Drotningsvikveien 86D

Solgt

2 180 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 250 940

P-rom

67 KVM

Antall rom

2 Soverom

Drotningsvikveien 86D (Solgt)

3-roms eierleilighet i barnevennlig område | 2 parkeringsplasser | Kun kr. 375,- i felleskostnad | Generell oppussing!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Drotningsvikveien 86D 2 180 000 70 942 375
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
67 / 67 / 73 KVM Fellestomt, 701 KVM 60200179

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/vindfang, gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Uteplass(er):
Fra stue/kjøkken er det utgang til en stor markterrasse på 33,8m². I tillegg er det en terrasseplatting ved inngangspartiet på 18,9m².

Sportsbod:
Rett utenfor inngangsdøren er det en ekstern sportsbod med gode lagringsmuligheter (areal 5,6m²).

Parkering:
Leiligheten disponerer 2 biloppstillingsplasser på sameiets grunn.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 67 kvm.:
Entré (2,2m²), gang (5,1m²), bad/vaskerom (4,3m²), soverom (7,1m²), soverom (16,2m²), stue og kjøkken (30,6m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 67 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 67 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 73 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Prisgunstig 3-roms selveierleilighet
- Effektiv og god planløsning
- Enkel og trappefri adkomst
- Månedlig felleskostnad på kun kr. 375,-
- Modernisering må påregnes
- Stor markterrasse/uteplass
- 2 biloppstillingsplasser
- Meget barnevennlige omgivelser
- Gangavstand til Alvøen skole og barnehage
- Nært Drotningsvik senter med flere butikker
- Nærhet til Alvøparken med kunstgressbane
- Nærhet til flotte turområder i Alvøskogen

Innledning | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne prisgunstige 3-roms selveierleiligheten beliggende i et barnevennlig - og populært område i Drotningsvik/Godvik. Det er trappefri adkomst og det betales kun kr. 375,- per måned i felleskostnad.

Leiligheten | Leiligheten ble oppført i 2006 og har god romløsning. Generell modernisering må påregnes. Til sammenligning ble tilstøtende seksjon solgt for kr. 2.710.000,- i januar 2020. Så her har man mulighet til å gjøre et godt kjøp.

Barnevennlig | Området betegnes som meget barnevennlig. Det er gangvei til Alvøen skole og ulike fritidsaktiviteter ved Alvøparken. Boligen ligger også i enden av en blindvei uten gjennomgangstrafikk. I tillegg er det nærhet til Drotningsvik Senter med flere butikker samt flott turterreng i Alvøskogen.

Uteplass | Med utgang fra stue/kjøkken har man adkomst til en romslig markterrasse på ca. 34 kvm., med god plass til utemøbler og grill etc. Man har også en romslig terrasseplatting ved inngangspartiet, der morgensolen kan nytes.

Parkering | Boligen disponerer 2 biloppstillingsplasser på sameiets grunn. Det er alltid fordelaktig med gode parkeringsmuligheter. I så henseende må vi kunne si at denne leiligheten har en tilfredstillende løsning.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en koselig 3-roms eierleilighet i et populært - og barnevennlige område i Godvik. Boligen bør ses - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Godvik. God beliggenhet i et barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk. Gangavstand til Alvøen barneskole, Kanutten barnehage Drotningsvik og Kladden barnehage. Kort vei til det meste man trenger i dagliglivet med blant annet Kiwi og Rema 1000 butikk i rimelig nærhet. Gangavstand til Drotningsvik Senter med fasiliteter som Sky Fitness treningssenter, Sushi Namnam, dagligvare, bakeri, frisør m.m. Kort kjøretid til Vestkanten Senter, som har et bredt utvalg av forskjellige butikker og ulike servicetilbud. Flere idrettsanlegg og fritidstilbud i området med Vannkanten, Iskanten, Vadmyra idrettsanlegg, Olsvikhallen, og Alvøen idrettspark. Flotte turområder med Alvøskogen som et naturlig utgangspunkt. Gode bussforbindelser samt rundt 10 minutters kjøretid med bil til Bergen sentrum. For ytterligere informasjon vises til vedlagte nabolagspofil.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 72/288

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man motorveien mot Sotra. Sving av til høyre ved Drotningsvik Senter. Ta første til høyre ved senteret. Kjør så til høyre igjen etter passering Hydro/Texaco bensinstasjon. Følg Drotningsvikveien ca. 900 meter og ta så opp til høyre. Følg husnummerering og Drotningsvikveien 86D ligger da gunstig plassert på høyre hånd.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Opparbeidet tomt på 701 kvm., som eies av sameiet.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 07.09.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.1.1 - Bad - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

1.1.2 - Bad - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på membran.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Drotningsvikveien 86 A-D består av 4 selveiende boligeseksjoner seksjoner.

Kontaktperson i sameiet er Edith Andreassen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring (avtalenummer: 78709011). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Ifølge sameiets kontaktperson har sameiet innestående kr. 4.724,- på konto per 03.09.2020.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 375,- og inkluderer: Felles bygningsforsikring samt brøyting/salting av felles privat vei (Alvekollen veilag).

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Felleskostnad sameiet kr. 250,- per måned
- Felleskostnad veilag kr. 125,- i gjennomsnitt per måned

Det betales årlig ca. kr. 1.500,- til Alvekollen veilag. Avgiften faktureres 1 gang årlig. Dette utgjør i gjennomsnitt kr. 125,- per måned.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken. Sameiebrøken for denne seksjonen utgjør 72/288.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Det er tillatt med husdyrhold i sameiet (kilde: sameiets kontaktperson).

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtagelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Erverv:
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Dokumenter:
Sameiet har begrenset organisering. Ansvarlig megler har ikke mottatt vedtekter, regnskap/budsjett etc.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 680 239,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 448 860,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:

"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser det er kun integrert oppvaskmaskin på kjøkken som medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Maskinen er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at selger er ansvarlig meglers svigerinne.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Gulvvarme i stue/kjøkken

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Seksjonen disponerer 2 biloppstillingsplasser på tunet utenfor leiligheten

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 137, bnr. 582, snr. 1 i Bergen kommune:

Ingen tinglyste erklæringer er registrert på boligen.

Grunndata:

2006/579213-1/200 
Seksjonering  
Tinglyst 23.11.2006 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 72/288

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16470000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 137 Bnr 520 Mfl., Drotningsvik, Jopeka
Ikrafttredelsesdato: 13.09.2004
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16470000 - Frittliggende småhusbebyggelse (97,3%)
16470000 - Felles avkjørsel (2,7%)

Arealformål i kommuneplanen:
65270000 - Bebyggelse og anlegg 1 - (100%)

Hensynssoner i kommuneplan:
65270000 - Flystøy gul sone (berøringsgrad 100%)

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 137/175
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 16.07.2010

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Selger opplyser at Alvekollen veilag er etablert i området. Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Det betales ca. kr. 1.500,- per år til brøyting og salting av felles privat vei (beløpet er inkludert i oppgitt felleskostnad og faktureres 1 gang per år av veilaget). Det gjøres oppmerksom på at avgiften til veilaget kan variere fra år til år.

Det er for øvrig solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er ansvarlig for å energimerke boligen. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen. Laveste energikarakter legges derfor til grunn: Rød G

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 10.08.2006

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest pg godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 180 000
Omkostninger 70 942
TOTALT 2 250 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF