Bergveien 19J

Solgt

11 500 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

11 835 400

P-rom

168 KVM

Antall rom

4 Soverom

Bergveien 19J (Solgt)

Stilsikker enebolig med lekre detaljer | Solrikt og praktfull utsikt | Takterrasse og lettstelt hage

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Bergveien 19J 11 500 000 335 392 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
168 / 174 / 204 KVM Eiet tomt, 522 KVM 60220038

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | 1. etasje:
Hall, garderoberom, vaskerom, stue, tre soverom, bad/wc og bod.

Innhold | 2. etasje:
Soverom, bad/wc, stue og kjøkken,

Carport med ekstern bod:
Carport er 30 m² hvor boden i bakkant utgjør 11.5 m²
Carportens areal er ikke medregnet i husets oppgitte areal.

Samlet primærareal (P-rom) = 168  m²
Samlet bruksareal (BRA) = 174 m²
Samlet bruttoareal (BTA) = 204  m²

Standard

Kort oppsummert:
- Lekre utførelser og smarte løsninger
- Stilsikre materialvalg
- Vannbåren gulvvarme
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Polerte betonggulv
- Italiensk design kjøkken
- To innbydende baderom
- Hovedstue med takhøyde på 2.7 meter
- Inngangsparti med garderoberom

Eierne, arkitektparet Vibeke og Arvid forteller |
Vi fant drømmetomten på Kråkenes i 2005. Her var det 5 tomter som nettopp var ferdig regulert og vi var så heldige med å være førstemann ut til å velge tomt. Vi forelsket oss i kollen med lyng og flotte furutrær sammen med den fantastiske utsikten mot byfjellene og Nordåsvannet. Her begynte skissene til drømmehuset som har vært vårt hjem i 16 år for vår familie på 5. Vi tegnet detaljer og bygde modeller, viktig var det at huset satt fint i terrenget og at den flotte furuen fikk bestå. Et stort panoramavindu i stuen rammer inn furuen med Nordåsen i bakgrunn, mens kjøkkenet og spiseplassen et par trinn opp fikk hedersplassen med 180 graders utsikt mot Ulriken og fjellene i øst. (Det beste med huset er å våkne med solen og nyte den fine utsikten fra kjøkkenet). Her er det ingen gjennomgangstrafikk, stille og et yndet sted for barn å leke i gaten. Vi har nytt godt av Langeskogen som nærmeste nabo med utallige stier som fører deg til Løvstakkfjellet.

Huset er godt utnyttet med 3 like store barnerom, bad, vaskerom og tv- stue i 1 etasje, og kjøkken, stue og foreldre-soverom med tilhørende bad i 2 etasje. Trappen i heltre eik laget av lokalt snekkeri har overlys/glasstak, i stuen møter du en stor egendesignet inne og utepeis. Herfra går du ut til terrasse og hage. Hagen har vi opparbeidet selv der vi har prøvd å opprettholde mest mulig naturtomt. På takterrassen kan du nyte den beste utsikten og siste rest av solen før den går ned over Løvstakken i vest.

Kommentar fra megler |
Dette er en lekker arkitekttegnet enebolig med gjennomtenkte løsninger og gode kvaliteter. Kombinasjonen av husets detaljer, arealutnyttelse, materialvalg samt plassering og dimensjoner på vindusflater gjør dette til en unik bolig. Romminndelingen gjør dette til en meget funksjonell bolig. Det er et lyst og innbydende inngangsparti med direkte tilkomst til garderoberom og videre til vaskerommet. Fra hallen er det videre tilkomst til tre soverom hvor alle har god plass til seng, arbeidspult og gode garderobeløsninger. I tillegg er Master bedroom med tilhørende baderom i husets 2. etasje. Det er helfliset baderom i begge etasjene. Løsningen med stue og kjøkken gir huset et ekstra eksklusivt preget med bl.a. overlys når du kommer opp trappen til 2. etasjen, de store vindusflatene gjør den praktfulle utsikten lett tilgjengelig i kombinasjon med å gi nærhet til det fine terrenget ved huset. Overgangen mellom stue og kjøkken gir optimale lysforhold og god romfølelse. Det er gode garderobeløsninger samt lagringsplass i innvendig bod og stor utvendig bod ved carporten.

Det utvendige arealet har en optimal utnyttelse og fin overgang til grønt friareal. Du kan velge mellom den lune kroken ved terrassen utenfor stuevinduet eller benytte takterrassen som gir den beste kombinasjon av sol og utsikt. Beliggenheten treffer svært bra på de tre kanskje viktigste kriterier - Utsikt, solforhold og usjenert.

Oppsummeringen er at dette er en funksjonell, stilfull og innbydende familiebolig beliggende i et meget attraktivt området på Bønes/Kråkenes.

Informasjon |
Hus og car-port har noe synlig betong i tillegg til den fine bordkledningen av type Kanadisk Sedertre. Innvendig er gulvet i 1. etasje (med unntakt av soverommene) lagt med polert betong som gir en rustikk stil. De fleste overflater i hvit utførelse er nymalt i 2022. Trappesats og heltre eikegulv i 2. etasje er slipt og oljet i 2022. Baderommet i 1. etasje har gulv med polert betong og keramiske fliser på vegger. Baderommet i 2. etasjer har marmorfliser på gulv og vegger. Italiensk baderominnredning fra Cerasa med blandebatteri fra Grohe. Huset har et stilrent kjøkken med Italiensk innredning fra Antares, dansk corian benkeplate med innfelt vask. Det er integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn, steketopp som er kombinsert med gass og el.

For ytterligere informasjon henvises det til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Presentasjon |
Det er med glede ZMEGLEREN v/Dag Jonny Johannessen kan presenterer denne stilsikre og lekre arkitekttegnede eneboligen - Vi ønsker deg velkommen til visning.

Nærområdet

Eiendommen har en praktfull beliggenhet mot ende av blindvei. Her kan du nyte nærhten til naturen i kombinasjon med den praktfulle utsikten. Beliggenheten gir også sol fra tidlig morgen til sent på kveld, sommerstid. Barnevennlige omgivelser uten gjennomgangstrafikk. Nærområdet er i hovedsak bestående av eneboliger oppført i nyere tid. Det er også mulighet å ta del i Kråkenes Velforening som arrangerer sosiale sammenkomster og aktiviteter for store og små.

Det er gangavstand til både skole og barnehage, bussholdeplass og dagligvarebutikk. Eiendommen er tilbaketrukket fra hovedvei og det er enkel tilgang til fint turterreng og rikt utvalg av aktivitetstilbud med bl.a. Aktiv 365 Xpress, Kråkenes minibane og Bønes arena.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er lagt vannbåren gulvvarme alle rommene i begget etasjene.

Huset har installerte balanserte ventilasjonsanlegget med varmegjenvinning, noe som gir huset et godt inneklima.

Det er gruepeis i stuen.

Det opplyses at det er forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune.

Parkering

Det er carport på egen tomt samt bilplass i front av carporten. Det er lagt trekkerør for montering av lader til el. bil.

For øvrig er det gateparkering i henhold til områdets bestemmelser.

Tomt

Eiendommen ligger i narturfine omgivelser og eiendommen er pent opparbeidet med fokus på god utnyttelse av tomten og videre enkelt vedlikehold av hagen. Huset er frint plassert i terrenget og det er fine overganger mellom naturtomt og opparbeidet areal. Det er asfaltert innkjørsel til carporten. 

Se vedlagte basiskart fra kommunen med tomtegrense og bygget plassering på tomten.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Byggegrunn av sprengsteinsfylling. Vann er ledet til terreng. Avløpsrør av plast. Vannledning av plast (PEL) Offentlig vannforsyning og avløp via private stikkledninger.

UTVENDIG
Boligen er oppført i tre på en grunnmur av betong som i hovedsak er isolert utvendig. Yttervekker er kledd med liggende kledning i tre og med vinduer i tre som er malt og noen i teak. Tak er tekket med papp.

INNVENDIG
Innvendig er gulv i under etg med slipt betong der det er montert parkett på soverom. I hoved etg er det parketter på gulv som er nylig slipt.

VÅTROM
På bad i hoved etg er det fliser på gulv og vegger. I under etg er det på bad og vaskerom slipt betong på gulv.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Det er laget til med vannbåren varme og varmepumpe luft til vann.

For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Rune Hestnes, datert den 16.05.2022.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Hva inneholder tilstandsrapporten?
Den bygningssakkyndige/takstmannen undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Tilstandsrapporten inneholder bare avvik som den bygningssakkyndige kan se eller kontrollere med enkle hjelpemidler. Det gjøres ikke nærmere undersøkelser slik som åpning av vegger eller andre bygningsdeler. I vegg mot våtrom og rom under terreng kan det borres et hull for å gjøre enkle undersøkelser slik som fuktsøk.

Når du kjøper en brukt bolig:
Når du kjøper en brukt bolig, er det viktig å være oppmerksom på at dette ikke kan sammenlignes med å kjøpe en ny bolig. Måten boligen ble bygget på kan være annerledes enn i dag. Bygninger svekkes over tid, og utsettes for slitasje blant annet på grunn av bruk og vær og vind. Mange boliger fornyes helt eller delvis, noen i flere omganger, eller det oppføres tilbygg. Særlig for boliger som er pusset opp eller endret, er det viktig å merke seg at fornyelse av overflater ikke nødvendigvis betyr at bygningsdeler er forbedret.

Vurdering mot byggeår:
Takstmann vil vurdere boligen mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da bygningen ble oppført (søknadstidspunktet). Takstmannen ser etter avvik som har betydning for og som reduserer boligens funksjon og verdi, og som kommer frem av Forskrift til avhendingslova. Noen rom og bygningsdeler slik som bad og vaskerom, og forhold som gjelder sikkerhet mot brann, rekkverk og trapper osv., vil den bygningssakkyndige vurdere mot dagens regelverk. Etter dagens regelverk vil disse kunne få en tilstandsgrad 2 eller 3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket må utbedres.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene samt selgers egenerklæringsskjema. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTA
Innvendig radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kostnadsestimat : Under 10 000
Våtrom - Overflater/Gulv - Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Våtrom - Sluk/membran/tettesjikt - Vaskerom: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er ikke tetting mellom betong og sluk
Våtrom - Sluk/membran/tettesjikt - Bad:  Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig - Balkonger/terrasser/rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendig - Utvendige trapper: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler
Innvendig - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parkett på soverom under etg med skader.
Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Spilevegg skal montere
Våtrom - Overflater/Gulv - Bad:  Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Ved legging av f. eks fliser kan gulv rettes

Diverse

Boligselgerforsikring:
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingslovens §3- 10.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Annet:
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljetank eller brann/feievesen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Bergen kommune har utstedt følgende attester:

Type: Ferdigattest
Tiltakets art: Nybygg bolig
Dato: 02.03.2007

I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 538 995,- for inntektsåret 2020.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 5 540 381,- for inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål, dersom man ikke ønsker å benytte den selv.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Det foreligger ikke energiattest for denne boligen.
Laveste energikarakter legges derved til grunn: Rød G.

Vei, vann og avløp

- Felles privat vei til offentlig vei
- Privat, felles privat vannledning til offentlig nett
- Privat, felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

 

Tinglyste erklæringer

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

2006/2263-2/106  Bestemmelse iflg. skjøte  
20.01.2006 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Vedlikeholdsplikt i fellesanleggene.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven. Disse vil følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 16610000
Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 19 Bnr 27 Mfl., Kråkenes, Øvre Bergveien
Ikrafttredelsesdato: 23.02.2004
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
16610000 - Boliger (100,0 %)
16610000 - Felles avkjørsel (0,1 %)
0 - Felles grøntareal (0,1 %)

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (100,0 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Kråkenes (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
60310000 - Fyllingsdalen. Gnr 19, Kråkenes, Verneplan Konow Lund - 200719964
30380000 - Fyllingsdalen. Gnr 19 Bnr 5, Kråkenes
6590001 - Fyllingsdalen. Bønes Planområde 9, Endring Av Avkjørsel - 190002087
6590000 - Fyllingsdalen. Bønes Planområde 9 - 190002087

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Viktig informasjon/salgsvilkår

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, gjerne sammen med fagkyndig før bud blir gitt.

Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan også avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

Andre opplysninger:
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf.§ 3-9 1. ledd, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

En forutsetning for salget er at hjemmelsdokument/skjøte for boligen/eiendommen tinglyses på kjøper.

Kjøper aksepterer at Z Megleren kan offentliggjøre salgssum m.m. i egen markedsføring.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i minimum 10 år.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel. Z Megleren mottar ikke formidlingsprovisjon fra Handelsbanken for formidling av lånekunder. Kun navn på personer som har samtykket til det, vil bli formidlet til banken.

Økonomi

Prisantydning 11 500 000
Omkostninger 335 392
TOTALT 11 835 400

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF