Stemmeveien 20

Solgt

3 250 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 348 440

P-rom

56 KVM

Antall rom

2 Soverom

Stemmeveien 20 (Solgt)

Tiltalende 3-roms | Solrik balkong | Townhouse | "Hageby" | Sentralt | Natur | Haukel. sykeh./skole | Buss | Ny bybane

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Stemmeveien 20 3 250 000 98 442 1 000
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 56 / 62 KVM Eiet tomt, 110 KVM 60200200

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold og arealoversikt | 2.etasje:
Entré/gang (5,4 m²), bad (4,6 m²), to soverom (6,2 m² og 12,2 m²) og stue/kjøkken (22,5 m²).

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i u-etg på 3,8 m² (ikke medregnet i tabell for areal).
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

2. etasje |  56 kvm. P-rom
Entré/gang (5,4 m²), bad (4,6 m²), to soverom (6,2 m² og 12,2 m²) og stue/kjøkken (22,5 m²).

Samlet primærareal (P-rom) =  56 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) =  56 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) =  62 kvm.

Standard

- Nydelig eierleilighet i ark. tegnet Townhouse på Årstad
- Særdeles trivelig nabolag med "hageby-preg"
- Solrik balkong og eierandel i atrium/bakgård på over 2,1 mål.
- Nytt, lekkert kjøkken og hvitevarer fra 2020
- Diverse malingsarbeid ble utført i 2018 og 2020.
- Murfasadene ble malt i ca 2015/2016
- To soverom gir mulighet til å leie ut et rom
- Haukeland skole, Haraldsplass og Haukeland sykehus i nabolaget
- Barnevennlig og rolig boligstrøk
- Rør i rør og automatsikringer
- Kunstgressbane like ved.
- Byfjellene i umiddelbar nærhet
- Skiløyper i nærområdene på vinteren
- Gangavstand til sentrum via Kalfaret.
- Kort vei til offentlig kommunikasjon.
- Bybanestopp kommer ca. 500 meter unna (Haraldsplass/Haukeland)
- Kort vei til Møllendal med bryggeanlegg, restauranter og kommende bystrand! 

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive 3-roms eierleiligheten ved Svartediket. Leiligheten ligger 1 km. fra Haukeland sykehus ved foten av Ulriken og ca. 5 minutter fra sentrum med buss. (Ca. 2 km. til sentrum)

Arkitekten | Townhousene med adresse Nordbø, Lappen og Stemmeveien ble tegnet av arkitekt Olaf Jahnsen. Omkring 1920 var Jahnsen byens mest benyttede arkitekt for sosial boligbygging og arbeidet bl.a. med videre planer for en "hageby" med egne butikker i området Lappen/Bjørndalen. I Lappen ble dette realisert, men nedgangstider og omstendighetene ellers satte etterhvert stopper for hans større prosjekter. Arkitekten har i høyeste grad satt sitt preg på nærområdet ved Svartediket, samt en rekke villaer på Kalfaret, Kalvedalsveien og Fløen. Han er også kjent for Trikkebyen på Møhlenpris og Typebyen i Gutenbergsvei. Kilde: "En bygd i byen" utarbeidet av Svartediket vel i samarbeid med Bergenhus og Årstad kulturkontor og Byantikvaren.

Leiligheten | Leiligheten fremstår som velholdt. Her er det moderne overflater, tidsriktige fargekombinasjoner, et lekkert kjøkken fra 2020 med myk overgang til stuen. Ellers er det store vinduer med sprosser som slipper lyset inn, to soverom, bad og gang med garderobe. Selger har hatt kontorpult på begge soveromme og gjesterommet har en plassbygget seng som kan trekkes ut å bli dobbeltseng. Fra stue/kjøkken er det utgang til vestvendt balkong med utsikt over bakgården, bebebyggelsen og nabolaget. Her kan en flytte rett inn!

Leie ut ett soverom | Med to soverom gis det anledning til å leie ut et soverom til en venn. Dette er en særdeles god måte å finansiere løpende kostnader. I området kan en estimere rundt kr. 6.000,- pr. mnd. i leieinntekter for et soverom.

Bakgård med "Hageby"-preg | Sameie Stemmeveien 20 har en eierandel på 1/25 av den over 2,1 mål store fantastiske bakgården/atriumet mellom husene i Nordbø, Stemmeveien og Lappen. (Gnr. 163 bnr. 339). I Bergensammenheng er dette en sjelden vare og bakgården med murbebyggelsen rundt fremstår som en idyllisk "hageby" som en hovedsakelig finner i hovedstaden. Her bak kan en grille og slappe av. Gode solforhold på formiddagen og utover ettermiddagen. Veldig kjekt om sommeren.

Påbegynte planer | Dette er et området hvor det er iverksatt storstilte endringer med særdeles positivt fortegn. Alrek Helseklynge er ferdig og området betegnes av mediene som Norges mest komplette Helseklynge og et kraftsentrum innen helseforskning, utdanning og behandling. I området ligger Haukeland Universitetssykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus, fakulteter fra Universitetet i Bergen, Odontologen m.m. I området er bygging av ny bybanetrasé godt i gang. Det er vil kun være noen få minutter til bybanestoppet ved Haukeland Universitetssykehus. Parallelt med dette har kommunen kommet i gang (i forbindelse med bybanebygging) med planene rundt Store Lungegårdsvann. Her skal det etter planen komme bystrand og ny park. Den planlagte Bystranden ligger ca. 1 kilometer fra leiligheten hvor en spankulerer via Blaauws vei og Nubbebakken.

Stor kjøpergruppe | Leiligheten passer utmerket for personer som ønsker en urban livsstil med nærhet til de meste.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett er dette en veldig attraktiv balkong-leilighet i et av byens triveligste strøk!

Nærområdet

Området ansees som et av byens aller triveligste nærmiljøer og et barnevennlig boligområde uten særlig gjennomgangstrafikk. Det er kort og trygg gangavstand til Haukeland skole ca. 170 meter fra leiligheten hvor det også er busstopp i Årstadveien. Store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass Diakonale sykehus, Statsarkivet, Odontologen ligger en liten rusletur unna. (ca. 1 km.) Det kan også nevnes at det planlegges bybane med stopp i området rundt Haraldsplass Diakonale Sykehus og Haukeland sykehus med tiden. For de turglade er strøket et eldorado og et perfekt utgangspunkt for søndagsturen. Turveien innover Isdalen mot Fløyen og Vidden ligger "rett utenfor døren". I tillegg er det turvei fra Bjørndalen opp Ulriken for de sprekeste. Badevann og kanoutleie i Skomakerdiket eller en spasertur i Fjellveien er også populære søndagsturer. Om vinteren er det bare å spenne fast turskiene og sette kursen oppover byfjellene når været tillater det.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 24/100
Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Adkomst til Stemmeveien via Svartediksveien eller ved avkjørsel fra Årstadveien ved Haukeland skole og Stemmeveien. 

For øvrig henstiller vi interessenter å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 26,4 m² iht. sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed og div prydbusker/beplantning.

Bakgården
Sameiet Lappen 32 X er et sameie hvor alle de 25 townhousene eier 1/25. Dette er en fantastisk bakgård en ikke finner mange av i Bergen. Her ute er det stor plen, benker, sandkasse og tørkestativ. Sameiet Lappen 32 X kun gjelder bakgården (hagen) og ikke bygningsmassen/eiendommene rundt. Stemmeveien 20 er et eget sameie.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Det er fasadeplater på del av yttervegg v/altan. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Murfasadene ble malt i ca 2015/2016. Felles trapperom ble oppusset i 2016.

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking er av eldre årgang, sannsynligvis fra 1980-tallet (erfaringsmessig pga taksteintype/slitasje). Taktekking er sameiets felles ansvar. Det er ikke snøfangere på taket

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Takstoppdrag AS v/Trond Bertelsen den 29.09.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Drenering, taktekking og bad,

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Stemmeveien 20 består av til sammen 3 eierseksjoner. Adkomst leiligheter via trappeoppgang.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 1000,- per måned og inkluderer andel av forsikring av bygget og driftsutgifter.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning ved eierskifte.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt.

Kabel-tv og internett
Det er lagt inn (HFC) hybridfiber-coaxial kabel fra Canal Digital (nå Telenor.) Tv-kanaler, standardpakke fra Telenor hvor en kan velge ulike kanaler.

Forsikring:
Sameiets bygningsmasse er forsikret i Gjensidige med polisenummer 82296907

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Megler har ikke mottatt vedtekter, ordensregler eller budsjett. Dette er et lite sameie som ikke er regnskapspliktig og hvor ordensregler er "Sunn fornuft"

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 699 643,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 518 714,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Hvitevarer som er på visning medfølger i handelen (kjøkken og bad) . Plassbygget seng og garderobeskap på soverom følger med i handelen.

Annet
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen, men det kan nevnes at ildsted i stue er en peisovn med glassfront. Produsent: Heat. Fra 2016. Montert av Smart Varme AS. Piperehabilitering med nytt stålrør ble utført i 2019. Arbeidet ble utført av Smart Varme AS.

Det betales kr. 500,- i året til Sameiet Lappen og det arrangeres normalt sett 1 dugnad i året i hagen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler på bad (fra 2001/2002). Ildsted i stuen.

Parkering

Soneparkering  (gateparkering i henhold til områdets bestemmelser). Det er også parkometerparkering for gjester.

Tinglyste erklæringer

2002/12248-1/106 22.04.2002
ERKLÆRING/AVTALE
Best. om gjensidig rømning mellom loftsetasjene
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 4601 GNR: 163 BNR: 537

2002/33117-3/106 18.10.2002
ERKLÆRING/AVTALE
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2002/33117-1/106 18.10.2002
SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 24/100
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 3
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15590000). Formål: Bolig.
Planid: 15590000.
Saksnr: 199703283.
Planens navn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger.
Adkomst eiendom via kommunal vei.
Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Leiligheten er energimerket og har oppnådd oppvarmingskarakter E og energikarakter Oransje.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 30.08.2002
Gjelder bruksendring bolig.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 250 000
Omkostninger 98 442
TOTALT 3 348 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF