Jonas Lies vei 25

Solgt

3 075 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 223 060

P-rom

56 KVM

Antall rom

1 Soverom

Jonas Lies vei 25 (Solgt)

MAGISK terrasse på 32 m² | Fine kvaliteter | Heis | Garasje | Masse sol | Sentralt | Bybane | Skoler | Haukel. Sykehus

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Jonas Lies vei 25 3 075 000 93 062 3 102
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
56 / 56 / 62 KVM Eiet tomt, 1369 KVM 60200185

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entré/gang (6,4 m²), bad (5,5 m²), soverom (10,5 m²) og stue/kjøkken (31 m²).

Privat uteplass:
Fantastisk. vestvendt terrasse på 32 m² med utgang fra stue, hvorav 3,9 m² er overbygd.

Lagringsplass:
Det er en medfølgende bod i byggets 1.etasje på 4,3 m² med gode lagringsmuligheter. Det er også utvendig sykkelbod i sameiet.

Parkering:
En garasjeplass i felles garasjeanlegg (2/48 ideell andel av snr. 29). I tillegg er det noen gjesteparkeringsplasser på fellesområdet, og ellers gode parkeringsmuligheter i boligsone 25.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 56 kvm. :
Entré/gang, bad, soverom og stue/kjøkken

Samlet primærareal (P-rom) = 56 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 56 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 62 kvm.

Standard

- Meget attraktiv 2-roms leilighet på "solsiden"
- Helt herlig terrasse med sol fra ca. 10 til 22 midtsommers.
- Fast garasjeplass.
- Heis i bygget
- Soverom med inngang til bad
- Masse lys og luft i leiligheten
- Velholdt leilighet med parkett og lyse overflater i alle rom.
- Kort gåavstand til alle byens fasiliteter
- Kort gåavstand til Haukeland sykehus, Haraldsplass Diakonale Sykehus og Odontologen.
- Åpen kjøkkenløsning og generelt god planløsning
- Romslig soverom med god skapplass
- Ekstern bod og romslig, felles sykkelparkering

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne flotte eierleiligheten med stor, solrik terrasse på hele 32 kvm. med direkte utgang fra stuen. Det er også heis som tar eier "tørrskodd" ned til garasjeanlegget.

Inspirasjon | Dette er leiligheten for deg som drømmer om sentral leilighet på idylliske Kronstadhøyden. Her får man en gjennomført eierleilighet, der "hver krik og krok" er godt utnyttet og et nabolag med høy trivselsfaktor.

Stilsikkert | Denne leiligheten har en gjennomført stil. Alle overflater fremstår som velholdt, moderne og med riktige fargekombinasjoner.

Solfylt terrasse | GEDIGEN terrasse på 32 kvadratmeter som er en oase om sommeren. Sol fra ca. 10.30-tiden til ca. 21.30-tiden. God plass til utemøbler, grill og beplantning. Dette er en forlengelse av stuen på varme sommerdager. Ny blomsterkasse og planting av hekk i sommeren 2017 og terrassen ble beiset sommeren 2020

Garasjeplass | En garasjeplass i felles garasjeanlegg (2/48 ideell andel av snr 29). I dette området er garasjeplass en mangelvare, så her er eier privilegert.

Nærmiljø | Kronstad er et av Bergens mest populære områder. Med skoler, store arbeidsplasser som Haukeland sykehus, butikker, turterreng, spisesteder og meget god offentlig kommunikasjon med både buss og bybane i nabolaget, ligger mye til rette for en praktisk hverdag - der tilfredshet preger den enkelte.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Denne eierleiligheten må betegnes som en "godbit" hvor stikkordene sentralt, sol, "drømmeterrasse", heis og egen garasjeplass er de viktigste faktorene for kjøp.

Nærområdet

Lekker leilighet med sentral beliggenhet på Kronstadhøyden. Leiligheten har en svær terrasse med sol fra ca. kl.10.30-tiden til ca. kl. 21.30-tiden. Sentral beliggenhet med gangavstand til de fleste servicetilbud. Haukeland sykehus, flere matvarebutikker som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris og flott turterreng som Oppstemten/Ulriken, Isdalen og Løvstakken. Fine tur/joggemuligheter rundt Store Lungegårdsvann evt. treningssentre som Sats Danmarksplass, Sammen Kronstad og Stamina. Det er gang/sykkelavstand til Bergen sentrum, samt svært gode kollektivtilbud like i nærheten med både Bybanen (Danmarksplass og ny holdeplass ved Haraldsplass) og buss innen kort gangavstand. En spaserer til sentrum på ca. 25 min. Danmarksplass og Møllendal ligger en liten spasertur unna, her er det mange populære spisesteder som Bien Bar og snack-bar, Ellie Gastrobar, Sushi Nam Nam, Peppes, Colonialen, Møllendal Fetevare etc. En fantastisk beliggenhet for den som ønsker å bo i nærheten av de fleste fasiliteter, men likevel tilbaketrukket fra støy og trafikk.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 56/2154
Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

Kjør til Haukeland sykehus via Haukelandsbakken. Kjør rett frem over Haukelandstunnelen så kommer du rett inn på Jonas Lies vei. Evt. kjør forbi Kvinneklinikken og følg veien til bygget blir synlig på venstre side.

Tomt

Tomten er felles for sameiet på 1.369 kvm. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, murer/bed og div. prydbusker/beplantning. Det er gjesteparkering (4 plasser) på fellesområde.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Det er sannsynligvis benyttet knotteplast som fuktsikring inntil grunnmuren mot tilfylte masser. Synlig knotteplast ble observert på oppsiden av bygningen

Yttervegger:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som skillevegger/bærevegger. Yttervegger i betongelementer. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard. Fasadene ble malt i 2018 av Eiendomservice Vest AS. 

Takkonstruksjon/taktekking:
Valmtak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Taktekking er sameiet felles ansvar.

Etasjeskillere:
Betongelementer. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann den 14.09.2020

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:  Bad og kjøkken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Kronstadhøyden (org.nr. 977 454 719) består av i alt 28 selveiende boligseksjoner. Sameiet har engasjert OBOS som forretningsfører for sameiet.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Tryg Forsikring (avtalenummer: 6601871). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 3.102,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, garasjeplass, nedbetaling av felles gjeld, dugnad, TV-anlegg, samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Felleskostnadene fordeler seg på følgende måte:
- Garasje kr. 430,-
- Felleskostnader kr. 2.053,-
- Dugnad kr. 50,-
- TV og internett kr. 568,-

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at fellesgjeld og felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av styret eller sameiets generalforsamling.

Fellesgjeld
Sum andel fellesgjeld (kun lån) pr. 31.12.2019: Kr. 55.758,-

Borettslaget har følgende lån:
Långiver: OBOS01-98207732265
Annuitetslån
Rentesats 3,85% per 08.09.2020
Flytende rente
Saldo per 08.09.2020 er kr. 1.448.590,-
Andel av saldo: Kr. 49.200,-
Restløpetid: 13 år og 1 mnd.

Långiver: OBOS02-98207732273
Annuitetslån
Rentesats 3,85% per 08.09.2020
Flytende rente
Saldo per 08.09.2020 er kr. 85.576,-
Andel av saldo: 2.907,-
Restløpetid: 1 år og 5 mnd.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett for boligseksjonene.

Styregodkjenning:
Kjøper av leilighet skal godkjennes av styret. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn.

Kjøper av garasjeplass skal godkjennes av styret. For overdragelse av andel i garasjeseksjonen anses det som saklig grunn å nekte overdragelse til utenforstående hvis gjenværende antall bruksretter til parkeringsplasser ikke er tilstrekkelig til å betjene eierseksjonssameiets behov for parkering.

Eiere av boligseksjonene 14 dagers forkjøpsrett ved salg av garasjeplass.

Dyrehold:
Husdyrhold må forhåndsgodkjennes av sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt vedtekter, årsberetning, protokollutskrifter m.m. Konferer megler for mer informasjon.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 633 869,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 281 927,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via AirBnB, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring, ref. vedlagt egenerklæringsskjema.

Hvitevarer:
Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

En garasjeplass i felles garasjeanlegg (2/48 ideell andel av snr. 29).

Det er også noen gjesteparkeringsplasser på tomten.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Grunndata:
Dagboknr.: 1994/28224-1/106 
Seksjonering  
Tinglyst 25.10.1994 
Opprettet seksjoner:
Snr.: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 56/2154

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 70000
Plannavn: Årstad/Bergenhus. Midtre Årstad
Ikrafttredelsesdato: 08.07.1938
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65430000
Plannavn: Årstad. Gnr 162 Bnr 470 Mfl., Kronstad Oppveksttun
Saksnr: 201606690
Dekningsgrad: 0,1 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Danmarksplass-Kronstad (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - rød sone (100,0 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (44,0 %)

Arealplaner i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10740000 - Årstad. Kronstadhøyden Tomt For Folkeskole, Samfunnshus, Daghjem Og Ballplass

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 162/180
Bygningstype: Påbygg Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 06.04.2017

Eiendom: 162/470
Bygningstype: Tilbygg Barneskole
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 13.09.2016

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett. Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Energikarakter F og oppvarmingskarakter rød

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende ferdigattest:

Type: Ferdigattest
Art: Nybygg - bolig/garasje
Datert: 03.04.1995

Ingen øvrige attester foreligger ifølge Bergen kommune. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 075 000
Omkostninger 93 062
Fellesgjeld 55 000
TOTALT 3 223 060

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF