Hans Hauges gate 8B

Solgt

3 100 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 190 940

P-rom

48 KVM

Antall rom

1 Soverom

Hans Hauges gate 8B (Solgt)

Innbydende og arealeffektiv eierleilighet med altan | Beliggende i en av Sandvikens mest attraktive gater.

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Hans Hauges gate 8B 3 100 000 90 942 931
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 1
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
48 / 48 / 54 KVM Eiet tomt, 179 KVM 60200111

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Entrè (1.7 m²), bad/vaskerom (3.7 m²), mellomgang (1.6 m²), soverom (9.9 m²) og stue/kjøkken (28.5 m²).

Terrasse:
Fra kjøkken er det utgang til terrasse på 4.3 m²

Bod |
I kjelleretasjen er det egen bod til leiligheten på 8.8 m² (denne boden inngår ikke i leilighetens arealberegning)

Samlet primærareal (P-rom) = 48 m²
Samlet bruksareal (BRA) = 48 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 53 m²

Standard

Kort oppsummert:
-Lys og innbydende eierleilighet
- Sør-vestvendt altan med gode solforhold sommerstid
- Rommene har ekstra god takhøyde
- Meget arealeffektiv løsning
- Stue og kjøkken på 28.5 m2
- Gang og trappevask utføres av renholdsfirma
- Kort vei til butikk (post i butikk), buss, treningssenter og turløyper.
- 10. min. på sykkel til NHH

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/ Eiendomsmegler MNEF Dag Jonny Johannessen kan få presentere denne innbydende og arealeffektive eierleiligheten.

Planløsning |
Det er tilsvarende lik leilighet som har justert løsningen til fordel for ekstra rom ved å montere lettvegg ved enden av kjøkkenet. Se vedlagt planskisse som viser en slik løsning.

Leilighetens standard |
Leiligheten fremstår som lys og innbydende med en arealeffektiv og god løsning. Det er store vindusflater og oppholdsrommene har takhøyde på 2.51 meter. Det er vindfang med garderobeplass for yttertøy. Baderommet ble oppusset i 2011 (arbeid utført av Flesland Flis AS) og har fliselagt gulv og vegger, varmekabler og downlightsbelysning. Det er innfellbare dusjvegger og innredning som har benkeplate over areal hvor det er avsatt plass til vaskemaskin. Soverommet er på 9.9 m2 med skyvedørsgarderobe, nymalte vegger/tak og plass til dobbeltseng. Stuen har god plass til sittegruppe og stort vindu med dyp vinduskarm. Det er plass til spisebord ved overgang mellom stue og kjøkken. Kjøkkenet ble oppusset i 2011 med fin og tidløs innredning med heltre benkeplate og god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Ved enden av kjøkkenet er det også plass til arbeidspult eller spisebord. Her kan det også være potensial for montering av ny lettvegg som da vil kunne gi et ekstra rom. Fra kjøkkenet er det utgang til altan med plass til beplantning, bord og stoler. Leiligheten har stor kjellerbod samt tilgang til fellesareal i kjeller med plass til bl.a. sykler. Det er montert luftavfuktingsanlegg i kjelleretasjen.

Fellesareal |
Fasade ved inngangspartiet ble oppusset i 2015 og fasaden mot bakgården ble oppusset i 2016. Arbeidet ble utført av Murmester O. Johansen AS. Bygget har installert seriekoblet brannvarslingsanlegg.

Tekniske installasjoner |
Porttelefon med automatisk åpner til hoveddøren i bygget er plassert ved stuedøren. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i mellomgang. Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkeninnredningen. Opplegg til vaskemaskin på badet.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte takst og selgers egenerklæringsskjema.

Nærområdet

Bygget har fin beliggenhet i Hans Hauges gate som er en meget attraktiv gate i Sandviken. Rolig gatetun som er pent opparbeidet med bl.a. brostein, beplantning og sittegrupper. Det er ingen gjennomgangstrafikk.

Fra bygget er det få minutter å gå til store parkområder, bryggeanlegg med bademulighet og turterreng i byens trolig fineste turområder. Som beboer i Hans Hauges gate kan du enkelt ta del i byens kulturliv med bl.a. få minutter å gå til byens store utendørskonsertarena ved Koengen eller en 10. minutters spasertur til Bergen sentrum. Det er koselige kafeer, døgnåpen 7-11, treningssenter og apotek i umiddelbar nærhet. Samt kort avstand til dagligvarebutikker og nærbutikk som holder søndagsåpent. Så beliggenheten skulle dekke behovet for de fleste kjøpergrupper.

Det er få minutter på sykkel i nordlig retning til NHH. Parkering for bysykler finner du i nærområdet

Se også vedlagt nabolagsprofil med mer detaljert beskrivelse av nabolaget og avstand til diverse servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i gulvet på badet. Det er montert panelovn på soverommet, stuen og kjøkkenet.

Parkering

Parkering ved offentlig vei i henhold til områdets bestemmelser (soneparkering).

Hans Hauges gate ligger i boligsone 8 (Sandviken). Søknad om sonekort må sendes til kommunen og det betales for tiden kr. 3.036,- per halvår for sonekortet, som tilsvarer kr. 506,- per måned for bil 1. Beboere med elbil har pt. 50 % på ordinær pris. Det er også kort avstand til garasjeanlegg hvor det kan søkes om leie av plass.

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Om byggemetoden:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakkonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen datert den 08.11.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:
Pkt. 1.1.3 Membran, tettesjiktet og sluk: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluket. Pkt. 4.1 Vinduer og ytterdører: Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på vinduene og altandøren.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Det opplyses om at taklamper ikke medfølger i handelen. Ut over det så gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 27.11.1990 som gjelder Rehabilitering. Det var også utstedt ferdigattest som er datert 03.12.1957 som gjelder installering av 5 stk. wc.
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 48/490

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Hans Hauges gate 8b består av 9 selveiende boligseksjoner med tilhørende fellesareal i kjelleretasjen og felles trappegang. Bygget ble seksjonert i november 1989.

Kontaktpersonen er sameiet er:
Torbjørn W. Kvalsund - Mob. 9526 0656.

Forsikring:
Sameiet har tegnet bygningsforsikring i Gjensidige (Forsikringsnummer: 86138842). Sameiet har også forsikring i Nors Hussoppforsikring med avtalenummer: 118966. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Økonomi
Sameiets felles formue er kr 81.558,- pr. 02. november 2021.

Felleskostnad:
Månedlig felleskostnad utgjør kr. 931,- per måned og inkluderer: Bygningsforsikring og hussoppforsikring, vask av felles trappegang, strøm til fellesareal og avsetting til framtidig vedlikehold. Dagens eier betaler i tillegg kr 540,- pr. mnd. for kabel-tv og bredbåndsløsning.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken:
For denne seksjonen er sameiebrøken 48/490

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold:
Ihht. svar fra sameiet så er det lovlig med dyrehold i sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning:
Ihht. svar fra sameiet så krever det ikke styregodkjenning av ny eier.

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, husordensregler, svarbrev fra forretningsfører og protokoll og innkalling til årsmøte. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 710 979,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 559 525,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Besvarelsen for energiattesten følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

Grenser til offentlig gate
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1957/3126-1/106  Bestemmelse om kloakkledn  
29.03.1957 
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Overført fra: 4601-167/671
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av
loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være
tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse
erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og
panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 5380000
Plannavn: Bergenhus. Stølen/ladegården/rothaugen
Ikrafttredelsesdato: 10.10.1983
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 5380003
Plannavn: Bergenhus. Baglergaten 1-5 190710747
Ikrafttredelsesdato: 10.11.1987

PlanID: 5380104
Plannavn: Bergenhus. Del Av Skuteviksveien 23 190710745
Ikrafttredelsesdato: 02.08.1988

PlanID: 5380105
Plannavn: Bergenhus. Stølen - Ladegården - Rothaugen, Hans Hauges Gate 22, Del Av Bakkegaten 6 -8 190710746
Ikrafttredelsesdato: 29.09.1987

PlanID: 5380101
Plannavn: Bergenhus. Hans Hauges Gate 1A 190710748
Ikrafttredelsesdato: 22.10.1987

Reguleringsplaner under arbeid:
PlanID: 65800000
Plannavn: Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 1, Kaigaten-sandbrogaten
Saksnr: 201807496
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (99,9 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Ladegården (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (100,0 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Friområder (0,1 %)

Restriksjonsområder i kommunedelplan:
NaN - Område unntatt fra rettsvirkning (0,8 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65810000 - Bergenhus. Bybanen Fra Sentrum Til Åsane, Delstrekning 2, Sandbrogateneidsvågtunnelen - 201807497
17490000 - Bergenhus. Sentrum Øst, Fjellsiden, Parkeringsanlegg - 200109753
16040000 - Bergenhus. Vågen, Kaiene Og Bryggen - 201302469
5380600 - Bergenhus. Gnr 167, Stølen - Ladegården - Rothaugen, Repslagergaten 1-5, Reguleringsendring - 190930262
5380500 - Bergenhus. Stølen/ladegården/rothaugen, Kvartal 12 - 190930108
5200100 - Bergenhus. Strøk 37, 38 Og 39, Stølegaten 13B, 15 Og 17
5200000 - Bergenhus. Fjellsiden Nord Strøk 37, 38 Og 39

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 167/532
Bygningstype: Tilbygg Restaurantbygning kafebygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 26.05.2015

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 100 000
Omkostninger 90 942
TOTALT 3 190 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF