Midtunvegen 1D

Solgt

6 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

6 660 690

P-rom

101 KVM

Antall rom

2 Soverom

Midtunvegen 1D (Solgt)

Stor endeleilighet | For deg over 50 år | Terrasse 25 m² | Sol & Panorama | Ett plan | Heis | Garasje | Sjelden mulighet

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Midtunvegen 1D 6 490 000 170 692 3 425
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
101 / 105 / 116 KVM Eiet tomt, 6295 KVM 60200183

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 5. etasje:
Entré/hall (15,2 m²), bad (7,6 m²), vaskerom (3,6 m²), to soverom (12,4 m² og 15,5 m²), stue/kjøkken (42,5 m²) og bod (3.6 m²)

Uteplass:
Med utgang fra stue/kjøkkenet er det adkomst til en stor sørvestvendt terrasse på hele 24,8 m². 

Lagringsplass:
I samme etasje er det en medfølgende bod på 3,6 m². Meget praktisk plassering like ved inngangsdøren til leiligheten.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

5. etasje | 101 kvm.:
Entré/hall, bad, vaskerom, to soverom og stue/kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 101 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 105 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 116 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Meget tiltalende 3- roms selveierleilighet
- Leiligheten er vesentlig oppusset i 2019
- Helfliset bad med rør-i-rør system som ble renovert i 2019.
- Sameiet har eget selskapslokale som kan leies av beboerne.
- Stor og solrik terrasse på 25 m² med flott utsikt
- Gjennomgående fine kvaliteter
- Åpen stue/kjøkken løsning på hele 42,5 m²
- Nyere kjøkken fra 2011/2012 med integrerte hvitevarer
- Oppgraderinger av det elektrisk anlegget i 2018
- Heis i bygget
- Ny terrassebod fra 2019
- Egen parkeringsplass i garasjeanlegg medfølger
- Svært sentral beliggenhet med kort avstand til Nesttun sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet på Midtun - en kort spasertur fra Nesttun.

For deg over 50 år | Sameiets formål er å være et boligkompleks for personer over 50 år (§ 1 i vedtektene). Her er det høy trivselsfaktor og fine fasiliteter for beboerne. Det er blant annet et forsamlingslokale som beboere kan leie i privat regi for en "symbolsk sum". Sameiet fremstår som veldriftet og ryddig.

Oppgraderinger | Leiligheten har en god planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid med blant annet nyere kjøkken fra 2011/2012, helt nytt bad i 2019, sliping og lakking av parkett i entré/hall og stue/kjøkken i 2019, nytt el.anlegg på bad, ny led belysning under overskap på kjøkken og nye led spotlights i leiligheten i 2019. Arbeidet ble utført av Krafo Elektro AS. I tillegg ble takene nedsenket med gips i forbindelse med montering av ny belysning. Leiligheten har en ekstern bod med gunstig plassering rett utenfor leiligheten.

Tiltalende | Leiligheten fremstår som stilren og har gjennomgående gode kvaliteter. Rommene har en gjennomført stilmiks og innredningen er fargesatt i duse nyanser. Her kan man flytte rett inn.

Muligheter | Få minutters gange fra leiligheten ligger Nesttun sentrum med alt av nødvendigheter, i tillegg er det kort vei til bybanestopp og busstopp med hyppige avganger i retning Bergen sentrum og Flesland.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende og stor 3-roms selveierleilighet som er en fin erstatning for eneboligen.

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Midtun. Det er få minutters gange til Nesttun Sentrum med alle sine fasiliteter og servicetilbud som blant annet bybane, dagligvarebutikk, apotek, frisør, bank og vinmonopol og mye mer. Dessuten er det kort avstand til busstopp og bybanestopp med hyppige avganger til Bergen sentrum og Flesland. Fint turterreng i området.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 27/1000

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 170 m² ihht sameiebrøk. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. 

Yttervegger:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger, skillevegger, gavlvegger og etasjeskillere. Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i sort aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 10.09.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Taktekking, etasjeskillere og vaskerom.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Nesttun Terrasse består av 34 selveiende boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Harald O. Granlund

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Frende Forsikring  (avtalenummer: 497199). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 3 425,- pr. måned og dekker: Felles byggforsikring, strøm fellesarealer, kabel-tv/internett, vaktmestertjenester og div. drift av sameiet.

Det blir mest sannsynlig 5% økning av fellesutgifter fra mai 2021 ifølge styreleder.

Sameiebrøken for seksjon nr. 25 utgjør: 27/1000

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Sameiet tillater bare hund, ikke katt i boenhetene.

Nabovarsel
Sameiet har mottatt nabovarsel vedr. tomten gnr. 43 bnr. 53 m.flere ang. oppføring av omsorgsboliger i forkant av dette sameiet. Megler har ikke kunnskap om når bygging er planlagt. Konferer megler eller sameiet for mer informasjon.
Det er lagt ved tegninger fra Arkitektgruppen Cubus som illustrerer hvordan bygningen er tiltenkt.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 848 809,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 055 712,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selgere har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

HC-toalettet på badet medfølger ikke i handelen. HC-toalett blir erstattet med et vanlig, nytt vegghengt wc.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Gulvvarme på bad fra 2019
Fem vegghengte panelovner fra 2019.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Leiligheten har en medfølgende parkeringsplass i sameiets felles garasjeanlegg. 

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1998/23371-1/106 10.09.1998
Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr. 4601 Gnr. 43 Bnr. 95
Gjelder denne registerenheten med flere.
1998/23371-1/106 10.09.1998
Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:43 Bnr:95  
1993/28898-1/106  Seksjonering  
12.11.1993 
Opprettet seksjoner:
Snr: 25
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 27/1000

Gjelder denne registerenheten med flere Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5730000
Plannavn: Fana. Del Av Gnr 43, Midtun
Ikrafttredelsesdato: 17.09.1984
Dekningsgrad: 77,1 %

PlanID: 5735200
Plannavn: Fana. Gnr 43 Bnr 359, Midtunhaugen, Felt D, Plan For Utbygging
Ikrafttredelsesdato: 05.03.1992
Dekningsgrad: 22,9 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
5735200 - Boliger (22,5 %)
5735200 - Felles avkjørsel (0,2 %)
5735200 - Fellesomra°der (0,1 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65740000
Plannavn: Fana. Gnr 43 Bnr 21 Mfl., Midtunhaugen, Boliger
Saksnr: 201730400
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (3,3 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
64500000 - Fana. Gnr 43 Bnr 53 Mfl., Midttunvegen Omsorgsboliger - 201426586
16370000 - Fana. Del Av Gnr 42 Og 43, Nesttun Sentrum - 200015934
15700000 - Fana. Kdp Ny-paradis, Hop, Nesttun, Nesttun Vest - 200002919
5730009 - Fana. Gnr 43 Bnr 359, 425 Og 696, Midtun - 199939354
5730007 - Fana. Gnr 43 Bnr 359, Midtun - 199614012
5120300 - Fana. Søndre Innfartsa°re, Tilførselsvei Hop - Midtun - 199613936

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 43/21
Bygningstype: - Enebolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 03.01.2019

Eiendom: 43/142
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 10.06.2020

Eiendom: 43/186
Bygningstype: - Garasjeuth.anneks til fritidb
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 19.01.2017

Eiendom: 43/836
Bygningstype: Påbygg Rekkehus
Status: Rammetillatelse
Dato: 17.08.2018

Eiendom: 43/1112
Bygningstype: - Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.06.2016

Eiendom: 43/1112
Bygningstype: - Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.06.2016

Eiendom: 43/1113
Bygningstype: - Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.06.2016

Eiendom: 43/1119
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.05.2016

Eiendom: 43/1119
Bygningstype: - Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.05.2016

Eiendom: 43/1119
Bygningstype: - Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 13.05.2016

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 22.03.1995.
Gjelder Bolig/Garasje

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 6 490 000
Omkostninger 170 692
TOTALT 6 660 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF