Løbergsalleen 2

Solgt

2 650 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 655 430

P-rom

72 KVM

Antall rom

2 Soverom

Løbergsalleen 2 (Solgt)

Pen og lys 3-roms bygget i 2006 | Carport | 2 balkonger | God takhøyde | Seniorleilighet (50+) | Heis

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Løbergsalleen 2 2 650 000 5 432 4 156
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
72 / 75 / 82 KVM Fellestomt, 2682 KVM 60200192

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Gang (7,5m²), bad/vaskerom (7,3m²), soverom (6,8m²), soverom (12,1m²), stue (24,9m²) og kjøkken (9,9m²).

Uteplass:
Fra kjøkkenet er det utgang til koselig balkong på 4m².

Lagringsplass
I kjelleren er det to medfølgende boder på 6m² og 4,8m², med lagringsmuligheter.

Samlet primærareal (P-rom) = 72 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 75 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 82 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og lys 3-roms andelsleilighet
- Koselig balkong og uteplass
- Nyere bygg fra 2006
- Parkeringsplass i carport
- Seniorleilighet (50+)
- God planløsning med primærareal på 72 kvm
- God takhøyde målt til 4 meter
- Leiligheten fremstår som tidsriktig innredet
- Tidløs kjøkkeninnredning fra Sigdal
- Helfliset bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin
- Kort vei til dagligvarebutikk
- Heis
- Nytt flott  turområde i nærheten - Løvstien
- Gode solforhold. Formiddagssol på balkong kjøkken. Og ettermiddagssol på 12m2 balkong med tak ved utgangsdør
- Flott opparbeidet  hage / uteområde. Tomt på 2.682 kvm.
- To store boder i kjeller
- Egen merket parkeringsplass er privat. Det er også varmekabler på parkeringsdekket. De holder på å legge opp til EL bil lading.
- Romslig garderobe gang
- Innvendig bod
- Tunnel til Fyllingsdalen åpner i 2022 , med egen gang og sykkeltunnel
- Bybane Mindemyren , er under utbygging - direkte til Haukeland
- Fellesrom med kjøkken - dette kan leies , plass til ca 20 personer


Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne koselige 3-roms andelsleiligheten i populære Løbergsalleen borettslag på Minde.

Moderne | Bygget ble oppført i 2006 og har moderne fasiliteter. En dempet fargeskala er gjennomgående i hele leiligheten og den fremstår som tidsriktig innredet.

Uteplass | Leiligheten har med utgang fra kjøkkenet, en koselig balkong og uteplass. En avstressende sone der man kan nyte solen. Foruten denne plassen har borettslaget svært pene fellesareal med optimale solforhold, som kan benyttes av lagets beboere.

Kommunikasjon | Fra boligen er det kort avstand til alle servicetilbud på Danmarksplass, blant annet dagligvarebutikk, trengingssenter, bank og apotek. Det er i tillegg kort vei til buss- og bybanestopp med hyppige avganger til Bergen sentrum og Flesland.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en meget pen leilighet med utmerket beliggenhet på Minde. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentrumsnær beliggenhet. Fra boligen er det gåavstand til alle servicetilbud på Danmarksplass. Her er det dagligvarebutikker, treningssenter, post i butikk, bank, apotek, legesenter, døgnåpen bensinstasjon med storkiosk. Videre er det gang/sykkelavstand til sentrum og store arbeidsplasser som Haukeland sykehus og Haraldsplass. Store arbeidsplasser på Mindemyren er også innenfor gang/sykkelavstand. Det er busstopp like i nærheten av boligen, samt kort avstand til bybanestoppet på Kronstad.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 2 682,5 m² og  felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med assfalterte parkeringsplasser, felles uteplass, diverse beplantning og grøntområder.
Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bidningsverk og stålsøyler, utvendig er veggene kledd med stående trekledning.
 
Takkonstruksjon/taktekking :
Takkonstruksjonen er utført som pulttak av tresperrer, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 05.10.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget
Løbergsalleen borettslag (Orgnr: 989417894) er et tilknyttet borettslag som består av 22 boliger og som har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Styreleder i laget er Morten Jakobsen.
E-post: loebergsalleen.borettslag@gmail.com

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret i If skadeforsikring (SP615959).
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi:
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 208.811,-. Pr. 06.10.2020 hadde leiligheten ingen fellesgjeld.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 4 156,- og går til kommunale avgifter, vedlikehold/fond, strøm og andre driftskostnader, forsikring, renter lån og avdrag lån, kabeltv, internett

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

IN-ordning
Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Individuelle nedbetalinger fra andelseierne er behandlet etter egenkapitalløsningen. Egenkapitalløsningen innebærer at individuelle nedbetalinger fra andelseierne side inntektsføres i selskapet det året nedbetalingen finner sted, og føres via balansen som egenkapital. Laget har IN-avtale på hovedlånet i Handelsbanken.

Dyrehold:
Det er tillatt med dyrehold i borettslaget, men dette må søkes til styret på forhånd.

Forkjøpsrett
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Boligen er forhåndsutlyst og ingen meldte seg, det betyr at budgiver får boligen.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av Vestbo. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2017 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 855 190,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 078 684,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badet, balansert ventilasjonsanlegg, ellers elektrisk oppvarming.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Egen carportplass medfølger.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1894/900122-1/106  Bestemmelse om gjerde  
13.06.1894 
Overført fra gnr. 15, bnr. 31, sammenføyd med d.e.

1912/900286-1/106  Erklæring/avtale  
24.04.1912 
Forbud mot næringsvirksomhet
Overført fra gnr. 15, bnr. 122, sammenføyd med d.e.

1913/900311-1/106  Bestemmelse om veg  
23.07.1913 
Overført fra gnr. 15, bnr. 130, utskilt fra d.e.
 
1918/900588-1/106  Erklæring/avtale  
24.07.1918 
Avståelse av grunn til omlegging av Gamle Solheimsveg
på forskjellige betingelser


1941/304287-1/106  Skjønn  
20.10.1941 
 Avståelse av grunn til utvidelse av Fjøsangervegen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1950/308257-1/106  Bestemmelse om vannrett  
02.12.1950 
Bestemmelse om gjerde

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 30010100
Plannavn: Årstad. Gnr 15 Bnr 27 Og 308, Løbergsalleen, Vesentlig Endring
Ikrafttredelsesdato: 13.10.2003
Dekningsgrad: 99,4 %

PlanID: 30010000
Plannavn: Årstad/fana. Mindereguleringen
Ikrafttredelsesdato: 13.02.1920
Dekningsgrad: 0,6 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
30010100 - Felles grøntareal (31,7 %)
30010100 - Anlegg for lek (27,2 %)
30010100 - Boliger (15,1 %)
30010100 - Annet kombinert formål (11,6 %)
30010100 - Felles avkjørsel (5,7 %)
30010100 - Annet friområde (5,4 %)
30010100 - Annen veigrunn (1,4 %)
30010100 - Felles gangareal (1,4 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
30010100 - Bevaring av landskap og vegetasjon (5,4 %)
30010100 - Frisiktsone (1,4 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (67,4 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (32,6 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (6,3 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (79,2 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (13,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70240000 - Årstad. Gnr 159 Bnr 133, Delfelt S11 Mindemyren - 202003501
64860000 - Årstad. Bybanen Bergen Sentrum - Fyllingsdalen, Delstrekning 2 - Mindemyren - 201737864
61140000 - Årstad. Del Av Gnr 159, 15 Og 17 Mfl., Mindemyren - 201737864
17320000 - Årstad. Bybane I Bergen, Trafikksikring/reguleringsplan Kanalveien, Breddeutvidelse - 200301628
17320000 - Årstad. Bybane I Bergen, Trafikksikring/reguleringsplan Kanalveien, Breddeutvidelse - 200301628
17320000 - Årstad. Bybane I Bergen, Trafikksikring/reguleringsplan Kanalveien, Breddeutvidelse - 200301628
10590000 - Årstad. Løbergsveien 103X Med Tilstøtende Eiendommer
20000 - Årstad. Bergensdalens Midtre Del - 199938317

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 159/640
Bygningstype: Tilbygg Store sammenbygde boligbygg på 2 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 02.09.2020

Eiendom: 159/858
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 31.05.2018

Eiendom: 159/858
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 31.05.2018

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke rød D.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 11.11.2009.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 650 000
Omkostninger 5 432
TOTALT 2 655 430

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

DJ_storfil

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik_storfil

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF
OleK_storfil

Ole Kristian P. Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde_storfil

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder
Thea_storfil

Thea Vinnes Skauge

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erlend_storfil

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler