Marikollen 42

Solgt

7 600 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 812 940

P-rom

257 KVM

Antall rom

5 Soverom

Marikollen 42 (Solgt)

Arkitekttegnet enebolig med god størrelse og nydelig beliggenhet | Vidstrakt sjøutsikt og mye sol | Dobbel carport!

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Marikollen 42 7 600 000 212 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
257 / 261 / 284 KVM Eiet tomt, 738 KVM 60210190

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Gang, mellomgang, garderobe, toalettrom, soverom, tv-stue, innvendig bod, vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.

Innhold | 2. etasje:
Gang/kontor, 2 bad og 4 soverom. På 3 av soverommene er det hems over.

Uteplass:
Fra stue er det utgangsdør til hagen, som er pent opparbeidet. I hagen er det også en terrasseplatting på 27,8m2.

Parkering:
Tilknyttet huset er det en dobbel carport (det er lagt trekkerør til carport for installasjon av elbillader - kurs 25A). I tillegg er det mulig å parkere i forkant av carporten.

Utvendig bod:
Det er en utebod i hagen, med oppbevaringsmuligheter.

Primærareal:
Følgende rom inngår i boligens primærareal:

1. etasje | 171 m2:
Entré (2,7m2), gang/trappegang (18,4m2), mellomgang (11,8m2), mellomgang (2,1m2), vaskerom (6,3m2), toalett (4m2), soverom (9,8m2), tv-stue (25,4m2), stue/spisestue (71,6m2), kjøkken (13,9m2).

2. etasje | 86 m2:
Gang (25,1m2), bad (4,3m2), bad (6,6m2), soverom (9,5m2), soverom (9,3m2), soverom (15,5m2), soverom (13m2).

S-ROM:
Bod (4,3m2).

Samlet primærareal (P-rom) = 257 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 261 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 284 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Arkitekttegnet enebolig med nydelig beliggenhet
- Meget innholdsrik familiebolig med god størrelse
- Robust bolig med karakter og god atmosfære
- 5 soverom, 2 bad, separat toalettrom og eget vaskerom
- Dagligstue, spisestue og tv-stue
- Dobbel carport med fremlagt trekkerør til ladestasjon
- Innlagt fiberkabel via Bergen Fiber / Altibox
- Avløpsrør er fornyet i 2016 (epoxy)
- Solrik tomt med nydelig sjøutsikt
- Barnevennlige omgivelser
- Gåavstand til skoler og barnehage
- Gangavstand til bussforbindelse
- Nært Gullgruven, Ikea og Åsane Storsenter
- Nærhet til fine turområder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Erik Alræk presenterer denne arkitekttegnede og svært innholdsrike eneboligen med nydelig beliggenhet i Marikollen på Mjølkeråen. Huset er tegnet av arkitekt Peder A. Ristesund. En robust familebolig med karakter, særpreg og god atmosfære.

Innholdsrikt | Boligen har en meget innholdsrik planløsning og bør passe utmerket for en barnefamilie. Her får man 5 soverom og egen tv-stue med god størrelse. TV-stuen kan alternativt også benyttes til soverom. Et arkitekttegnet hus oppleves ofte som gjennomtenkt. Boligen har en velfungerende romløsning med ulike oppholdssoner til familiens medlemmer.

Sol og utsikt | Hagen er pent opparbeidet og tomten ligger rettvendt i forhold til sol og utsikt. Her får man nydelig utsikt over Herdlefjorden og innseilingsleden til Bergen. Tomten "bader" i sol, der man kan nyte solen til den går ned om kvelden. Herlig utesone som gir gode rammer for sosiale sammenkomster, grilling og kos.

Parkering | På eiendommen er det en dobbel carport med fremlagt trekkerør for installasjon av elbillader. Det er også mulig å parkere i forkant av carporten.

Fornyet | Avløpsrørene er fornyet med epoxy-strømpe av Bergen Avløpsteknikk i mai 2016 og det er innlagt fiberkabel i regi av Bergen Fiber / Altibox.

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Totalt sett en meget flott enebolig med innholdsrik romløsning, eminent beliggenhet i barnevennlig område samt flott opparbeidet tomt med vidunderlig sjøutsikt og særs gode solforhold. Eiendommen bør oppleves - velkommen på visning!

Visning vil bli annonsert i følgende markedskanaler:
- zmegleren.no
- finn.no/eiendom
- Digital markedsføring på sosiale medier (Facebook og Instagram)
- Digital markedsføring på vg.no, bt.no og aktuelle lokalaviser
- Boligannonse i Bergens Tidende sin fredagsutgave

ANSVARLIG MEGLER:
Erik Alræk
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mobil: 40 40 16 66
E-post: ea@zmegleren.no

Nærområdet

Huset har en nydelig beliggenhet i Marikollen på Mjølkeråen/Morvik. Solforholdene, som omkranser eiendommen, anses som særs gode og den praktfulle utsikten over sjøen kan nytes til fulle. Barnevennlige omgivelser med kort gåavstand til Mjølkeråen skole, barnehager og Marikollen idrettsanlegg. Av dagligvare finner man Rema 1000 Marikollen og søndagsåpen Kiwi butikk på Toppe i nærområdet. Det er ca. 5 minutters kjøretid til Åsane Storsenter, der man finner et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud. Rundt 4 minutters gange til busstopp ved Slettestølen med busslinjene 3, 3E og 96. Stipulert kjøretid med bil til Bergen sentrum utgjør ca. 20 minutter. For den turglade kan Morvikfjellet og Geitanuken anbefales. Her finner man fine turområder til trening eller rekreasjon.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Oppvarming | 1. etasje:
- Gulvvarme i gang
- Gulvvarme på vaskerom
- Vegghengt varmepumpe i stue (ny i 2016)
- Ildsted i stue (ny rentbrennende innsats i 2021)
- Eswa takvarme i stue

Oppvarming | 2. etasje:
- Gulvvarme på begge badene

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

- Dobbel carport
- Parkering i forkant av carport

Det er fremlagt trekkerør i carport til installasjon av elbillader (kurs 25 amp).

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiet tomt på 738 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, natursteinsmur, plen, diverse beplantninger og terrasseplatting.

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune).

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon frem til boligen.

Byggemåte

Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte tilstandsrapport.

Byggemåte bolig:
Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller i Siporex (porebetong). Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner med Siporex, utvendig er veggene kledd med edelbetong elementer og trepanel. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er bygget opp med sutaksbord, isolering, undertekking/tettesjikt og torvtak. Takkonstruksjonen er utført som lett torvtakkonstruksjon med 5cm luftespalte og 5 cm Rockwool isolasjon under jord/torv.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Mats Hansen den 22.07.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn. Dette kan medføre at enkelte rom ikke er byggemeldt eller godkjent til dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

1.2 - Grunnmur
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder og benyttet byggemetode. Etter datidens byggemetode var det ikke vanlig og bruke diffusjonstetting mot grunn slik det anbefales etter dagens standarder og forskrifter.

1.4 - Drenering
I bygninger av denne alder bør drenering kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. Eventuelle tiltak kan være: Drensledningen spyles. Kontroll i drenskummen, dersom disse eksisterer. Drensledning og omfylling skiftes ut etteroppgraving. AV-ledning av vann fra bygningen.

2.2 - Utvendige flater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på kledningen.

4.2 - Taktekking
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på taktekkingen.

9.1.1 - Våtrom - Overflater
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på gulvflatene på våtrommene.

9.1.2 - Våtrom - Membran tettesjikt og sluk
Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk/membran/tettesjikt.

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger i handelen. Ingen øvrige hvitevarer følger med. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på bakgrunn av dette.

Faste årlige kostnader:
Boligforsikring Gjensidige (fullverdiforsikring) = ca. kr. 10.000,- per år
Strømforbruk 2020 - 23000 kWt = kr. 22.222,- per år
Kommunale avgifter = kr. 27.357,- per år

Årlige kostnader er basert på selgers forbruk og iht. deres egen forsikringsavtale. Avvik vil følgelig forekomme.

Annet:
Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg fra e-verk eller brann-/feievesen.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ifølge Bergen kommune foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Godkjente bygningstegninger stemplet av kommunen den 06.06.1983, følger som vedlegg til salgsoppgaven.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 686 695,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 072 102,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Denne boligen har fått energikarakter: Gul E

Energiattesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei, vann og avløp

- Offentlig/kommunal vei
- Privat vannledning til offentlig nett
- Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vann- og avløpsnett.

Tinglyste erklæringer

1935/900927-2/106 
Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst 16.12.1935

Ovennevnte erklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 4430000
Plannavn: Åsane. Gnr 182 Bnr 3 Mfl., Sandalsåsen - Mjølkeråen
Ikrafttredelsesdato: 02.11.1977
Dekningsgrad: 100,0 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 4430003
Plannavn: Åsane. Gnr 182, Sandalsåsen, Gangvei Til Skole
Ikrafttredelsesdato: 23.08.1982

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Gul støysone:
65270000 - Vei støy - gul sone (73,6 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
65030000 - Åsane. Gnr 182 Bnr 2 Mfl., Mjølkeråen - 201620494
64710000 - Åsane. Gnr 182 Bnr 184, Naustvegen 28 - 201525636
50180000 - Åsane. Gnr 182 Bnr 1, 2, 15 Mfl., Mølkeråen Saudalskleiva - Toppesanden-sl.
50140000 - Åsane. Støbotn - Toppemyra - Slettestølen
3630000 - Åsane. Del Av Gnr 182, Mjølkeråen, Toppe, Toppemyr - Høgåsen

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 182/347
Bygningstype: - Bygn.for vannforsyning bla. pumpestasjon
Status: Rammetillatelse
Dato: 14.10.2020

Eiendom: 182/549
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 27.03.2014

Andre Opplysninger:
Selger har mottatt nabovarsel fra tilstøtende nabo (Marikollen 40). Tiltaket omfatter riving og oppføring av ny garasje samt tilbygg/påbygg av takterrasse/stue og tilbygg bod. Nabovarselet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringssvar fra Bergen kommune følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:

"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."

Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen.

Opplysninger i salgsoppgaven er lest og godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Økonomi

Prisantydning 7 600 000
Omkostninger 212 942
TOTALT 7 812 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF