Skivebakken 1

Solgt

3 090 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 175 690

P-rom

41 KVM

Antall rom

1 Soverom

Skivebakken 1 (Solgt)

Strøken 2-roms på Solsiden | Lyst & meget lekkert | Velholdt bygg | Gåavstand til "alt" | Lav felleskostn. | BØR SEES!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Skivebakken 1 3 090 000 85 692 800
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
41 / 41 / 45 KVM Eiet tomt, 100 KVM 60200176

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Høy. 1.etasje
Entré/gang (2,9 m²), bad (4,1 m²), soverom (10 m² og stue/kjøkken (22,2 m²).

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i underetasjen på 5,5 m², som gir ekstra oppbevaringsmuligheter. Boden er ikke medregnet i arealtabellen nedenfor. 

Samlet primærareal (P-rom) = 41 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 41 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 45 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Oppusset og meget tiltalende selveierleilighet
- Hele leiligheten (unntatt tak på bad) er malt i 2018/2019
- Svært sentral beliggenhet i Bergen sentrum
- Veldriftet sameie med god økonomi.
- Lave felleskostnader og ingen planer om økning.
- Bygningen ble renovert i 2010 (ytterkledning, taktekking, vinduer etc.)
- Felles sprinkleranlegg gir økt sikkerhet
- Gjennomgående gode brukskvaliteter med tidløse fargekombinasjoner
- Mye naturlig lysinnslipp
- Åpen kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer
- Rør-i-rør system fra 2010
- Nytt elektrisk anlegg i 2010

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i sentrum.

Planløsning | Leiligheten har en gjennomtenkt og god planløsning som gjør det mulig å utnytte hele plassen. Leiligheten har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i form av renovering/ombygging i 2010. Hele leiligheten ble malt innvendig i 2018/2019 og utvendig ble huset malt i juli 2020.

Tiltalende | Det er gjennomgående lyse, tidsriktige farger i hele leiligheten som i kombinasjon med eikeparkett og masse naturlig lys fra flere vinduer skapes en koselig atmosfære. Leiligheten er lettstelt og enkel å holde.

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant annet umiddelbar nærhet til byens sentralpuls og gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Soverom | Leilighetens soverom har mye lysinnslipp. God plass til garderobeskap.

Bad | Helfliset bad med varme i gulv og plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken | Kjøkkeninnredningen er fra 2010 og fremstår som moderne med liten slitasje. Det er integrerte hvitevarer og takhøy innredning for maksimal utnyttelse. God plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Teknisk | Nytt elektrisk anlegg i 2010. Rør i rør-system fra 2010. Ny strømmåler 2018, nye ventiler 2018 ++

Medfølger i salget | Skap i gang og skap på soverom medfølger i salget. Det samme gjelder vaskemaskin på bad. Hyller over sofaen i stuen og nattbord som henger på veggen på soverom medfølger også.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet hvor det er bare å flytte rett inn. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en beliggenhet i hjertet av Bergen sentrum, og har med dette kort avstand til alt Bergen by har å tilby av  fasiliteter og servicetilbud. Det er kort avstand til skoler som Handelshøyskolen BI og UIB og NHH. Det er i tillegg rikelig med turmuligheter i byfjellene og de offentlige parkene i nærområdet. Nærmeste dagligvarebutikker er Coop Prix og Kiwi som begge bare ligger ca. 3 minutters gange unna. I området rundt boligen er det tilsvarende bebyggelse. Kort vei til bybanen i byparken.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 40/220

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Fra Kong Oscars gate ta til høyre opp Heggebakken. Ta så andre til høyre inn Skivebakken hvor huset ligger som første bolig på høyre hånd.

For øvrig henstiller vi interessenter å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Eiet tomt på 100 kvm. Tomten er felles for sameiet.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner (tømmer) med utvendig liggende dobbelfalset trekledning m/staff. Yttervegger ble påforet på innside og påmontert platekledning i 2010. Ny ytterkledning i 2010. Fasadene og innvendig trappeoppgang skal males i 2020. Maler har påbegynt arbeidet og det er ikke lenge før jobben er utført.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort aluminium. Ett nedløp i plast. Ny taktekking i 2010. Taktekking er sameiets felles ansvar.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 03.09-20.

Generell informasjon
Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

På generelt grunnlag oppfordres det særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Grunnmur, drenering og bad.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Skivebakken består av 5 selveiende boligseksjoner. Vedtekter for sameiet ble vedtatt i vår og sameiet ble registrert i Brønnøysundregisteret fra 13.07.2020

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF skadeforsikring (avtalenummer:  SP 540960.6.1). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet opplyser at de har ca. kr. 116.000,- innestående på sameiets konto. Det blir ingen økning av felleskostnader.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 800,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 40/220

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Husdyrhold er utgangspunktet tillatt, men må forhåndsgodkjennes av sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt informasjon om sameiet . Husordensregler, vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 778 989,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 804 359,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget ref. egenerklæringsskjema.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin på badet medfølger i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1934/910468-1/106 20.04.1934   
Erklæring/avtale  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område
Overført fra: 4601-166/744
Gjelder denne registerenheten med flere

2010/212113-1/200 22.03.2010  
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 40/220

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplan (65270000).
Formål: Bolig.
Planid: 65270000.
Saksnr: 201418880.
Planens navn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030.
Type plan: Kommuneplanens arealdel.
Planstatus: Endelig vedtatt arealplan.
Vedtak i kraft: 19.06.2019

Nabovarsel
Det er kommet varsel fra Bergen kommune om utvidet planområde for bybanen sentrum-Åsane. Sameiet sier at dersom et av alternativene velges vil det traseen (tunellen) gå i fjellet under huset.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Leiligheten har fått Energikarakter D og oppvarmingskarakter Rød

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 18.02.2010.
Gjelder: Bruksendring blokk(bygård/terrassehus

Bergen kommune har utstedt en attest, den 21/01-1938
Gjelder: Installasjon av 3 vannklosetter, oppførelse av ny ark samt innredning av vaskekjeller og diverse mindre forandringer.

Bergen kommune har utstedt attest, den 17/02-1947
Gjelder: Forandringsarbeider og innredning av nytt kjøkken og rom for bad.

Generell informasjon:
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 090 000
Omkostninger 85 692
TOTALT 3 175 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF