Nykirkeallmenningen 5

Solgt

4 890 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

5 232 370

P-rom

64 KVM

Antall rom

2 Soverom

Nykirkeallmenningen 5 (Solgt)

Stilfull 3-roms leilighet i klassisk bygård |Tilhørende hybel, kr 7.000,- pr. mnd. | God takhøyde og store vindusflater

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Nykirkeallmenningen 5 4 890 000 133 392 3 310
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
64 / 64 / 73 KVM Fellestomt, 111 KVM 60210014

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | Leilighet i 2. etasje er 49 m²:
Entré (1,8m²), bad/wc/vaskerom (4,6m²), soverom (7,8m²), soverom (7,9m²), stue og kjøkken (25m²).

Innhold | Hybel i 1. etasje er 15 m²:
Entré/soverom/stue/kjøkken (10,1 m²) og bad/wc (3,7m²).

Boder:
I kjelleren er det medfølgende bod på 5 m² til leiligheten og en bod på 4m²  til hybelen. Det er i tillegg bod til leilighet og hybel i baktrapp, hver på 1.5 m². Hybelen har også bruksrett på bod i kjelleretasjen hvor det er lagt opplegg for vaskemaskin til hybelen og varmtvannsbereder er plassert.

Samlet primærareal (P-rom) = 64 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 64 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 73 m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekker 3-roms eierleilighet
- God takhøyde, karnapp og store vindusflater
- To soverom på ca 8 m² pr. rom
- Helfliset bad med varmekabler
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Romslig og innbydende stue
- Stue og kjøkken utgjør samlet 25 m²
- Tilhørende hybel med inntekt på kr 7.000,- pr. mnd.
- God garderobe og lagringsplass
- Svært attraktiv beliggenhet

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne lyse og stilsikre leiligheten med tilhørende hybel, sentralt beliggende i sentrum i retning Nordnes.

Leiligheten |
Dette er en lys og innbydende 3-rom eierleilighet med arealeffektiv løsning. Leiligheten går over hele byggets 2. etasje. Her er det god takhøyde og store vindusflater som gir en optimal romfølelse. Det er god plass til garderobeløsninger på soverommene og rikelig med lagringsplass i tilhørende boder i bakgang og underetasje. Når det gjelder bygget så ble utvendig taktekking skiftet i 2017. Bakfasade ble oppusset i 2019 samt at de fleste vinduer på bakfasade ble fornyet samme år.

Leiligheten inneholder romslig stue med karnapp og store vindusflater. Fin overgang mellom stue og kjøkken som gir begge deler av rommet gode lysforhold og fleksibilitet for plassering av både spisebord og sittegruppe. Kjøkkenet har pen innredning med integrert stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass samt fliser på vegg over benkeplaten. Det er nyslipt og behandlet tregulv i stue og kjøkken. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, innredning med god skapplass og opplegg til vaskemaskin. Leiligheten har to soverom, begge med fint tregulv og plass til garderobeløsning. Ett av soverommene ble oppusset i 2017 (etterisolert, nyere overflater og nytt glass i ett av vinduene). Gang med garderobeplass for yttertøy.

Hybelen |
Praktisk og fin hybel som går over deler av byggets 1. etasje. Hybelen har eget sikringsskap, porttelefonsystem og varmtvannsbereder plassert i kjellerbod. Kjøkken med integrert steketopp, stekeovn og kjøleskap. Baderommet har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og innredning med god skapplass. Fra badet er det også dør til baktrapp med tilkomst til egen bod. Hybelen har opplegg til vaskemaskin i kjellerbod. Fin løsning i hybelrommet med fordeling av areal for seng, arbeidspult og kjøkken.

Tekniske installasjoner |
For å frigi plass i leiligheten og unngå risiko for lekkasje fra bereder i leiligheten så er varmtvannsberederen plassert i boden i kjelleretasjen. Sikringsskap med automatsikringer og dørtelefon med automatisk åpner til bygget hoveddør er plassert i gangen i leiligheten. Det er rør i rør-system i leiligheten og fordelerskap er plassert på badet. Bygget har seriekoblet brannvarslingsanlegg, montert sprinkleranlegg og egen innvendig rømningstrapp.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

ANSVARLIG MEGLER:
Dag Jonny Johannessen
Mobil: 97 05 15 55
E-post: djj@zmegleren.no

Nærområdet

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med gode lysforhold og fin utsikt. Den tilhørende hybelen ligger i 1. etasje med enkel tilkomst.

Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet. Tilbaketrukket fra trafikkert vei og med store parkanlegg og Nordnes sjøbad i umiddelbar nærhet. Det er bare noen minutters spasertur inn til sentrumskjernen i Bergen. Spaserturen kan eventuelt tas via handlegaten Gågaten i Strandgaten med bl.a. kaffebarer, butikker og restauranter. Det er også kort avstand til nærbutikkene Bunnpris og Kiwi samt flere barnehager- og ulike skoletilbud.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 62/234

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Tomt

Tomten er på 111,7 m². Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og byggets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong
 
Gulv på grunn:
Gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling.
 
Takkonstruksjon/taktekking:
Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.
Generell informasjon:
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 27.04.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
- Bad - Overflater: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på membranen.
- Vinduer: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på de eldste vinduene.

Sameie

Om sameiet
Sameie Nykirkeallmenningen 5 består av 5 selveiende boligseksjoner.

Kontaktpersonen er sameiet er:
 Henrik Wærnes Sander
E-post: Henrik@sander.no

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i EIKA (avtalenummer: 3298095). Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi:
Megler har mottatt regnskap for 2020, ta kontakt for oversendelse.

Fellesgjeld:
Långiver; DNB
Lånenr.: 2017019588
Lånets totale saldo; 788.738,-
Andel felles gjeld: 208.982 ,-
Pr. dato: 26.04.2021
Lånetype: Annuitet
Antall terminer årlig: 12
Årlig rentesats: 4,65 %
Dato siste termin: 01.12.2031

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 3 310,- per måned og inkluderer: Grunnpakke for kabel-tv, felles bygningsforsikring, strøm fellesområder, avsetting for sparing til framtidig vedlikehold av fellesareal samt betjening av fellesgjeld.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 2 utgjør: 62/234

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Dyrehold er tillatt.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Det kreves ikke styregodkjenning av kjøper.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter og svarbrev fra forretningsfører. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Husordensregler og budsjett foreligger ikke.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 929 495,- for inntektsåret 2018.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 346 181,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

3-roms leiligheten er pt. utleied. Denne leiekontrakten utgår den 01. august 2021. Hybelen er utleid for kr 7.000,- pr. mnd. Denne kontrakten utgår 31.12.2021. Leien er eks strøm og inkl. bredbånd.

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Det gjøres oppmerksom på at eier selv ikke har bodd i leiligheten og av den grunn har begrenset kjennskap til leilighetens tilstand. Dette har også vært utgangspunktet til eier ved hans besvarelse av vedlagt egenerklæringsskjema.

Eier har orientert om kunnskap om at eier av snr. 4 har en antatt lekkasje i taket i sin leilighet. Formann i sameiet og eier av snr 4 har vært i dialog med forsikringsskelskapet til sameiet og hatt takstmann fra forsikringsselskapet som nå er på saken.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken i leiligheten og hybelen medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Etter at bud er akseptert vil salget bli markedsført.

Oppvarming

Varmekabler på badene, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Fra 2021 blir det forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Soneparkering.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tinglyste erklæringer

2007/148385-2/200 Seksjonering
23.01.2007
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 62/234

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4060000
Plannavn: Bergenhus. Strøket Holbergsallmenningen - Nykirkeallmenningen, Ytre Markeveigrenden
Ikrafttredelsesdato: 06.05.1976
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4060002
Plannavn: Bergenhus. Gnr 165 Bnr 403, Strøket Holbergsallmenningen - Nykirkeallmenningen - Ytre Markeveigrenden 190001515
Ikrafttredelsesdato: 19.02.1985

PlanID: 4060001
Plannavn: Bergenhus. Klokkersmauet, Ytre Markeveien 190001839
Ikrafttredelsesdato: 17.07.1984

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Trehusbebyggelse fra Nordnes til Sydnes (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Luftkvalitet - gul sone (100,0 %)
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15780000 - Boligområder (100,0 %)
15780000 - Fotgjengerstrøk (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
70430000 - Bergenhus, Gnr 165 Bnr 637 Strangehagen Boliger - 202015673
63850000 - Bergenhus. Gnr 165 Bnr 555 Mfl., Dikkedokken - 201333746
10330000 - Bergenhus. Nøstet - Vestre Nordnes
10090000 - Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
10090000 - Bergenhus. Nordnes, Østre Del Av Nordneshalvøya
9020001 - Bergenhus. Verftsgaten, Forlengelse, Mindre Vesentlig Endring - 199716050
7340000 - Bergenhus. Del Av Gnr 165, Nøstet - Verftet - Klosteret - 190001274
4000000 - Bergenhus. Strøket Nykirkeallmenningen - Tollbodallmenningen
3880000 - Bergenhus. Reguleringsplan For Del Av Østre Nordnes, Strandgaten 196

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 165/343
Bygningstype: Tilbygg Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.05.2018

Andre Opplysninger:
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Vei, vann og avløp

Privat vei til offentlig vei
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.
Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagt energiattest for denne boligen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 12.10.1961 som gjelder installering av 5 wc. i bygget. Det ble den 08.03.2010 fra Bergen kommune gitt ferdigattest for utskiftning av vannledning fra gate til huset samt installering av sprinkleranlegg.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 890 000
Omkostninger 133 392
Fellesgjeld 208 982
TOTALT 5 232 370

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF