Øvre Fjellsmauet 6

Solgt

6 900 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 064 940

P-rom

158 KVM

Antall rom

2 Soverom

Øvre Fjellsmauet 6 (Solgt)

Enebolig over 3 plan | Moderniseringsbehov | Nydelig utsikt | Koselig utesone | Gode solforhold | Familievennlig

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Fjellsmauet 6 6 900 000 164 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
158 / 165 / 203 KVM Eiet tomt, 101 KVM 60210173

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1.etasje:
Gang (6,6 m²), bad (2,4 m²), soverom (10,7 m²), soverom (8,3 m²), stue (18 m²) og kjøkken (8,5 m²).

Innhold | 2.etasje:
Gang/trapperom (6,4 m²), gang (2,7 m²), bad (2,3 m²), vaskerom (6,5 m²), stue (20,6 m²) og spisestue/kjøkken (34 m²).

Innhold | 3. etasje:
Trappegang (2,2 m²), entré (1,3 m²), garderobe (1,4 m²), stue (9,7 m²), stue (11,8 m²) og kontor (3 m²).

Uteplass:
Fra stuen er det adkomst til en koselig skiferbelagt uteplass hvor en kan nyte både sol og en nydelig utsikt.

Samlet primærareal (P-rom) = 158 m².
Samlet bruksareal (BRA) = 165 m².
Samlet bruttoareal (BTA) =203 m².

Standard

Kort oppsummert:
 • Enebolig over tre plan
 • Moderniseringsbehov
 • Nydelig utsikt over Bergen by
 • Sentrumsnær beliggenhet
 • Familievennlig
 • Innholdsrik planløsning
 • Koselig utesone med gode solforhold
 • Hele 4 stuer
 • 2 kjøkken 
 • Kun 5 minutters gange til Bryggen
 • Flere barnehager og skoler innenfor gangavstand
 • Gode turmuligheter

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler/Partner MNEF Thea Vinnes Skauge kan få presentere denne innholdsrike og sentrumsnære eneboligen i Øvre Fjellsmauet 6.

Moderniseringsbehov | Her har du en mulighet til å skape din egen drømmebolig. Med tre etasjer og store rom, har du og hele familien mulighet til å skape akkurat den boligen dere drømmer om, med god plass til alle.

Innholdsrikt | Boligen har et bruksareal på 165 kvm. (BRA). Med flere stuer, to kjøkken, soverom med god størrelse og 2 bad m.m., har dere alt en trenger og mye til.

Utesone | Boligen har en koselig utesone hvor en kan nyte solen. Boligen ligger i en rolig gate, og en får dermed fred og ro.

Nærhet | Fra området er det gangavstand til Bergen sentrum, som har alt en trenger av fasiliteter og servicetilbud. Fra utgangsdøren er det kun 5 minutters gange til Bryggen. Det er også kort vei til flere barnehager og skoler.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema

Velkommen | Totalt sett en innholdsrik enebolig med stort oppussingspotensiale og svært attraktiv beliggenhet med gangavstand til Bergen sentrum. Ikke glem å melde deg på visning! 

ANSVARLIG MEGLER:
Eiendomsmegler/Partner MNEF
Thea Vinnes Skauge
Mobil: 48 19 85 10
E-post: ts@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i Bergen med gangavstand til sentrum. I området er det tilsvarende bebyggelse med eldre Bergenske trehus. Fra ytterdøren er det bare 5 minutters gange til Bryggen og Bergen sentrum med alt det har å by på. I nærområdet har man kort vei til tur områder som Fjellveien, Stoltzekleiven, Sandviksfjellet og Fløyen. I området finnes det også flere parker. Det er flere treningssenter i nærheten, som Nr 1 Fitness ved Birkebeinersenteret, SATS Sandviken på Måseskjæret.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 101,6 m². Eiendommen er opparbeidet med blant annet trapper, belegningsstein og uteplass belagt med skiferheller.
Hageparsell er festet tomt med Bergen kommune som bortfester, Gnr. 166 og Bnr.360. Selger opplyser om at de betaler kr. 757,86 kr i året for 30 kvm. Ved ny hjemmelshaver må det søkes overtagelse av den festede tomten på: postmottak.ebe@bergen.kommune.no. Det gjøres oppmerksom om at leieprisen kan øke ved søknad.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong.

Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong på store deler i kjelleren

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.

Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkenivå.

Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 23.06.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Fundament: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på bygningsdelen.
- Grunnmur: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.
- Krypekjeller:  Krypekjellere/kjellere er generelt en risikoutsatt bygningsdel med tanke på fuktproblematikk. Krypekjelleren er åpen mot grunn/fjell enkelte steder. Dette vil resultere i avdamping fra fjellet.
- Drenering: I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. Av- ledning av vann fra bygningen.
- Yttervegger: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på ytterveggkonstruksjonene.
- Utvendige flater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt grad av slitasje på kledningsbordene. Kledning på uthus/bodhus, samt på loftetasjen vil alene få tilstandsgrad 3.
- Vinduer: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av slitasje på vinduene.
- Ytterdører og porter:  Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av slitasje.
- Takkonstruksjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på konstruksjonen, samt for grad av slitasje.
- Taktekking: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på den eldste taktekkingen. Det bør påregnes at taktekkingen som
ikke er skiftet må skiftes.
- Renner, nedløp og beslag: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på renner, nedløp og beslag. Ved utskiftning av taktekkingen må renner, nedløp og beslag også skiftes.
- Innvendig loft: Det ble observert en del fuktskjolder, luftfuktigheten er for høy på loftet. Dette gir fare for forekomst av blant annet tremit (stripet borebille).
- Frittbærende dekker: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av skjevheter.
- Våtrom - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av slitasje. Modernisering av våtrommene må påregnes.
- Våtrom - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.
- Våtrom - Sanitær og ventilasjon: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder samt for grad av slitasje på de ulike installasjonene.
- Andre Rom: Modernisering av enkelte overflater må påregnes.
- VVS: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og avløpsrør.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 827 478,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 578 921,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.
Platetopp og oppvaskmaskin er defekt.

Annet:
- Uteplassen i sør-enden av huset er festet tomt fra Bergen Kommune.
- Pipen er rehabilitert av Smart Varme AS i perioden mellom 2011 og 2014.
- Ny taktekking på deler av huset i ca. 2009.
- Huset har kjeller og 2 loft

Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring(eldre kamin). Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Soneparkering.

Mulighet til å leie innendørs parkeringsplass i Skansedammen parkeringshus. Kr 1093,- pr. måned.

Tinglyste erklæringer

1882/990056-1/106  Best. om adkomstrett  
03.10.1882 
Rettighetshaver Fjellsmug nr. 4

1903/910381-1/106  Erklæring/avtale  
18.09.1903 
Best. om vinduer, lysrett m.v. for Fjellsmug nr. 4 og 6.
Jfr. 23/10-1903
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1906/914086-1/106  Bestemmelse om bebyggelse  
05.06.1906 
Med flere bestemmelser
https://media.digitalarkivet.no/view/12657/224

Megler har ikke lyktes å finne fullstendige dokumenter vedr. heftelser 1882-1903 i pantebøkene hos statsarkivet. Utdrag av gammel grunnbok på eiendommen legges ved i prospektet.
Dokumentene er vanskelig å tyde.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 17490000
Plannavn: Bergenhus. Sentrum Øst, Fjellsiden, Parkeringsanlegg
Saksnr: 200109753
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-sandbrogaten
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Øvregaten/Steinkjelleren (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
65270000 - Middelalder bykjernen (49,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Annen restriksjon (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen - 201302469
15780000 - Bergenhus. Kpd Sentrum - 199703814
15590000 - Bergenhus. Kdp Fjellsiden Sør - 199703283
6900000 - Bergenhus. Reguleringsplan For Vågsbunnen - 201302469
5330000 - Bergenhus. Øvre Blekeveien 1, Tidligere Skansen Brannstasjons Omgivelser

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 166/38
Bygningstype: Tilbygg Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 30.05.2017

Eiendom: 166/312
Bygningstype: Påbygg Butikk/forretningsbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 22.11.2019

Eiendom: 166/384
Bygningstype: Tilbygg Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 16.08.2012

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i deres byggesaksarkiv.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 6 900 000
Omkostninger 164 942
TOTALT 7 064 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF