Bjørgebrekken 13

Solgt

4 750 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

4 874 940

P-rom

154 KVM

Antall rom

3 Soverom

Bjørgebrekken 13 (Solgt)

BUD MOTTATT - Solrik tomt ved ende av blindvei - Garasje - Lettstelt hage - Stor terrasse og to altaner - Stue på 63 m²

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bjørgebrekken 13 4 750 000 124 942 375
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
154 / 164 / 172 KVM Eiet tomt, 441 KVM 60200140

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Vindfang ( 3,3 m²), bad/wc (2,7 m²), stue med trapp (63,5 m²), kjøkken (11,6 m²), vaskerom (7,5 m²) og to boder (hhv. 2,5 m² og 4,5 m²)

Innhold | 2. etasje:
Loftstue (14,5 m².), tre soverom (hhv. 18,6 m², 8,5 m² og 8,5 m²), bad/wc (9.2 m²) og to kott (totalt 3 m²). To altaner (hhv. 10 m² og 14 m²).

På grunn av skråtak er gulvarealet på loftet større enn målbart areal. Inklusiv to kott er det ca. 20 m² gulvareal som ikke er målbart.

Uthus |
Åpent rom på 6 m² bruksareal. Dette arealet er ikke medregnet i det oppsummerte arealet.

Parkering |
Det medfølger fast plass i felles garasjerekke beliggende like ved boligen. Garasjen har bruksareal på 17 m². Dette arealet er ikke med i det oppsummerte arealet.

Primærareal:
Ihht. vedlagt tilstandsrapport så inngår følgende rom i denne boligen under betegnelsen primærareal:

1. etasje | 91 m²
Entré, wc/dusj, vaskerom, stue og kjøkken.

2. etasje | 63 m²
Gang/loftstue, bad, og 3 soverom

Boligens arealfordeling |
Samlet primærareal (P-rom) = 154 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 164 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 172 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Fint utsikt over nærområdet
- Meget solrikt
- To altaner og store terrasseareal
- Lettstelt hage
- Garasje
- Godt med bodplass
- To bad og separat vaskerom
- To stuer, hovedstue på 63,5 m²
- Tre store soverom, alle med utg. til altan
- Takhøyde i loftsetasjen er opp til 3.7 meter
- Tilrettelagt for fiber fra Alt i box
- Beliggende i enden av blindvei

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne eneboligen sentralt beliggende på Bjørge.

Innholdsrikt |
Huset går over to plan med store lyse rom. Det er god arealutnyttelse og praktiske løsninger. Det er rikelig med lagringsplass, areal til gode garderobeløsninger og store terrasseareal.

Boligen |
Huset inneholder vindfang med fliselagt gulv og varmekabler. Det er to bad, ett i hver etasje, samt separat vaskerom på 7,5 m². Begge baderommene har fliselagt gulv og varmekabler. Loftsstuen har takhøyde opp til 3.7 meter og hovedstuen i 1. etasje har et areal på 63 m². Hovedstuen har karnapp, peis og store vindusflater. Her er det rikelig med plass til spisebord og flere sittegrupper. Med dagens løsning har huset tre soverom på hhv. 18,6 m², 8,5 m² og 8,5 m². Alle soverommene har utgang til altan.

Med utgangspunkt i husets størrelse, arealbruk og ikke minst eiendommen plassering så har Bjørgebrekken 13 potensial til å framstå som en svært attraktiv bolig. Det meste av overflater og innredninger er fra byggeår.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap er plassert i bod (1. etg.) og varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Heine Skage.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555 samt
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Denne eiendommen har en meget fin beliggenhet mot enden av blindvei. Det er åpent areal på siden og ved fronten av huset. Noe som bl.a. gir eiendommen og rommene gode lysforhold og begrenser innsyn. Det er enkel tilkomst til boligen og garasje like ved inngangspartiet.

Bjørgebrekken er et attraktivt boligområde med nærhet til både sjø og fine turområder. Her er det meste tilrettelagt for den beste rekreasjon sommer som vinter. Du får bl.a. nærhet til turterreng ved Kanadasskogen, Knappenfjellet og Løvstakken. Det er også kort avstand til Kjerreidvika med gode bademuligheter. Idrettsanlegg finner du innen kort avstand og det er kort og trygg skolevei.

Det vises ellers til vedlagt nabolagsprofil som gir en mer detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand fra boligen til bl.a. skoler, barnehager og aktuelles servicetilbud.

Adkomst

Gå inn på zmegleren.no eller finn.no/eiendom og søk opp Bjørgebrekken 13. Da får du tilgang til kart som gir en detaljert adkomst beskrivelse fra ditt utgangspunkt.

Tomt

Pent opparbeidet og lettstelt tomt. Arealet rundt huset er planert og opparbeidet med terrasse hvor dekket er bestående av beleggningsstein. Bed hvor det er fin beplantning med bl.a. epletre og rosebusker. Nedre del av tomten er i skrånet terreng hvor det er grønn og frodig beplantning.

Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og husets plassering på tomten.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter |
Bygningen står på antatt komprimert sprengsteinsfylling. Støpt plate og grunnmur i betong.

Drenering |
Det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser

Veggkonstruksjon og utvendige fasader |
Ytterveggene er i oppført i 98 mm isolert bindingsverk. Utvendig er det vindtette plater, utlekting og bordkledning.

Vinduer og dører |
Skyvedør i aluminium i stuen. For øvrig består terrassedører og vinduer av i trekarmer. Det er dels 3-lags glass og dels 2-lags glass. Ytterdører i tre. Innvendig er det dels profilerte furudører og dels glatte finérdører.

Takkonstruksjon og taktekking |
Saltak med halvvalm bygget opp med sperrer. Skråtakene er isolert. Innvendig er det dampsperre og malte gipsplater.Taket er tekket med betongtakstein fra byggeåret. Undertak av sutaksplater. Det er 11 millimeter
feder og 30 millimeter taklekter. Takrenner utført i plast.

Piper og ildsteder |
Huset har murt elementpipe. Murt peis med innsats i stuen. Boligen har oljefyr i stuen med dagtank i bod. Oljefyr kan alternativt brukes som vedovn.

Etasjeskillere |
Bygningen har etasjeskiller utført i tre.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage, datert den 05.08.2020.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport, tilstandsgrad 2:
Drenering, veggkonstruksjon - utvendige overflater, vinduer og dører - vinduer, ytterdører og porter og innvendige dører, taktekking og membraner, overlys og takluker, balkong, terrasser ol., bad - overflater på innvendige gulv, bad- overflater på innvendige vegger, bad - utstyr for sanitærinstallasjoner, vaskerom - overflater generelt, toalettrom - overflater på innvendige gulv, troalettrom - overflater på innvendige vegger, kjøkken - kjøkkeninnredning, VVS- ladningdnett for sanitærinstallasjoner, diverse utstyr - skap og reoler, bygning generelt - uthus.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 188 094,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 4 277 138,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Eier av huset har bodd her fra 1993 fram til februar 2020. Det gjøres oppmerksom på at fullmaktshaver for salget ikke har bodd i huset og har av den grunn begrenset kjennskap til husets tilstand. Det oppfordres av den grunn til å undersøke huset grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Hvitevarer:
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Oljebrenner:
I tilknytning til peisen i stuen så er det en oljebrenner. Denne har ikke vært i bruk de siste årene og det er krav til at denne skal blendes/fjernes. Det er ikke nedgravd tank i hagen men bare en enkel dagtank i huset.

Huseierlag:
Det er pliktig medlemskap i Bjørge Huseierlag. Dette huseierlaget har i fellesskap lekeplass, garasjerekke og felles private veier. Det betales pt. kr 4.500,- pr. år for drift og vedlikehold av fellesareal.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det er innleid vaskebyrå som har foretatt utvask av huset før visning. Det blir ikke ytterligere utvask av huset ved overtagelse for ny eier.
Hekken mellom denne eiendommen og lekeplassen er plassert inn på fellesarealet men vedlikeholdes av eier av Bjørgebrekken 13. Dette etter avtle med Huseierlaget.
Vegg mellom stuen i 2. etasje og det største soverommet blir skiftet etter visning og da før overtagelse (forsikringssak). Beslag rundt pipeløp er utbedret, limt og malt. Arbeidet er utført av blikkenslager.

Oppvarming

Boligen har peis i stuen. Det er ellers elektrisk oppvarming med bl.a. varmekabler i vindfang og begge baderom.

Parkering

Det medfølger fast garasjeplass i felles rekke like ved boligen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

1988/29045-2/106 Erklæring/avtale
26.08.1988
Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

 

Regulering

Eiendommen er regulert til:

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 11290100
Plannavn: Fyllingsdalen, GNR. 29, BNR. 257, Bjørge - Vessteigen, boligfelt A1 og A2
Ikrafttrådt: 05.07.1982
Saksnr: 190000072
Dekningsgrad: 100%

Planenringer relatert/muligens relater aktuell eiendom
PlanID: 11295100
Plannavn: Fyllingsdalen, GNR. 29 BRN. 257, Bjørge, boligfelt A1
Saksnr.: 190510730
Ikrafttrådt: 07.02.1986

PlanID: 11295400
Plannavn: Fyllingsdalen. GNR 29, Bjørge felt A1, endring av bebyggelsesplan

PlanID: 11295101
Plannavn: Fyllingsdalen. GNR. 29, BRN. 257, Bjørge - Vassteigen, endring av bebyggelsesplan
Saksnr.: 190610534
Ikrafttrådt: 29.04.1986

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Ikraftttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100%

Arealformål i kommuneplaner:
PlanID: 65270000
Arealstatus: Nåværende
Arealformål: Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Øvrig byggesone
Områdenavn: ØB
Dekningsgrad: 100%

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 29/56
Bygningsnr.: 9485708
Bygningstype. Garajeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 27.02.2018

Eiendom: 29/213
Bygningsnr.: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Meldingssak registrer tiltak
Dato: 28.08.2010

Eiendom: 29/368
Bygningsnr:  1399030641
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 29.04.2020

I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen avsatt til:

Bebyggelse og anlegg (100%)

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Fells privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Energimerking

Boligen har fått energimerket oransje E.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 14.12.1994.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 750 000
Omkostninger 124 942
TOTALT 4 874 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF