Bendixens vei 9

Solgt

3 290 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 833 430

P-rom

88 KVM

Antall rom

2 Soverom

Bendixens vei 9 (Solgt)

Stilfull 3(4) roms leilighet med god planløsning | Nyere baderom og kjøkken | Balkong med sol | Eget loftsrom

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bendixens vei 9 3 290 000 5 432 5 973
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
88 / 88 / 96 KVM Fellestomt, 2864 KVM 60200214

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang(7,8m²), bad/vaskerom(4,4m²), soverom(10,4m²), soverom(6,8m²), stue(38,3m²), kjøkken(7,4m²)

Loft:
Rom på 9 m².

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig balkong på 5,5m².

Lagringsplass:
I kjelleren er det to medfølgende boder på henholdsvis 2,9m² og 2,5m², med lagringsmuligheter. I tillegg er det en tilhørende bod på loftet med gulvareal på  3,7m²

Samlet primærareal (P-rom) = 88 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 88 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 96 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
•Mulighet for å lage et ekstra soverom
•Leiligheten har en gjennomgående stil i alle rom
•Hybelrom på loft
•Kjøkkenet ble pusset opp i 2008
•Helfliset bad som var nytt i 2014
•Koselig, vestvendt balkong
•Rør-i-rør system fra 2014
•Varmtvann, tv og internett inkl. i felleskostnader
•Gratis parkering for beboere i privat gate


Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 3(4)-roms andelsleiligheten i populære Borettslaget Bendixens vei 1-9.

Moderne | Leiligheten har i senere tid gjennomgått en oppussing, og med nytt kjøkken og baderom, samt nyere parker og diverse malejobb fremstår leiligheten som svært moderne.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en koselig, vestvendt balkong. En avstressende sone der man kan nyte solen. Foruten denne plassen har borettslaget svært pene fellesareal med optimale solforhold, som kan benyttes av lagets beboere.

Kommunikasjon | Kort vei til dagligvarebutikk og bare 2 minutters gange til bybanestopp med hyppige avganger mot Bergen sentrum. Et både urbant og familievennlig område med flere kafeer/restauranter, dagligvarebutikker, Sats treningssenter og en rekke barnehager og lekeplasser

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Beskrivelse |

Entre/gang: Lys gang med parkett, malte flater (2020) og god garderobeplass.

Stue: Parkett av eik, nylig malte lyse overflater. Opprinnelig var det 3 soverom i leiligheten. I dag er et av rommene integrert i stuen, noe som gjør at en får en særdeles romslig og stue med flere vinduer som sørger for en lys og trivelig stue. Skulle en ønske å tilbakestille leiligheten til en 4-roms leilighet er dette en enkel sak å ordne. Se alternativ planløsning. Fra stuen er et utgang til en vestvendt balkong med gode solforhold.

Soverom: Disse har godt med garderobeplass, lys parkett, og malte flater /tapet på vegg. Direkte tilgang til bad fra hovedsoverom.

Kjøkken: Flott kjøkken (2008), lys parkett, malte flater (2020), moderne metrofliser over kjøkkenbenk (2020). Integrerte hvitevarer.

Bad: Flott helfliset bad, pusset opp i regi av borettslag (2014), rør-i-rør system (både på kjøkken og bad), downlights i taket og varmekabler i gulv. Opplegg for vaskemaskin.

Loftsom: romslig hjemmekontor/gjesterom med plassbygget seng, vask og felles WC-rom på gang. Det er forkjøpsrett på loftsrom innad i oppgangen, denne er avklart, ingen har meldt interesse.

Alle vinduer i leilighet og loftsrom er skiftet i 2016.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en meget pen leilighet med utmerket beliggenhet på Wergeland. Velkommen til visning!


ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Wergeland. Området har god infrastruktur med bybanestopp i umiddelbar nærhet, og kort vei til Danmarksplass som er et godt utgangspunkt for kommunikasjon til byens øvrige bydeler. På Wergeland senter finner man bla. Rema 1000, apotek, tannlege, blomsterbutikk, kafe, Sats treningssenter og noen restauranter. Innen gang- og sykkelavstand finner man blant annet Høgskolen, Haukeland, Odontologen og Lærerhøyskolen. Flere tur- og parkområder i nærområdet med blant annet Tveitavannet. Det er også kort veu til bybanestopp og bussholdeplass med hyppige avganger
Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for borettslaget og er på 2 864,4 m². Borettslaget har parkeringsplasser på baksiden av bygget, videre er eiendommen opparbeidet med grøntarealer og diverse beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport. Fasade pusset opp i 2016 i regi av borettslaget.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.  Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 09.10.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle punkt har fått tilstandsgrad 1.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Borettslaget bendixensvei 1-9 (Orgnr: 981901908) er et tilknyttet borettslag som har engasjert  Ida Victoria Rullestad Odland som styreleder og kontaktsperson.

Styreleder i laget er  Ida Victoria Rullestad Odland
E-post:  film.ida@gmail.com.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i  CODAN (440154248).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 173.491,-.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 5 973,- og felleskostnaden fordeles på følgende måte:  Felleskostnader, strøm, hybel, altan, renhold, lån/renter, kabel-TV, finanskostnader

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Borettslaget praksiserer ikke forkjøpsrett.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 819 890,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 951 602,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligkjøperforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Dette medfølger ikke leiligheten
Stringhyllene i stue
Lamper i stue
Speilet i gangen
Vaskemaskina på badet
Skoskapet i gangen
Nattbord hovedsoverom

Oppvarming

- Varmekabler på badet
- Vedovn i stuen
- Ellers elektrisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Varmtvann er inkl. i felleskostnadene.

Parkering

Ikke egen parkeringsplass men laget har flere parkeringsplasser. Ta kontakt med styret for å få utdelt parkeingsoblat. Det er også mulig å søke om garasjeplass.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1939/7626-1/106  Bestemmelse om veg  
10.10.1939 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Forbud mot næringsvirksomhet
 
1952/7190-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
22.08.1952 
 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. vinduer
i tilfluktsrom

1953/5428-2/106  Erklæring/avtale  
12.08.1953 
Refusjonsplikt til kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/7622-1/106  Registrering av grunn  
10.10.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:160 Bnr:421

1951/1397-1/106  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
02.10.1951 
GRUNNSTYKKER FRADELT FRA FRIDALSVEIEN 42 OG 44

1958/2295-1/106  Sammenslått med denne matrikkelenhet:  
24.02.1958 
TIDLIGERE BENDIXENSVEI 1, 3, 5, 7, 9 OG 11

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 10460000
Plannavn: Årstad. Inndalsveien - Bendixens Vei
Ikrafttredelsesdato: 27.08.1949
Dekningsgrad: 97,3 %

PlanID: 20000
Plannavn: Årstad. Bergensdalens Midtre Del
Ikrafttredelsesdato: 03.07.1923
Dekningsgrad: 2,7 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Minde-Nymark (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
9730000 - Boligområder (100,0 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Område unntatt fra rettsvirkning (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65880000 - Årstad. Gnr 160 Bnr 397 Mfl., Schweigårds Vei - 201719196
63230000 - Årstad. Gnr 160 Bnr 369 Mfl., Schweigårds Vei 22 - 201125739
62190000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 402 Mfl., Falsens Vei Sør - 201123180
61160000 - Årstad. Gnr 13 Bnr 96, Offentlig Reguleringsplan For Sentrale Deler Av Wergeland - 200904346
19010000 - Årstad. Gnr 13 Bnr 156 Mfl., Wergeland - 200304844
16980000 - Årstad. Bybane I Bergen, Delstrekning 3 - Edvard Griegs Vei - Wergeland - 201014884
10570000 - Årstad. Schweigårds Vei 47, 51 Og 53
10180000 - Årstad. Bendixens Vei - Scweigårds Vei, Passasje
3890000 - Årstad. Schweigårds Vei 51, Regulering Av Gamlehjemstomt
560000 - Årstad. Finnbergåsen - 199938323

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 13/304
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 03.02.2015

Eiendom: 160/374
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 17.04.2020

Eiendom: 160/374
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.04.2020

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Boligen har fått energimerke Oransje E.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 15.03.1949.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 290 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 538 000
TOTALT 3 833 430

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF