Furubotn 29

Solgt

8 890 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

9 152 440

P-rom

212 KVM

Antall rom

4 Soverom

Furubotn 29 (Solgt)

Velholdt del av tomannsbolig | Strandlinje, badehus & kai | Barnevennlig | Utleiemuligh.| Terrasser, sol & panorama.

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Furubotn 29 8 890 000 262 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
212 / 232 / 262 KVM Eiet tomt, 453 KVM 60200195

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Underetasje
Biinngang (10,6 m²), hall/kontor uten vindu (14,7 m²), trapperom (1,8 m²), mellomgang (4,2 m²), bad (2,2 m²), vaskerom (7,7 m²), soverom m/omkledningsdel (15,1 m²), kjellerstue (12,9 m²), kjøkken (7,4 m²) og bod (5,5 m²)  

Hovedetasje | 1.etasje
Entré/gang m/omkledningsdel (6m²), stue/kjøkken/trapperom (62,6 m²), toalettrom (1 m²).

Innhold | Loftetasje:
Gang/trapperom (8 m²), bad (6,6 m²), tre soverom (7,3 m², 13,1 m² og 15,5 m²) og et ikke målbart kott.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

Underetasje | 86 kvm.:
Biinngang, hall/kontor uten vindu, trapperom, mellomgang, bad, vaskerom, soverom m/omkledningsdel, kjellerstue og kjøkken

Hovedetasje | 72 kvm. :
Entré/gang m/omkledningsdel, stue/kjøkken/trapperom og toalettrom

Loftetasje | 54 kvm.:
Gang/trapperom. bad, tre soverom og et ikke målbart kott.

Samlet primærareal (P-rom) = 212 kvm.
Samlet bruksareal bolig og badehus (BRA) = 232 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 262 kvm.

Standard

- Eiet sjøtomt nærmest i enden av blindvei
- Store terrasser og panorama sjøutsikt
- Privilegert med badehus, betongbrygge og fortøyningsmuligheter for båt
- Sol på tomten fra ca. 05.00 til ca. 23.00 midtsommers
- Fine oppgraderte rom i huset
- Tilbygg fra 2009-2012
- Innholdsrikt og et bruksareal i boligen på 218
- Parkeringsplass til to-tre biler
- Barnevennlig nabolag med kort vei til barnehage og skoler
- Friområde og badeplass like ved
- Orkesterplass til de vakreste solnedganger
- Underetasjen er tidligere leid ut for kr. 12.000,- pr. mnd.

Presentasjon | Det er med glede Z Megleren v/ Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne særdeles attraktive sjøeiendommen på Eidsvågneset. Dette er en sjelden mulighet som kan være lenge til kommer igjen.

Innhold | Boligens innhold tilsvarer til forventingene man får ved første øyekast. 4 soverom, 2/3 stuer, 2 bad, store sosiale soner, ildsted, store panoramavinduer og en arkitektur som lar lyset flomme og som gir et trivelig innemiljø. I tillegg gir boligens utforming luft- og romfølelse samtidig som en har god kontakt med de velstelte utearealene og den blåblanke fjorden.

Tilbygg fra 2009-2012 | Etter overtagelsen ble det gjort flere oppgraderinger i 2000/2001, men hoveddel av ombygging/tilbygg på bolig ble utført i tidsperioden 2009-2012. Hovedentreprenør/utførende firma under ombyggingsperiode var byggfirma Rønnestad & Bjørsvik AS. Ettersom det er utført omfattende renovering av boligen så er det ingen store utskiftninger som må påregnes utvendig med det første. Det henvises til rapportens enkelte punkter med beskrivelse og evt. anbefalte tiltak. Badehus (Nøstbu) ble oppført i 2006 og er malt utvendig i 2020.

Oppgraderinger innvendig | Overflatene i boligen ble oppusset i 2009-2012 i forbindelse med ombygging/tilbygg. Nytt ildsted i stuen i 2009. Deler av parkett i stue/kjøkken ble lagt noen år tidligere. Eksisterende panel i hall/kontor ble malt i forbindelse med oppussing. Stue/kjøkken, trapperom og alle soverom i loftetasje er nymalt i 2020. Vaskerommet ble innredet i 2011/2012. Arbeidet ble utført av firma. Ny kjøkkeninnredning og to renoverte bad i ca. år 2000. Nytt el.anlegg i boligen i 2000/2001 og i forbindelse med ombygging i 2009-2012.
Arbeidet ble utført av El.firma Knut Knutsen AS. Huset fremstår som velholdt og pent både utvendig og innvendig.

Oppgraderinger utvendig | Ny taktekking i forbindelse med ombygging i 2009-2012. Ny ytterkledning i 2009-2012 i forbindelse med ombygging. Fasadene er malt i sommeren 2020. De fleste innerdører, to takvinduer, alle vinduer, ytterdører, altandører og terrassedører skiftet i 2009 - 2012 i forbindelse med ombygging. Nord/vestvendt terrasse på 38 m² med utgang fra stue/kjøkken fra 2009/2010. Vestvendt altan på 4,5 m² med utgang fra to soverom fra 2011/2012. Nordvendt terrasse på 15,5 m² med utgang fra kjellerstue fra ca 2014 - 2016 (denne terrassen er overbygd). Utvendig trapp med ståltrinn ble oppført av kommunen i ca 2006. Betongtrapp på nedside av hage ble oppført i 2009/2010.

Tomt med egen strandlinje | I dette området er det mest vanlig med festet tomt. Furubotn 29 kan ikke bare skilte med eiet tomt, men eiet sjøtomt. Sjøeiendommer er veldig vanskelig å få tak i og spesielt med tanke på at eiendommen kun ligger ca. 10 min fra sentrum. Tomten ligger i enden av blindvei og like ved friområde er strøket stille og trygt, og aktive barnefamilier vet å sette pris på den korte avstanden til barnehager, skoler, butikk og badestrand. Allikevel er det den unike utsikten, strandlinje, privat brygge og badehus som er "kronen på verket"

Badehus, brygge og sjøen | Utenfor huset er det lettstelte uteplasser som leder til trappene ned til sjøen. Synet av sjøen kan friste hvem som helst til et friskt bad, og med enkel adkomst fra egen brygge kan impulsen lett bli til forfriskende virkelighet. Når en åpner dørene på badehuset er det perfekte rammer for lange sommerkvelder med lyden av bølger og den velkjente solnedgangen på Eidsvågneset i fokus. Kaianlegget er i solide betongkonstruksjoner. Det er lagt ut ilestein med boie hvor båten kan ligge på svai.

Sjøens gleder | Båttur, treningstur med kajakken, vannski/wakeboard eller snorkling langs svabergene er noen av aktivitetene som kan finne sted like utenfor eiendommen. I tillegg kan fersk fisk, krabbe og hummer (i hummersesongen) bli tilgjengelig fra egen eiendom (!)

Solnedgangen på Eidsvågneset | Fra hus og brygge kan den berømte solnedgangen på Eidsvågneset nytes til det fulle. Det er noen magiske timer på sommeren når solen er på vei ned bak Askøy.

Utleie i del av egen bolig | Underetasjen har blant annet egen inngang, soverom, kjøkken, bad og kjellerstue hvilket gjør gir mulighet til å leie ut denne delen av boligen ved å gjøre noen enkle grep. Deler av underetasjen har tidligere vært utleid for kr. 12.000,- pr. mnd.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema hvor nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer.

Visning | Husk å melde deg på visning!

Nærområdet

Beliggenhet med stor B!

Utsikten i huset kan sammenlignes med å være ombord på et skip. Her kan man daglig nyte synet av kajakker, seilbåter og det yrende båtlivet ellers. Eier vil være privilegert med strandlinje og kunne ha muligheten til å fiske fra egen brygge - som kun er en fjern drøm for de fleste. Boligen ligger i enden av blindvei, nesten helt ytterst på neset. En hyggelig og rolig gate med flotte naboer, pene hus og velstelt hager. Like ved huset er det offentlig badeplass, en bortgjemt perle, kun kjent for de lokale i området. Her er det svaberg og stupebrett og fiskemuligheter fra land. De mer kjente badeplassene i området er populære Tømmervågen og Vollane som er herlige friluftsområder. Turmulighetene med utgangspunkt fra Eidsvågneset er mange og varierte. Her har man Sandviksfjellet, Munkebotn og videre mot baksiden av "Stolzen". Det er mange flotte turmuligheter som passer godt for barnefamiliene og her er Langevatnet med Teltplassen og Indianerplassen populære turmål. Ellers kort avstand til barnehager som Kidsa Eidsvåg og Eidsvågneset barnehage og skolen. I tillegg er det et variert idrettsmiljø som fotball, alpin, seiling etc. For øvrig kort vei til både sentrum og Åsane.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

Fra sentrum kjører man mot Eidsvåg langs Eidsvågveien. Ta av ned til høyre på neset, Furubotn. Huset ligger nesten ytterst på høyre hånd. 
På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Særdeles attraktiv eiet tomt med privat strandlinje.

Tomten er dels opparbeidet, dels naturtomt. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med plen, hellelagt oppholdsplass, flislagt oppholdsplass (19,5 m²), terrassedekke, murer/bed og div. prydbusker/beplantning. Eiendommen grenser til sjø og har egen sjølinje med kaianlegg i front av nøstbu. Biloppstillingsplass med plass til to-tre biler.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Grunnmur i plasstøpt betong på tilbygd. Grunnmur i betong på opprinnelig del (sparesteinsmur).

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg. Deler av tilbygd del er bygd ut forbi grunnmur, slik at den delen av grunnmur får minimal fuktpåvirkning. Det er sannsynligvis benyttet knotteplast som fuktsikring inntil grunnmuren på tilbygd/ombygd del.

Yttervegger:
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av stående trekledning. Det er katteluke i yttervegg v/ entre/gang. Ny ytterkledning i 2009-2012 i forbindelse med ombygging. Fasadene er malt i sommeren 2020.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Tre velux takvinduer.
Altandører 2-etg: Dørblad i isolerglass, hvite trekarmer.
Terrassedør stue: Dørblad i islerglass, hvite trekarmer.
Terrassedør kjellerstue: Dørblad i isolerglass, hvite pvc karmer.
Ytterdør u-etg: Hvit dørblad med ett felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvit dørblad med tre felt av isolerglass. Døren har Habo kodelås.
Innerdører: Formpressete slette dørblad, malte profilerte tredører.
Dørblad med glassfelt mellom hall/kontor - mellomgang.
Ett takvindu ble skiftet i 1997 i regi av tidligere eier. Fem innerdører + kottdør er av
eldre årgang. Ellers er øvrige innerdører, to takvinduer, alle vinduer, ytterdører,
altandører og terrassedører skiftet i 2009 - 2012 i forbindelse med ombygging

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Koffertloft med tilgang fra loftsluke på soverom. Gode oppbevaringsmuligheter

Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Ny taktekking i forbindelse med ombygging i 2009 - 2012

Etasjeskillere:
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik.

Naustbu
Bygging av naustbu på denne eiendommen, er et resultat av avtale mellom grunneier av Gnr.216 Bnr.539 og Bergen Kommune VA-etaten, i forbindelse med oppføring av kommunal pumpestasjon på eiendommen.
Oppføring av naustbu, kai, brygge og trapp er godkjent av Bergen kommune. Ferdigattest foreligger.

Nøstbu er innredet med keramiske fliser på gulv og panel på vegger/himling. Det er varmekabler i gulvet. I nøstbu er det minikjøkken med kjøleskap, vask, platetopp og overskap. Det er ikke tilkoblet vann eller avløp i nøstbu, men det er ifølge selger tilrettelagt for påkobling. Det er spotlights i himling i bakre del og utvendig v/gesims. Takhøyden på høyeste punkt er 3,75 m. Det er overbygd del med oppbevaringsmuligheter på bakside av nøstbu. Nøstbu ble malt utvendig i sommeren 2020.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Trond Bertelsen den 23.09-2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Generell informasjon
Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 2D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Pga. selgernes alder har selger ingen forutsetning for å vite eiendomshistorikk i detalj. Opplysningene om eiendommen er gitt etter beste evne. Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2: Bad i 2.etasje, bad i underetasje, toalettrom, kjøkken i underetasje og innvendige trapper

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 396 787,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 028 434,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Det er mulig å leie ut deler av boligen (underetasjen) og med dagens regelverk innkassere skattefrie leieinntekter.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har valgt å tegne boligselgerforsikring. Det betyr at kjøper ved eventuelle klager retter dette mot selger via forsikringsselskap. Kjøper plikter å lese alle relevante opplysninger samt vedlegg i salgsoppgaven og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer
Selger opplyser at alle hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Vaskemaskin og tørketrommel følger også med.

Avtale mellom grunneier og Bergen kommune VA etaten.
Kommunen har rett til å benytte seg av adkomst til pumpestasjon over eiendommen for service, drift og vedlikehold etc.

Vann i nøstbu
Det er kjøkken i nøstbu. Vann er enda ikke tilkoblet. I søknaden av 10/10-2001 er det krysset av for offentlig vann i nøstbu. Det er også klargjort for avløpsrør til pumpestasjon.
 
Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg eller brann/feievesen. Nedgravd oljetank på eiendommen er fjernet.

Det er fiber i huset.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

El. oppvarming:
Varmekabler i biinngang, vaskerom, soverom, bod, kjellerstue, bad og kjøkken i u-etg.
Varmekabler i entre/gang i hovedetasje og på bad i 2.etasje
To vegghengte panelovner.

Parkering

Det er plass til 2-3 biler på egen tomt.

Tinglyste erklæringer

1957/504251-3/106 22.10.1957 
Erklæring/avtale  
Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
Forbud mot næringsvirksomhet

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan (50790000).
Formål: Bolig.
Planid: 50790000.
Planens navn: ÅSANE/BERGENHUS. GNR 216, EIDSVÅG.
Type plan: Eldre reguleringsplan.
Planstatus: Gjeldende plan.
Vedtak i kraft: 27.10.1961.
For øvrige opplysninger vedrørende reguleringsmessige
forhold

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp via private stikkledninger. Kommunalt pumpehus v/nøstbu.
Adkomst eiendom direkte fra kommunal vei.

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av vann- og avløpsnett.

Energimerking

Eiendommen har fått Energikarakter Oransje og oppvarmingskarakter G.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 11.01-2002
Gjelder Nybygg naust

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 30.05-2003
Gjelder anlegging rør/ledninger

Det foreligger rammetillatelse den 12.12-2007
Gjelder tilbygg til bolig, samt riving av mindre bygg i front av boligen.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 8 890 000
Omkostninger 262 442
TOTALT 9 152 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

DJ_storfil

Dag Jonny Johannessen

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erik_storfil

Erik Alræk

Partner/Eiendomsmegler MNEF
OleK_storfil

Ole Kristian P. Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Hilde_storfil

Hilde Træen Kallmyr

Partner/Administrasjonsleder
Thea_storfil

Thea Vinnes Skauge

Partner/Eiendomsmegler MNEF
Erlend_storfil

Erlend Hauglid

Partner/Eiendomsmegler