Spondalen 74

Solgt

2 390 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 424 290

P-rom

85 KVM

Antall rom

2 Soverom

Spondalen 74 (Solgt)

Toppleilighet i Spondalen | Balkong med fantastisk utsikt | Turområder | Parkeringsplass | Kort vei til alt i Åsane

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Spondalen 74 2 390 000 5 432 4 689
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
85 / 85 / 91 KVM Fellestomt, 45322 KVM 60200202

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 4. etasje:
Gang(5,5m²), bad(4,4m²), vaskerom(4,7m²), soverom(7,3m²), soverom(6,2m²), soverom(13m²), stue(27,5m²), kjøkken(12,4m²).
Terrasse:
Fra stuen er det utgang til balkong på 13,8m².

Lagringsplass:
Utvendig bod på balkongen på 2,2m².
Tilhørende leiligheten er det også en bod i kjelleren på 5,2m²

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

4. etasje | 85 kvm.:
Gang, vaskerom, bad, to soverom, kontor, stue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 85 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 85 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 91 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
• Toppleilighet med flott utsikt
• To soverom og separat vaskerom
• Romslig balkong med utvandig bod
• Barnevennlige omgivelser
• Ikke dokumentavgift for kjøper
• Kort avstand til både skole og barnehage
• Få minutters kjøring til Åsane senter
• Daglivareforretning like ved
• Gode bussforbindelser
• Kort kjøretid til Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erlend Hauglid kan presentere denne fine toppleiligheten med flott utsikt, fast parkeringsplass og utmerket beliggenhet i populære Spondalen.

Innholdsrik | Boligen har en god planløsning og innehar blant annet 3 soverom (kun to er godkjent), bad og separat vaskerom. Dette er en topp- og endeleilighet med flott utsikt og et primærareal på 85 m².

Uteplass | Tilknyttet leiligheten er det en balkong med god størrelse og flott utsikt. En koselig uteplass i skjermede omgivelser og begrenset med innsyn.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig er det lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten. Ved kjøp til prisantydning ville dokumentavgiften utgjort kr. 64.370,-.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett en flott toppleilighet med innholdsrik planløsning og fin beliggenhet i et populært og barnevennlig område. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Eiendomsmegler
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger sentralt til i et etablert området i Åsane. I nærområdet finner man blant annet Geitanuken, Liavannet, næringsområdet på Liamyrene, lekeplasser, ballbane og barnehager, samt kort vei til skole. Gangavstand til treningsenter, Horisont og Åsane senter med alle fasiliteter og servicetilbud. Kort vei til turstier, turterreng og fritidsmuligheter i området.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er opparbeidet med store grøntområder, diverse prydbusker og annen beplantning, asfalterte gangstier, ballbinge og lekeplass. Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller i betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med Sarnafil eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 01.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres derfor særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk, samt for tettesjikt på vaskerommet.

5.1 - VVS
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/avløpsrør.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Haukedalen borettslag (orgnr: 946 975 974) er tilknyttet forretningsfører Vestbo.

Styreleder i laget er Christine Skjælø Erichsen.
E-post: styret@spondalen.no

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring  (Polisenr. SP615895).

Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4.689- og inkluderer: Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, dugnad, kabel-TV og bredbånd, strøm i fellesarealer, renhold, vaktmestertjeneste, noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader kr. 3.837,-
- Altaner kr. 365,-
- Dugnad kr. 100,-
- Kabel-tv kr. 327,-
- Parkering kr 60,-

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Sikringsordning:
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.

Økonomi:
Borettslaget har følgende lån:
52018119072, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.09.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 9.95241
Saldo per 25.09.2020: 2 768 664
Andel av saldo: 14 891
Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.11.2022 )

13531700-6, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.09.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 5
Saldo per 25.09.2020: 1 659 300
Andel av saldo: 8 924
Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.09.2021 )
13531700-61, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.09.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 5
Saldo per 25.09.2020: 928 518
Andel av saldo: 5 046
Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.09.2021 )

Selskapet skal i gang med rørfornying ,El-bil lading i garasje,sikring rekkverk, og har avtale med Vestbo Finans om byggelån/rammekreditt til en ramme på kr.8.820.000,- Lånet tilbakebetales/koverteres annen bank innen 31.12.2020 Når byggelånet
erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel.
Forkjøpsrett:
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2018, protokoll fra generalforsamlingen samt innkalling til ekstraordinær generalforsamling 15.05.2019 med tilhørende protokoll.. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Ligningsverdi erforespurt, men ikke mottett ved markedsførsingstidspunkt. Kontakt megler for info.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Hvitevarer medfølger ikke som en del av handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt og overtas på bakgrunn av dette. Funksjonalitet kan derved ikke garanteres.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet og for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

Parkering

Biloppstillingsplass på felles biloppstillingsplass.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1967/508455-1/106  Bestemmelse om gjerde  
23.12.1967 
Med flere bestemmelser
 
1978/983-1/106  Best. om vann/kloakkledn.  
11.01.1978 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 51340000
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Bnr 2, 5, 10 Mfl., Haukedal, Gnr 188 Del Av Bnr 1 Og 3, Myrdal (Spondalsleitet)
Ikrafttredelsesdato: 18.02.1971
Dekningsgrad: 98,4 %

PlanID: 51340100
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Bnr 5, Haukedal, Spondalen Øst
Ikrafttredelsesdato: 20.05.2014
Dekningsgrad: 1,2 %

PlanID: 4340000
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Del Av Bnr 2, 5 Og 10, Haukedal, Og Gnr 185 Bnr 1 Og 3, Morvik, Felt A
Ikrafttredelsesdato: 05.09.1978
Dekningsgrad: 0,2 %

PlanID: 3600000
Plannavn: Åsane. Myrdal, Hallskaret - Nipa - Riveskaftet
Ikrafttredelsesdato: 21.06.1972
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 4350000
Plannavn: Åsane. Haukedal - Morvik Felt B
Ikrafttredelsesdato: 25.09.1979
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Bnr 509, Haukedal, Spondalen Øst
Ikrafttredelsesdato: 14.05.2020
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Åsane. Myrdal Felt G 11
Ikrafttredelsesdato: 27.10.1975
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
51340100 - Felles grøntareal (0,7 %)
51340100 - Frittliggende småhusbebyggelse (0,4 %)
51340100 - Felles avkjørsel (0,1 %)
0 - Annen veggrunn, tekn. anl. (0,1 %)
0 - Friområde (0,1 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
51340100 - Frisiktsone (0,2 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 51340003
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Bnr 150, Haukedal, Utvidelse Av Parkeringsplass/snuplass 190711352
Ikrafttredelsesdato: 22.01.1988

PlanID: 3600002
Plannavn: Åsane. Del Av Gnr 187, Haukedal - Morvik Felt G-11
Ikrafttredelsesdato: 23.12.1981

PlanID: 4340304
Plannavn: Åsane. Gnr 187 Bnr 201, Haukedal - Morvik Felt A, Fra Fellesareal Til Parkeringsplasser 190840118
Ikrafttredelsesdato: 07.11.1988

PlanID: 51340001
Plannavn: Åsane. Gnr 187, Haukedal, Utvidelse Av Parkeringsplass Og Snuplass
Ikrafttredelsesdato: 22.05.1981

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (65,4 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (33,9 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,7 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (12,2 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
51340101 - Åsane. Gnr 187 Bnr 5, Haukedal, Spondalen Øst - 201732952
4340101 - Åsane. Haukedal - Morvik Felt A, Snuplass Buss
3605100 - Åsane. Myrdal Felt G 10 Og G 12

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 187/5
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 20.06.2019

Eiendom: 187/5
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Rammetillatelse
Dato: 20.06.2019

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2020

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 07.08.2020

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.04.2019

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2020

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 06.08.2020

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.04.2019

Eiendom: 187/509
Bygningstype: - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 16.04.2019

Eiendom: 187/520
Bygningstype: - Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.11.2018

Eiendom: 187/520
Bygningstype: - Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.11.2018

Eiendom: 187/520
Bygningstype: - Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.11.2018

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Innflyttingsløyve fra Bergen kommune, datert 11.07.1975.

Ferdigattest fra Bergen Kommune for endringer, datert 03.04.2001.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 390 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 28 861
TOTALT 2 424 290

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF