Folldalslia 19B

Solgt

4 500 000

Prisantydning

Boligtype

Tomannsbolig

Totalpris

4 632 440

P-rom

136 KVM

Antall rom

4 Soverom

Folldalslia 19B (Solgt)

Beliggende ved enden av boligfeltet - Meget solrikt - Usjenert - Enkel tilkomst - Barnevennlig - Lettstelt hage

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Folldalslia 19B 4 500 000 132 442 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Tomannsbolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
136 / 145 / 155 KVM Eiet tomt, 382 KVM 60200117

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Vindfang (2.6 m²), hall (11.4 m²), vaskerom (3.8 m²), bod (3.8 m² ), bad/wc (2.4 m²), stue (41 m²) og kjøkken (13 m²)

Innhold | 2. etasje:
Gang (7.9 m²), bad/wc (7.7 m²) og fire soverom (hhv. 6.8, 11.5, 11.6 og 11.6 m²). to kott i tilknytning til to av soverommen (2.5 m² pr. kott)

Parkering |
Boligen eier halvpart av dobbel carport like ved husets inngangsparti. Det er el. uttak og bod i bakkant av carporten. Arealet er målt til 16 m²

Primærareal:
Ihht. vedlagt tilstandsrapport så inngår følgende rom i denne boligen under betegnelsen primærareal:

1. etasje | 77 m²
Entré, hall, wc/dusj, vaskerom, stue, kjøkken

2. etasje | 59 m²
Gang, bad, 4 soverom

Boligens arealfordeling |
Samlet primærareal (P-rom) = 136 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 145 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 155 m²

Standard

Kort oppsummert |
- Skjermet i enden av boligfeltet
- Meget solrikt
- Nye terrasseareal
- Lettstelt hage
- Carport like ved boligen
- Fire soverom (to med utg. til altan)
- To bad og separat vaskerom
- Innvendig og utvendig bod
- Rikelig med areal for garderobeløsninger
- Attraktiv beliggenhet

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne attraktive boligen i Folldalslia.

Innholdsrikt |
Huset går over to plan. Det er areal til gode garderobeløsninger samt god lagringsplass i store kneloft, koffertloft, innvendig og utvendig bod. Huset har god arealutnyttelse og praktiske løsninger.

Boligen |
Fin halvpart av tomannsbolig beliggende i enden av fint boligfelt. Utvendig fasade er i kombinasjon av mur og trekledning. Tak er lagt med glassert takstein.

Inneholder bl.a. moderne og fine bad i begge etasjene. Separat vaskerom som er plassert vegg i vegg med innvendig bod som også kan benyttes som inngangsparti. Stor og lys stue med karnapp, peis og utgang til terrasse og videre til hagen. Romslig kjøkken med nyere innredning, integrerte hvitevarer og god spiseplass. Fire soverom hvor to har utgang til altan. Disse to rommene har også dør til store kott som alternativt kan omgjøres til garderobeløsning. Huset har god bod og garderobeplass.

Tekniske installasjoner |
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i boden og varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Fordelerskap for rør i rør system er plassert på badet i 2. etasje.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Heine Skage.

Velkommen |
Fellesvisning vil bli annonsert på zmegleren.no og finn.no. Kontakt megler dersom du ønsker privatvisning.

Visning vil bli annonsert på følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Algoritmestyrt annonsering på facebook
- Algoritmestyrt annonsering på alle Schibsted sine kanaler, som bt.no, vg.no, E24, m.fl.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 970 51 555 samt
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Boligen ligger skjermet og fint til i enden av koselig boligtun bestående av tre 2-mannsboliger med tilhørende fellesareal. Eiendommen er usjenert og har gode solforhold.

Barnevennlig beliggenhet uten gjennomgangstrafikk. Kort avstand til skoler og barnehager. Tilsvarende kort avstand til dagligvarebutikk, bussholdeplass og til Bybanen. I nærområdet finner en også Lagunen storsenter, golfklubb og Fana Stadion.

Se også vedlagt nabolagsprofil med mer detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand fra boligen til diveres servicetilbud.

Adkomst

Gå inn på zmegleren.no eller finn.no/eiendom og søk opp Folldalslia 19B. Da får du tilgang til kart som gir en detaljert adkomst beskrivelse fra ditt utgangspunkt.
For øvrig henstiller vi interessenter å følge Z Meglerens skilting på visningsdagen.

Tomt

Hagen er opparbeidet med bl.a. terrasseareal på front og bakside av huset, hhv. morgen og ettermiddagsol. Pent inngangsparti med bed og trappesats. Deler av eiendommen er nanturtomt. Opparbeidelsen er myntet på videre enkelt vedlikehold.

Se vedlagt basiskart for tomtegrenser og husets plassering på tomten.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Grunn og fundamenter |
Bygningen står på komprimert sprengsteinsfylling. Støpt plate og grunnmur i betong. Støpt gulv i 1. etasje.

Drenering |
Det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader |
Ytterveggene er i hovedsak oppført i 25 cm Leca isoblokk med pusset overflate. Utbygg i stue og ved inngangspartiet er utført med 98 millimeter bindingsverk og utvendig bordkledning. Murveggene er pusset og malt utvendig. Utlektet bordkledning på utbyggene.

Vinduer og dører |
Terrassedører og vinduer består av to-lags glass i trekarmer. Boligen har vinduer og terrassedører fra byggeåret. Enkelte vinduer begynner å bli slitt og flere vinduer har punkterte glass. Ytterdører i malt utførelse. Hovedinngangsdør med glass.

Takkonstruksjon og taktekking |
Saltak bygget opp med 2" x 8" sperrer. Skråtak i boligrommene er isolert. Innvendig er det dampsperre og malte gipsplater. Uisolert loft med takhøyde på ca. 1,5 meter. Taket er tekket med glaserte teglpanner. Undertak av sutaksbord og papp. Det er 11 millimeter feder og 23 millimeter taklekter. På loftet r det observert fuktmerker i enkelte sutaksbord ved skillevegg mot nabohuset. Takrenner i plast. Stigetrinn til pipe er montert
Piper og ildsteder |
Huset har murt elementpipe. Murt peis med innsats i stuen.

Etasjeskillere |
Bygningen har etasjeskiller utført i tre.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Heine Skage, datert den 05.08.2020

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport, tilstandsgrad 2:
Drenering:
Det er ikke registrert fuktproblemer i grunnen. Boligen har ikke rom under terrengnivå, og på grunn av terrengforhold rundt bygningen er det trolig liten fare for fuktproblemer fra grunnen. Vann fra taknedløp kan med fordel ledes bort fra grunnmuren. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder på drenering.

Vinduer og dører:
Boligen har vinduer og terrassedører fra byggeåret. Enkelte vinduer begynner å bli slitt og flere vinduer har punkterte glass.

Ytterdører og porter:
Normalt vedlikeholdt. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Takkonstruksjoner:
Loftet er inspisert fra luke på soverom. Konstruksjonen har vanlig standard fra byggeåret, og virker riktig oppbygget med hensyn til isolasjon og lufting. Utvendig kan man se noen skjevheter ved overgang mot utbyggene. Dette er ganske vanlig i bygninger der hvor man kombinerer murverk og trekonstruksjon. Dette har ikke betydning for holdbarhet og styrke. Tilstandsgrad 2 på grunn av nevnte skjevheter.

Taktekking og membraner:
Taket er inspisert fra stige og fra takvinduer. Overflatene på taksteinen har begrenset slitasje og det er ikke observert aktive lekkasjer. Glaserte takstein har normalt lang levetid. Lekter og undertak kan ha kortere levetid. Takrenner er ikke funksjonstestet. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.

Overlys og takluker:
Vinduer fra byggeåret som er normalt vedlikeholdt. Utvendig bly/beslag begynner å bli slitt.

Overflater, generelt - 1. etasje / Vaskerom:
Overflater fra byggeåret med alminnelig bruksslitasje. Det er ikke oppdaget lekkasjer eller fuktproblemer. Gulvet har fall mot sluk, men mindre enn dagens anbefaling.

Utstyr for sanitærinstallasjoner - 1. etasje / Vaskerom:
Alminnelig bruksslitasje.
Diverse utstyr - Skap og reoler:
Garderobeskap fra byggeåret med alminnelig bruksslitasje.

Bygning, generelt:
Bygningen har alminnelig slitasje alder tatt i betraktning. Det er ikke registrert alvorlige skader. Litt innsig av fukt i bod.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 972 411,- for inntektsåret 2017.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 500 379,- for inntektsåret 2017.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.
 

Diverse

Boligselgerforsikring |
Selger er å anse som en profesjonell part og kan av den grunn ikke tegne boligselgerforsikring. Eventuelle klager på boligen etter kjøp rettes av den grunn direkte til selger.

Eierforhold |
Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i boligen. De har av den grunn ikke kjennskap til bruken av boligen. Det oppfordres til å undersøke boligen grundig og gjerne sammen med byggekyndig person.

Sameiet |
Det blir betalt inn kr 500,- pr. år til drift og vedlikehold av felles privat vei. Ved større oppgradering blir det betalt ut i fra eierbrøken hver enkelt bolig har av fellesaralet. For denne boligen så utgjør eierbrøkenk av fellesareal 1/8. Fellesareal blir delt mellom Folldalslia 13 og de tre 2-mannsboligene i dette tunet. Det har vært diskutert å asfaltere veien. Det ble i den forbindelse hentet inn tilbud som stilsvarer en omkostning på kr 18.000,- for denne boligen dersom fellesarealet skal asfalteres.

Hvitevarer |
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen
.

Annet |
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Oppvarming

Peis i stuen. Det er ellers elektrisk oppvarming. De fleste rommene i 1. etasje og badet i 2. etasje har gulvvarme.

Parkering

Medfølger halvpart av carport plassert like ved boligen.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

Dagboknr. 270
Bestemmelse om veg
Tinglyst: 03.01.1986
Bestemmelse om veg.
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.


 

Regulering

Regulereringsplaner på grunnen:
PlanID: 30150000, Type 30, Plannavn: Ytrebygda. gnr. 119, bnr. 3 og 75, gnr. 120, bnr. 10, Rå-Sørås. Ikrafttrådt 05.05.1966. Berøringsgrad 54,4 %

Reguleringsformål:
PlanID: 15760004. Reguleringsformål (kode - forklaring): 110 - Bolig. Berøringsgrad: 0,1 %
PlanID: 15760000. Reguleringsformål (kode - forklaring): 400 - Offentlig friområdet. Berøringsgrad: 0,1 %

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 62000000. Type: 35. Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL., ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS. Saksnr: 201200098. Status: 3. Ikrafttrådt: 19.09.2012. Berøringsgrad: 98.9 %.

Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen) Planid: 62000000. Reguleringsformål: 2018 - Annen veggrunn - teknisk anlegg. Berøringsgrad: 55.3 %
Planid: 62000000. Reguleringsformål: 2011 - Kjøreveg. Berøringsgrad: 43.6 %

Hensynsoner (Reguleringsplaner under grunnen)
Planid: 62000000. Hensynsoner: H190 - Andre sikringssoner. Berøringsgrad: 98.9 %

Kommuneplan
Planid: 65270000. Plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030. Saksnr: 201418880. Ikrafttrådt: 19.06.2019. Berøringsgrad: 100 %

Arealformål i kommuneplanen
Planid: 65270000. Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Arealstatus: 2 - Framtidig. Berøringsgrad: 96,8 %

Hensynssoner i kommuneplanen
Planid: 65270000. Hensynsonenavn: H410_1. Beskrivelse: Konsesjonsområde fjernvarme Flesland - Sentrum. Berøringsgrad: 100 %

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 15760002. Type: 3. Plannavn: YTREBYGDA. DEL AV GNR 119 BNR 668, RÅSTØLEN. Saksnr: 200304077. Status: 3. Ikrafttrådt: 29.01.2004.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen. Godkjente byggesaker i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense. Gnr/Bnr: 119/723. Bygningsnr: 300439161. Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig. Status: Bygning godkjent for riving/brenning. Dato: 09.05.2018.
Gnr/Bnr: 119/723. Bygningsnr: 23589575-2. Bygningstype: Enebolig. Status: Igangsettingstillatelse. Dato: 06.02.2019. Saksnr.: 201743661
Gnr/Bnr: 119/723. Bygningsnr: 23589575-1. Bygningstype: Enebolig. Status: Igangsettingstillatelse. Dato: 06.02.2019. Saksnr.: 201743661
Gnr/Bnr: 119/747. Bygningsnr: 300720712. Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig. Status: Igangsettingstillatelse. Dato: 13.12.2018. Saksnr.: 201824414

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Berøringsgrad 100 %.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Fells privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 07.04.1989.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 4 500 000
Omkostninger 132 442
TOTALT 4 632 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF