Øvre Bergveien 46

Solgt

7 390 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 578 690

P-rom

190 KVM

Antall rom

5 Soverom

Øvre Bergveien 46 (Solgt)

Skap ditt drømmehjem | Konow Lund-villa | Praktfull utsiktstomt | Garasje | Barnevennlig | Nyere taktekking | Solrikt

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Bergveien 46 7 390 000 188 692 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
190 / 234 / 261 KVM Eiet tomt, 0 KVM 60200213

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Under etasje:
Gang/trapperom (8,1 m²), mellomgang/fyrrom (4,7 m²), bad (3,1 m²), vaskerom (7,9 m²), soverom (13,2 m²) og kjellerstue (18,7 m²).

Mrk. Vindu på soverom i underetasje tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn til vindustørrelse og krav til dagslys, men er likevel omtalt som "soverom" i tilstandsrapporten. I byggetegninger av 05/05-1965 er rommet omtalt som bod og i prospekt er rommet illustrert som treningsrom. 

Innhold | Hoved etasje:
Entré/gang (14,1 m²), trapperom (2,3 m²), bad (4,3 m²), toalettrom (2,8 m²), fire soverom (9,5 m², 9,6 m², 10,5 m² og 13,9 m²), stue (45,4 m²) og kjøkken (11,9 m²).

Uteplass:
Fra stuen er det er det utgang til en sørvendt terrasse på 30,8 m² hvor 17,7 m² er overbygd. Det er også en nordvendt terrasse ved boligens inngangsparti, denne er på 30,8 m², hvorav 15,5 m² er overbygd

Parkering:
Det medfølger egen garasje hvor det er en parkeringsplass. Det er også to parkeringsplasser utenom.

Samlet primærareal (P-rom) = 190 kvm.
Samlet bruksareal bolig og garasje (BRA) = 234 kvm.
Samlet bruttoareal bolig og garasje (BTA) = 261 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- 60-talls villa signert ark. Konow Lund
- 5 soverom og kjellerstue
- Vestvendt tomt og oppgradert hage
- Meget gode solforhold på eiendommen
- Innholdsrik planløsning med muligheter
- Egen garasje og enkel adkomst til eiendommen
- Barnevennlig gate i et etablert villastrøk
- Kort vei til skoler, barnehager og arbeidsplasser
- Modernisering må påregnes

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim kan presenterer denne innholdsrike familieboligen med praktfull beliggenhet i Øvre Bergveien.

Arkitekten | Eiendommen ble oppført i 1966 og ble tegnet arkitekt Frederik Konow Lund 1965. Konow Lund regnes blant Norges fremste arkitekter i første halvdel av 1900-tallet og en av Bergensskolens fremste representanter. Eiendommen har vært i families eie siste 55 år siden huset ble bygget midt på 60-tallet.

Velholdt | Boligen har en gjennomført 60-talls stil i alle rom, men fremstår som meget velholdt. Planløsningen er godt utnyttet med blant annet fire soverom (9,5 m², 9,6 m², 10,5 m² og 13,9 m²), (totalt fem soverom i huset), entré/gang (14,1 m²), trapperom (2,3 m²), bad (4,3 m²), toalettrom (2,8 m²), stue (45,4 m²) og kjøkken (11,9 m²). Det er innebygde garderobeskap på alle soverommene i hovedetasjen, stort tørkeloft og diverse boder i underetasjen.

Muligheter | Det er en underetasje hvor interessenter kan se på muligheten for å utnytte på en annen måte. Pr. i dag består underetasjen av gang/trapperom (8,1 m²), mellomgang/fyrrom (4,7 m²), bad (3,1 m²), vaskerom (7,9 m²), soverom (13,2 m²) og kjellerstue (18,7 m²). Det er også egen inngang til denne etasjen. Takhøyden i underetasjen er 2,20 meter i uisolert kjellerdel. Takhøyden i øvrige deler av underetasjen er 2,29 meter - 2,31 meter.

Utført vedlikehold | Ytterkledning på gavlvegg mot vest ble delvis skiftet i 2008/2009. Øvrig ytterkledning på gavlvegg mot vest ble skiftet på 1990-tallet. Fasadene er jevnlig vedlikeholdt/malt, sist i 2011/2012. Loftsvindu ble skiftet i 2009. Fire soveromsvinduer mot sør ble skiftet i 2009. Ett stuevindu i hjørne mot nordøst ble skiftet i 2010. (Øvrige stuevinduer ble skiftet på 1990-tallet av Byggmester Løseth). I 2008/2009 ble det skiftet taktekking på boligen. Samtidig ble tak påbygd v/inngangsparti og over deler av sørvendt terrasse. Arbeidet ble utført av Hauge Bygg AS. Ny taktekking på garasjen i 2008/2009.  Nedgravd oljetank er tømt og sanert av Oljeservice AS høsten 2020. Nye automatsikringer i sikringsskap i 2018. Arbeidet ble utført av Service Elektrikeren AS. Varmepumpe med uttak i stue fra 2010 (servicer utført av Åsane Servicesenter AS). El. anlegg ble kontrollert i 2018/2019 av Service Elektrikeren AS. Ingen tiltak nødvendig.

Tomten | Øvre Bergveien 46 har en svært flott og attraktiv tomt på om lag 1 mål, pent opparbeidet med plen, busker og beplantning. Enkel adkomst (et par trappetrinn) fra garasje til huset.

Utsikt | Fenomenal utsikt fra eiendom med Nordåsvannet rett i front. Fra kjøkkenet er det utsikt rett mot Ulrikens topp, mens en ser også store deler av Fana, Nesttun, Hop, Landås, Nattlandsfjellet, Ulriken, Gullfjellet, Skjold og Apeltun mm.

Familie | Huset har en særdeles innholdsrik planløsning og bør derved passe utmerket for en barnefamilie. Her kan store og små kose seg i boligens mange rom, samt ute i hagen eller på en av boligens to terrasser. En barnefamilies drøm.

Utesone | Boligen er omkranset av grønne omgivelser. Fra huset er det utgang til to uteplasser der solen og den flotte utsikten over Nordåsvannet kan nytes til fulle.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en meget attraktiv villaeiendom i et ettertraktet og barnevennlig boligstrøk.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert villastrøk på Bønes. Fra boligen er det panoramautsikt over Nordåsvannet, store deler av Fana, Nesttun, Hop, Landås, Nattlandsfjellet, Ulriken, Gullfjellet, Skjold og Apeltun mm. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger.
Kort vei til Oasen senter med de fleste service tilbud/fasiliteter, samt dagligvarebutikk i gangavstand på Bønes og på Krambua. Fine turmuligheter med bla. Løvstakken, Langeskogen og Gamlehaugen, samt kort vei til Langestrand og Kyrkjetangen Badeplass. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Bønes idrettshall, Bønes fotballbane, Bergen Racketsenter, samt skoler som Bønes Skole og Fjellsdalen Skole. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum og øvrige bydeler

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 986 kvm. eiet tomt , og foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, terrassedekke, murer/bed og div. prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur i plasstøpt betong. Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell

Gulv på grunn:
Betonggulv direkte på grunn. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i betonggulv på tilfeldig valgte punkter. Men erfaringsmessig kan et påregnelig fuktopptrekk fra grunnen pga. manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme. Det er blindkjeller i deler av underetasje. Blindkjeller har tilkomst via veggluker.

Grunnmur:
Grunnmur i plasstøpt betong. Det ble observert noen riss i puss på grunnmur. Disse anses ikke å ha betydning for boligens styrke og stabilitet. Deler av grunnmur ligger bak påforede kjellervegger og under terreng, slik at deler av grunnmur ikke er besiktiget/tilstand vurdert. Det er vertikal sprekk i grunnmur utenfor nordvendt terrassedel (TG 2). Sprekk har ikke utviklet seg

Etasjeskillere:
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/skjevheter er normalt ihh. til byggeår/alder. Ca 0,5 cm - 1,5 cm skjevheter registrert v/kontroll.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i underetasjen. Det er ukjent om det er drenering eller hvilken type drenering som er benyttet rundt eldre boliger og erfaringsmessig er det i fra 1965 kun brukt drenerende masser med påsmurt masse (hydong) på utvendig vegger.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Det er variabel alder/kvalitet på ytterkledning. Ytterkledning på gavlvegg mot vest ble delvis skiftet i 2008/2009. Øvrig ytterkledning på gavlvegg mot vest ble skiftet på 1990-tallet. Det bør påregnes utskiftning av kledningsbord med lokal råte, øvrige deler fungerer med dagens tilstand. 

Vinduer og dører:
Loftsvindu ble skiftet i 2009. Fire soveromsvinduer mot sør ble skiftet i 2009. Ett stuevindu i hjørne mot nordøst ble skiftet i 2010. Øvrige stuevinduer ble skiftet på 1990-tallet av Byggmester Løseth. Terrassedør i kjellerstue og ett vindu i kjellerdel under nordvendt terrasse ble skiftet i 1992. Ellers er øvrige vinduer og dører i boligen hovedsakelig fra byggeår. Det er manuelt styrt markise foran stuevinduer i front, hvorav en er fra 2018. Vinduer og dører har normal slitasje, alder tatt i betraktning. Flere eldre vinduer og dører har begrenset levetid og bør skiftes.  

Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. I 2008/2009 ble det skiftet taktekking på boligen. Samtidig ble tak påbygd v/inngangsparti og over deler av sørvendt terrasse. Arbeidet ble utført av Hauge Bygg AS

Garasje:
Garasje. Areal: 22 m². Byggeår: 1965. Grunnmur i betong. Gruset gulv mot grunn. Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende enkelfalset trekledning. Saltak, konstruksjon av taksperrer tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Renner og nedløp i sort aluminium. Det er ikke innlagt strøm i garasjen. Garasjen har panelt vippeport med manuell åpnefunksjon. Ny taktekking på garasjen i 2008/2009, ellers fremstår garasjen med enkel/eldre standard. Lokal råte observert på noen kledningsbord. Det er sprekk/setningsskade i grunnmur i bakkant av garasjen. Sprekk har vært slik lenge.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 14.10.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Drenering, piper og ildsteder, rom under terreng, vaskerom, toalettrom, kjøkken, innvendige overflater, innvendige trapper og  VVS

Følgende bygningsdeler har oppnådd tilstandsgrad 3:  Bad - hovedetasje og bad i underetasje. Se tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 255 128,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 518 459,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Egenerklæringsskjemaer er utfylt av salgsfullmektig Åse Nordstrønen etter beste evne. Salgsfullmektig har ikke mer kunnskap om eiendommens beskaffenhet og tilstand ut over det tilstandsrapporten sier.

Oppvarming

Stråleovn på begge bad.
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Toshiba. Fra ca 2010

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Sentralvarme:
Boligen har sentralvarme via fyrsentral (kombi olje/elektrisitet). Oljefunksjon er frakoblet. Fyrsentral er plassert i mellomgang/fyrrom. Type: CTC 171. Produsent: CTC Parca AB. Eldre modell. Nedgravd oljetank er tømt og sanert av Oljeservice AS høsten 2020. Oljetank er innbygget på sandpute under nordvendt terrasse. Fyrsentral har hatt jevnlige servicer. Fyrsentral forsyner 14 radiatorovner i boligen med varmtvann. Tappevann forsynes via fyrsentral/varmtvannsbereder. Vann- og avløpsrør er hovedsakelig fra byggeår og bør skiftes v/en eventuell oppussing av boligen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til tre biler, hvorav en i garasje.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1964/303877-1/106 09.06.1964 
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om vann/kloakkledning

1991/16541-1/106 26.06.1991   
Erklæring/avtale  
BEST. OM GJENSIDIG RETT TIL VANNLEDN., ETTERSYN OG REP.,
FELLES VEDLIKEHOLDSPLIKT M.V. KAN KUN SLETTES M/SAMT. FRA
ANLEGGSSEKSJONEN. A 481.

1963/307016-1/106 12.11.1963 
Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:19 Bnr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (30380000). Formål: Bolig.
Planid: 30380000.
Planens navn: FYLLINGSDALEN. GNR 19 BNR 5, KRÅKENES.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 07.07.1959.
Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kråkenes (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (34,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60310000 - Fyllingsdalen. Gnr 19, Kråkenes, Verneplan Konow Lund - 200719964
6590001 - Fyllingsdalen. Bønes Planområde 9, Endring Av Avkjørsel - 190002087
6590000 - Fyllingsdalen. Bønes Planområde 9 - 190002087
6170000 - Fyllingsdalen. Deler Av Gnr 20, Bønes Øst, Planområde 6 - 190140359

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 20/314
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.09.2020

Eiendom: 20/314
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 08.09.2020

Reguleringssvar fra Bergen kommune ligger vedlagt i prospektet.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 25.10.1966.
Gjelder: Nybygg bolig og garasje

Det foreligger approberte tegninger av garasje, datert 26/04-1966

Det foreligger samtykke til mindre tiltak på bebygd eiendom, datert 06-07-2009
Gjelder: Tak overbygg over inngangsparti, samt deler av terrassen. Tiltaket er til sammen på ca 36m2.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 7 390 000
Omkostninger 188 692
TOTALT 7 578 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF