Gangstøgarden 69

Solgt

6 500 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

6 654 940

P-rom

299 KVM

Antall rom

5 Soverom

Gangstøgarden 69 (Solgt)

Enebolig med utleie - Tomt på 2.7 mål med potensial for utskilling på deler av tomten - Idyllisk beliggenhet

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Gangstøgarden 69 6 500 000 154 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
299 / 337 / 373 KVM Eiet tomt, 2756 KVM 60210015

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold hovedbolig | Underetasje
Gang/trapperom (1,8 m²) og bod (7.7 m²).

Innhold hovedbolig | 1. etasje
Entré/trapperom (7 m²), gang (6,8 m²), trapperom (2,3 m²), bad (3,8 m²), stue (43,5 m²) og kjøkken(22,4 m²).

Innhold hovedbolig | 2. etasje
Trapperom/loftstue (28,8 m²), mellomgang (4,3 m²), bad (5,8 m²), soverom (9,7 m²), soverom (16,6 m²), soverom (17,4 m²), kontor (5,9 m²) og konto/gjesterom (4,8 m²).


Innhold HYBEL | Underetasje
Gang (3,7m²), bad (3,6m²), stue (24,7m²) og kjøkken(6,2m²). Hybelen har bod ved sovealkoven.

Innhold LEILIGHET | 1. Etasje
Gang (11,3m²), bad/vaskerom (6,3m²), soverom (8,3m²), soverom (11,4m²), stue (23,3m²) og kjøkken(6,1m²).

Uteplass |
Fra kjøkken i 1. etasje er det utgang til en stor terrasse på hele 23,2 m², i tillegg i 2. etasje er det to terrasser på henholdsvis 7,8m² og 21,1m². Det er også en terrasseplatting på eiendommen på 22,5m².

Uthus |
Uthus på 12 m² hvor det er god plass for bl.a. hageredskap og ved. Her ble det lagt nytt tak i 2010.

Parkering |
Det medfølger carport på 33,4 m² med bod i bakkant og el. ladepunkt. Det er for øvrig parkeringsmulighet rett utenfor huset.

Samlet primærareal (P-rom) = 299 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 337 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 373 m²


 

Standard

Kort oppsummert |
- Tomt på hele 2.7 med mulig potensial for utskilling
- Sol fra tidlig morgen til sent på kveld
- Idylliske omgivelser nær sjøen og tilbaketrukket fra trafikkert vei
- Enkel tilkomst og rikelig med parkeringsplasser på egen tomt
- Stor hovedbolig og meget gode leieinntekter

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/ Dag Jonny Johannessen MNEF kan få presentere denne praktfulle eiendommen på Kolltveit.

Hovedboligen |
Stor og innholdsrik bolig med går over husets 1. og 2. etasje samt gang og bod i underetasjen. Inneholder bl.a. meget pent kjøkken på hele 22 m² med god plass til spisebord og utgang til terrasse og hagen. Kjøkkeninnredningen fra Sigdal har rikelig med skap og benkeplass samt integrert stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er en lys og innbydende dagligstue på 43 m² med mønsterlagt parkett, peisovn, store vindusflater og god plass til stort spisebord samt flere sittegrupper. I tillegg er det loftstue som av dagens eier brukes som bl.a. tv-stue. Det er baderom i både 1. og 2. etasje. Badet i 1. etasje ble oppusset i 2003 og badet i 2. etasje er noe eldre. Hovedboligen har fire soverom og et gjesterom/kontor. To av soverommene har utgang til stor altan på hele 21.1 m² med fin utsikt, terrassedørene er hhv. fra 2010 og 2021. Ett av soverommene har utgang til altan på 7.8 m² med morgensol og fin utsikt over nærområdet.

Leiligheten |
I 1989/90 ble huset påbygget og fungerende som generasjonsbolig med to separate boenheter, en stor hoveddel og en 3-roms leilighet. Denne leiligheten er ca 72 m² og leies i dag ut for kr 9.800,- pr. mnd. eksklusiv strøm. Det er ikke tidsbestemt kontrakt. Oppsigelsestiden er 2. mnd. Det ble sendt inn byggemelding på dette arbeidet som ble godkjent av kommunen. Det er fint og praktisk skille mellom hovedboligen og denne leiligheten med tanke på inngangsparti og bruk av uteareal.

Hybelen |
I 2010 ble deler av arealet i underetasjen endret slik at 42 m² ble adskilt til hybel med egen inngang. I 2015 ble det lagt varmekabler i kjøkken og gang, oppgradert elektrisk anlegg og malte overflater. Arealet som defineres som hybel leies i dag ut for kr 6.500,- pr. mnd. inklusiv strøm. Det er ikke tidsbestemt kontrakt. Oppsigelsestiden er 2. mnd. Dette arealet er ikke byggemeldt og godkjent som separat boenhet.

Tekniske installasjoner |
Det er installert to varmepumper til hovedboligen og en til hybelen. Det er eget sikringsskap, strømmåler og varmtvannsbereder til leiligheten. Hybelen har felles strømmåler og varmtvannsbereder med hovedboligen (sikringsskap fra 2010 er plassert ved loftstue og varmtvannsbereder fra 2005 i vaskerom/bod i underetasjen. Det er lagt inn fiber til huset, to bokser hvor en til leiligheten og en til hovedboligen. Det ble lagt nytt hovedinntak til huset i 1990. Det er montert utvendig vannuttak og el. punkt.

Utskilling av tomt |
Her vises det til privat reguleringsplan fra 2012-13. Det har vært en positiv dialog med kommunen vedrørende mulighet for utskilling til deler av tomten. Se også vedlegg som viser alternativ grenseskille. Det presiseres dog at dagens eier ikke har tatt dette tema videre med kommunen og at det ikke er endelig godkjenning til en slik utskilling. Det vil i så fall bli opp til ny eier å føre en slik dialog og søkeprosess videre. Konferer eventuelt megler i denne forbindelse.

Historikk for huset |
Huset ble førstegang oppført i 1952. Kjeller med kjellerstue ble innredet i 1969. I 1978 ble stuen utvidet. Det ble i den forbindelse lagt ny H-bjelke i stål som drager langs søndre langside. Samme periode ble det laget uteplass med peis. I 1989/(90 ble huset påbygget for å fungere som generasjonsbolig. Det ble da også gjennomført en betydelig oppgradering av 1. og 2. etasje i huset - arbeidet ble utført av fagfolk. Kontakt gjerne megler for oversikt over utførende selskap. i 2003 ble bad i 1. etasje og bad i underetasjen oppgradert, arbeidet ble utført av VVS Partner (Per-Are Gjeitanger). Varmtvannsbereder til hovedboligen ble fornyet i 2005 og bereder til leiligheten ble fornyet i 2020. I år 2010 ble kjøkkenet i hovedboligen utvidet, oppgradering av elektrisk anlegg samt to nye altaner - en mot vest og en mot øst. Tilbygg ble tegnet av arkitekt Ellen-Marie Larsene og ansvarlig byggmester var Turøy og Algrøy. Arbeidet ble utført av fagfolk, selskap kan fås på forespørsel. I 2017 ble to takvinduer mot sør skiftet samt at ett takvindu ble fjernet og det ble lagt nytt tak ved dette arealet. I perioden 2013 til 2020 er det lagt nytt tak og deler av kledningen skiftet samt installert fire nye innvendige dører i hovedboligen.

Nytt Sotrasamband |
Det nye vegsystemet vil bli et betydelig løft for trafikanter mellom Bergen og Øygarden. Her kommer det ny firefelts motorvei, eget felt for kollektivtrafikk samt gang- og sykkelvei. Oppstart for byggestart er høsten 2021. Gå gjerne inn på Statens vegvesen sine sider for ytterligere informasjon vedrørende Rv. 555 Sotrasambandet. Kjøretid til Bergen sentrum er i dag i underkant av 20. minutter (uten kø). Det forventes av kjøretid med ny vei skal ned til ca 10. minutter.

For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon og vedleggene i salgsoppgaven.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Eiendommen ligger i idylliske i landlige omgivelser, tilbaketrukket fra trafikkert vei og med nærhet til sjø, båthavn og fine bademuligheter. Eiendommen har enkel tilkomst, er meget solrik og har fin utsikt over nærområdet. Det er gangavstand til golfbane og bare få minutters kjøretid til Sartor senter. Kort avstand til turterreng og treningstilbud ved Straume Idrettspark, så her er alt lagt til rette for den beste rekreasjon. Ved Gangstøgarden er det fine oppvekstsvilkår og gangavstand til både barnehage og skole.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Ta til venstre før Kolltveittunnelen og kjør over liten bro og videre mot Golfanen. Opp bakke, til høyre og mot Kolltveit/Golfbanen. Passer golfbanen som du får på høyre siden av veien og ta deretter til høyre mot Kolltveitkai. Ta til høyre ved gult hus og følg så skilting mot Gangstøgarden nr 69.

Tomt

Stor tomt på hele 2 756,2kvm. Tomten er pent opparbeidet og eiendommens terreng gjør at du kan benytte hele tomtens areal. Her er det sol fra tidlig morgen til sent på kveld som kan nytes i usjenerte omivelser med soner på tomen som er skjermet for være og vind. Det er store terrasseareal med bl.a. utepeis og levegger. Opparbidet plen og naturtomt på deler av arealet. 

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Øygarden kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunnmur og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av betong, utvendig overflatebehandlet med murpuss og maling

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn i hovedsak av betong

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Alvin Hansen den 13.04.21.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
1.2 - Grunnmur - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de eldste konstruksjonene. Konstruksjoner oppført i nyere tid vil få tilstandsgrad 1.
1.4 - Drenering -  I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
4.2 - Taktekking -  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.
9.1.1 - Våtrom - Overflater - Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på badene.
9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk. Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran/tettesjikt.
12.1 - VVS -  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør i støpejern.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 393 848,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 017 853,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Hybel |
Leies i dag ut for kr 6.500,- pr. mnd. Inkl. strøm. Dette er et areal som ikke er byggemeldt og godkjent som egen boenhet.

Leiligheten |
3-roms leiligheten leies i dag ut for kr 9.800,- pr. mnd. Eks. strøm.

Dersom annet ikke spesifiseres i budet så overtas huset med eksisterende leieforhold.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Det er installert tre varmepumper i huset (to i hovedboligen og en i hybelen). Det er peisonv i stuen til hovedboligen og stuen til hybelen. Flere av rommene har varmekabler i gulvet, se vedlagt tilstandsrapport.

Parkering

Carport og god plass til flere biler på egen tomt. Det er el-billadepunkt.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1948/5755-1/50  Registrering av grunn  
19.10.1948 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4626 Gnr:33 Bnr:6

1980/2009-1/50  Registrering av grunn  
04.03.1980 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4626 Gnr:33 Bnr:375

1948/5755-2/50  Bestemmelse om veg  
19.10.1948 
rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:33 Bnr:78  
Bestemmelse om vannrett

1990/3355-1/50  Erklæring/avtale  
08.03.1990 
rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:33 Bnr:78  
Avtale ang. bruksrett på veg og kloakk.m.v.
 
Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplaner:
PlanID: 124620130020 Plannavn: 390 KP Arealdelen til kommuneplanen (2015 - 2026)
Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredekse: 18.06.2015

Reguleringsplaner:
PlanID: 124620070021 Plannavn: 190 RP Gangstøgarden,Kolltveit (33-6,18 mfl))
Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredekse: 24.04.2008

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Øygarden kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne boligen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Øygarden kommune har utstedt midlertidig brukstillatelse den 20.11.1989. Gjelder endring fra enebolig til generasjonsbolig.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 6 500 000
Omkostninger 154 942
TOTALT 6 654 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF