Øvre Fyllingsveien 96

Solgt

7 350 000

Prisantydning

Boligtype

Enebolig

Totalpris

7 564 940

P-rom

303 KVM

Antall rom

4 Soverom

Øvre Fyllingsveien 96 (Solgt)

Frittliggende enebolig med au pair-del | Tomt på hele 1.36 mål | Fin utsikt | Solrik og usjenert hage | Meget sentralt

Nøkkelinformasjon

ADRESSE PRISANTYDNING OMKOSTNINGER FELLESUTGIFTER
Øvre Fyllingsveien 96 7 350 000 214 942 0
BOLIGTYPE

EIERFORM
Enebolig Selveier
AREAL (P-ROM / BRA / BTA) TOMT OPPDRAGSNUMMER
303 / 309 / 341 KVM Eiet tomt, 1360 KVM 60210238

Arealer og fordeling pr etasje

Innhold | underetasje:
Hall, treningsrom og bod. Inngangsparti fra utsiden har et areal på 28 m2 med overbygg.

Innhold | Halvplan 1:
Forstue/bibliotek med trappesats og dør til Au-pair del som inneholder: Stue, kjøkken, kontor, mellomgang med dør til bod, bad og wc.

Innhold | Halvplan 2:
Tv-stue, soverom, mellomgang, bad/wc og vaskerom. Utgang til hage.

Innhold | Halvplan 3:
Stue og kjøkken. Utgang til hage.

Innhold | Toppetasje:
Gang, tre soverom og to bad/wc. Utgang til hage.

Uthus |
Det er uthus ved hagen på baksiden av huset. Denne er målt til 13 m2.

Samlet primærareal (P-rom) = 303 m2
Samlet bruksareal (BRA) = 309 m2
Samlet bruttoareal (BTA) = 341 m2

Standard

Kort oppsummert |
- Stor og meget innholdsrik enebolig
- Hovedstuen og kjøkkenet har et samlet areal på 74 m2
- Hovedstuen har takhøyde opp til 3.8 meter
- Delvis adskilt hjemmekontorløsning / Au pair-del på 49 m2
- Flere bad og eget treningsrom
- Rikelig med bod og lagringsplass
- Master bedroom på 18 m2 med utgang til skjermet hage

Presentasjon |
Det er med stor glede Z Megleren v/eiendomsmegler Dag Jonny Johannessen kan få presentere Øvre Fyllingsveien 96.

Arkitekt |
Dagens eier som har vært arkitekt av yrket tegnet selv denne boligen. Huset ble tegnet i 1987 og huset var ferdig oppført høsten 1990. Dette var da en del av et selvbyggerlag bestående av 10 utskilte tomter.

Innholdsrikt |
Huset er fint tilpasset i terrenget og det er vanskelig å få et umiddelbart inntrykk av husets fulle størrelse på hele 341 m2 bruttoareal. Boligen er bygget med halvplan tilpasset tomten. Store vindusflater gir rommene et luftig preg og optimale lysforhold. Noen av rommene har ekstra god takhøyde. Arealeffektivt med gjennomtenkte og praktiske løsninger. Deler av huset har vært benyttet som hjemmekontor, vi har valgt å definere dette arealet som aupair-del.

Standard |
Dette er en stor og innbydende arkitekt tegnet enebolig, godt tilpasset familier med både små og store barn. Her kan de enkelte finne sine egne soner i huset uforstyrret fra resten av familien. Huset har en stor og luftig hall med rikelig garderobeplass og godt med areal for å ta imot besøkende. På våte dager er det også praktisk å kunne bruke vaskerommet som direkte tilkomst til huset. Fra hallen er det dør til stort treningsrom. Huset har store soverom og flere bad/wc. Meget pent master bedroom med skyvedør ut til skjermet hage. Det er eget rom som har vært brukt til tv-stue i tillegg til den lekre hovedstuen med åpen løsning mot kjøkkenet. Disse to rommene har et samlet areal på hele 74 m2, store vindusflater og takhøyde opp til 3.8 meter. Stuen kan gjerne deles i tre brukssoner med sittegruppe ved utsiktvinduene, spisestue ved arealet som er i tilknytning til kjøkkenet og egen peisekrok som også har utgang til terrasse og hage. Kjøkkenet er meget romslig og har rikelig med skap- og benkeplass. Au pair-delen ble bygget om og omfattende oppgradert i 2016. Inneholder egen stue med god plass til sittegruppe og spisebord. Funksjonelt og stilsikkert kjøkken. Fliselagt bad og adskilt toalettrom. Egen bod og stor sovealkove. Gang med ytterdør, det er i tillegg tilkomst internt fra husets hoveddel. Det er egen varmtvannsbereder til denne delen av huset og egen minusmåler for avregning av strømforbruk. Varmepumpe er installert i stuen. 

Hva er utført i senere tid |
- Nytt Flexit balansert ventilasjonsanlegg fra 2021 i hoveddelen (ikke i au pair-delen)
- Ny kjøkkenvifte og ny kanal over tak fra 2021
- To nye varmepumper i 2019 fra Panasonic
- To nye varmtvannsberedere, en 200 liters og en 300 liters.
- Sikringsskap fra 2018
- Diverse oppgradering av el. anlegg i 2021 utført av Gran Elektro AS
- Fornying av tak, renner, nedløp, snøfanger og stigetrinn i 2021 (ikke tak ved overbygg til inngangsparti)
- Fem av stuevinduene (tre er selvrensende) og terrassedør samt vindu til master bedroom er av nyere dato
- Mye av innvendige overflater er nymalt i 2021
- Det er lagt nye gulv i enkelte rom
- Lagt inn fiber 

Eiendommen |
Tomten er på hele 1.36 mål. Veien opp til huset er en del av denne eiendommen, her er det lagt varmekabler. Det er enkelt passasje rundt huset og deler av arealet er naturtomt. 

Au Pair-del |
Arealet i huset som vi i salgsoppgaven betegner som Au Pair-del ble av dagens eier tilrettelagt som hjemmekontorløsning. Dette arealet er ombygget og  oppgradert i 2016 og framstår nå med stue, kjøkken, sovealkove, bad, wc, bod og gang. Samlet utgjør arealet 49 m2. Her er det egen ytterdør i tillegg til innvendig tilkomst fra hovedboligen. Ny 200 liters varmtvannsbereder, varmepumpe og minusmåler for strømforbruk. Det gjøres oppmerksom på at dagens arealbruk ikke er byggemeldt eller godkjent og kan ikke ansees som egen separat boenhet. Den kan ikke ansees som egen utleiebolig.

Informasjon |
For ytterligere informasjon henvises til de følgende vedlegg i salgsoppgaven.

Nærområdet

I umiddelbar nærhet finner du dagligvarehandel, idrettsanlegget til Frøya, barnehager og skoler. Det er videre kort avstand til Oasen bydelssenter med fasiliteter som shopping, treningssenter, vinmonopol, kafeer og pub. Det er meget god offentlig kommunikasjon med flere bussruter til Bergen sentrum med hyppige avganger.

For den turglade har du flotte turområder like ved til bl.a. Løvstakksfjellet, Viggohytten og fin opparbeidet tursti rundt Storavatnet med de beste rekreasjonsmuligheter, godt tilrettelagt for bading og grilling ved Krohnegården badeplass.

Det vises for øvrig til vedlagte nabolagsprofil, for detaljert informasjon om nærområdet samt avstand fra boligen til aktuelle servicetilbud.

Oppvarming

Det er installert to varmepumper og to ildsteder. Det er nylig installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning (går til hoveddelen av huset. Au pair-delen har mekanisk ventilasjon). Det er ellers elektrisk oppvarming med bl.a. varmekabler i flere av rommene.

For øvrig er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Fra 2021 ble det lagt inn forbud mot bruk av ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen.

Parkering

Flere biloppstillingsplasser på egen grunn.

For øvrig er det gjesteparkering ved felles privat vei. 

Tomt

Se vedlagte basiskart med tomtegrense og husets plassering på tomten (kilde: Bergen kommune). Deler av arealet som er planert og opparbeidet på baksiden av huset ligger på kommunal grunn.

Adkomst

På finn.no kan du se en konkret kartskisse. Ved å trykke på kartet får du tilgang til en spesifisert reiserute fra din startposisjon frem til boligen.

Byggemåte

Byggemåte:
Boligens byggemåte er beskrevet på bakgrunn av vedlagte boligsalgsrapport.

Grunn og fundamenter:
Bygningen står på fjell og faste masser. Grunnmur (bakvegg) mot terrenget er utført i betong. Grunnmur som ligger over terrengnivå er utført av isolerte elementer med utvendig sprøytebetong.

Gulv på grunn:
Hele plan 1 er støpt på grunn. 

Yttervegger:
Inngangsparti og underetasjen har bakvegger mot terrenget utført i betong. Innvendig er det papp, isolert påforingsvegg i tre, dampsperre og innvendig platekledning/panel. Underetasjen har yttervegger i betong/murkonstruksjon. Øvrige yttervegger er oppført i 148 mm isolert bindingsverk. Utvendig er det vindtette plater og liggende ukantet bordkledning. Innvendige overflater er i hovedsak utført med Arborex plater (blanding mellom spon og gips). Enkelte overflater har panel og gipsplater

Vinduer og dører:
Soverom mot sør i øverste etasje har nyere vindu og nyere skyvedør med to-lags glass i trekarmer. Det er 5 nyere vinduer i stuen. For øvrig har huset vinduer og terrassedører fra byggeåret med to-lags glass i trekarmer. Ytterdører i malt utførelse. Hovedsakelig hvite profilerte dører, hvor de fleste dørbladene er skiftet.

Takkonstruksjon/taktekking:
Hovedtaket er tekket med ny betongtakstein og nytt undertak av sutaksplater. Selger har opplyst om nye feder, lekter og diffusjonsåpen åpen folie. Nye takrenner, nedløp, snøfangere og stigetrinn. Tak over inngangspartiet er tekket med glaserte teglpanner fra byggeåret. Huset har valmtak bygget opp med sperr. Over stue har huset isolerte skråtak.

Generell informasjon;
For ytterligere informasjon henvises til vedlagte tilstandsrapport bolig avholdt av takstmann Heine Skage datert den 11.10.2021.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Ansvarlig megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Takstmannens arealberegning er angitt ihht. vedlagte tilstandsrapport. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter eller kommunens godkjenning. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P-rom) og sekundære rom (S-rom), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

I dette tilfellet er rom definert etter dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte og/eller godkjente tegninger. Dersom du har spørsmål i denne forbindelse, ber vi deg kontakte ansvarlig megler.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisse ikke stemmer overens hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar noe som innebærer at avvik og feil kan forekomme.

Det oppfordres særskilt at man sjekker boligen grundig og nøye med fagkyndig person, før bud blir inngitt.

Vedlikehold/tilstand

Alle bygningsdeler og installasjoner har begrenset levetid. Konstruksjonene er bygget etter lover og forskrifter som tar utgangspunkt i byggeåret og vil normalt ikke tilfredsstille dagens krav. Det vises til vedlagte tilstandsrapport fra takstmann hvor noen bygningselementer har oppnådd tilstandsgrad 2 (TG2). Interessenter oppfordres å sette seg grundig inn i disse punktene. Følgende bygningsdeler har i henhold til vedlagte tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2:

Separate søyler, bjelker og rammer - Søyler i rundtømmer har en del oppsprekking, slik at det er fare fukt trekker inn i søylene.
Vegger mot grunn - Det ble ikke registrert symptomer på fuktproblemer i påforingsveggene. Likevel må det opplyses at innvendige trekonstruksjoner under terrengnivå regnes som risikokonstruksjon, og har ofte kortere levetid enn øvrige konstruksjoner.
Drenering - Ved befaring ble det ikke registrert fuktproblemer i grunnen eller i underetasjen. Drenering blir normalt svekket med alderen. Rør og nedløp for takvann kan trenge ettersyn. Drenering er vurdert til tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Utvendige overflater - Alminnelig vedlikehold må påregnes og kledningen er samlet vurdert til TG 2. Bordkledningen mot vest er vurdert til TG 3 på grunn av synlige råteskader i flere kledningsbord.
Vinduer - Vinduer og terrassedører fra byggeåret har alminnelig bruksslitasje alder tatt i betraktning. Det er ikke registrert alvorlige avvik. Tilstandsgrad 2 på opprinnelige vinduer og tilstandsgrad 1 på nyere vinduer.
Ytterdører og porter - Ytterdører fra byggeåret med alminnelig bruksslitasje. Enkelte dører kan trenge litt justering. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Overflater på innvendige gulv - Plan 1 / Bad i hybel - Nytt bad fra ca. 2016 som ikke er tatt i bruk. Gulvet har ikke sluk og ikke fall, og er derfor ikke utført i henhold til byggeforskriftene. For øvrig har synlige detaljer fagmessige og gode utførelser. Avløp fra dusjkabinett går til rør i veggen.
Overflater på innvendige vegger - Plan 1 / Bad i hybel - På grunn av tidligere lekkasje fra taket er det tatt ut én flis i veggen mot sør. Ved befaring var ikke bakenforliggende konstruksjoner tilstrekkelig tørre for å lukke veggen. Veggen er derfor vurdert til tilstandsgrad 3, men det er usikkert hvilke konsekvenser dette kan få. Dersom man lykkes med å tørke ut konstruksjonen har veggen likevel restlevetid.
Utstyr for sanitærinstallasjoner - Plan 2 / Bad - Badet bør rehabiliteres. Det er oppdaget enkelte løse fliser på skillevegg mot tidligere badstue. Det er lenge siden badet har vært i bruk og det er usikkert om overflatene er tette. Tilstøtende badstue er ikke lenger i bruk på grunn av tidligere lekkasje til etasjen under.
Overflater på innvendige gulv - Plan 4 / Bad - Eldre flislagt bad. Det er opplyst at badet er tatt i bruk i nyere tid. Ved befaring ble det ikke registrert spesielle skader eller avvik. Gulvet har ikke fall i henhold til dagens krav. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Overflater på innvendige vegger - Plan 4 / Bad - Det er sprekker i noen flisfuger over toalettet. For øvrig er det ikke registrert spesielle avvik. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder.
Utstyr for sanitærinstallasjoner - Plan 2 / Vaskerom - Alminnelig bruksslitasje. Det er ikke registrert spesielle skader eller avvik. Fall til sluk. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder. Tilstandsgrad 1 på varmtvannsberederen.
Overflater på innvendige gulv - Plan 4 / Wc/dusj - Eldre bad med nye fliser limt direkte på opprinnelige fliser. Det er lagt ny membran under nye gulvfliser, men denne har ikke klemring mot sluket. Lokalt fall til sluk. Tilstand 2 på grunn av eldre bakenforliggende sjikt/fliser.
Overflater på innvendige vegger - Plan 4 / Wc/dusj - Tilstand på bakenforliggende sjikt er ikke kjent. På nye fliser er det brukt feil fuger i hjørner og i overgang mellom gulv og vegger. Dette er detaljer som skal utføres med fleksible fuger (silikon).
Kjøkkeninnredning - Hovedetasjen har kjøkken fra byggeåret med alminnelig bruksslitasje. Alle fronter er nylig lakkert med mørk overflate. Hvitevarer er ikke funksjonstestet. Nytt kjøkken i hybel er vurdert til TG 1.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - Rørføringen er i hovedsak bygget inn i konstruksjonene og lar seg ikke kontrollere. Ved en enkel test fungerte rør-og avløpssystemet tilfredsstillende. Det er ikke avdekket lekkasjer. Nyere rør i hybel. For øvrig har huset røropplegg fra byggeåret som er vurdert til
tilstandsgrad 2 på grunn av alder. Tilstandsgrad 1 på varmtvannsberedere.

Eier opplyser at det fra tidligere rapport på huset ble notert at det er noe råte i sperr.

Diverse

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget, jfr. vedlagte egenerklæringsskjema. Kjøper er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til Avhendingslovens §3-10 og oppfordres til å undersøke boligen grundig da eier selv ikke har kjennskap nok og grunnlag for å besvare spørsmålene i egenerklæringsskjema.

Hvitevarer:
Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i salget. Hvitevarene er brukt (uten garanti) og overtas på denne bakgrunn.

Au-pair del:
Det gjøres oppmerksom på at arealet som vi betegner som Au pair del ikke er byggemeldt eller godkjente som egen boenhet. Dette arealet har av dagens eier tidivis vært benyttet som hjemmekontorløsning.

Huseierlag:
Huseierlaget er bestående av 10 boliger. Det betales pt inn ca kr 1.500,- pr. for for strøm og drift av felles pumpe for offentlig vann. Brøyting av felles privat vei betales av huseierlaget etter behov. Det er for tiden Marit Samdal Boye som er formann for huseierlaget.


Annet
Det gjøres oppmerksom på at megler har ikke innhentet særskilte opplysninger om eventuelle pålegg om elektrisk anlegg, oljefyr/oljetank eller brann/feievesen.

Rommet som defineres som Master bedroom var tidligere en del av huset som var overbygget terrasseareal. Dette ble senere kledd inn og er nå en del av husets areal. Denne endringen er ikke byggemeldt og godkjent. Sentralstøvsuger har ikke vært i bruk på langt tid og det antas denne må oppgraderes derom den skal tas i bruk igjen.

Se vedlagte tegninger som var slik huset ble byggemeldt vs. dagens faktiske løsning. 

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ved bestilling av byggesak på Øvre Fyllingsveien 96 hos Bergen Kommune har vi fått til svar at det ikke foreligger innhold i byggesaksmappen på denne eiendommen.
 
I henhold til Plan- og bygningsloven § 21-10 utstedes det ikke ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi utgjør kr. 1 828 949,- for inntektsåret 2019.
Boligens formuesverdi for sekundærbolig utgjør kr. 6 584 215,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til boligformål dersom eier selv ikke ønsker å flytte inn. Det har ikke vært søkt om separat utleie på deler av husets areal.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har ferdig utarbeidet energiattest. Det er vedlagt energiattest for denne boligen i salgsoppgaven som viser resultatet gul D.

Vei, vann og avløp

Felles privat vei til offentlig vei
Felles privat vannledning til offentlig nett
Felles privat avløp til offentlig nett

Det er solidarisk ansvar for drift, vedlikehold og oppgradering av felles privat vei, vann- og avløpsnett.

Kjøper må være innforstått med at det kan påløpe kostnad til drift og vedlikehold av felles privat vei.

Tinglyste erklæringer

1983/14555-1/106  Erklæring/avtale  
13.06.1983 
Solidarisk ansvar for vedlikehold av felles ledn. og vei
m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Vannverket.
Gjelder denne registerenheten med flere

Regulering

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11510000
Plannavn: Fyllingsdalen/laksevåg. Gnr 27 Bnr 5 Og 6, Gnr 25 Bnr 4 Og 174, Boligfelt Xiii
Ikrafttredelsesdato: 05.05.1967
Dekningsgrad: 80,5 %

Kommuneplan
I henhold til kommuneplan er eiendommen avsatt til:
65270000 - Bebyggelse og anlegg Øvrig byggesone ØB (79,6 %)
65270000 - Grønnstruktur Grønnstruktur G (20,4 %)

Hensynssoner i kommuneplanen:
Kulturmiljø:
65270000 - Historiske veifar (7,2 %)
Gul støysone:
65270000 - Bergen skytterlag - gul sone (100,0 %)

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID / Plannavn / Saksnr
18620000 - Fyllingsdalen. Gnr 25 Bnr 13, 56, 156 Mfl., Skaret Boligområde - 200412958
11860000 - Fyllingsdalen. Boligfelt X, Tomteareal H
11510100 - Fyllingsdalen. Gnr 25 Og 27 Bnr 4, 6 Og 25
11400000 - Fyllingsdalen. Veianlegg Ved Tunnel, Endring Av Reguleringsplan
11340000 - Fyllingsdalen. Hovedåren Tjønnen - Lauvåsen, Reguleringsendring
5460000 - Laksevåg/fyllingsdalen. Gnr 27 Bnr 1, Tjønnen

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 25/309
Bygningstype: - Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 16.01.2020

Andre Opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Interessenter oppfordres å kontakte ansvarlig megler for oversendelse av reguleringssvar fra Bergen kommune.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
 
Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

Z Megleren har inngått et samarbeid med Handelsbanken. Banken kan tilby et godt lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver, slik at du får en hurtig behandling av din låneforespørsel.

Salgs- og betalingsvilkår

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, fortrinnsvis sammen med fagkyndig person. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når boligen har en mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dette betyr blant annet at det kun foreligger en mangel når:
Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg selv, må det tas særskilt forbehold om dette i bud.

Økonomi

Prisantydning 7 350 000
Omkostninger 214 942
TOTALT 7 564 940

Gi bud

Her kan du gi bud.
Klikk direkte på Gi bud under,
eller klikk på ‘Les mer’ om du ønsker
å lese mer om budgivingsprosessen.

VÅRE EIENDOMSMEGLERE

ZMegleren Bergen

Dag Jonny Johannessen

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Erik Alræk

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Ole Kristian Pahr Alvheim

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Hilde Træen Kallmyr

Bergen Sentrum
Partner/Administrasjonsleder

Erlend Hauglid

Bergen Sentrum
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Thomas Remes

Bergen Sentrum
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF

Silje Hafsås Sundsøy

Bergen Sentrum
Eiendomsmegler

ZMegleren Nordhordland

Preben Vatne

Nordhordland
Daglig leder | Partner/Eiendomsmegler MNEF

Joakim Ellingsen Bøkenes

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF

Lene Dragøy

Nordhordland
Partner/Eiendomsmegler MNEF