Steinkjellergaten 18

Solgt

2 575 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 646 560

P-rom

23 KVM

Antall rom

0 Soverom

Steinkjellergaten 18 (Solgt)

Unik "Designerleilighet" | Balkong | Perfeksjonerte 23 m² | Plassbygd interiør | 3.etg. | DRØY utsikt | Pusset opp 2018

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Steinkjellergaten 18 2 575 000 71 562 1 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
23 / 23 / 25 KVM Eiet tomt, 89 KVM 60200208

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré/gang (3,2 m²), bad (2,6 m²) og stue/kjøkken/soverom (15,9 m²)

Uteplass:
Med utgang fra stue/kjøkken er det adkomst til en koselig balkong på 3,2 m².

Lagringsplass:
I kjelleren er det en medfølgende bod på 2,2 m², med lagringsmuligheter.

P-rom er:
Entré/gang (3,2 m²), bad (2,6 m²) og stue/kjøkken/soverom (15,9 m²)

Samlet primærareal (P-rom) = 23 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 23 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 25 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Oppusset og meget tiltalende selveierleilighet
- Perfekt for en student/førstegangskjøper
- Modernisert i 2017/2018 av fagfolk
- Innredet 2018 av designer
- Drøy utsikt over sentrum
- Gjennomgående gode kvaliteter
- Svært moderne
- Nyere kjøkken fra 2017/2018 med kjøkkenøy
- Helfliset bad med varmekabler
- Fantastisk balkong
- Nytt elektrisk anlegg i 2016
- Sentral beliggenhet rett bak Bryggen, få minutters gange til Bergen sentrum
- Kort vei til dagligvarebutikk

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Partner/Eiendomsmegler MNEF Ole Kristian Pahr Alvheim kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Sandviken, kort vei fra Bergen sentrum. 

Planløsning | Boligen har en skreddersydd planløsning som utnytter hele arealet og har vært gjenstand for utførlige en modernisering i 2017/2018. Hele leiligheten er pusset opp av Petter Dahl Services AS, mens designer Kenneth Nesdahl fikk oppdraget med å innrede leiligheten.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Balkong, sol og utsikt | Må oppleves.

Muligheter | Bare få minutters gange fra leiligheten ligger Bergen sentrum med alt en trenger av fasiliteter/servicetilbud. Det er også flere dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. Turterreng, butikker og kafeer i nabolaget.

Dokumentasjon | Ta kontakt med megler for å få tilsendt dokumentasjon på utført arbeid.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en virkelig tiltalende 1-roms selveierleilighet med unik beliggenhet og spesialtilpassede løsninger. Bør sees!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og særdeles attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Sandviken, rett bak Bryggen i Bergen. Vestvendt beliggenhet med utsikt over deler av Bergen sentrum, Nordnes, Gyldenpris, Laksevåg, Askøy, Byfjorden og omkringliggende fjell. Området er hovedsakelig bebygd med bygårder, bolighus og trehusbebyggelse. Alle fasiliteter/servicetilbud innen få minutters gange. Kort vei til skoler som bla Handelshøyskolen BI, NLA og UIB mm i Bergen sentrum. Kort vei til parkområder, Akvariet og Nordnes Sjøbad. Fantastiske turmuligheter rett utenfor døren.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/10

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Enkel adkomst fra Steinkjellergaten.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten på 89 m² og er mer felles for sameiet. Andel fellesareal: 8,9 m² ihht sameiebrøk. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Murfasadene ble oppusset i 2006/2007. 

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak m/valmet hjørne. Eldre taktekking. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. 

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 07.10.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Taktekking (taktekking er sameiets felles ansvar).

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Steinkjellergaten 18 består av 7 selveiende boligseksjoner.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (avtalenummer: 83920922). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Pr 12.10.2020 har sameiet oppgitt at de har ca. kr. 42.000,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 800,- per måned og inkluderer:  Grunnpakke TV og Internett, strøm og forsikring fellesareal, trappevask

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 1/10

Info fra sameiet
Det planlegges utbedring av dørlås (ytterdøren) og døren i kjelleren. Sameiet regner ikke med at det vil medføre vesentlig endring av felleskostnader eller fellesgjeld, men foreløpig tilbud som sameiet har fått ligger rundt kr. 20.000,-

Det planlegges et årsmøte i november 2020. Da blir det fremmet forslag om økning av fellesutgifter, slik at sameiet kan spare noe til oppussing. Økning vil være på kr. 200,- pr. måned for denne seksjonen, som vil innebære ny felleskostnad kr. 1000,- pr. mnd. for denne seksjonen.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillat

Annet:
Selger informerer om at det er observert 3 stk sølv/skjeggkre i leiligheten (mai 2019). Hele sameiet satte da ut Ecotrap limfeller i hver boenhet samt trappegang og kjeller, ikke observert etter tiltak.
Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Nei.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets svarbrev fra sameiet, utklipp fra sameiekonto og infobrev til beboerne. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 450 054,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 620 193,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:

Oppvarming

Varmekabler bad.
En vegghengt panelovn.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i offentlig vei (soneparkering).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2004/35031-1/106 15.10.2004   
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/10
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 7

2004/35031-2/106 15.10.2004 
Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5200000
Plannavn: Bergenhus. Fjellsiden Nord Strøk 37, 38 Og 39
Ikrafttredelsesdato: 23.11.1981
Dekningsgrad: < 0,1 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5200001
Plannavn: Bergenhus. Henrik Wergelands Gate, Kvartal H 190000834
Ikrafttredelsesdato: 18.02.1983

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-Sandbrogaten
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 17490000
Plannavn: Bergenhus. Sentrum Øst, Fjellsiden, Parkeringsanlegg
Saksnr: 200109753
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Middelalder bykjernen (100,0 %)
65270000 - Øvregaten/Steinkjelleren (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Annet byggeområde (100,0 %)
15750000 - Boligområder (0,1 %)
0 - Veiareal (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65360000 - Bergenhus. Gnr 167 Bnr 1545 Mfl., Øvregaten - 201615850
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene og Bryggen - 201302469
5200100 - Bergenhus. Strøk 37, 38 Og 39, Stølegaten 13B, 15 Og 17

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å se igjennom reguleringssvar fra Bergen kommune som ligger vedagt i prospektet.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har Rød G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 575 000
Omkostninger 71 562
TOTALT 2 646 560

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF