Egedes gate 14

Solgt

3 190 000

Prisantydning

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 338 790

P-rom

43 KVM

Antall rom

1 Soverom

Egedes gate 14 (Solgt)

Attraktiv toppleil. | Godkj. balkong | Drøy utsikt | Ideelle solforhold | Rolig gate | Fjellveien. | Rullerende P-plass

Ole Kristian Pahr Alvheim

Ole Kristian Pahr Alvheim

Partner/Eiendomsmegler MNEF

55 55 80 00 47 67 08 70

Les mer om meglerne

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Egedes gate 14 3 190 000 92 342 1 830
BOLIGTYPE

EIERFORM ETASJE
Leilighet Selveier 2
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
43 / 43 / 47 KVM Eiet tomt, 321 KVM 60210220

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 2.etasje:
Entré/gang (5,5 m²), bad (1,4 m²), soverom (12,8 m²), stue (16,8 m²) og kjøkken (4,4 m²).

Lagringsplass:
Leiligheten har tilhørende en bod i loftetasjen på 3,8 m² (gulvareal: 4,7 m²).

Uteplass:
Vestvendt balkong på 5,9 m² med utgang fra stue. Formidabel utsikt og de beste solforhold!

P-rom er:
Alle rom i leiligheten.

Samlet primærareal (P-rom) = 43 kvm.
Samlet bruksareal (BRA) = 43 kvm.
Samlet bruttoareal (BTA) = 47 kvm.

Standard

Kort oppsummert:
- Ellevill utsikt over Bergen by og vågen
- Balkongen er perfekt vendt mot solen
- Optimale solforhold
- El.styrt markise gjør balkongen ekstra brukervennlig
- God planløsning og fine, lyse rom.
- Fasadene ble oppusset/malt i 2016/2017. Arbeidet ble utført av Dodek Bygg
- Oppgradering av taket i 2016/2017. Arbeidet ble utført av Dodek Bygg
- Utvendige avløpsrør og bunnledninger ble rørfornyet i 2020. Arbeidet ble utført av Vitek AS.
- Nye balkonger ble oppført i 2012/2013. (godkjent av kommunen)
- Nye terrassebord (Møre Royal) er montert i oktober 2021 (TG 0).
- Nytt parkettgulv i stue og på soverom i 2012/2013
- Kort vei til sentrum og turterreng rett utenfor døren
- Kort vei til de fleste studiesteder

Presentasjon | Det er med stor glede Z Megleren v/Ole Kristian Pahr Alvheim presenterer denne svært attraktive eierleiligheten i 2.etasje med nydelig beliggenhet i byens solside.

Sol og panorama | Leiligheten er perfekt vendt mot solen. Her kan solen og utsikten nytes til det fulle. Utsikten strekker seg over Bergen sentrum, Laksevåg, Damgsgård, Byfjorden, Askøy, Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og Løvstakken mm. Et imponerende syn!

Balkong | Balkongene på bygget ble montert ca. 2013 (tillatelse fra Bergen kommune foreligger). Balkongen er oppført i stålprofiler og belagt med terrassebord m/riller (Møre Royal fra 2021). I 2016 monterte Kjells Markiser en el-styrt markise som gjør balkongen ekstra brukervennlig!

God planløsning | Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og fine, lyse rom. Leiligheten har moderniserte overflater som gulv og vegger. Det er utført diverse malingsarbeid over tid - senest 2021.

Muligheter | I disse sentrale omgivelsene har området mye å by på. Det er blant umiddelbar nærhet til nærbutikk og flott turterreng på byfjellene samt Fjellveien. Det er gåavstand til bykjernen. 

Informasjon | For ytterligere informasjon henvises til bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Velkommen | Z Megleren ønsker velkommen til visning!

Nærområdet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Fjellsiden/Sandviken. Her har man gangavstand til Bergen sentrum med alt av fasiliteter. Breistølsveien er et rolig område som også har gangavstand/sykkelavstand til flere av byens studiesteder, blant annet NHH. Flotte parkanlegg som Meyermarken og Skanseparken ligger i umiddelbar nærhet. Det er flere dagligvarebutikker i område som for eksempel Joker som ligger 2 minutter unna og søndagsåpen Bunnpris bare 5 minutter unna. Ca. 7 minutters gange ned til Støletorget hvor man finner Meny, Apotek, kafé m.m. For de turglade er det kort vei til Fjellveien, Stoltzekleiven, Sandviksfjellet, Fløien og Rundemannen. Sats Sandviken ligger på Måseskjæret kun 15 minutter fra boligen.

Oppvarming

Oppvarming | 2. etasje:
Varmekabler i entré/gang, kjøkken og på bad.
Ildsted i stue. Peisovn med glassfront. Produsent: Heta (av nyere årgang). Peisovn er rentbrennende.
For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Det medfølger ikke fast p-plass som er knyttet opp mot leiligheten. Men det er to biloppstillingsplasser på sameiets tomt hvor seksjonseierne rullerer/deler på plassene. Da disponerer en p-plass i 3 mnd. før den går videre.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser. Soneparkering.

Tomt

Tomten er på 321 kvm. er felles for sameiet. Andel fellesareal: 44,6 m² iht. sameiebrøk. Hele tomten består av eiendommens bygningsmasse, bakplass og parkeringsplass.

Adkomst

Fra Fløibanen, følg Øvregaten mot Sandviken. Ta av til høyre etter Birkebeinersenteret og følg Helgesens gate videre oppover forbi Støletorget. Ta til høyre i Egedes gate.

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter i murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Yttervegger i murkonstruksjoner (engelsk hulmur), pusset og malt. Påforet på innside med bindingsverk/platekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i h.h.t dagens standard. Fasadene ble oppusset/malt i 2016/2017. Arbeidet ble utført av Dodek Bygg

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer. Balkongdør: Foldedør i isolerglass, aluminiumskarmer. Ytterdør: Hvit dørblad. Dørblad i entre/gang. Innerdører: Formpressete profilerte dørblad, malt profilert tredør.

Balkongdør ble montert i 2013. Vinduene ble skiftet i 1986. Ytterdør og to innerdører er av nyere årgang. Innerdør til stue er av eldre årgang

Takkonstruksjon/taktekking:
Saltak. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og skiferstein. Renner og nedløp i sort aluminium.

I 2016/2017 ble skifer fjernet, nytt undertak/papp og lekter montert og eldre skifer ble remontert. Gesims ble utbedret og takvinduer ble skiftet i forbindelse med arbeidet. Arbeidet ble utført av Dudek Bygg. Taktekking er sameiets felles ansvar

Generell informasjon:
Takstmannens arealberegning er angitt iht. vedlagte boligsalgsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

- Etasjeskillere, TG 2 settes pga. skjevheter i gulv. - VVS, TG 2 settes pga. alder.
- Bad, TG 2 settes pga. alder og forhold nevnt i takst.
- Ytterdører og vinduer, TG2 settes pga. alder/grad av slitasje.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, ref. egenerklæringsskjema.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt ferdigattest den 05.03.1934.
Gjelder: Oppføring av en 2 etasjes murbygning.

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Sameiebrøk

Sameiebrøk: 41/295.

Det er solidarisk ansvar for oppgradering, drift og vedlikehold av sameiets fellesareal. Kostnad blir fordelt i henhold til sameiebrøken.

Sameie

Om sameiet
Sameiet Egedes gate 14 består av til sammen 5 leiligheter og 1 næringsseksjon. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Felles vaskerom i loft-etg hvor egen vaskemaskin/tørketrommel kan benyttes. Felles tørkeloft. Felles bod i u-etg for oppbevaring av sykler etc.

Forsikring
Sameiets bygningsmasse er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenr 88851710. Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Felleskostnad
Felleskostnad utgjør kr. 1.830,- per måned og inkluderer internett, kabel-tv, byggforsikring, vedlikehold av bygg og fellesområder samt strøm fellesarealer.

Øvrige kostnader til drift, vedlikehold og/eller oppgradering av sameiets fellesareal tas etter behov og fordeles i henhold til sameiebrøken.

Fellesgjeld
Sameiet har en samlet fellesgjeld på kr. 307.487,- til långiver DNB Bank pr. 15.10.2021
Årlig rentesats er 2% og det er 12 terminer pr. år. Dato for siste termin er 2031.
Seksjon 4 har en andel av fellesgjelden tilsvarende kr. 56.444,- pr. 30.09.2021.

Sameiet har ingen planer om store oppgraderinger som kan føre til økte felleskostnader eller økt fellesgjeld.

Boder
Det foreligger en privat avtale mellom seksjonene som gjelder bodarealer pga. avvik i tegninger og virkeligheten. Denne leiligheten har bod på loftet.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dyrehold
Husdyr kan anskaffes etter godkjenning fra styret.

Legalpant
Vi gjør oppmerksom på at sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp)

Erverv
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. Eierseksjonsloven §23 første ledd.

Styregodkjenning
I tilfeller der sameiet krever godkjenning av ny sameier, er det kjøpers fulle ansvar å påse at godkjenning foreligger innen overtakelse. Kjøper er pliktig å underrette megler skriftlig, når styrets godkjenning foreligger.

Annet
Seksjon 6 har sendt nabovarsel (datert 15.06.2021) ang. omregulering fra næring til bolig. Dette er ikke godkjent i verken styret eller kommunen.

Dokumenter
Ansvarlig megler har mottatt sameiets vedtekter, ordensregler og svarbrev fra sameiet. Ta kontakt med megler for å få oversendt informasjonspakke fra sameiet.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 643 167,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 2 315 399,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv. Kjøper er pliktig å sette seg inn i sameiets bestemmelser/vedtekter angående utleie av boligen. Dersom utleie krever godkjenning av sameiet, er dette kjøpers ansvar.

For kortidsutleie, eksempelvis via Airbnb, må sameiets styre kontaktes.

I denne forbindelse vises det til Eierseksjonslovens §24:
"Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Første til fjerde punktum gjelder ikke for sameier hvor alle bruksenhetene brukes som fritidsboliger."

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn.

Vei, vann og avløp

Fra privat til offentlig veg
Privat vannledning til offentlig nett
Privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1934/910582-1/106 16.09.1934
BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
Rettighetshaver Egedesgt. 17.
OVERFØRT FRA: 4601-167/313
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910583-1/106 23.11.1934 
ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
Bestemmelse om felles vegg
Bruksrett til loftsrom m.fl. best.
OVERFØRT FRA: 4601-167/313
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910584-1/106 11.12.1934
BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
Best. om trapp.
OVERFØRT FRA: 4601-167/313
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Eiendommen omfattes av kommunedelplan (15750000). Formål: Boligområde.
Planid: 15750000.
Saksnr: 199614460.
Planens navn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD.
Type plan: Kommunedelplan.
Planstatus: Gjeldende plan (ikrafttrådt).
Vedtak i kraft: 19.02.2001.
Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 (100,0 %)
65270000 - Bebyggelse og anlegg Ytre fortettingssone Y1 (0,1 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Ladegården (100,0 %)
65270000 - Historisk sentrum (100,0 %)
Faresoner:
65270000 - Brannsmitte (2,8 %)

Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
65270000 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav (100,0 %)

Kommunedelplan
I henhold til kommunedelplan er eiendommen avsatt til:
15750000 - Boligområder (100,0 %)
15750000 - Veiareal (0,1 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
3780000 - Bergenhus. Øvre Sandviksveien 29 A, Småmøllen 24 Rode 164A, 168D

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 167/248
Bygningstype: - Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.08.2013

Eiendom: 167/248
Bygningstype: - Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.08.2013

Eiendom: 167/281
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 20.03.2020

Eiendom: 167/281
Bygningstype: Tilbygg Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg.
Status: Rammetillatelse
Dato: 20.03.2020

Andre Opplysninger:
Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 3 190 000
Omkostninger 92 342
Fellesgjeld 56 444
TOTALT 3 338 790

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF