Heien 15

Solgt

5 850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 008 440

P-rom

77 KVM

Antall rom

2 Soverom

Heien 15 (Solgt)

Praktfull beliggenhet | Garasjeplass | Stor altan 8,3 m² | Perfekt vendt mot solen | Velstelt tomt/bygg | Oppusset 2015

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Heien 15 5 850 000 158 442 1 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
77 / 95 / 105 KVM Eiet tomt, 341 KVM 60200218

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Entré/gang (6,6 m²), bad (4,9 m²), to soverom (5,8 m² og 12,2 m²), omkledningsrom (5 m²) og stue/kjøkken (38,5 m²)

Fellesarealer:
Ryddige og velstelte fellesarealer med opparbeidet hage. Det er også vaskekjeller som kan benyttes dersom en ikke ønsker vaskesøyle på badet

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende to boder i u-etg på 2,4 m² og 3,6 m² (ikke medregnet i tabell for areal). Selger har lagt opp en egen kurs til den ene boden i kjeller som per i dag benyttes til verktøy- og arbeidsbod, samt har dypfryser

Det er også oppbevaring i garasjen. I tillegg disponerer denne leiligheten 2/6 av en ekstern, felles bod. 

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje | 77 kvm.:
Entré/gang, bad, to soverom, omkledningsrom og stue/kjøkken

Samlet primærareal (P-rom) = 77  kvm.
Samlet bruksareal leilighet og garasje (BRA) = 95 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) leilighet og garasje = 105 kvm.

(Areal av hvert enkelt rom og totalareal er oppmålt på stedet av takstmann, mindre avvik kan forekomme).

Standard

- Fantastisk beliggenhet på solsiden
- Sol til den går ned bak Askøy
- Meget god planløsning med lekre løsninger
- Magisk utsikt over byen
- Kort vei til turterreng i fjellsiden.
- Garasjeplass med aut. portåpner
- De fleste overflater 2015
- Nytt kjøkken og modernisert bad 2015
- Ny fantastisk altan 2016
- Flotte fellesarealer og opparbeidet tomt vitner om et veldrevet sameie.
- Et av byens mest populære boligstrøk
- Lekkert kjøkken og bad.
- Kort vei til utdanninginstitusjoner.

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive leiligheten i Heien - Sandvikens fjellside.

Generelt | Dette er en uvanlig lekker eierleilighet som ble renovert i 2015. Leiligheten har perfekt beliggenhet i 2.etasje med adkomst via velstelte fellesarealer. Sameiet består kun av 4 eierseksjoner. Sameiet har montert fasadebelysning som gi eiendommen ekstra liv om kvelden.

Garasje | Eksklusiv bruksrett til garasjeplass med aut. portåpner. Dette er et privilegium og for de fleste kun en fjern drøm i dette strøket.

Oppgraderinger | Ny belegningsstein på tomten i 2017. Murfasadene malt i 2013/2014. Vindu på bad fra 2015. Nye innerdører ble montert i 2015. Ildsted i stue fra 2015. Badet ble modernisert i 2015. (El.arbeid ble utført av Bergen Elektro Team AS). Ny kjøkkeninnredning med tilhørende hvitevarer fra 2015. Overflatene ble oppusset i 2015 (Dvs. nye parkettgulv og maling/sparkling av overflater. I forbindelse med oppussing ble det montert flere nye gipsplater og en del nytt listverk). 3 stk. garderobeskap fra 2015. Altanen ble oppført i 2016 av SN Bygg AS. Ny varmtvannsbereder fra 2017. Ny hovedytterdør i bygningen i 2018. Ny strømmåler i oktober 2018.. Resultatet er en topp moderne leilighet med svært flott standard. Her kan ny eier flytte rett inn uten å gjøre noe oppgraderinger.

Sol og utsikt | Leiligheten ligger perfekt vendt mot solen og det er svært gode solforhold på bygget. Det er også imponerende flott utsikt fra leiligheten som må oppleves. Her har eier orkesterplass til vakreste solnedganger.

Aktiviteter | Det er aldri langt om en ønsker å trimme. Turløypene starter idet en går ut døren. Med lett jogg tur/retur Skomakerdiket eller gå "Stoltzen" på tid - kan en ta kveld med god samvittighet.

Skoler og barnehager | Eventyrskogen skole 1-4 kl. ca. 0.2 km. Krohnengen skole 1-7 kl. ca. 1 km. Rothaugen skole 8-10 kl. ca. 0.8 km. Bergen katedralskole ca. 2.6 km. Danielsen videregående skole ca. 2.6 km. Kidsa Christinegård 0-5 år ca. 0.5 km. Mulesvingen barnehage 0-6 år ca. 0.5 km. Sandviken menighets barnehage 3-6 år ca. 0.7 km.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Vi sees i Heien!

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier som Facebook etc.
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Avisannonsering i Bergens Tidenes fredagsutgave.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Heien 15 har en høy og luftig beliggenhet - tett på naturen i Sandvikens fjellside. Murbygget har en fin plassering på tomten og fremstår som meget velholdt. Området passer utmerket for de som ønsker å bo sentralt, samtidig tilbaketrukket fra byens larm. Her oppe bader eiendommene i sol og utsiktsforholdene er suverene. Turløypene starter rett utenfor døren. En rusler til sentrum tar ca. 15-20 minutter, men det er også busstopp i Formannsvei, Mulen og Sandvikstorget med avganger mot sentrum og NHH. Det også barnehager, skoler og små lokale matbutikker i Sandviken området. Kort vei også til NHH. Inngjerdet og barnevennlig tomt.

Velkommen til Heien - Et område i et av byens bedre strøk.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 2/6

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 113,6 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, belegningsstein (fra 2017), murer/bed og div prydbusker/beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av innhold i vedlagte tilstandsrapport fra Trond Bertelsen

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Murfasadene ble malt i ca 2013/2014.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i malte trekarmer. Badevindu har isolerglass i hvite pvc karmer. Soveromsvindu mot øst har blyinnfattet glass i malte trekarmer. Altandør: To fløyet dør. Malte tredører med felt av isolerglass. Ytterdør: Finert dørblad i B-30 kvalitet. Kikkhull.
Innerdører: Hvite profilerte dørblad. Tre vinduer i endevegg mot nord ble skiftet i 1979. Altandør med tilhørende vinduer ble skiftet i 1989. Badevindu ble skiftet i 2015. Stuevindu i front og soveromsvindu mot øst er av eldre årgang (stuevindu i front er fra 1960-tallet). Ytterdør er fra 1988. Nye innerdører ble montert i 2015. Ny hovedytterdør i bygningen i 2018.

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og tegltakstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking er av eldre årgang. Taktekking er sameiets felles ansvar

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann  Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 16.10.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering, Taktekking, etasjeskillere, bad

Sameie

Om sameiet
Sameiet Heien 15 består av 4 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er: Silje Thalberg
 
Forsikring
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i  (avtalenummer: SP557106.9.1. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Pr. 12.10.20 har sameiet oppgitt at de har ca. kr. 40 000,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1 500,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 3 utgjør: 2/6.

Sameiet har ingen planer om å øke månedlig felleskostnad.

Planlagt vedlikehold
Sameiet sparer til nytt tak og det skal byttes i 2021 eller 2022. Sameiet har ca. 40 000 kroner på sameiets konto. Prisen vil bli rundt kr. 200 000,-. Ny eier skal stå for 2/6 av kostnaden.

Sameiet kommer til å bytte tre vinduer i fellesarealet til våren. Alt som gjelder fellesareal, fasade og hage/tomt er alle med å betale på. Denne leiligheten betaler 2/6. 

Det er planer om utskifting av vinduer i seksjonene. Dette er valgfritt å delta på, men muligheten vil være tilstede i 2021 for å bli med på en felles bestilling av vindu og håndverker dersom dette er ønskelig av nye eiere.

Nabovarsel
Huset over i Øvre Heien skal bygge parkeringsplass med platting over ved veien. Dette er ikke noe som vil påvirke Heien 15, utover at man kanskje hører noe i byggefasen.

Dyrehold
Husdyrhold er mulig å ha i leiligheten. Må godkjennes av sameiet.  Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger. I forhold til utleie av leiligheten skal leietaker godkjennes av styret.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra sameiet. Husordensregler følger som vedlegg til salgsoppgaven. Vedtekter og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 952 992,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 430 769,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Evt. avtale om andre hvitevarer tas direkte med selger.

Fryseren og verktøy i boden medfølger ikke.

Annet
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2015)
To vegghengte panelovner, hvorav en er fra 2016 og en er fra 2019. Det er appstyring på panelovn i stue
Ildsted i stue

Parkering

Eksklusiv bruksrett til garasjeplass med aut. portåpner. Plass til èn bil.

Sameiet bekrefter at seksjon 3 (som selges) har eksklusiv bruksrett til garasjen på eiendommen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

PENGEHEFTELSER
Erklæring tinglyst 10.03.1987 med dagboknr 7890 vedr. PANTSETTELSESERKLÆRING
Beløp: 15 000 NOK
Panthaver: SAMEIET
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT
MED PRT. ETTER 90% AV SEKSJONENS LÅNETAKST TIL ENHVER TID.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
Kjøpers bank vil få 2. prioritet.

Servitutter i grunn:
Erklæring tinglyst 30.04.1937 med dagboknr 3097 vedr. BESTEMMELSE OM GJERDE Overført fra: 1201 /
168 / 670 / /
Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Erklæring tinglyst 30.04.1937 med dagboknr 3097 vedr. BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Overført fra: 1201 / 168 / 670 / /
Rettighetshaver Parseller av hovedbruket

Erklæring tinglyst 25.09.1940 med dagboknr 4680 vedr. BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Overført fra: 1201 / 168 / 670 / /
Bestemmelse om felles vegg
Betingelser for oppføring av garasje

GRUNNDATA
Erklæring tinglyst 10.03.1987 med dagboknr 7890 vedr. SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
Seksjon: 1201 / 168 / 670 / / 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 2 / 6
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 003 SEKSJONER

1988/42411-1/106 06.12.1988 RESEK/DELING AV SEKSJON
Oppdeling av:
SNR: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 3/6

Formål/sameiebrøk for denne seksjon:
SNR: 3
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 2/6
RESEKSJONERING
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 200001992.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan (21).
Planstatus: Gjeldende plan (Ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.
Reguleringssvar fra Bergen kommune ligger vedlagt i prospekt

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
Adkomst fra kommunal vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune opplyser om at det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 5 850 000
Omkostninger 158 442
TOTALT 6 008 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF