Askane 30

Solgt

850 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

978 109

P-rom

72 KVM

Antall rom

3 Soverom

Askane 30 (Solgt)

Tiltalende leilighet i Askane | Tre soverom | Utsikt | Loft som kan innredes

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Askane 30 850 000 5 432 3 500
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 3
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
72 / 72 / 78 KVM Festet tomt, 6842 KVM 60200184

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 3. etasje:
Entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

Loft:
Stort disponibelt rom med adkomst via luke og stige. På grunn av lav takhøyde er ikke arealet måleverdig.

Uteplass:
Fra stuen er det utgang til en veranda.

Boder:
Egen bod og felles vaskekjeller i kjeller.

Samlet primærareal (P-rom) = 72 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 72 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 78 kvm.

Standard

Kort oppsummert
- Sentral beliggenhet i Askane
- Gangavstand til Boliden og industriområdet
- Golfbanen ligger like over gaten
- Pent kjøkken med innholdsrik innredning
- Veranda med utgang fra stue
- Tre soverom
- Bodplass i kjeller
- Kort avstand til barnehage

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/ Erlend Hauglid kan presentere denne 4-roms andelsleiligheten, beliggende i Askane, kun få minutter i bil fra Odda sentrum.

Planløsning | Leiligheten har en praktisk og god planløsning med tre soverom og en fin stue med utgang til veranda.

Omkostninger | Når man kjøper andelsbolig er det forholdsvis lave omkostninger for kjøper, idet man ikke betaler 2,5% dokumentavgift til staten.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett  en attraktiv leilighet med fine kvaliteter. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Erlend Hauglid
Eiendomsmegler
Mobil: 92 61 70 70
E-post: eh@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i Askane, ca 3 km fra Odda sentrum. Bussforbindelse til sentrum. Parkering på felles parkeringsplasser i boligområdet. Kort veg til arbeidsplasser på Boliden og på Eitrheim industriområde. Barnehage i nærområdet. Golfbane like i nærheten.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er delvis opparbeidet rundt bolighuset. Stor hage med leikeplass og uteområde felles for borettslaget.

Byggemåte

Boligens byggemetode er beskrevet på bakgrunn av vedlagte verditakst.

3-roms leilighet med sentral beliggenhet i Odda sentrum. Leiligheten ligger i 2. etasje og har normal standard. Ventilasjonsanlegg er montert. Oppusset bad i 2010 og stue i 2008. Kjøkkeninnredning ble fornyet om lag 2017/2018 med nye fronter og ny benkeplate. Ellers har leiligheten i stor grad eldre overflater. Det må, på grunn av alder, påregnes utskiftinger av enkelte bygningskomponenter.

Boligblokk over fire etasjer med tre innganger og åtte leiligheter i hver inngang. Taksert leilighet ligger i andre etasje mot vest i inngang lengst mot øst (nr. 36). Boligblokken har bærende konstruksjoner i betong. Byggegrunnen består av grus og morenemasser. Blokken er utvendig restaurert senere år.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte rapport avholdt av takstmann Steinar Tokheim den 10.09.2020.

Generell informasjon
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte rapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk. 

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres derved særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte verditakst fra takstmann hvor bygningselementer er kommentert. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i denne.

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Askane Borettslag (org.nr. 850 106 592) fester grunnen fra Torgeir Alvsåker.

Leiligheten ligger i 3. etasje mot vest i en horisontal- og vertikaldelt 4-mannsbolig. Borettslaget består totalt av 36 leiligheter fordelt på 8 bygninger. Borettslaget renoverte boligene utvendig for noen få år siden. Taktekking er nylig skiftet.

Forsikring:
Bygningsmassen er forsikret gjennom borettslaget. Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3.500 og inkluderer; Betjening andel fellesgjeld, andel kommunale avgifter, bygningsforsikring, strøm i fellesareal, forretningsførsel, styrehonorar og noe avsetning til løpende vedlikehold og normal drift av borettslaget.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i boliglaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Utleie:
Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opp til tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person som nemnt i § 5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar. Jfr. borettslagsloven § 5-5.

Økonomi:
Årsregnskap for 2019 følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett intertn i boliglaget. Forkjøpsretten blir utlyst internt i borettslaget og medlemmer må melde seg innen fristen som annonseres for å kunne gjøre forkjøpsretten gjeldende.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Alle som står oppført som eiere i en kjøpekontrakt, må være medlem.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, innkalling til generalforsamling med regnskap for 2019 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av disse dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 344 076,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 238 675,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Det gjøres oppmerksom på at selger v/skiftefullmektig har ikke bebodd boligen, og har derved svært begrenset kunnskap om dens standard og kvaliteter. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Som hovedregel medfølger kun integrerte hvitevarer.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1989/1388-1/48  Hjemmel til festerett  
10.04.1989 
Vederlag: NOK 1.584.000
KJØPER:Askane Borettslag  
Org.nr: 850106592

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eigedomen er i kommuneplanen delvis regulert.
Reguleringsføresegner følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av komplett reguleringssvar fra Ullensvang kommune.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ullensvang kommune har utstedt ferdigattest den xx.xx.xxxx.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 850 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 122 677
TOTALT 978 109

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF