Bjørgelien 5B

Solgt

4 980 000

Prisantydning

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

5 119 440

P-rom

109 KVM

Antall rom

3 Soverom

Bjørgelien 5B (Solgt)

SOLGT - VISNING AVLYST!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bjørgelien 5B 4 980 000 139 442 1 779
BOLIGTYPE

EIERFORM
Rekkehus Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
109 / 112 / 0 KVM Eiet tomt, 41298 KVM 60200064

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Vindfang, gang med trapp, helfliset bad/wc/vaskerom og 3 soverom.

Innhold | 2. etasje:
Innvendig bod, stue/spisestue og kjøkken.

Uteplass:
Med utgang fra stue er det en vestvendt terrasse med glassrekkverk, som kan nytes på solfulle dager.

Felles takterrasse:
Litt lenger oppe i boligfeltet er det en stor felles takterrasse (heisadkomst), som kan benyttes av sameiets beboere.

Parkering:
Romslig dobbel carport med elbillader. I tillegg har sameiet også noen gjesteplasser.

Sportsbod:
I bakkant av carporten er det en sportsbod med gode lagringsmuligheter (areal 7 kvm.).

Felles sykkelbod:
Sameiet disponerer også en felles sykkelbod, som kan benytttes av sameierne.

Primærareal
Følgende rom inngår i boligens primærareal (P-rom):

1. etasje | 53 kvm.:
Vindfang, gang m/trapp, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.

2. etasje | 56 kvm.:
Stue/spisestue og kjøkken.

Samlet primærareal (P-rom) = 109 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 112 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Moderne og selveiende rekkehus oppført i 2017
- Innholdsrik planløsning og gode kvaliteter
- Vestvend terrasse med glassrekkverk
- Dobbel carport med elbillader og sportsbod
- Balansert ventilasjonsanlegg og Nibe avtrekksvarmepumpe
- Innlagt fiberkabel via Altibox
- Gangavstand til barnehage, skole, buss og dagligvare
- Fine turmuligheter i nærområdet

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer dette moderne rekkehuset (selveiende) med god beliggenhet i barnevennlige omgivelser på Bjørge.

Moderne | Boligen ble oppført i slutten av 2017. Huset har et moderne stiluttrykk og gjennomtenkt romløsning med tidsriktig standard på utstyr og innredning. Her kommer man til "duk og dekket bord".

Vestvendt | Tilknyttet huset er det en vestvendt terrasse med glassrekkverk. Herlig utesone som gir gode rammer for grilling og kos.

Parkering | Det er en stor dobbel carport med elbillader. I bakkant av biloppstillingsplassen er det også en romslig sportsbod på 7 kvm., der man har gode lagingsmuligheter. Sameiet disponerer også noen gjesteparkeringsplasser.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Samlet sett et tiltalende rekkehus med et moderne uttrykk, gjennomtenkte løsninger og ypperlig beliggenhet på Bjørge i Fyllingsdalen. Boligen bør ses - velkommen til visning!

Nærområdet

Dette selveiende rekkehuset har en sentral og god beliggenhet i barnevennlige omgivelser på Bjørge.

Tilknyttet huset er det en vestvendt terrasse med glassrekkverk og god størrelse. Det er meget pen utsikt fra stuen mot Gjeddevannet, Varden og Løvstakken m.m.

Pent opparbeidede fellesareal i sameiet med gangveier, beplantninger og grøntområder, som innebærer at nærområdet oppleves som innbydende.

Gangavstand til Varden skole, Bjørndalsskogen skole, barnehager, lekeplass og Rema 1000 i Kjerreidviken samt kort kjøretid til Oasen Senter og Vestkanten Storsenter / Iskanten, der man finner et rikholdig utvalg av butikker og servicetilbud.

Fine turmuligheter med Knappenfjellet og Kanadaskogen som naturlige utgangspunkt. Gåavstand til Framohallen med flerbrukshall og Varden Amfi med flere ballbaner.

Bussforbindelse finner man i Bjørgeveien, en kort rusletur fra boligen.Stipulert kjøretid med bil til sentrum, via Knappetunnelen, utgjør ca. 10 minutter. Tilsvarende avstand til Sandsli, Kokstad og Flesland.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

- Gulvvarme i vindfang
- Gulvvarme på bad
- Varmekonvektor i stue (NIBE)
- Balansert ventilasjonsanlegg

NIBE F470 er en komplett avtrekksvarmepumpe som dekker behovet for varme, ventilasjon, varmegjenvinning og varmtvann på en effektiv, enkel og økonomisk måte. Med innebygd varmtvannstank, el-kolbe, sirkulasjonspumpe, vifter og styresystem får man en driftssikker og økonomisk varmeproduksjon.

Takket være smartteknologi får man full kontroll over energiforbruket og kan enkelt gjøre energisparing til en viktig del av ditt smarte hjem. Inneklimaet reguleres automatisk med et effektivt styresystem, noe som gir maksimal komfort samtidig som du gjør naturen en tjeneste. Dette bidrar til å senke energikostnaden på et miljøvennlig vis, samtidig som man får et behagelig inneklima året rundt (kilde: nibe.eu/no).

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Dobbel carport med elbillader

Sameiet disponerer også noen gjesteparkeringsplasser.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Opparbeidet tomt på 41.298 kvm., som eies av sameiet. Tilknyttet huset som selges er det en koselig gressplen og adkomstveien er belagt med belegningsstein. Dette arealet er en del av sameiets fellesareal, men disponeres av seksjonen som selges.

Adkomst

Fra sentrum følger man motorveien mot Sotra. Når du ser skilt til Haakonsvern tar man av til høyre mot Haakonsvern og følger veien gjennom 2 rundkjøringer. Kjør deretter til venstre i påfølgende lyskryss, som er Bjørgeveien. Følg Bjørgeveien videre, passer Rema 1000 og ta av til høyre skiltet Bjørge. Følg veien oppover og ta første avkjørsel ti høyre. Parker på gjesteparkering og følg husnummerering frem til Bjørgeveien 5B, som ligger lett tilgjengelig inne på tunet til sameiet. Alternativ adkomst via Fyllingsdalen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Rekkehus med ringmur i betong, ligger på dekke i betong og delvis på mark. Vegger i bindingsverk som er isolert utvendig med kledning i tre, stående kledning. Bjelkelag i med trebjelker. Takstoler/ sperr i tre som er isolert. Yttertak som flatt tak med yttermembran, beslag på topp vegg. Renner og nedløp i metall. Vinduer med trekarmer fra byggeår. Nyere rekkehus med pene overflater innvendig og utvendig.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Jarle Johan Larsen datert 04.01.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Det gjøres oppmerksom på at eier har reklamert overfor utbygger fordi badet ikke tilfredstiller krav til størrelse, herunder svingradius for rullestolbruker, i henhold til byggeforskrift TEK10. Bergen kommune har bekreftet at de ikke vil forfølge denne saken videre (kilde: Eier). Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen. I denne sammenheng vises også til selgers egenerklæringsskjema og vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte 3D plantegning ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at feil og avvik kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann der samtlige bygningskomponenter har fått tilstandsgrad 1 (TG1) eller lavere. Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i takstmannens rapport og selgers egenerklæringsskjema.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3-10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken, som medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Rengjøring:
Det gjøres særskilt oppmerksom på at huset blir ikke rengjort av selger før overtagelse og overtas i den stand den fremstod på visning.

Strømforbruk:
Selger opplyser at deres strømforbruk for 2020 har utgjort ca. 14.500 kWh (eier har ikke bodd i huset i hele 2021 - forbruk er derfor oppgitt for 2020). Dette inkluderer lading av 2 elbiler. Oppgitt nivå er basert på selgers eget forbruk og avvik vil følgelig forekomme.

Annet:
Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 31.01.2018. Ferdigattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at eier har reklamert overfor utbygger fordi badet ikke tilfredstiller krav til størrelse, herunder svingradius for rullestolbruker, i henhold til byggeforskrift TEK10. Bergen kommune har bekreftet at de ikke vil forfølge denne saken videre (kilde: Eier). Boligen overtas av kjøper på bakgrunn av denne situasjonen.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 114/6458

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet:
Sameiet Tinnatunet (org.nr. 920 201 679) består av 65 selveiende boligseksjoner, hvorav 25 rekkehus og 40 leiligheter.

BOB er engasjert som sameiets forretningsfører.

Leder i sameiet er Orvar Bergmann Methlie
E-post: styret.tinnatunet@gmail.com

For ytterligere informasjon henvises til sameiets hjemmeside: www.tinnatunet.org

Forsikring:
Sameiet har tegnet felles bygningsforsikring hos IF Skadeforsikring (avtalenr. SP00032337). Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Økonomi:
Sameiet fikk et positivt resultat pålydende kr. 146.958,- i 2020. Per 31.12.2020 hadde sameiet disponible midler tilsvarende kr. 329.562,-. Regnskapet for 2021 er ikke mottatt eller godkjent per dags dato.

Felleskostnad:
Det betales en månedlig felleskostnad pålydende kr. 1.779,- til sameiet.

Felleskostnaden inkluderer følgende: Felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, kabel-tv (basispakke) og normal drift av sameiet.

Felleskostnaden fordeles på følgende måte:
- Kabel-TV kr. 299,-
- Felleskostnader kr. 1.480,-

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Sameiebrøken for seksjon nr. 29 utgjør: 114/6458

Det forutsettes at kjøper er innforstått med at felleskostnaden i sameiet kan variere over tid, og at den kan økes eller reduseres som følge av beslutninger tatt av sameiet.

Internett/bredbånd:
Det er innlagt fiberkabel i boligen (Altibox/Bergen Fiber). Selger betaler kr. 349,- per måned for bredbånd (hastighet 100/100). Dette kommer i tillegg til ovennevnte felleskostnad. Dersom man ønsker høyere hastighet på linjen vil kostnaden bli høyere. Kontakt Bergen Fiber telefon 55 12 72 00 for ytterligere informasjon.

Forkjøpsrett:
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Erverv:
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Dyrehold:
Det er tillatt med husdyrhold i sameiet.

Legalpant:
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Dokumenter:
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter samt innkalling til årsmøte den 28.04.2021 med regnskap for 2020 samt protokoll fra årsmøtet. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 019 236,- for inntektsåret 2018.

Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 3 669 249,- for inntektsåret 2018.

Adgang til utleie

Hver sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, jf. vedtektenes §3. Boligen kan derved leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Ved eventuell utleie, herunder utlån av seksjonen, er seksjonseier forpliktet til å gjøre leietaker kjent med sameiets vedtekter og eventuelle husordensregler. Bortleie av seksjonen skal meldes skriftlig til styret med opplysning om hvem som er ny leietaker.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Rød B.

Vei, vann og avløp

- Privat vei til offentlig vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

Gnr. 29, bnr. 563, snr. 29 i Bergen kommune:

2016/353067-1/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 21.04.2016 
Rettighetshaver:BKK NETT AS  
Org.nr: 976944801
Avtalen gjelder bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-29/563
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring gjelder bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg på gnr. 29, bnr. 563 i Bergen kommune. Avtalen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
2016/472281-1/200 
Best. om vann/kloakkledning  
Tinglyst 30.05.2016 
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 29 Bnr: 226  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Bergen kommune
Overført fra: 4601-29/563
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at eier av gnr. 29, bnr. 563 gir eier av gnr. 29, bnr. 226 rett til å knytte seg til deres private vann- og avløpsledninger med 2 boenheter. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
2016/472281-2/200 
Erklæring/avtale  
Tinglyst 30.05.2016 
Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av fellesledning
Overført fra: 4601-29/563
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at eier av gnr. 29, bnr. 226 erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av de deler av fellesledningene som eiendommen er bruker av. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

2017/1322661-1/200 
Bestemmelse om vannledning  
Tinglyst 27.11.2017
Kan ikke slettes uten samtykke fra Bergen kommune
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 29 Bnr: 226  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder for 6 boenheter
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at eier av gnr. 29, bnr. 563 gir eier av gnr. 29, bnr. 226 rett til å knytte seg til deres private vann- og avløpsledninger med ytterligere 6 boenheter (dvs. totalt 8 boenheter). Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.
 
2017/1322661-2/200 
Bestemmelse om kloakkledning  
Tinglyst 27.11.2017
Kan ikke slettes uten samtykke fra Bergen kommune
Rettighetshaver: Knr: 4601 Gnr: 29 Bnr: 226  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder for 6 boenheter
Gjelder denne registerenheten med flere

Ovennevnte erklæring sier at eier av gnr. 29, bnr. 226 plikter å delta i drift og vedlikehold av de fellesledningene som eiendommen benytter sammen med gnr. 29, bnr. 563 og er solidarisk ansvarlig for utgifter knyttet til drift og vedlikehold. Erklæringen følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 18840000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 29 Bnr 3 Og 26, Bjørge, Kjerreidhaugane
Ikrafttredelsesdato: 24.06.2008
Dekningsgrad: 93,7 %

PlanID: 19520000
Plannavn: Laksevåg. Gnr 122, Rv 557 Undergang Bjørgeveien
Ikrafttredelsesdato: 25.09.2019
Dekningsgrad: 6,2 %

PlanID: 11290100
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 29 Bnr 257, Bjørge - Vassteigen, Boligfelt A1 Og A2
Ikrafttredelsesdato: 05.07.1982
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Fyllingsdalen/laksevåg. Tjæreviken
Ikrafttredelsesdato: 27.01.1981
Dekningsgrad: < 0,1 %

PlanID: 0
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 29 Bnr 39, Bjørge Og Vassteigen
Ikrafttredelsesdato: 20.02.1964
Dekningsgrad: < 0,1 %

Reguleringsformål (reguleringsplaner på grunnen):
18840000 - Konsentrert småhusbebyggelse (32,9 %)
18840000 - Friluftsområde (26,5 %)
18840000 - Offentlig friområde (11,1 %)
18840000 - Kjørevei (6,1 %)
18840000 - Annen veigrunn (4,8 %)
18840000 - Felles avkjørsel (4,0 %)
19520000 - Annen veggrunn, grøntareal (3,1 %)
18840000 - Gangvei (2,7 %)
18840000 - Annet fellesareal (2,5 %)
18840000 - Felles lekeareal (1,2 %)
18840000 - Felles gangareal (1,1 %)
19520000 - Kjøreveg (0,9 %)
19520000 - Kombinert beb. og anl. samt andre hovedform.- angitt (0,8 %)
19520000 - Gang- sykkelveg (0,7 %)
19520000 - Friluftsformål (0,6 %)
18840000 - Felles parkeringsplass (0,5 %)
18840000 - Kommunalteknisk virksomhet (0,2 %)
19520000 - Gate med fortau (0,2 %)
18840000 - Frittliggende småhusbebyggelse (0,1 %)

Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen):
19520000 - Båndlegging annet lovverk (1,3 %)

Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen):
19520000 - Anlegg- og riggomr. (1,4 %)

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen):
18840000 - Bevaringsområder (11,2 %)
18840000 - Formålsrekkefølge (1,3 %)
18840000 - Frisiktsone (0,2 %)

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg (60,2 %)
65270000 - Grønnstruktur (39,8 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
65270000 - Vei støy - gul sone (42,0 %)
65270000 - Vei støy - Rød sone (26,9 %)
65270000 - Funksjonell strandsone (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
66480000 - Fyllingsdalen. Gnr 22 Bnr 6 Mfl., Bjørgeveien - 201907623

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 29/455
Bygningstype: Tilbygg Godsterminal
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 20.01.2020

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 4 980 000
Omkostninger 139 442
TOTALT 5 119 440

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF