Damsgårdsveien 79

Solgt

3 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 177 690

P-rom

43 KVM

Antall rom

0 Soverom

Damsgårdsveien 79 (Solgt)

Meget moderne selveierleilighet i fantastiske Damsgårdssundet | Bygget i 2019 | Romslig balkong med fabelaktig utsikt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Damsgårdsveien 79 3 090 000 87 692 1 769
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
43 / 47 / 52 KVM Eiet tomt, 1066 KVM 60200209

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang (3,5m²), bad/vaskerom (3,7m²), sovealkove (7m²), stue og kjøkken (25,7m²).

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en koselig balkong på 6,2m². I tillegg er det to felles takterasser på ca. 150 m² hver seg.

Lagringsplass:
I 2. etasje er det en medfølgende bod på 5,1m² kvm., med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 43 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 47 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 52 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Meget tiltalende selveierleilighet fra 2019
- Svært attraktiv beliggenhet på Gyldenpris
- To store felles takterrasser på ca 150 m² hver
- Gjennomgående gode kvaliteter
- Åpen stue/kjøkkenløsning
- Lyst og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
- Helfliset bad med opplegg til vaskemaskin
- Rør-i-rør system
- Perfekt for studenter
- Kort avstand til Handelshøyskolen BI og bussholdeplass med hyppige avganger til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med en attraktiv beliggenhet på Damsgårdssundet.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har utnyttet arealet til det fulle. Med en åpen stue/kjøkkenløsning er det lett å kommunsiere med gjester, sovealkoven har plass til dobbeltseng om det skulle være ønskelig og badet har plass til vaskemaskin.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene er malt i lyse farger, og det er dermed en rød tråd gjennom hele leiligheten

Muligheter | På andre siden av Damsgårdssundet ligger Handelshøyskolen BI, flere dagligvarebutikker som Rema 1000 og Bunnpris ligger også innenfor gåavstand. Bergen sentrum ligger ca. 5 minutter unna med bil, det er også kort vei til bussholdeplass med hyppige avganger til sentrum.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen |Totalt sett en meget tiltalende selveierleilighet som er perfekt for en student, den har flotte kvaliteter og meget sental beliggenhet. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentrumsnær beliggenhet i Damsgårdsveien. I samme gaten som boligen ligger det et utvalg av restauranter, frisør, samt flere dagligvarebutikker. I nærområdet finner man også treningssenter, post i butikk, bank, apotek, legesenter, blomsterbutikk, døgnåpen bensinstasjon med storkiosk i Solheimsviken. Videre er det gang/sykkelavstand til sentrum og store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass. Store arbeidsplasser på Mindemyren er også innenfor gang/sykkelavstand. Fra leiligheten er det gang/sykkelavstand til studiesteder som UiB, HVL, BI og Juridisk fakultet. Det er busstopp like i nærheten av leiligheten, samt kort avstand til bybanestoppet på Danmarksplass.
Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 46/2453

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 1066,3 m². Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen, det er opparbeidet takterrasser med sittegrupper, lekeapparater og diverse beplantning.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre- og betongkonstruksjoner, samt stålsøyler.  Utvendig er veggene kledd med fasadeplater.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Det er også opparbeider flere takterrasser.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 07.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Ingen av bygningesdelene har fått TG2.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Canpbells består av 23 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Erlend Austad Omland
Tlf.: 45411293
E-post: eromland@protonmail.com

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 7173635). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Pr. 08.10.2020 har sameiet ingen felles gjeld.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr.1769,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold, internett, kabel-TV.
Garasjeleie 700,-

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 19 utgjør: 46/2453

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i sameiet. Dette etterutlyses etter salg.

Dyrehold:
Kjøper må påregne at husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtakelse.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 686 203,- for inntektsåret 2019.

Ligningsverdi er stipulert på skatteetatsens nettside.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Oppvarming | 3. etasje:
 Vannboren gulvvarme på badet, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, radiator.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Mulighet til å leie parkeringsplass i garasje.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2019/759431-1/200  Seksjonering  
02.07.2019 21:00 
 opprettet seksjoner:
snr: 19
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 46/2453

1959/7431-2/106  Erklæring/avtale  
02.09.1959 
Rettighetshaver: Statens Havnevesen
Bestemmelse om havneanlegg
Overført fra: 4601-158/83
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/7630-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
03.10.1960 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-158/83
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/9737-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
25.11.1960 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 4601-158/83
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/239562-1/200  Bestemmelse om veg  
17.03.2015 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:158 Bnr:79  
Retten til veg gjelder flomvei.
Bestemmelse om vedlikehold for bnr. 79
Overført fra: 4601-158/83
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 17150003
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 83, Damsgårdssundet Nord
Ikrafttredelsesdato: 03.03.2016
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 17150000
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 77-86, 88, 89, 91 Og 92, Damsgårdsveien 85-97
Ikrafttredelsesdato: 15.10.2007
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 79 Og 81, Damsgårdsveien 73 Og 75
Ikrafttredelsesdato: 07.12.2009
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
17150003 - Bolig, forretning, kontor (100,0 %)
17150000 - Gangvei (0,1 %)
0 - Gangvei (0,1 %)
0 - Bolig/Forretning/Kontor (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 17150004
Plannavn: Årstad. Gnr 158 Bnr 77 Mfl., Damsgårdssundet Nord 201635132
Ikrafttredelsesdato: 17.08.2017

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (34,9 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (15,3 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
17330000 - Boligområder (99,8 %)
17330000 - Veiareal (0,2 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (99,6 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60920001 - Årstad. Gnr 158 Bnr 75, Damsgårdsveien 69, 73 - 201105938
60920001 - Årstad. Gnr 158 Bnr 75, Damsgårdsveien 69, 73 - 201105938
60920000 - Årstad/bergenhus. Gnr 158 Bnr 74 Mfl., Damsgårdssundet Sør - 200901451
60920000 - Årstad/bergenhus. Gnr 158 Bnr 74 Mfl., Damsgårdssundet Sør - 200901451
60860000 - Årstad. Gnr 158 Bnr 87 Mfl., Strandlien Felt 2 Og 3 - 200816601
60860000 - Årstad. Gnr 158 Bnr 87 Mfl., Strandlien Felt 2 Og 3 - 200816601
11480000 - Årstad. Gyldenpris, Veikryss
10250000 - Årstad. Del Av Gnr 159 Bnr 9, Stranden, Gyldenpris
4040002 - Årstad. Gnr 158 Bnr 87, 160, Damsgårdsveien 82 - 200713101
410000 - Årstad/laksevåg. Gyldenpris Og Stranden - 199938321
410000 - Årstad/laksevåg. Gyldenpris Og Stranden - 199938321
120000 - Årstad. Vestre Årstad Og Uren - Kronviken - Solheimsviken - 199938320

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 158/89
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 16.12.2019

Eiendom: 158/89
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 18.02.2020

Eiendom: 158/89
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 18.02.2020

Eiendom: 158/156
Bygningstype: - Museum kunstgalleri
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.10.2017

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Boligen har fått energimerke Grønn B.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 29.02.1960
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 090 000
Omkostninger 87 692
TOTALT 3 177 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF