Rosenbergsgaten 4

Solgt

3 490 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 577 190

P-rom

58 KVM

Antall rom

1 Soverom

Rosenbergsgaten 4 (Solgt)

Toppleilighet | To hemser/gulvareal 25 m² | Flott bygård | Sentralt | Skoler/fakulteter på "Høyden" | Nygårdsparken

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Rosenbergsgaten 4 3 490 000 87 192 1 200
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 4
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
58 / 58 / 64 KVM Eiet tomt, 99 KVM 60200181

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold |  4. etasje:
Entré/gang (5,4 m²), stue/trapperom (24,9 m²), bad (5,3 m²), soverom (7,8 m²), omkledningsrom uten vindu (5,1m²) og kjøkken (6,9 m²).

Hems:
Leiligheten har to tilhørende hemser (toppleilighet). Hemsene er ikke målbar pga takhøyde. Takhøyden i midten av hemsene er 1,74 m. Krav til målverdig areal er 1,90 m høyde i minst 0,60 m bredde.

Hovedhems som brukes som tv-stue har 15,5 m² gulvareal inkl. trappeåpning. Den uisolerte hemsen benyttes som lagringsplass har 9,5 m² gulvareal inkl. trappeåpning

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende 1/2 bod i u-etg som ikke målbar pga takhøyde (gulvareal: 19,1 m²). Takhøyden i boden er 1,72 m. 
Samlet primærareal (P-rom) = 58 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 58 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 64 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Urban selveierleilighet midt i byen, men tilbaketrukket
- Utmerket beliggenhet, spesielt for studenter eller ved utleie
- Lave månedlige felleskostnader
- Ny baderomsinnredning fra 2020
- En isolert hems som brukes som tv-stue
- E uisolert hems som brukes til oppbevaring
- Eget omkledningsrom/ walk-in closet med innredning fra 2020
- Diverse malingsarbeider utført i 2019/2020
- Sparkling, grunning og maling av gulv i entré, stue og soverom i 2020
- Romslig soverom med garderobeskap fra 2020
- Svært sentral beliggenhet på Sydnes med kort avstand til alt av nødvendigheter
- Oppgradert gate med bossug

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne attraktive og sentrale selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet i Rosenbergsgaten like ved Sydnes i Bergen sentrum/Nygårdshøyden.

Planløsning | Boligen har en god planløsning med godt utnyttede rom. Leiligheten har i tillegg to tilhørende hemser med et samlet gulvareal på totalt 25 kvm. som ikke er medregnet i opplyst areal på 58 m2, hvor den ene hemsen benyttes som tv-stue og den andre hemsen benyttes til lagring.

Urbant | Leiligheten er jevnlig vedlikeholdt og rommene har en gjennomført stilmiks. Innredningen er fargesatt i duse nyanser.

Skoler | For studenten er beliggenheten helt prima. Her ligger UiBs fakulteter i "nabolaget" og BI ligger et "steinkast" unna. Hemsen kan utmerket fungere som hjemmekontor/studierom.

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til byens sentralpuls, Nygårdsparken og ellers gangavstand til flott turterreng på byfjellene. En urban og tilbaketrukket lokasjon, for dem som foretrekker alt innenfor en kort radius.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av leilighetens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet med hemser, flotte kvaliteter og meget sentral beliggenhet i sentrum. Velkommen på visning!

ANSVARLIG MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en flott beliggenhet i et etablert område i Rosenbergsgaten på Sydnes. Med sin sentrale beliggenhet er alt av Bergen by sine fasiliteter og servicetilbud innenfor umiddelbar nærhet fra leiligheten. Det er kort vei til skoler som UiB, BI og NHH, noe som er perfekt for studenter. I tillegg er det fine turmuligheter i byfjellene og kort vei til parkområde, Akvariet og Nordnes Sjøbad.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 1/4

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er felles for sameiet. Andel fellesareal: 24,8 m² ihht sameiebrøk. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse/bakgård.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser på fjell. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.  

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt på fasade mot gate. Murfasade mot bakgård er bare slemmet, ikke malt. 
Takkonstruksjon/taktekking:

Saltak. Konstruksjon av taksperrer

Byggesak
Megler har bestilt byggesaken på eiendommen og det er få dokumenter tilgjengelig. Leiligheten (4.etasje) samsvarer med seksjoneringsbegjæringen som er tinglyst hos Statens Kartverk. Hemsene på loftet fremkommer ikke i seksjoneringsbegjæringen og det er opplyst at trapp fra stue til isolert hems ble montert i 2014 i regi av tidligere eier. Megler har ikke funnet/mottatt papirer på at endringen er omsøkt hos kommunen. En må ta høyde for at hemsene i utgangspunktet har vært tiltenkt som lagringsplass/bod og at hemsene dermed  ikke er godkjent for overnatting/varig opphold.

Prisantydning er satt med tanke på leilighetens areal i 4.etasje på 58 kvm. Ingen av hemsene er medtatt i arealberegning idet arealet ikke er målbart pga. for lav takhøyde.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 09.09.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Generell informasjon
Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Omkledningsrom er inntegnet som et soverom i seksjonspapirer, men det er ikke tillaget i vindu i rommet.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Grunnmur, drenering, etasjeskillere, bad, kjøkken og innvendige trapper.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Rosenbergsgaten 4 består av 4 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Margareth Haugen

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (avtalenummer: 52949505). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Vedlikehold
Sameiet har avtale med Smart Varme AS om at de setter inn nytt rør i skorstein m. ny tilkobling til vedovn i hver enhet. Sameiet har besluttet at oppdraget skal finansieres i sin helhet med allerede oppsparte midler pa° sameiets felleskonto.

Det er planlagt fiber i gaten. Da vil sameiet ha muligheten til å koble seg på.

Økonomi:
Pr. 07.09.20 har sameiet oppgitt at de har kr. 108 783,- innestående på sameiets konto.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 1.200,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring samt noe avsetning til løpende vedlikehold.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 4 utgjør: 1/4

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold tillatt i sameiet og krever ikke styrets godkjenning.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og regnskap/budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 718 061,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 585 018,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- To vegghengte panelovner fra 2017.
- Rentbrennende ildsted.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det er soneparkering i området. For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2000/895-1/106 12.01.2000 
Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/4
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Nygårdshøyden (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (97,5 %)
15780000 - Annet byggeområde (2,5 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
10910100 - Bergenhus. Gnr 164 Bnr 769, Håkonsgaten - Sverres Gate - Sydneskleiven - Teatergaten, Kvartalet Folkets Hus - 190711140
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
5960000 - Bergenhus. Sigurds Gate, Leke- Og Oppholdsgate
3770001 - Bergenhus. Gnr 164, Område Mellom Nøstegaten - Teatergaten - 190330463
3770000 - Bergenhus. Nøstet, Området Mellom Nøstegaten - Teatergaten, Tomt Til Pleiehjem På Engen

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 164/167
Bygningstype: Påbygg Tomannsbolig, horisontaldelt
Status: Rammetillatelse
Dato: 07.12.2016

Eiendom: 164/1023
Bygningstype: Tilbygg Annen kontorbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 05.04.2019

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det boligen har fått energimerke oransje E.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 21.03.1959
Gjelder: Installasjon av wc,

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 3 490 000
Omkostninger 87 192
TOTALT 3 577 190

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF