Sandviksveien 44D

Solgt

2 550 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 624 690

P-rom

40 KVM

Antall rom

1 Soverom

Sandviksveien 44D (Solgt)

Moderne 2-roms eierleilighet | Felles takterrasse med sol og panorama | lave felleskostnader | Nært sentrum og NHH!

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Sandviksveien 44D 2 550 000 74 692 903
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 5
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
40 / 40 / 47 KVM Fellestomt, 415 KVM 60200151

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 5. etasje:
Entré/stue/kjøkken, bad og soverom.

Takterrasse:
Stor felles takterrasse på hele 90 m², med 360 graders utsikt og svært gode solforhold.

Felles vaskerom:
Det er felles vaskerom på samme etasjeplan.

Lagringsplass:
Leiligheten vil få tildelt en bod i bygget av selger.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

5. etasje | 40 m²:
Entré/stue/kjøkken(26,7m²), bad(3,6m²) og soverom(8m²).

Samlet primærareal (P-rom) = 40 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 40 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 47 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Tiltalende og moderne 2-roms selveierleilighet
- Arealeffektiv planløsning
- Stor felles takterrasse på hele 90 kvm.
- 360 graders utsikt og svært gode solforhold på takterrassen
- Heis i bygget
- Gjennomgående fine kvaliteter
- Innbydende laminatgulv fra 2020
- Fint kjøkken med tilhørende hvitevarer
- Helfliset bad med varmekabler og rør-i-rør system
- Sprinkleranlegg fra 2016 og nye vinduer i 2012
- Kort avstand til skoler som NHH og NLA Høgskolen
- Fin beliggenhet i Sandviken med gåavstand til sentrum

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren presenterer denne flotte selveierleiligheten med ypperlig beliggenhet ved Sandvikstorget i Sandviken. Det er innlagt heis i bygget. Sameierne har også en stor og flott takterrasse med vidstrakt sjøutsikt og svært gode solforhold.

Moderne | Boligen har en arealeffektiv planløsning og har vært gjenstand for utførlige oppgraderinger i senere tid. Leiligheten fremstår som stilren med tidsriktige kvaliteter og innredningen er fargesatt i duse nyanser.

Nærhet | Tiltalende leilighet med ypperlig beliggenhet i nærheten av NHH og NLA Høgskolen, det er også kort avstand til dagligvare, SATS treningssenter, kollektivtransport med hyppige avgangstider til sentrum og Bergen nord samt flott turterreng i Stoltzen og videre til byfjellene. Det er også en hyggelig rusletur via Koengen til Bryggen og byens sentralnerve.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget tiltalende 2-roms selveierleilighet med arealeffektiv romløsning, moderne kvaliteter og meget fin beliggenhet i Sandviken. Leiligheten bør sees og oppleves. Velkommen på visning!

MEGLER:
Erik Alræk
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

MEGLER:
Ole Kristian Pahr Alvheim
Mobil: 47 67 08 70
E-post: oka@zmegleren.no

MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 970 51 555
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og god beliggenhet like ved Sandvikstorget. Ved Sandvikstorget er det dagligvarebutikk og "Bysykler" som kan leies. Gåavstand til sentrum og byens sentralnerve via Koengen. Et lite stykke unna ligger Støletorget, med blant annet Meny dagligvare, 7/Eleven storkiosk, café og apotek. Rimelig nærhet til både NHH og NLA Høgskolen. For den turglade har man ypperlige og varierte turløyper med Hellen, Munkebotn og Stoltzen som naturlige utgangspunkt. Det er gode kollektivtilbud i umiddelbar nærhet, med kort kjøretid til sentrum og Åsane. Foruten den sentrumsnære beliggenheten finner man også Gamle Bergen en hyggelig rusletur unna. Et sjarmerende sted med god atmosfære og masse historie. For ytterligere informasjon henvises til vedlagte nabolagsprofil.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 42/1113

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Felleseiende tomt på 415,1 m². Bygningsmassen opptar mesteparten av tomtens areal.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med sveiset papp/folietekking eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget og kontrollert.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 17.08.20.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Selger opplyser at det observert sølv-/skjeggkre i andre deler av bygget, men ikke i den aktuelle leiligheten som selges. Insektene lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet. Skjeggkre kan også klare seg i tørrere miljøer. Sølv-/skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. De gjør liten skade, men kan virke sjenerende. Utsetting av limfleller kan være et tiltakt som kan begrense omfanget.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der ingen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2) eller 3 (TG3). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet består av 1 næringssekjson og 22 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen i sameiet er:
Gelco & Grevstad Hybeleiendom AS v/Terje Lie Olsen.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i IF forsikring (polisenummer: SP121854471 ). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad:
Felleskostnad utgjør kr. 903,- per måned og inkluderer: Andel felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, renhold og normal drift av sameiet.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 23 utgjør: 42/1113

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet

Felles vaskerom:
Det er felles vaskerom på samme etasjeplan, som disponeres av beboerne. Bruk er inkludert i felleskostnaden.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Husdyrhold er ikke tillatt.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

Sameiet er under etablering:
Sameiet har begrenset organsiering per dags dato. Når leilighetene som tilhører Gelco & Grevstad Hybeleiendom AS i Sandviksveien 44D er solgt, må sameiet formelt stiftes. Det må kalles inn til sameiemøte der styret må velges og vedtekter m.m. må utarbeides. I tillegg må det "nye" sameiet tegne ny felles bygningsforsikring. Dette må beboerne/nyvalgt styre i sameiet besørge.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets husordensregler og svarbrev fra forretningsfører. For øvrig har sameiet begrenset organisering.

Formuesverdi

Ansvarlig megler har tilskrevet skatteetaten for opplysninger om boligens formuesverdi. Ettersom eier er et selskap har vi ikke fått oppgitt formuesverdien. Normalt utgjør formuesverdien ca. 30% av boligens markedsverdi.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes. I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:

"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Annet:
Leiligheten er vasket i forbindelse med visning og blir ikke ytterligere utvasket før overlevering.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Oppvarming

- Gulvvarme på bad
- Balansert ventilasjonsanlegg

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering langs offentlig vei (soneparkering).

Tinglyste erklæringer

1963/5415-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 05.07.1963 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. åpning i brannvegg.
Overført fra: 4601-168/49
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/9250-6/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 02.12.1964 
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Bruksrett til felles gårdsplass for tilstøtende parseller
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-168/49
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/1418-1/106 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 01.03.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oppsetting av brannvegg.
Overført fra: 4601-168/49
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Annet byggeområde (99,9 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)
0 - Boligområder (0,1 %)
0 - Erverv (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Krav om reguleringsplan (2,8 %)
NaN - Annen restriksjon (0,7 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Sentrumskjerne S12 (86,4 %)
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY (13,6 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Grendene (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (0,1 %)
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (47,4 %)
Rød støysone:
65270000 - Vei støy - Rød sone (23,2 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 61690000
Plannavn: Bergenhus. Gnr 168, Områdereguleringsplan For Kristianholm, Sandvikstorget Og Rosegrenden
Saksnr: 201017014
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65790000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Hovedsykkelrute Bradbenken-munkebotstunnelen
Saksnr: 201807494
Dekningsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65810000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogateneidsvågtunnelen - 201807497
18740000 - Bergenhus. Kdp Bergen Havn - 200512751
16580000 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 321 Mfl., Slaktehustomten Bolig Og Næringsområde - 200006794
9900000 - Bergenhus. Fjæregrenden, Byplanvedtekter
8150000 - Bergenhus. Gnr 168 Bnr 325, Sandviksboder 5 - 24 - 199702958

Det gjøres særskilt oppmerksom på at det skal bygges boligblokker på tomten til Neumann på andre siden av Sjøgaten.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 168/54
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 17.01.2017

Eiendom: 168/54
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 18.03.2019

Eiendom: 168/1884
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 21.11.2013

Eiendom: 168/1905
Bygningstype: Påbygg Kontor- og adm.bygning rådhus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 17.11.2018

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Energimerking

Selger er pliktig å energimerke boligen. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Bruksendring bolig
Dato: 15.08.2018

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Installering heis/løfteinnretning
Dato: 24.05.2011

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg 5-etasjes betongbygning og installasjon av 1 stk. varmeanlegg
Dato: 31.03.1967 og 23.12.1966

Ingen øvrige attester foreligger ifølge kommunen. I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Ferdigattestene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 2 550 000
Omkostninger 74 692
TOTALT 2 624 690

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF