesparken | Renovering

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Haugeveien 34 15 000 000 403 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
298 / 410 / 450 KVM Eiet tomt, 559 KVM 60200216

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje
Entré (3,9 m²), hall/trapperom (21,4 m²), to mellomganger (1,7 m² og 3,2 m²), bad (3,5 m²), toalettrom (1,6 m²), to soverom (7,6 m² og 10 m²), biinngang/bitrapp (5,4 m²), gang (6,8 m²), vaskerom/vaskekjeller (11,1 m²), to boder (2,8 m² og 6,5 m²), kott under trapp (1,6 m²) og kjellerrom (16,3 m²).

Innhold | 1.etasje:
Gang/trapperom (12,1 m²), bitrapp (2,6 m²), mellomgang (7,1 m²), bad (4,9 m²), soverom (13,9 m²), stue (28,1 m²), spisestue (24,3 m²) og kjøkken (8,7 m²).

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (12,4 m²), to mellomganger (3,5 m² og 4,5 m²), bad (7 m²), tre soverom (12,3 m², 12,8 m² og 14,5 m²), stue (22,3 m²) og kjøkken (7,3 m²).

Innhold | Loft
Uinnredet loftsdel/trapperom (47 m²) og to boder (4,5 m² og 8,8 m²).

Takhøyden i loftsetasje varierer fra 0,15 meter - 4,46 meter. Takhøyden til underside av hanebjelke i hoveddel er 2,03 meter.

Uteplasser:
Nord/vestvendt terrasse på 34 m² med utgang fra bitrapp i 1.etasje og nord/vestvendt altan på 28,6 m² med utgang fra stue i 2.etasje. I tillegg er det hage i front av boligen.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 85 kvm.:
Entré, hall/trapperom, to mellomganger, bad, toalettrom, to soverom, biinngang/bitrapp, gang og vaskerom/vaskekjeller

1.etasje | 109 kvm. :
Gang/trapperom, bitrapp, mellomgang, bad , soverom, stue, spisestue og kjøkken

2.etasje | 104 kvm. :
Gang/trapperom, to mellomganger, bad, tre soverom, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) bolig = 298 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) bolig og garasje = 410 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) bolig og garasje = 450 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Mektig tomt på om lag 559 m² v/ Nordnesparken.
- Respektabel adresse i et historisk strøk.
- Raus på areal og rom. Totalt 410 m2 bruksareal for bolig og garasje.
- Stort loft med potensiale.
- Romfølelse, karakter og særpreg
- Luftig takhøyde og rosetter i himling
- Vakre fasader fra 1922 med flere originale detaljer
- Behov for renovering
- Solrike uteplasser, balkonger og privat hage.
- Garasje integrert i boligen
- Flott utsikt og gode solforhold på eiendommen
- Trygt og godt nabolag
- Få minutter til barneskole, barnehager, butikker og offentlige tilbud.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne innholdsrike og praktfulle sentrumseiendommen i fasjonable Haugeveien. Eiendommen har vært i familiens eie siste 21 år og er en av få privatboliger som grenser til Nordnesparken.

Arkitekten | Bygningen ble oppført i 1922 som et vertikaltdelt boligbygg. Boligen ble oppført for Statsfysikus Geirsvoll og Boligarkitekt Jon Knudsen hvor sistnevnte også tegnet huset i 1921. Knudsen var boligarkitekt for Bergen kommune og tegnet blant annet selvbyggerkolonien i Nyhavn som stod ferdig i 1923 og hadde 26 boliger. Haugeveien 34 er oppført i mur på 3 etasjer og et romslig uinnredet loft. Loftet har et areal på 61 kvm. i målbart areal. Det er pr. i dag registrert 2 boenheter i bygget H0101 og H0201.

"One of a kind" | Dette er en mulighet som sjelden, om noen gang, kommer igjen på Nordnes. Bygget er oppført i 1922 og rent arkitektonisk fremstår bygget som et prakteksemplar av den gamle klassiske murbebyggelsen fra tidlig 1900-tallet. Fasaden er godt bevart og ved inngangspartiet er det utsmykkinger fra datidens stilperiode. Dette er en av byens "sjeldne perler" hvor den vakre fasaden ofte får velfortjent oppmerksomhet fra forbipasserende.

Detaljer | Takhøyde og originale detaljer fra bygårdens byggeperiode er bevart og skaper det klassiske uttrykket som ofte er forbundet med vakre murgårder fra denne tidsepoken. I tillegg er det en nydelig trapp, massive dører og rosetter i taket.

Skap ditt nye drømmehjem | Boligen fremstår i dag som klar for totalrenovering og har dermed et potensiale til å bli en av sentrums flotteste privatboliger. Det er også potensiale på loftet (krever bruksendring/godkjenning av kommunen ved omgjøring til bolig)  På loftet er det varierende takhøyde, men hele 4,46 meter på høyeste punkt. Takhøyden til underside av hanebjelke i hoveddel er 2,03 meter. Det kan nevnes at det i 2014 ble skiftet taktekking på boligen. Arbeidet ble utført av Taktekker Frantzen AS. (Nytt veluxvindu i 2014). I tillegg ble sikringsskap oppgradert i 2014 av Knut Knutsen AS. (Foruten sikringsskap er el.anlegg hovedsakelig av eldre årgang.) Ny strømmåler i 2018. Ny påstøp på toppen av garasjetak i 2015. Arbeidet ble utført av Os Båt & Industriservice. I tillegg informerer selger om at  det ble gjort total utskiftning av rør fra hus til kommunale rør i gaten etter pålegg fra kommunen. Dette ble utført av Anders Kjellberg Olimb Rørfornying AS.

Tomten | Uvanlig stor sentrumstomt i grensen mot Nordnesparken. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, plen, hekk og murer. Beliggenheten ytterst på Nordnes med sjøen på alle kanter anses som helst spesiell.

I byen med barn I Med barneskole, fotballbane, ballbinge, godt aktivitetstilbud, svømmebasseng, utallige barnehager, lekeplasser og de flotteste parker rett utenfor boligen, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Nordnesparken | Nordnesparken er en fantastisk park ytterst på Nordnes på ca. 32,7 daa. Parken ble anlagt i 1888-89, etter initiativ av Edvard Germanius Johannessen (1848-1922). Nordnesparken har et øvre nivå omkring Nordnes skole og et lavere større område nede mot Puddefjorden / Byfjorden. 

Graveklubben - Miljø i sentrum Nordnes del 2 | Det er pågående arbeid i Haugeveien. Arbeidet pågår nå like ved eiendommen. Infrastrukturen som skal rustes opp ligger på strekningen Nordnesbakken - Haugeveien med sidegater.

- Vann- og avløpsetaten skal oppgradere eksisterende ledninger/rør
- BIR Nett skal etablere bossnett i deler av gatene
- BKK Varme skal legge fjernvarmeledninger i deler av gatene
- BKK Nett skal oppgradere eksisterende kabelanlegg
- Statens vegvesen skal oppgradere overflatene på veier og fortau
- Bergen Fiber skal etablere bredbåndsnett

Nordnes skole og området rundt | Hele skolen er under rehabilitering innvendig og skoleplassen skal oppgraderes. Det åpnes også en helt ny barnehage, som ligger tett inntil skolen. Og vest for skolen, på toppen av bakken "døden", er det bygget ny kunstgressbane/ballbinge. Mot Haugeveien blir det oppgradert med nytt bredt fortau på to meter som går helt til Festningen. All parkering langs skolen forsvinner og her kommer det bossnettstasjon. Hele området skal etter planen bli belyst og det blir enda triveligere langs Haugeveien. De store vakre trærne rundt skolen skal i hovedsak stå, ettersom de er verneverdige. Langs skolen mot vest skal det lages 60-meter løpebane i gangveien. Selve skolen blir ikke lyssatt utenfra, men det blir lyst opp mot trærne, noe som skal gjøre det lysere og triveligere rundt skolen. Også inne på skoleplassen blir det lys om kvelden. Inne i skolegården blir alt pusset opp. Det kommer nye lekeapparater og et nytt leskur.

Velkommen | Denne eiendommen må betegnes som en sjelden "godbit". Her kjøper en ikke kun en bolig, men like mye en urban livsstil som så mange søker etter. Kom på visning, føl den gode atmosfæren og nyt omgivelsene!

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema hvor nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer.

Nærområdet

Haugeveien er en velkjent adresse på Nordnes og består primært av klassiske bygårder fra slutten av 1800- tallet. Nordnes er et lite lokalsamfunn i "hjertet" av Bergen, med blant annet lokale restauranter, kaféer, baker, kaffebarer og nydelige parkområder. Kun få minutters gange unna ligger Nordnes sjøbad med badeplass, stupebrett og utendørs basseng. For barnefamilier som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket, er området "prima". Nabolaget er barnevennlig med gode oppvekstkår og foreldre vil spare mye tid ved å ha "alt" rundt seg i nabolaget. I nabolaget ligger bla. Klosteret barnehage, Nykirken barnehage og Haugeveien barnehage like ved. I tillegg ligger Nordnes skole få minutter unna. Av fritidstilbud er det aktiviteter i Nordneshallen, Nordnesbanen eller dansing/konserter på Verftet. Videre er det til tider utekino på Klosteret, kjekke nabofester, 17-mai tog, kirke, eget buekorps, idrettslag, lokalavis, Akvariet samt flere lekeplasser i nærmeste omkrets. I nærområdet finner man også flere dagligvareforretninger som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris (søndagsåpen) innen et par minutters radius. Fra sentrumskjernen er hjemveien kort, og busslinje nr. 11 stopper like utenfor huset. Bussen går til Starefossen og det er gåavstand til Haukeland sykehus fra stoppet i Svartediksveien. Kort oppsummert er Haugeveien å anse som en av byens mest attraktive gate med masse historie og god atmosfære - året rundt!

Adkomst

Kjør eller gå til Klosteret i retning Nordnes. Fra Klosteret følger man veien videre over i Haugeveien. Gå i gjennom alléen, forbi Nordnes skole og følg husnummerering frem til Haugeveien 34, som ligger på venstre hånd.

Tomt

For å være en privat sentrumstomt er dette en uvanlig stor tomt. 559 kvadratmeter i grensen til vakre Nordnesparken hører med til sjeldenhetene.

Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, hellelagt oppholdsplass, terrasse, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning. Biloppstillingsplass med plass til flere biler, hvorav en i garasje.

Byggemåte

Byggemåte
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.

Gulv mot grunn
Uisolert betonggulv direkte på grunn. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter. Erfaringsmessig kan et påregnelig fuktopptrekk fra grunnen p.g.a manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme
 
Grunnmur
Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, pusset og malt

Drenering
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Det ble observert tegn til fuktighet i u-etg og dreneringen har trolig begrenset funksjon.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning de fleste steder. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Da boligen ble malt for noen år siden ble mindre sprekker i murfasader utbedret.

Det er rennemerker på murfasade på utside av bitrapp. Det var ikke tegn til store sprekker/setninger i murfasade på befaringsdagen. Det er tegn til fuktvandring i mur i bitrapp. Det ble målt forhøyede fuktverdier på innside av yttervegg i bitrapp. Det er noe malingsflass på utside av mur v/takopplett v/inngangsparti og løs/fjernet puss på innside av mur i trapperom i loft-etg. Ingen forhøyede fuktverdier ble registrert på innside av mur i det aktuelle området. Pga bygningens alder og ulike oppgraderinger gjennom årenes løp, kan det ikke utelukkes at det er brukt eternitt/asbest i noen materialer. Dette må taes hensyn til v/en eventuell oppussing og v/rivningsarbeid. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå

Vinduer og dører
Vinduer: Koblede glass i malte trekarmer. Ett velux takvindu.
Noen vinduer har enkle glass i trekarmer og enkelte vinduer har isolerglass i malte trekarmer.
Altandør 2-etg: To fløyet dør. Malte tredører med felt av isolerglass. Enkelt glass på innside. Type: Dobbeldør.
Terrassedør 1-etg: To fløyet dør. Malte tredører med felt av glass. Type: Dobbeldør.
Ytterdør bitrapp: Malt tredør med felt av cotswoldglass.
Ytterdør biinngang: Profilert tredør med felt av trådglass.
Ytterdør til garasje: Malt profilert tredør.
Ytterdør: Teak dørblad med felt av glass.
Innerdører: Malte profilerte tredører. Flere innerdører med glassfelt.
Nytt takvindu ble montert i 2014. Ellers er enkelte vinduer og altandør i 2-etg skiftet i 1987/1988.
Øvrige vinduer og dører i boligen er hovedsakelig av eldre årgang.

Takkonstruksjon
Valmtak. Konstruksjon av taksperrer. Loftetasje med tilgang fra trapperom. Gode oppbevaringsmuligheter.

Taktekking
Taksperrer er tekket med sutaksbord, takpapp, lekter og tegltakstein. Falsede kobberplater på tak over bitrapp. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål.

I 2014 ble det skiftet taktekking på boligen. Arbeidet ble utført av Taktekker Frantzen AS. Taktekking over bitrapp er av eldre årgang.

Garasje
Garasje. Areal: 24 m².
Grunnmur i murkonstruksjoner. Gulv mot grunn i betong.
Flat takkonstruksjon i betong. Terrasse på garasjetak.
Det er innlagt strøm i garasjen.
Garasjen har panelt vippeport med manuell åpnefunksjon.
Ny påstøp på garasjetak i 2015. Arbeidet ble utført av Os Båt & Industriservice.
Garasje blir ca 4 m² større dersom innmurt oljetank fjernes.
Garasjen fremstår med eldre standard.

Bergen kommune har ingen tegninger vedr. garasjen. Det antas at garasjen er laget til i ca. 1970. Iht. tidligere tegninger kan det tyde på at rommet hvor det nå er garasje har vært et tørkerom fra gammelt av. 

Generell informasjon:
Haugeveien 34 er et verneverdig hus med kulturhistoriske verdier. Huset er ikke fredet, men ligger på automatisk fredet bygrunn. Huset og eiendommen ligger innenfor hensynssone bevaring sentrum/ festningene, samt i Riksantikvarens register. Huset er tegnet av arkitekt Jon Knudsen i 1921 og oppført i ca.1922/1923.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann  Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 11.10-2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Det gjøres derfor oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 og 3: Grunn og Fundamenter Tg2, grunnmur Tg2, drenering Tg2, veggkonstruksjon og utvendige fasader Tg2, takkonstruksjon Tg2, taktekking over bitrapp pga alder/grad av slitasje tg2 (Tg1 settes på taktekking på øvrige deler av boligen - Ny taktekking i 2014), terrasse, balkonger og utvendige trapper Tg2, piper og ildsteder Tg2, etasjeskillere Tg2, rom under terreng Tg2, bad i 2.etasje Tg2, bad i 1.etasje Tg2, bad i underetasje Tg2, toalettrom Tg3, kjøkken i 1 og 2.etasje Tg2 og VVS Tg2.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 2 254 397,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 8 115 830,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring ifbm. salget. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Selger har bodd i boligen i ca 15 år i forskjellige tidsperioder. Selger har besvart egenerklæringsskjemaet etter beste evne, men selger har ingen/begrenset kunnskap om eiendommens tilstand/beskaffenhet utover det som tilstandsrapporten sier.

Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Hvitevarer
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad i 1.etg. og 2.etg.
Stråleovn på bad i u.etg.

Sentralvarme:
Boligen har sentralvarme via oljefyr. Det er innmurt oljetank i garasje og fyrsentral i vaskekjeller. Produsent: De Dietrich. Fyrsentral forsyner seks radiatorovner med varme. Oljefyr er ikke i bruk. Service på oljefyr har vært utført av Helge Bordvik AS.

Den 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke fossil fyringsolje til oppvarming av bygninger.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Ifølge selger er det et pålegg om å fjerne vaskemaskin og tørketrommel fra fyrrommet

Parkering

Tilhørende garasje med en biloppstillingsplass, byggeår ukjent. Det er også plass til bil(er) på tomten.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1963/1134-2/106 13.02.1963 
Bestemmelse om gjerde  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37.
 
1963/1134-4/106 13.02.1963  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: 4601-165/447
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37.
 
1963/1134-5/106 13.02.1963 
Forbud mot næringsvirksomhet  
Overført fra: 4601-165/447
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37.
 
1963/1134-6/106 13.02.1963
Bestemmelse om bebyggelse  
Overført fra: 4601-165/447
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37.
 
1963/1134-7/106 13.02.1963
Bestemmelse om vann/kloakk  
Rett til å anlegge offentlige luftkabler og ledninger
Overført fra: 4601-165/447
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37. 

1963/1134-8/106 13.02.1963 
Erklæring/avtale  
Bestemmelser om vannsig og ansvar for ledninger i grunnen mm
Overført fra: 4601-165/447
Kopi bestilt: 07.10.2020 kl. 08:37.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (65270000). Formål: Bolig.
Planid: 65270000.
Saksnr: 201418880.
Planens navn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030.
Type plan: Kommuneplanens arealdel.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 19.06.2019.

Se også planinformasjon - Gnr/Bnr 165/447 i Bergen kommune som er vedlagt i prospektet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Det ble gjort total utskiftning av rør fra boligen til kommunale rør i gaten i 2018 etter pålegg fra kommunen.
Arbeidet ble utført av Anders Kjellberg og Olimb Rørfornying AS.
Adkomst eiendom via kommunal vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Kjøper må da regne med at boligen har fått laveste karakter.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. i følge Bergen kommune. Dette er ikke uvanlig byggeår tatt i betraktning.

Garasjen ble antatt laget til på 1970-tallet iflg. selger. Det foreligger ingen papirer på utført arbeid.

Det finnes ingen tegninger på terrassen fra 2.etasje i huset. Det er usikkerhet om hvorvidt denne terrassen er byggesøkt/godkjent.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 15 000 000
Omkostninger 403 692
TOTALT 15 403 700

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF