Repslagergaten 10

Solgt

4 590 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 721 560

P-rom

80 KVM

Antall rom

2 Soverom

Repslagergaten 10 (Solgt)

Fantastisk leilighet med høy standard i "sukkertøy gaten" | Stor felles takterrasse med nydelig utsikt & gode solforhold

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Repslagergaten 10 4 590 000 131 562 1 200
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
80 / 91 / 99 KVM Eiet tomt, 145 KVM 60200198

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2. etasje:
Gang (6,1m²), mellomgang (2,3m²), bad (7,1m²), vaskerom (2,8m²), soverom (5,7m²), soverom (13,4m²), kontor (4,6m²), stue og kjøkken (34,4m²)

Uteplass:
Felles for sameiet er en takterrasse på 23 m².

Lagringsplass:
Medfølgende leiligheten er det en bod i kjelleren på  13,6m², med god mulighet for oppbevaring.

Samlet primærareal (P-rom) = 80 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 91 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 99 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Oppusset og meget tiltalende selveierleilighet
- Boligen er malt i friske og moderne farger i 2018
- Nyere stilrent kjøkken fra 2009, med god benke- og skapplass
- Bad ble pusset opp i 2019
- Leiligheten har eget vaskerom
- Rør i rør system fra 2019
- Loftrom som kan brukes til kontor/oppholdsrom.
- Fin beliggenhet i "sukkertøy gaten"
- Rolig område med lite biltrafikk
- Kort avstand til bussholdeplass og Bergen sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Sandviken.

Planløsning | Boligen har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet nytt kjøkken, bad og rør-i-rør system. I tillegg er det eget kontor på loftet, noe som er supert dersom en har hjemmekontor!

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn!

Muligheter | Bergen Sentrum ligger innenfor gåavstand fra leiligheten, og det er med dette kort avstand til alt byen har å by på av butikker og servicetilbud. Det er også 2 minutters gangavstan til bussholdeplass med hyppige avganger til Åsane og Bergen sentrum.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende selveierleilighet med god størrelse, flotte kvaliteter og meget sental beliggenhet i Sandviken. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Sandviken i Bergen med gangavstand til sentrum. I området er det tilsvarende bebyggelse som leiligheten samt eldre Bergenske trehus. Gangavstand til dagligvarebutikker. Et lite stykke unna ligger Støletorget, med blant annet dagligvare, café, apotek og Seven Eleven. Det er gode bussforbindelser ved leiligheten med avganger mot NHH og Åsane terminal så vel som til sentrum med Universitet og Høgskolen. I nærområdet har man kort vei til turområder som Stoltzekleiven, Fjellveien, Sandviksfjellet og Fløyen. I området finnes det også flere parker, blant annet Meyersmarken.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/4

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 145,9 m² og bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 28.09.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Vaskerom - Overflater:
   Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Vaskerom - Membran tettesjikt og sluk:
  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og tettesjikt.
- Vinduer:
  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på vinduene.

Sameie

Om sameiet:
Repslagergaten 10 sameiet består av 4 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Linda Maurstad
E-post: linda.maurstad@gmail.com
 
Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 61 37 09 51)  Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet har pr. 30.09.2020 ingen fellesgjeld.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 1200,- per måned og inkluderer: trappevask, strøm felles omåder, beplanting, dugnad, forsikring bygg, og vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 1/4

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold tillat for eier som bor i sameiet. Dyrehold ikke tillat for leieboere.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Sameiet krever ikke styregodkjenning av ny eier.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 058 579,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 810 884,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Selger tar med seg alle lamper.

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Oppvarming |
Gulvvarme på bad, ellers elektronisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Biloppstillingsplass i gate med sone parkering betaling.

Tinglyste erklæringer

1988/6218-2/106  Seksjonering  
19.02.1988 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/4
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 004 SEKSJONER

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5380000
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN/LADEGÅRDEN/ROTHAUGEN
Saksnr.:190710745
Ikrafttrådt: 10.10.1983
Berøringsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5380103
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN - LADEGÅRDEN - ROTHAUGEN, LADEGÅRDSGATEN 32
Saksnr: 190710750
Ikrafttrådt: 06.11.1987

PlanID: 5380105
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN - LADEGÅRDEN - ROTHAUGEN, HANS HAUGES GATE 22, DEL AV BAKKEGATEN 6 -8
Saksnr.: 190710746
Ikrafttrådt: 29.09.1987

PlanID: 5380107
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN-LADEGÅRDEN-ROTHAUGEN, LADEGÅRDSGATEN 39B - 58
Saksnr.: 190830133
Ikrafttrådt: 09.03.1989 Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65810000
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN
Saksnr: 201807497
Berøringsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030
Saksnr.: 201418880
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Berøringsgrad: 100,0 %
Kommunedelplan:
PlanID: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Saksnr.: 200001992
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Berøringsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 65800000
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 1, KAIGATEN-SANDBROGATEN
Saksnr.: 201807496
Ikrafttråst:  -

PlanID: 5380500
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN/LADEGÅRDEN/ROTHAUGEN, KVARTAL 12
Saksnr: 190930108
Ikrafttrådt: 18.09.1989

PlanID: 5380600
Plannavn: BERGENHUS. GNR 167, STØLEN - LADEGÅRDEN - ROTHAUGEN, REPSLAGERGATEN 1-5, REGULERINGSENDRING
Saksnr.: 190930262
Ikrafttrådt: 10.09.1990 PlanID: 5380300
Plannavn: BERGENHUS. STØLEN - LADEGÅRDEN - ROTHAUGEN, KVARTAL 5
Saksnr.: 190830173
Ikrafttrådt: 27.05.1991

PlanID: 5380400
Plannavn: BERGENHUS. GNR 167 BNR 424, LADEGÅRDSGATEN 41, NEDRE DEL AV PROFESSOR ARENTZ´ GATE
Saksnr.: 190930237
Ikrafttrådt: 28.05.1990

PlanID: 5810000
Plannavn: BERGENHUS. SKUTEVIKEN
Saksnr.: 190001197
Ikrafttrådt: 25.04.1988
 
I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst til boligen fra offentlig vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Boligen har fått energimerke Rød F.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 14.05.1986.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 590 000
Omkostninger 131 562
TOTALT 4 721 560

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF