Breiviksveien 14

Solgt

2 780 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 855 690

P-rom

46 KVM

Antall rom

1 Soverom

Breiviksveien 14 (Solgt)

Lys og lekker eierleilighet | Lav felleskostnad | Vestvendt terrasse | Nye vinduer/gulv/kledning/isolasjon i 2020!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Breiviksveien 14 2 780 000 75 692 1 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
46 / 46 / 51 KVM Eiet tomt, 855 KVM 60200220

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy 1. etasje:
Gang, helfliset bad/wc/vaskerom, disponibelt rom/kontor, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Vestvendt uteplass:
Fra stuen er det utgang til en overbygget og vestvendt terrasse, der solen kan nytes i koselige omgivelser. Terrassen har et areal på 8,3m².

Ekstern bod:
Leiligheten disponerer en romslig loftsbod (skråtak med gulvareal på 6,9m²).

Felles sykkelbod:
Sameiet har også en felles sykkelbod med utvendig adkomst, som kan benyttes av sameierne.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Høy 1. etasje | 46 m²:
Gang (6,1m²), bad/vaskerom (4,8m²), soverom (10,3m²), kontor (5m²), stue og kjøkken (18,2m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 46 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 46 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 51 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Arealeffektiv 2(3)-roms eierleilighet med fine kvaliteter
- Kun kr. 1.000,- i felleskostnad per måned
- Nye vinduer + kledning/isolasjon i 2020
- Nye gulv + alle rom nymalte i 2020
- Helfliset bad med rør-i-rør system
- Vestvendt og overbygget terrasse
- Nytt yttertak i 2014 (utført av D-Blikk AS)
- Kort avstand til Handelshøyskole NHH
- Få minutters gange til kollektivtransport
- Gåavstand til SATS treningssenter og Stoltzen
- Nært byfjellenes mangfold med varierte turløyper
- Sentrumsnære omgivelser

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Brevikvsveien i Ytre Sandviken v/NHH. Leiligheten har en gunstig beliggenhet i høy 1. etasje og har også en vestvendt terrasse, der solen kan nytes i koselige omgivelser. Det betales kun kr. 1.000,- per måned i felleskostnad til sameiet.

Moderne | Boligen har en arealeffektiv planløsning og har vært gjenstand for flere oppgraderinger i senere tid. Leiligheten fremstår som stilren med tidsriktige kvaliteter og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Det er blant annet lagt nye gulv, alle rom er nymalte, nye vinduer + utvendig fasade som er etterisolert med ny ytterkledning. Alle disse tiltakene er utført i 2020. Foruten disse oppgraderingene ble yttertaket skiftet i 2014.

Nærhet | Tiltalende leilighet med ypperlig beliggenhet i nærheten av NHH og NLA Høgskolen, det er også kort avstand til dagligvare, SATS treningssenter, kollektivtransport med hyppige avgangstider samt flott turterreng i Stoltzen og byfjellenes mangfold. Det er også en hyggelig gåtur via Gamle Bergen til Koengen og byens sentralnerve.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en innbydende 2(3)-roms selveierleilighet med arealeffektiv romløsning, moderne kvaliteter og fin beliggenhet i Ytre Sandviken. Leiligheten bør seés og oppleves. Velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet i et rolig og etablert boligområde i Ytre Sandviken. Gangavstand til barnehage, Hellen skole, dagligvare, Handelshøyskolen NHH, kollektivtransport og offentlig badeplass ved Gamle Bergen, Biskopshavn eller Helleneset. Fine turmuligheter i rimelig nærhet med Sandviksfjellet, Munkebotn og Stoltzekleiven som naturlige utgangspunkt. For øvrig er det få minutters kjøretid til Bergen sentrum. Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/8

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man i retning Åsane. Ta av til høyre mot Eidsvåg og Helleneset. Følg Helleveien til første lyskryss og ta til venstre ned Breiviksbakken. Ta deretter til venstre igjen som er Breiviksveien. Følg veien videre til Breiviken og forbi Jægers Brygge. Fortsett et lite stykke og følg husnummerering til Breiviksveien 14, som ligger lett tilgjengelig på høyre hånd. Boligen ligger gunstig plassert i høy 1. etasje. Alternativ adkomst via Nyhavn.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Felles og opparbeidet tomt på 855,4 kvm., som eies av sameiet.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn antatt av betong. Grunnmur og fundamenter av betong/sparesteinkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 13.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Selger har leiet ut boligen og har ikke bebodd den selv. Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Bad - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på membran.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Breiviksveien 14 (org.nr. 918 834 567) består av 8 selveiende boligseksjoner. Alle leilighetene ble seksjonert og modernisert/ombygget i 2004.

Kontaktperson i sameiet er Henrik Sortland Handal.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Fremtind (avtalenummer: 20739069). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Ansvarlig megler har fått oversendt sameiets balanse per 31.12.2019. Regnskapet viser at sameiet hadde innestående kr. 422.536,- på driftskonto per 31.12.2019. Balansen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Sameiet har følgende lån:
Långiver: DNB
Lånenr.: 1213.99.83244
Restgjeld per 30.09.2020: Kr. 1.963.967,-
Lånetype: Annuitet
Antall terminer per år: 12
Dato siste termin: 03.12.2029

Det gjøres oppmerksom på at denne seksjonen har nedbetalt sin del av felleslånet og har ikke noen fellesgjeld per dags dato.

Ifølge sameiets kontaktperson har de tenkt å nedbetale ca. kr. 450.000,- på felleslånet i nærmeste fremtid, slik at det gjenstår ca. kr. 50.000,- i felles formue og ca. kr. 1.500.000,- i felleslån til DNB. Dette vil innebære at andel formue på denne seksjonen vil utgjøre ca. kr.6.250,- etter ekstraordinær nedbetaling på lånet.

Sameiet er ikke medlem av sikringsording. Dette kan bety at sameierne kan bli holdt ansvarlig dersom en eller flere av sameierne ikke betjener sin andel felleskostnad.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1.000,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer og noe avsetning til løpende vedlikehold.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Sameiebrøken for denne seksjonen utgjør 1/8.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Husdyrhold må godkjennes av sameiet. Det er kjøpers ansvar å sørge for godkjenning innen overtagelse.

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtagelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Sameiets vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 680 944,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 451 398,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Selger har ikke bebodd boligen selv, og har derfor ikke besvart egenerklæringsskjemaet. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Gateparkering langs offentlig vei i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 168, bnr. 1107, snr. 4 i Bergen kommune:

1985/11885-1/106
Best om garasje/parkering
Tinglyst 19.04.1985
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Overført fra: 4601-168/1107
Gjelder denne registerenheten med flere

Ansvarlig megler har rekvirert denne erklæringen fra Kartverket, som opplyser at de ikke finner den i arkivet sitt.

2003/41585-2/106
Erklæring/avtale
Tinglyst 11.12.2003
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/30779-3/106
Erklæring/avtale
Tinglyst 10.09.2004
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:

2003/41585-1/106
Seksjonering
Tinglyst 11.12.2003
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter
Gjelder seksjon nr. 1 - 6

2004/30779-1/106
Reseksjonering/tilleggssek
Tinglyst 10.09.2004
Nye seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/8
Nye seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/8
Seksjonsameieandeler:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/6
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter

2004/30779-2/106
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Tinglyst 10.09.2004
Endring av formål/brøk:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/8

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanen er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (97,2 %)
65270000 - Grønnstruktur G (2,8 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nyhavn-Jægermyren (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)

Kommunedelplan:
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Friområder (0,1 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
18200004 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 1063 M.fl., Sandviken, Nyhavnsbukten - 201805021
18200000 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 1063 M.fl., Sandviken, Nyhavnsbukten - 200408593

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 168/1027
Bygningstype: Underbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 24.05.2018

Eiendom: 168/1027
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 13.08.2020

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 07.06.2004

Attesten omfatter bruksendring av bolig. Ferdigattesten og godkjente tegninger følger vedlagt i prospektet. Det fremgår av kommunens godkjenning at disponibelt rom er tegnet inn som soverom med et areal på 6,3 kvm. Dette rommet har imidlertid et areal på 5,0 kvm., og oppfyller derved ikke dagens krav til soverom.

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: En 2-etasjes trebygning
Dato: 09.05.1950

Attesten gjelder oppføring av en 2-etasjes trebygning. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 780 000
Omkostninger 75 692
TOTALT 2 855 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF