Florvågbakken 23

Solgt

2 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 255 200

P-rom

65 KVM

Antall rom

2 Soverom

Florvågbakken 23 (Solgt)

Moderne og innbydende 3-roms toppleilighet med privat altan. Felles terrasse og hage. Parkering like ved bygget.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Florvågbakken 23 2 100 000 5 432 3 125
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Borettslag 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
65 / 65 / 71 KVM Fellestomt, 626 KVM 60200153

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold 2. etasje |
Gang (7.8 m²), bad/wc (4.1 m²), to soverom ( hhv. 13.6 og 5.3 m²), stue (22.8 m²) og kjøkken (7.9 m²). Altan.

Eksterne boder:
Det er rikelig med lagringsplass i leilighetens to loftsboder og en kjeller. I tillegg er det felles lagringsplass på loftet og felles vaskerom med opplegg og plass til egne maskiner. 

Uteplass:
Borettslaget har felles tomt på 626,3 m². Deler av arealet er opparbeidet med terrasse hvor det er plassert grill og hagemøbler. Det er ellers asfaltert innkjørsel og parkeringsplass i front av bygget.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:
Gang, bad, to soverom , stue og kjøkken

Samlet primærareal (P-rom) = 65 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 65 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 71 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Moderne og stilsikker 3-roms leilighet
- Beliggende på enden i byggets toppetasje
- Altan med utsikt over nærområdet
- Felles hage/terrasse med gode solforhold
- Fint kjøkken med integrerte hvitevarer
- Bad med fliselagt gulv og vegger (varmekabler)
- Romslig stue med vedovn og varmepumpe
- To soverom, hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe
- Parkering like ved bygget
- Gangavstand til buss, butikk skole og barnehage.
- Bare 6 - 7 min. å kjøre fra Askøybroen
- Det er ikke dokumentavgift ved kjøp av leil. i borettslag
- Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslagetPresentasjon |
Det er med glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan presentere denne moderne og stilfulle 3-roms leiligheten sentralt beliggende på Askøy.

Leiligheten |
Stilsikker og innbydende 3-roms leilighet beliggende på enden i byggets toppetasje - trolig byggets best beliggende leilighet.

Leiligheten har god arealutnyttelse og moderne standard på overflater og innredninger. Vegger og tak i leiligheten er malt i 2019, det er nytt dekke på altanen. Det er lagt nye vannrør fra det offentlige og fram til bygget og utvendig areal ved bygget er nylig asfaltert.

Leiligheten inneholder gang med god garderobeplass og porttelefon med aut. åpner til byggets hoveddør. Det er to soverom, hvor hovedsoverom er på hele 13.6 m² og har stor skyvedørsgarderobe. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innfellbare dusjvegger. Romslig stue med store vindusflater og utgang til altan. Stuen har god plass til både sittegruppe og spisebord. Flott kjøkken som har innredning med rikelig skap- og benkelplass. Det er også integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Leiligheten har godt med bodplass fordelt med to loftsboder som ligger vegg i vegg og en bod i underetasjen. Det er også store fellesareal, bl.a. felles vaskerom med plass og kurs til egen maskiner.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap og fordelerskap for rør i rør system er plasser i trappegangen like ved inngangsdøren til leiligheten. Varmtvannsbereder er plassert i loftsbod som ligger over baderommet.

Borettslaget |
Dette er et veldrevet borettslag bestående av seks leiligheter/andeler med tilhørende fellesareal i bygget og felles tomt.

Fellesutgiftene |
Fellesutgiftene dekker kommunale avgifter, omkostninger til vask av felles trappegang, bygningsforsikring, strøm til fellesareal, betjening av fellesgjeld og avsetting til vedlikeholdsfond.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger på ende i byggets toppetasje, lengst bort fra veie - trolig byggets best beliggende leilighet.

Egen altan med fin utsikt over nærområdet. Solrik felles terrasse med grill og hagemøbler.

Fra eiendommen er det kort avstand til båthavn, idrettsanlegg, skole og barnehage. Det er bare en fin spasertur ned til Florvåg senter og få minutter å kjøre til Kleppestø senter. I nærområdet finner du Bakavågen FUS barnehage, Kleppestø barnehage, Florvåg skole, Kleppestø ungdomsskole og Askøy videregående, samt idrettsanlegg som Myrane idrettsbane og Askøyhallen. Det er ca 20 minutter å kjøre til Bergen sentrum. Det går også rutebåt mellom Kleppestø og Nøstet i Bergen sentrum. Mange god og varierte turmulighet med blant annet Kolbeinsvarden og Storevarden. Det er god offentlig kommunikasjon med hyppige bussavganger til Bergen.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer detaljert beskrivelse av nærområdet og avstand fra denne eiendommen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Gå inn på zmegleren.no eller finn.no/eiendom og søk opp Florvågbakken 23. Da får du tilgang til kart som gir en detaljert adkomst beskrivelse fra ditt utgangspunkt. Kontakt eventuelt megler dersom du har spørsmål til beliggenhet eller adkomst.

Tomt

Asfaltert innkjørsel og parkeringsplasser i front av bygget. Deler av hagen er opparbeidet med terrasse og grøntareal. Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og byggets plassering på tomten.

Byggemåte

Byggemåte:
Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter:
Bygningen står på antatt faste masser. Grunnmuren er oppført i betong og naturstein.

Yttervegger:
Ytterveggene er oppført i murkonstruksjon, pusset og malt utvendig. Innvendig er det påforingsvegg i tre. Det er ikke kjent om konstruksjonen er isolert. Utvendige fasader er pusset og malt. 
Takkonstruksjon/taktekking/etasjeskillere:
Saltak bygget opp med sperrer. Taket er tekket med betongtakstein.

Piper og ildsteder:
Bygningen har murt teglpipe. Eldre vedovn i stuen.

Vinduer og dører:
Vinduer og terrassedør består av to-lags glass i trekarmer. Hvite profilerte dører. Leiligheten har hvit glatt inngangsdør utført med brannklasse.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage datert den 19.08.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser nødvendigvis ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport, tilstandsgrad 2:
Yttervegg: Det er ikke observert alvorlige skjevheter eller avvik innvendig i leiligheten. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Vinduer: Eldre terrassedør og vinduer med alminnelig bruksslitasje (TG2)
Tak: Takkonstruksjon med vanlig standard fra byggeåret. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Balkong: Balkong med alminnelig bruksslitasje. Nyere terrassebord på gulvet. Rekkverket er lavere enn tidligere forskriftskrav (90 cm) og vanlig standard fra byggeåret.
Etasjeskillere: Etasjeskillere er kun inspisert innvendig i leiligheten. Gulvene virker stabile, men mindre skjevheter kan forekomme. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Overfalter på innvendige gulv: Ved befaring ble det ikke avdekket fuktskader eller fuktproblemer. Med bakgrunn i forventet levetid blir bad over 10 år vurdert til TG 2 selv om det ikke er spesielle symptomer. Rommet fungerer likevel godt med dagens tilstand.
Overfalter på innvendige vegger: Det er ikke registrert skader eller fuktproblemer. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.

Borettslag/boliglag

Bakketun borettslag (Orgnr: 983079377) er et frittstående borettslag. Borettslaget er bestående av 6 andeler (leiligheter).

Styreleder i laget er Marius Ludvigsen
Mail: marius.ludvigsen87@gmail.com
Mob. 904 06 802

Regnskapsfører:
Borettslaget bruker MODA Regnskap AS (org. nr. 918 064 761) til deres regnskapsførsel.

Forsikring
Bygningsmassen er forsikret i Tryg forsikring med avtalenummer 7131004.
Kjøper må selv tegne løsøre-/innboforsikring.

Økonomi
Regnskapet for 2019 er gjort opp med et positivt resultat pålydende kr. 30.686,- mot positivt resultat i 2018 pålydende kr 14.368,-. Pr. 31.12.2019 hadde laget disponible midler tilsvarende kr. 225.969 ,-.

Felleskostnad
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3.125,-. Felleskostnaden betales forskuddsvis pr. mnd. Det er i følge formann i borettslaget ikke planlagt endringer i borettslaget som vil påvirke fellesgjelden. Men fellesutgiftene er ikke regulert på flere år. Det vil bli vurdert mindre endringer i de kommende år.

Borettslagets fellesgjeld er totalt kr 898.600,- pr. 31.12.2019. Denne leilighetens andel pr. 31.12.2019 er kr 149.767,- av lagets fellesgjeld. Fellesutgiftene som betales pr. mnd. betjener også avdrag (kr 399,- pr. mnd.) og renter (kr 272,- pr. mnd.).

Borettslagets felleslån:
Avdragsbetingelser: Avdragspliktig
Rentebetingelser: 2.95 % (beregnet)
Låneform: Annuitet
Låntaker: Handelsbanken

Dyrehold
Det må søkes til styret om dyrehold.

Forkjøpsrett
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Godkjenning av ny andelseier
Kjøper skal godkjennes av styret i borettslaget. Dette kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Blir kjøper ikke godkjent som ny eier må kjøper selv besørge videresalg av andelen. Hjemmel overføres til kjøper og oppgjør utbetales til selger.

Diverse dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt lagets vedtekter og regnskap for 2019. Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler dersom de ønsker oversendelse av dokumentene.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 532 402,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 1 916 646,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagsloven § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har valgt å ikke tegne boligselgerforsikring. Eventuelle klager på boligen etter kjøp rettes av den grunn direkte til selger. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Det opplyses om at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. 

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming med bl.a. varmekabler på badet. I stuen er det installert varmepumpe som gir god oppvarming til leiligheten. Det er eldre peisovn i stuen. Denne har ikke vært brukt av eier og må fornyes før bruk etter forskrifter for ildsted i privatbolig.

Parkering

Det er asfaltert biloppstillingsplass for beboerne på borettslagets felles tomt.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Kommuneplaner |
Arealplan-id: 9001
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2012 - 2023
Ikrafttredelsesdato: 13.12.2012
Berøringsgrad: 100%

Kommuneplaner under arbeid |
Arealplan-id: 9002
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel

Reguleringsplaner |
Arealplan-id: 15
Plannavn: Plan 15-00 - Kleppestø / Florvåg
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 10.12.1959
Delareal: 626 m²
Formål: Boliger

Reguleringsplaner under arbeid i nærhet |
Arealplan-id: 348
Plannavn: Florvåg skole
Plantype: Detaljregulering
Status: Planforslag

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Askøy kommune.


 

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Askøy kommune har utstedt ferdigattest den 18.10.2010

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 100 000
Omkostninger 5 432
Fellesgjeld 149 767
TOTALT 2 255 200

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF