Klauvsteinen 103

Solgt

3 250 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 662 720

P-rom

120 KVM

Antall rom

3 Soverom

Klauvsteinen 103 (Solgt)

Innholdsrik toppleilighet (5.etg) | Heis & garasjeplass m/lader | Solrik terrasse | Flott utsikt | Oppgradert borettslag

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Klauvsteinen 103 3 250 000 5 432 6 816
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
120 / 122 / 134 KVM Fellestomt, 25833 KVM 60200180

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 5. etasje:
Entré/gang (10,3 m²), stue/kjøkken/trapperom (49,7 m²) og toalettrom (1,9 m²).

Innhold | Loft etasje:
Trapperom (3,8 m²), trapperom til hems (3,3 m²), gang (8,2 m²), bad (8,3 m²) og tre soverom (8,9 m², 9 m² og 12,6 m).

Hems/loftsrom:
Hems er ikke målbar pga. takhøyde. Krav til målverdig areal er 1,90 m høyde i minst 0,60 m bredde. Høyeste takhøyde på hems er 1,95 m. Gulvareal på hems inkl. trappeåpning utgjør 23 m².

Uteplass:
Med utgang fra stue er det adkomst til en vestvendt terrasse på 10,1 m².

Lagringsplass:
Leiligheten disponerer en bod i 1.etg på 6,6 m², i tillegg er det en bod i loft etasjen 1,9 m² og et kott ved hovedsoverommet.

Samlet primærareal (P-rom) = 120 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 122 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 134 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Stor og innholdsrik 4-roms toppleilighet
- Nydelig utsikt inkl. sjøutsikt!
- Stor vestvendt terrasse med masse sol
- God planløsning med primærareal på 120 kvm
- Leiligheten fremstår som tidsriktig innredet
- Heis og garasje i bygget
- Privat ladestasjon ved garasjeplassen medfølger
- Tidløs kjøkkeninnredning (JKE Design) med god skap- og benkeplass
- Hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Miele.
- Helfliset bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
- Hems som passer fint til tv-stue
- God lagringsplass
- 3 gode soverom og god skapplass
- Overflater malt over tid, senest i 2020
- Oppgradert borettslag
- Lave omkostninger ved kjøp

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim kan presentere denne flotte 4-roms andelsleilighet i populære Borettslaget Vestlien Terrasse på Melkeplassen.

Borettslaget | Borettslaget fremstår som meget velholdt og veldriftet. Vestbo er forretningsfører for laget. Uteområder er betydelig oppgradert i 2019/2020 og det er i tillegg installert heis i bygget.

Toppleiligheten | Leiligheten har gjennomgått mye oppgraderinger i årenes løp og det er særdeles godt utnyttede rom. Leiligheten er innholdsrik og brukervennlig og bør appellere til flere kjøpergrupper.

Heis og garasje | Ny eier vil få glede av heisadkomst til 5.etasje. Heisen tar eier også "tørrskodd" til garasjeanlegget hvor bilen står ferdig ladet.

Uteplass | Med utgang fra stuen har man en koselig terrasse med flott utsikt inkl. sjøutsikt. En avstressende sone der man kan nyte solen eller lage middagen ute på fine sommerdager. Foruten denne plassen har borettslaget svært pene fellesareal med optimale solforhold, som kan benyttes av lagets beboere.

Kommunikasjon | Fra leiligheten er det gangavstand til Rema 1000 og Coop Prix. Det er flere skoler og barnehager i området, samt kort vei til bussholdeplass med hyppige avganger til Bergen sentrum.

Omkostninger | Ved kjøp av andelsbolig betaler man ikke 2,5% dokumentavgift til staten. Omkostningene ved kjøp av leiligheten er kun kr. 1.132,-

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en god mulighet til å sikre seg en meget pen toppleilighet med utmerket beliggenhet på Melkeplassen. Velkommen til visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Kort vei til Oasen Senter med de fleste fasiliteter/servicetilbud, samt flere dagligvare butikker i gangavstand. Fine turmuligheter med bla Damsgårdsfjellet og Løvstien som er en tursti til Løvstakken. Flere idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Fyllingsdalen idrettshall og
Frøya idrettspark i området, samt skoler som Damsgård Skole, Løvås Skole, Lynghaug Skole og Fyllingsdalen Videregående Skole. Gode bussforbindelser med kort reisetid til Bergen Sentrum og øvrige bydeler

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomtearealet er felles for borettslaget og er på 25 833 kvm. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med div interne veier, lekeplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.
Uteområde er oppgradert i 2019/2020.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundamenter av betong. 

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med 13 mm gipsplater. På utsiden er bindingsverket kledd med 9 mm vindtette gipsplater/asfaltplater og utlektet.
Ytterkledning av fasadeplate

 Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Isolert mot beboelsesdel. Konstruksjon av taksperrer. Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i aluminium.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 11.09.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Bad

Borettslag/boliglag

Om borettslaget:
Vestlien terrasse borettslaget (Orgnr: 941668011) er et tilknyttet borettslag som har engasjert Vestbo som forretningsfører.

Styreleder i laget er Magnar Solhaug

For ytterligere informasjon vises til lagets hjemmeside: http://www.borettslagetvestlienterrase.no

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i If skadeforsikring (Polisenr.: SP0001887532). Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Fellesgjeld
Borettslagets lån:
Långiver: Danske Bank AS
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.09.2020: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 168
Saldo per 07.09.2020: 64 000 000
Andel av saldo: 407 289
Første termin: 12.10.2019
Neste avdrag: 12.10.2022
Siste termin: 12.07.2062

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 12.10.2022 utgjøre ca kr 849,00 per måned for denne boligen. Dvs. at husleien forventes å være kr. 7.665,- i oktober 2022 når avdragene begynner å løpe gitt at renten er uforandret.

Rammelån
Borettslaget har tatt opp kassekreditt med ramme på 16 millioner i Danske Bank for utbedre bygningmassen, bygningselementer samt utføre alminnelig vedlikehold. Når borettslaget benytter seg av rammen vil fellesgjelden for de 166 andelene i borettslaget øke og en må forvente at månedlig husleie også vil øke.

Økonomi
Regnskapet pr. 31.12.2019 viser at omløpsmidlene er på kr. 3.927.762,- og kortsiktig gjeld er på kr. 7.517.863,- Grunnen til høy kortsiktig gjeld er lån til DDB. Borettslaget har evnene til å dekke sine betalingsforpliktelser etter hver som de forfaller.

Pr. 31.12.2019 er det en positiv egenkapital på 10.437.494,- For borettslaget er dette tilstrekkelig fordi det ikke drives konkurranseutsatt virksomhet. Kaptialens størrelse innebærer en begrenset risiko i forhold til driften av borettslaget.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 6 816,- og inkluderer det meste: Felleskostnaden fordeles til følgende utgifter: Energi, kommunale avgifter, TV-internett, vedlikehold, fondsavsetning, rentekostnader, lønn og honorarkostnader, forretningsførsel, revisjon/forsikring/kontigent.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i borettslaget kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av borettslagets styre eller lagets generalforsamling.

Dyrehold:
Det er tillatt med hund og innekatt, men dette må søkes til styret. Utekatt ikke tillatt.

Forkjøpsrett:
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i borettslaget. Det tas forbehold om at ingen benytter seg av forkjøpsretten. Forkjøpsretten vil lyses ut i etterkant av salget på fast pris.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier:
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Generelt:
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Herunder vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Diverse dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter, trivselsregler, innkalling til generalforsamling med årsberetning og regnskap for 2017 samt protokoll fra generalforsamlingen. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 901 377,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 244 955,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.
Fra 1. januar 2020 er det lov å leie ut 30 døgn i året uten samtykke fra styret. Du må selv bo i boligen, men trenger ikke være til stede under utleien. Hvis du låner ut boligen gratis, regnes også dette med i de 30 dagene. Det er ikke lov å utvide grensen utover 30 dager.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Oppvarming |
- Varmekabler i entré/gang, toalettrom og bad.
- En vegghengt panelovn. 

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg m/ privat ladestasjon til el bil.  Ellers er det utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Easee ladestasjon montert 23.02-2020 av Bergen Elektro Automasjon AS.

Tinglyste erklæringer

2006/103579-1/201 REGISTRERE NY BORETTSLAGSANDEL
01.12.2006 

1988/43211-2/106 13.12.1988  
Best. om vann/kloakkledn.  
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Rett dok.nr. er 43221/1988.
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/6896-1/106 24.03.1995 
Bruksrett  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:11 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:16  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:17  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:18  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:19  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:20  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:21  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:22  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:23  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:24  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:25  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:26  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:27  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:28  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:29  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:30  
til gangvei. Gjelder også senere utskilte parseller
Best. om vedl.hold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


1995/6897-1/106 24.03.1995 
Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:11  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:16  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:17  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:18  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:19  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:20  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:21  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:22  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:23  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:24  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:25  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:26  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:27  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:28  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:29  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:30  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1995/8941-1/106 21.04.1995 
Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:11  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:12  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:13  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:14  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:15  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:16  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:17  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:18  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:19  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:20  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:21  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:22  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:23  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:24  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:25  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:26  
rettighgtshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:27  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:28  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:29  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:27 Bnr:104 Snr:30  
Bestemmelse om veg
solidarisk ansv. for vedlikehold
Gjelder også senere utskilte parseller av bnr. 104
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5890001
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 27, Boligfelt Xiii, Endret Bebyggelse
Ikrafttredelsesdato: 06.05.1986
Dekningsgrad: 99,1 %

PlanID: 5890000
Plannavn: Lakseva°g/fyllingsdalen. Boligfelt Xiii, Vestbo
Ikrafttredelsesdato: 29.04.1985
Dekningsgrad: 0,6 %

PlanID: 5890002
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 27, Boligfelt Xiii, Øvre Riplega°rden
Ikrafttredelsesdato: 05.01.1989
Dekningsgrad: 0,2 %

PlanID: 5890060
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 27 Bnr 5, Tjønnen, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 31.01.2001
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Fyllingsdalen/lakseva°g. Gnr 27 Bnr 5 Og 6, Gnr 25 Bnr 4 Og 174, Boligfelt Xiii
Ikrafttredelsesdato: 05.05.1967
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Lakseva°g. Nordre Og Søndre Nyega°rden
Ikrafttredelsesdato: 23.01.1969
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 27 Bnr 5, 110 Og 111, Boligfelt Xiii
Ikrafttredelsesdato: 09.06.2004
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
5890002 - Felles gangareal (0,2 %)
5890002 - Fellesomra°der (0,1 %)
0 - Fellesomra°der (0,1 %)
0 - Annet friomra°de (0,1 %)
0 - Frittliggende sma°husbebyggelse (0,1 %)
0 - Felles gangareal (0,1 %)

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5890003
Plannavn: Lakseva°g. Gnr 27, Boligfelt Xiii 190810383
Ikrafttredelsesdato: 11.05.1995

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: NaN
Plannavn: Lakseva°g Gnr. 154 Bnr. 409 mfl. Willy Valentinsens vei
Saksnr: 202004132
Dekningsgrad: 8,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (82,0 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (18,0 %)
65270000 - LNF LNF LNF (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Faresoner:
65270000 - Aktsomhetsomra°der for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred (26,3 %)
Gul støysone:
65270000 - Bergen skytterlag - gul sone (2,8 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
40390014 - Lakseva°g. Gnr 154 Bnr 718, Monrad Mjeldes Vei, Melkeplassen - 200111517
5460100 - Lakseva°g/fyllingsdalen. Gnr 27 Bnr 38, 175 Mfl., Tjønnen/øvre Fyllingsveien, Reguleringsendring - 200608373

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 27/4
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.12.2016

Eiendom: 27/4
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 19.12.2016

Eiendom: 27/142
Bygningstype: Tilbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 03.07.2010

Eiendom: 27/169
Bygningstype: Tilbygg Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 02.11.2017

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energimerke Rød F.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 18.04.1991

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 250 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 407 288
TOTALT 3 662 720

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF